Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bu polar ceket alınır mı?

@BerkEvren
Hocam bu 200lük modeli normal zamandada giyilebilir mi, çok sırıtır mı?

Scudo
@shooter06
Bisiklet giysilerinin arka kısmı uzun oluyor, o rahatsız edebilir.
Sırıtanlar olabilir, çokta şeyetmemek lazım :D

Gerçi arka cep kısmı olmasaymış normal zamandada giyilirde cep olayı işi bozuyor:) 100tl model işimi görürde havayı az alması terletmesinden ötürü pek içim yatmadı,terledikten sonra on numara kışlık montum var zaten..

Bir kere alıp 200 tl olanj almak lazım galiba..

@özgür duygu
Evet,öylesi mantıjlı geliyor ama hafta 2-3 defa bisiklete bineceğimiz için 200tl giysi almak birazda lüks duruyır tabi:)

@shooter06 Decathlondaki ısı yalıtımlı ceketi 100'den 70 tlye düşünce almıştım ama keşke hiç bulaşmasaymışım. 10 derecenin altında bile terletiyor. Hatta kollarım bile terliyor. Bisiklet için uygun değil. Ama decathlondaki diğer ceketler gayet iyi.

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
@Bahadır ÖZEL
İşte onu diyorum hocam, eğer ceketin havalandırma bölmeleri yoksa veya yetersizse biraz eforlu sürüşte veya bu zamanlarda terletecektir. Terlettikten sonra bisiklet ceketi almanın bir anlamı olmuyor, normal montlarımızda çok iyi iş görüyor terlettikten sonra. Bende yağmurlukta var, kapşonlu lakin havalandırma bölmesi yok. Bu sene diğer senelerden farklı olarak kışında bisiklet süreyim dedim, harca harca ben bittim ihtiyaçlar bitmiyor, hani gereksizde bir şey bakmıyoruz ama işte...Diğer yandan dechatloneden giyim almak pek istemiyorum, geçende bir tane su geçirmez pantalon üstü eşoftman aldım, beden uymadı değişimi 8-10 günü buldu arkadaş. Talep fazla olunca, sevkiyat bölümleri iyi çalışamıyor, sonra bekle dur. Sırf bu iş içinde bana en yakın Samsuna gidememya işte..

@shooter06 Decathlon en azından değişim için sıkıntı çıkarmıyor. Mağazadan değil kargoyla da alışveriş yapsanız kafanız rahat. Bende 100 Bisiklet ceketi de var gayet iyi ter konusunda. Sadece 5-6 derece gibi havalarda rüzgar da çoksa rüzgarı hissettiriyor biraz. O zaman da decathlonun gene bisiklet yağmurluğunu giyiyorum üstüne yetiyor.

• Beğen
decathlon'un 100 liralık ceketini bugün tekrar denedim. altına sadece bir tane içlik giymem yetti. ne zemin ne trafik tempo yapmaya uygundu zaten. o nedenle gayet iyi iş gördü. terlemedim de üşümedim de.

• Beğen
@Bahadır ÖZEL
Yağmurlu zamanlarda, kask takarken başınızı nasıl yağmurdan koruyorsunuz? Bisiklet yağmurluğuna baktığımda, fotolarda kapşon gözükmordu.Kaldıki, kaskla beraber kapşonu nasıl kullanacağız o da var?:confused:

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
@shooter06
(link)
Böyle ürünler var ama bence gereksiz.
Ameliyat bonesi bul birtane işini görür.

• Beğen
@shooter06 Yağmurda kullanmamaya çalışıyorum. Ama decathlondaki yeni bisiklet yağmurluğu güzel görünüyor. Kapşonu da kaskı da kapatacak kadar büyük duruyor.

• Beğen
@shooter06 kapşonun üstüne kask denenebilir belki.
Bende rockbros'un sattığından var ama henüz deneme imkanım olmadı. Ameliyat bonesi biraz küçük kalabilir.

(link)

Bir de bundan var kaskın altına takıyorum çok sıcak tutuyor, öneririm ama yağmurdan korur mu denemedim

• Beğen
@Kaptancan
Bende normal yağmurluk var, kapşonu kaskıda içine alıyor ama tabi hava almayan, normal yağmurluklardan. Bisikleti geçende temizledim, kirlendikçe ara ara yağmurda çıkıyorum.Ayrı bir zevki alıyor.Özellikle akşamları, sağanak olmayan azda olmayan yağmurda, yol lambalarının sarı ışığı altında bisiklet sürmek çok güzel. :) Ama kışın denemedim. :D

BerkEvren
Hocam btiwn 500 model bisiklet çeketini almaya karar verdim.:)
Gerek kış için en fazla bir içlik, ince bir penye ile yeterli olacağını düşündüğüm için gerekse rüzgar kesici özelliğine güvendiğim için bu modeli tercih ediyorum. Yağmur konusunda hafif yağmurdan koruyor diyor,yeterli gibi. Yağmur testi yaptınız mıydı?İlla bir yağmurluk bulundurmak gerekiyor mu?

Sipariş geçeceğimde beden olarak XL denk geliyorum,ama ceketin altına bir şeyler giyilebilme ihtimaline karşı xxl mı seçeyim yoksa esneme payı yeterli olur mu sizce?

• Beğen
Tepkiler: Kaptancan
@shooter06 Ceket likralı değil, pekte esnemiyor yani :)
Black Spade içlik üzerine 500 serisi ceketle 5-10 derece arasında rahatça sürüş yapıyorum. Dün gece hava 4-5 derecenin altına düştü. Bende bu içlik - ceket üzerine (link) linkteki montu giydim. Ne üşüdüm - ne terledim gayet rahattı.
Yağmur konusuna gelirsek 1-2 saat süren yağmurda 500 serisi ceket gayet yeterli. Ama kuvvetli ve uzun süren sağanakta yağmurluk şart.

@BerkEvren
Ama harici bir montu üzerine almasanda üşümezdin değil mi? Ek masraf açmayalım lütfen :islik::D

@shooter06
5 Derece zıbarmak için kritik eşik benim gözlemlediğim kadarıyla. Bu 500 Ceket 5 Dereceye kadar süper. 5'in altında ya tempolu ve sürekli bir sürüşle sıcak kalmalı ya da ek bir giysi giyilmeli derim.

• Beğen
@BerkEvren
:harika: O zaman bol almaya gerek yok, ara katman olarak kullanacağımız ürün hava ve nem geçirme özelliğine sahip değilse, ceketin nefes alma özelliği bir işe yaramaz mantıken. En dışa ince uzun kollu, evde bulunan bir montta giyilebilir diye düşünüyorum?Çünkü, vücut terleyince teri içlik alacak, içlikten teri mont alıyor,montta ya dışarıya verecek ya da dış katmandaki diğer ürüne. Bu durumda en dış katman nefes almıyorsa, ter onda birikmesi lazım.O da bize dezavantaj getirmez mantıken. Harici dış katmanı, dışarısı çok soğuk olduğunda kullanılabilir.Bu durumda, dış katman hava almayacağından en iç kısım daha sıcak olur. XL modeli sipariş geçeyim en iyisi. Başkada Tr piyasasında iyi bir ürün bulamadım doğrusu.Aslında bakarsan 500 serisi montuk beni sıcak tutacağına kuşkularım var, fotolardan bakınca incecik bir şey. :)

Geri