"Bugün ne kadar bisiklete bindiniz?" cok esprili bir baslik degil. BU gün tami tamina 88 kilometre bindim, ama nasil bindigimi anlatinca anlasilacaktir umarim.
Evime 10 kilometre uzaklikta bulusma noktasi tami tamina saat 11 de vardim. Hava durumunun yagmur ve serin göstremesi dolayisiyla, en azinda ilk 2 saatte yagmur yenmeyecek bir istikamete kara alindi ve 13 kisi daglara dogru yola ciktik. 56 kilometre sonra günün en yüksek noktasi olan 1000 metre civarina vardik. Yani 280 den 1000 metre irtifaya, 21°C den 16°C ye..
Tam tepede yagmur ciselemeye basladigi icin devam etmek isteyenler ve baska kisa yoldan dönmek isteyenler seklinde iki grup ortaya cikti. Ben bu yasimda yas ortalama benden 25 yas kücük olan grupla kopmadan oraya varmisim, döner miyim geriye? 6 kisi devam karari aldik ve benden performans olarak daha güclülerle dagin arkasina gectik. 3 kilometer inis ve tekrar yokus, yokusun 100. metresinde zincir atti. Digerlerine bagirdim; " Devam edin, ben takip geliyorum, yukarida yavaslarsiniz" Geri taktim, 10 metre sonra yine atti. Tam agzim bozulacakken zinciri takmak icin elimi attim, zincir yok!
Zincir 5-6 metre geride asfalltta yatiyor. Buyurun cenaze namazina! Yagmur bir yandan artmaya baslamis, digerleri gözden kaybolmus, ben de zincirsiz. Onlarin tepeye varip beni beklemeleri, geömeyince geri dönüp beni aramalai en az 10-15 dakika sürecek. Kimsenin cep telefon numarasi da yok yanimda....
Zinciri sarip cebe koydum ve geriye inise gectim. Sonra yürüyerek yokusu ciktim ve tepeye varinca sucuk gibi islak bir halde saldim yine asagiya bisikleti. Pedal cevirmeyince o 15 - 16 ° oldu 5-6 °C. En azndan ben öyle hissediyorum. Yolun düzeldigi yerlerde biraz yürüyerek asagiya geldim. Evime 10 kilometer kala baktim ki bizim gurup geliyor. Biraz izahatler, yardim teklifleri, fikir alisverisi filan, sonunda eve geldim, ama sanki 250 kilometre bisiklete binmis gibi, ve donmus bir vaziyette! Iste böyle 88 kilometre bisiklete binmek te var!