Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bu polar ceket alınır mı?

Sıcak tutan içlik, ısıyı koruyan ceket aslında.
Kabaca bir özetle yıl boyu süren biri olarak formülüm şu;

20 Üzeri - Kısa kollu forma
15-20 Derece - Uzun Kollu Forma
10-15 Derece - Kolsuz içlik & Uzun kollu forma
15'in altında ayakkabı kılıfı hayat kurtarıyor bu arada
5-10 Derece - İçlik & Ceket (Btwin 500)
0-5 Derece - İçlik & Ceket & Mont veya İçlik & Uzun kol forma & ceket

15 Derece ve üzerinde kısa tayt / 15 Derece altında uzun tayt kullanıyorum.
(link)
Çok başarılı bir tayt. Yağmur - Rüzgar ve Soğuk geçirmiyor. Dönem dönem indirime giriyor ben baya bir kovaladım alana kadar. Yine uçmuş fiyatı :)

Scudo
bende yazayım.

10-15 derecede sadece kışlık forma. gerekirse alt üst termal içlik. termal boyunluk (columbia)
10 ile 0 arasında @BerkEvren nin linkini atıgı montu üstekilerin üstüne giyiyorum. Birde ayakkabı kılıfı var.

not: kışlık castelli formasını 0 derecede denemek için kullanmıştım. üzerine ekstra hiçbirşey giymemiştim gene de idare etti.

@srdrmrs
Doğrudur hocam, yalnız bilinçli bir tüketici olarak, ekonomik hareket etmek gerekiyor. Bisikleti bir ulaşım aracı için kullanan kişi, bu pahallı bu ucuz, buna gerek var mıki...Tabiki demesi doğru olmaz, çünkü sürekli bisikletin üzerindesin. Lakin haftada belli günler bisiklet süren, spor amacıyla veya gezi için süren bir kişi için 300 ve üzeri ekipmanlar bence gereksiz. Ha yanlışı anlaşılmasın, gene ekonomiye bakar.Para sorun değil der alır, ama ekonomik harcama yapmamış olur orası ayrı. Yalnız, benim canımı sıkan durum, ürünlerin sport, gaming vs adı altına, ederinden çok fiyat verilmesinde. Nasıl olsa bir tutkunu alacak diyip, yazıyorlarda yazıyorlar. O durumda, bizde olayı nasıl ekonomik olarak, hallederiz ona bakıyoruz ister istemez.

bahsi geçen lc waikiki ince montu kışlık forma ile beraber işinizi görür diye düşünüyorum.

(link)
Şu bandanadanda 2 adet alıp, birisini boyun için birisinide kask altı yapmayı düşünüyorum bakalım.

az evvel üzerime nike bi sshirt(içi polarımsı) ve içlikle kullandım, istanbulda hava yağmurlu 9 derece civarında.
gayet iyi idare etti, bol yerlerden giren soguk hava ve ıslanma sonucu ufak tefek rahatsızlıklar harici iyiydi.

btwin 500 ceket kurtarıcak gibi, 100 tl'lik olan hiç hava almıyor ve içerisini havasız bırakıyosa bence aradaki fark verilir. gibi.

flood oldu arka arkaya ama buna ne dersiniz?
(link)

@özgür duygu
Şimdi arada 100tl fark var, demekki bir takım özellikleriyle elbette üstün olması lazım. Bisiklet taytını ucuz modelden aldıydım, turuncu pedli.Memnun olmadım, en azından benzer bir hata yapmak istemedim.... btwin 500 modelini sipariş geçtim ben .Bakalım ne zaman kargolayacaklar, decathlonunda bu özelliği sevmiyorum, sipariş geçince ürün hemen yola çıkmıyor. Uzadığı zamanlar oluyor,hemde baya baya geç çıktığı zamanlar...Umarın fazla beklemeden kargolarlar.

Arkadaşlar ceket geldi, xl olarak sipariş vermiştim.Yalnız biraz dar gibi geldi.Normalde nasıl olması gerekiyor bilemiyorum ama omuz kısımları biraz dar gibi.Hani hareketimi engellemiyor. Lakin, içlikle giyince biraz daha dar gibi geldi.birde uzun kollu forma ile giysek dahada daralacak.Onun yerine bir tane polar kazak giyeyim desen sığmaz gibi.Bu ürünler bu şekilde mi oluyor yoksa xxl mı alayım?Kilo bu arada 96 :p

• Beğen
Tepkiler: özgür duygu
(link) bu ceketi alıp kullanan var mı forumda?

Ben şunu cok net anladim ki ; Bi seyin önüne " bisiklet şeysi" diye baslik atinca o şey pahali oluyor. Bisikletcileri potansiyel keriz olarak goren duzene nalet çöke, evlerini cift amorsor yiginlari doldura. Benim sahsi fikrim spor malzemeleri sinifinda ararsaniz daha uyguna her bi seyi bulursunuz. Spd pedal vs haric tabi

@mariokaldato
Aynen hocam, sadece bisiklet değil, bilgisayar oyunlarınada düşkünseniz, bilgisayar ayağında bu durum karşınıza çıkıyor. Gaming adı altına bir ürün, normal fiyatının 2 katı ve daha fazlasına gidiyor.Birde cicili bicili ergonomik özellik eklenince, fiyatını tutana aşk olsun.:)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@bibisiklet

Ben kullanıyorum, 10 derece civarı için başarılı. Diğer düşük sıcaklıklarda veya yağmurda denemedim.

