Aytaç DİREK
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 1.827
- Başlangıç
- 2010—11
- Bisiklet
- Canyon
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Kalori açığı için olmazsa olmazekmeği, hamur işini ve tatlıları kesin arkadaşlar, kafadan 5 kg. gideri var bir buçuk ayda
İkisi arasında ne fark var anlamadım.Yağ yakmak ile yağ kaybetmek arasındaki nüansı görmezden gelmeyelimBazı mesajlarda o 2 kavram birbirine girmiş, yazmadan edemedim
İlkinde yakıt olarak kaslardaki yağı yakmak/kullanmak ifade edilir. Kas hücresi içindeki veya kandaki yağ asitleri enerji kaynağı olarak kullanılabilir, spesifik bir güç aralığında glikojen yerine yağ yakmak anlamında (FatMax zone).İkisi arasında ne fark var anlamadım.
Bize ikinci lazımİlkinde yakıt olarak kaslardaki yağı yakmak/kullanmak ifade edilir. Kas hücresi içindeki veya kandaki yağ asitleri enerji kaynağı olarak kullanılabilir, spesifik bir güç aralığında glikojen yerine yağ yakmak anlamında (FatMax zone).
Diğeri ise kalori açığı oluştuğunda göbek gibi yerlerdeki depo yağı kaybetmek - kilo vermek. Bel çevresinin incelmesi veya tartıda kilonun azalması...
Mazoşistçe tırmanışın üstüne hedonistçe baklava gömsek olur mu hocam?bisikletle kilo vermenin tek püf noktası deli gibi çılgınca yarınlar yokmuş gibi mazosiştçe tırmanmak.
2 gibi uyumayı bıraksan değişiklikler olur, 23-06:00 arası uyumazsan kalp ritminden hormonal salgılarına kadar her şey bozulur, muhtemelen sende insülin rezistansı var ondan veremiyorsun.Yeme alışkanlığından kurtulmak çok zor. Üç bucuk yıldır sigara ve benzeri şeyleri kullanmayı bıraktım. Onu da zor bırakmıştım. Belki 30-40 sefer denemişimdir üniversiteden beri. Onu başardım ama yemekte nedense daha zorlanıyorum.
Sabahtan öğlene bir şey yemiyorum. Uyandığım gibi canım bir şey istemiyor. Öğlen sağlam gömüyorum. Akşam eşim bile benden fazla yiyor. Mantıken ağır yemeği öğlen yersem akşama kadar sindiririm diye düşünüyordum hep. Gece de 2 gibi uyuduğum için illaki insan acıkıyor, meyveydi kuruyemişti falan yiyor. Yahu çok yemiyorum zaten falan diyordum. Dün başladım dikkat etmeye. İşyerinde önümde çikolatalar, tatlılar... Evde yine aynı, lokantaya git yemek ye üstüne bi tatlı... Akşam meyvesi vs derken, kilo verememem çok normalmiş ben bunu anladım 😀 ana öğünlerden çok yan öğünler bitiriyor beni. Tatlıyı kestim direkt, sıfır. Meyveyi de kesecektim de çok zorladı. Bugün bir adet muz bir adet elma yedim. O da gündüz.
Bakalım bir etkisi olacak mı?
Resistence, you know...muhtemelen sende insülin rezistansı var ondan veremiyorsun.
İnsülin direnci çıkmıştı evet. Yatma saatini erkene çekmeye çalışıyorum.2 gibi uyumayı bıraksan değişiklikler olur, 23-06:00 arası uyumazsan kalp ritminden hormonal salgılarına kadar her şey bozulur, muhtemelen sende insülin rezistansı var ondan veremiyorsun.