(link)
Linkteki ürünü aldım, en içe içlik giydim, üzerinede bu ceketi giydim.Hava güneşliydi, ortalama sıcaklık 15 derecede, güneşte 3-4 saatlik turladım. Genel olarak görüşüm, ceket rahat, kullanışlı.Lakin beklediğim gibi sıcak tutmadı.Özellikle güneşin vurmadığı noktalarda soğuğu baya hissettim.Hatta şuan biraz tırsıyorum, işallah hasta falan olmam.:)Bir demlik ıhlamur kaynattım içiyorum.:D 15decede yeterli sıcaklığı sağlamıyor.Muhakkak bir tane daha iç katman giymek gerekiyor.Bir tanede uzun kollu forma almak gerekecek.Masraflar bir türlü bitmek bilmedi arkadaş.Harbiden kışın bisiklet sürmek, çok çok lüks bir şeymiş.Düşünenleri buradan uyarayım...
İçliğin üzerine, ceketin altına giyebileceğim 100tl civarlarında uzun kollu forma öneriniz nedir acaba?

• Beğen
@Raptor8 aynı monttan ben de aldım geçen hafta. Ben kullandığımda hava aynı sizin tarif ettiğiniz gibiydi güneşli ve 13 derece falandı. Mont ön taraftan iyi fakat yanlarda rüzgar geçirmez malzeme kullanılmadığı için yanlardan üşüttü. Arka cebimde bulunan telefon baya ıslaktı terden. İçime kısa kollu termal içlik, üzerine kısa kollu forma giymiştim. Aman aman başarılı bir mont değil.

Ben bime gelen ceketi 60 liraya aldım. Arazide test ettim, zerre rüzgar geçirmiyor. Üstüne bardaktan su döküyorsun, akıp gidiyor. Bu hava koşullarında fazla bile geliyor, - dereceler için ideal bence. Göğüs kısmında 1, yan taraflarda birer olmak üzere dışta 3 tane oldukça geniş fermuarlı cebi var. İçte ise 2 cep var. Tam bir fiyat performans ürünü, tavsiye ederim.

Arkadaşlar bilinenin aksine yün giysiler 4 mevsim giyilebilir. Kışın içlik olarak yün giysi tavsiye ederim. Üzerine softshell mont/ceket giyebilirsiniz. Çok terletmeyen bir boyunluk atkı boynu koruma açısından önemli.

(link)
Uzun süredir bunu kullanıyorum çok memnunum gerçekten ısı yalıtımlı uzun turlarda bazen içine sadece tişört giyip basıyorum maşallah bi gram üşütme yok hatta terliyorum bile ...

Exuma kışlık formanın üzerine geçen hafta btwin 100 montu aldım. Bu mont bir softshell ama 500 olan versiyon oldukça ince geldi bana.
Yalnız 500 için 2 saatlik sürüşler 100 için ise 1 saatlik sürüşe uygun diyor.
Açıkcası ben bugün 100 olanı kullandım ve çok memnun kaldım.
100 BİSİKLET CEKETİ - ERKEK, SİYAH : (link)
Formam da bu
(link)

@bibisiklet
Bendede arka cepte telefon vardı ama terleme olmadı bende.Bende uzun kollu, alt üst termal içlik kullanıyorum.İçliğin üzerine dire montu giydim,güneş alan yerlerde neysede, gölge kalan yerlerde üşütüyor.O yüzden bir tanede uzun kollu formaya yönelmek zorunda kaldım.Yanlardan rüzgar hissetmedim ama zaten koltuk altı kesimi farklı bir kumaştan yapılmış,terleyince terin dışarı atılması için.100 modelini baya sıcak tutuyor diyorlar lakin, ondada terin uzaklaştırılması için bir bölme yok anladığım kadarıyla.
Şimdi, 1.katman termal içlik 2. katman uzun kollu forma 3 katman bu btwin 500 ceket.bu kışı atlatmaya yeterli olmaz mı diyorsun?Başka nasıl yapacağızki, bende bu yıl ilk defa kışın bisiklet sürüyorum genelde ilkbahar, yaz,sonbaharın ilk zamanlarında sürerdim.kışın gerçekten çok sıkıntılı bir iş bisiklet mevzusu...

(link)
Bende dün kadıköy bostancı arası bu çeketi kullandım içimde 29 liralık termal içlik vardı öğlen biraz güneş vardı hiç üşümedim aksine ufaktan terleme oldu akşama doğru hava birden serinleşti rüzgar çıktı ozaman sırttan üşüdüğümü hissettim genel anlamda terliyen biriyim terlemeyi hiç sevmem bir iki sürüşten sonra hava sıcaklığına göre altınıza giyiceklerinizi tecrübe edinebilirsiniz

• Beğen
Ben de geçtiğimiz haftalarda satın aldım.
10 derece civarı havada termal içlik üstüne bu mont 3 saat kadar gayet iyi tuttu.

Bir kere de yğmurda 40 dakka kullandım 2 derece hissedilen vardı ve hafif üşümüştüm. Özetle alınır bence.

Geri