Scudo Sports

Cannondale Kullanıcıları Kulübü

@asusmune
Üstad bisikletçi hemen öpmeye kalktı, yemedim :) öm atmaya çalıştım, kapalı sizin galiba atamadım.

HTC+10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
@blackice_serkan
:) o sebeple yazdım, öpmeyi çok severler, yolmak için de arıza üretirler ( hepsi değil tabi)

Maalesef çoğu sektör böyle, bende otomotiv sektöründeyim. İyi esnaf olsa bayağı bişey alacaktım, ilk ve son oldu gidişim. Küçücük pompaya 25 lira istedi, Decathlondan 10 liraya aldım. :)

HTC+10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar merhaba,

Eski bisikletim Cannondale Quick 6 XL kadroyu arkadaşıma satıp sıfır bir Specialized Sirrus Sport almıştım, bisiklet satıcısının ısrarıyla boyuma uygun olanın bu model de M kadro olduğunu söyleyerek almıştım ama üzerinden 1 sene geçmesine rağmen bu bisiklet kadro boyu yüzünden hala beni mutlu etmedi, onun dışında herşey harika.

İkinci el ilanlarını dolaşırken tekrar Cannondale ve Specialized arasında gidip geliyorum, Cannondale fiyatları şu an için daha uygun görünüyor. Özellikle Cannondale hakkında bilgisi olan arkadaşlardan rica ediyorum, Quick 4-5-6 arasında ne fark var? Netten bulduğum aynı kadro boyunda bisikletlerin kadro alaşımlarından üzerindeki vites sistemlerine kadar aynı olan bisikletteki bu model numarası ne anlama geliyor, mesela Quick 6 Quick 5'e göre daha mı iyi? Bakındım ama bununla ilgili bir tartışma göremedim.

Bu arada aklımda olan modeller şunlar..
Cannondale Quick 5
Lapierre Urban Shaper 200
Trek FX 7.1
Arasından hangisini tavsiye edersiniz?

Yol bisikleti alışkanlık ve ataklığı doğru. Ancak ben sağlık problemleri sebiyle vaz geçmek zorunda kalıyorum :(

Peki kullananlar veya bilgisi olanlar Badboy hangi modelini tavisye edersiniz?

Ebay açılacak diye bekleye bekleye bir hal olduk ki sormayın. Bazı cannondale parçaları arıyorum. Yönlendirirseniz ya da satmak isteyen olursa mesaj atsın. Yeniden revize ettiğim F800 üme aradığım parça listesi aşağıdadır.

1) (link)
2) Cannondale Headshock 1.56'' Stem (gidon boğazı 1.50 değil 1.56 olacak. Uzunluk ise 90 yada 100mm),
3) Lefty adaptörlü wireless km saati,
4) M5x25mm sarı yahut kırmızı titanyum vidalar (1.56 lık gidon boğazı bulursam buna gerek kalmayacak).

İyi pedallar dilerim.

Arkadaşlar selam
Kadro kulağı ve vites ayarı ile ilgili şöyle bir sorum olacak
Elimdeki sram force seti 2.el olarak aldığım Cannondale supersix evo bisikletime aktardım
Cannondaleyi aldığımda üzerinde 105 set vardı ve sorunsuz çalışıyordu
Şuan sram force u aktardığım da ise en üst dişlilere ve en alt dişlilere geçişlerde sorun var hatta en üst dişliye geçmiyor (ayarların tümü şuan işini iyi bilen bir bisikltçide yapılıyor )
Bisikletçinin söylediği sorunun kadro kulağından kaynaklandığı yönünde.
Sram force u daha önce ben kullandığım için kesinlikle darbe almadığını biliyorum
Kadro kulağının yamulması halinde böyle bir sorun oluşur mu? Yada çözüm önerisi alternatifi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi

@Deniz A

Kadro kulağında meydana gelen anomali, genellikle vites geçişlerinde saçmalama olarak neticeleniyor. Ancak benim çözemediğim şey bisikleti aldığınızda üzerinde bulunan 105 sistemin aynı kulakla nasıl sorunsuz çalıştığı.

Kaset dişliyi değiştirip zincir boyunu ona uyarlamamış olma ihtimaliniz yoktur herhalde, işini bilen bir servisten destek aldığınıza göre. Bu durumda kadroya uygun kulağın siparişini geçmek en akıllıca iş.

• Beğen
Tepkiler: Groims
@Sadettin Z. dostum cevabın için tşk
Aslında durum şöyle oldu
Ben cannondaleyi aldığımda üzerinde 105 ile denedim sorun yoktu diğer bisikletim olan giantta henüz 150 km kullanılmış olan sram force u da cannondaleye aktarma işlemi ne kadar zor olabilir diye orta seviye bir biskletçiye bıraktım. Fakat aynakol göbek çapları farklı olduğından dolayı burada setleri değiştirne işlemini tamamı ile gerçekleştiremedik, göbek çapını eşitlemek için bir adaptör gerekliydi ve bu bisikletçinin bu parçayı bulabilecek tedarikçi portföyü yoktu (hatta günahını almıyım ama kadro kulağı burada yamulmuş bile olsbilşr)
Daha sonra farklı bir bisikletçiye götürdüm ve ilk iş göbekteki adaptörü çözdük (350 tl kaçtı:) )
Ama şimdi vites geçişleri sıkıntı var. Bisikletçimin dediği şu;
Ya aktarıcı yamuk (fakat aktarıcı çok az kullanıldı ve üzerinde deformasyon bulunmuyor)
Ya kadro yamuk ( kadro karbon ve yamuk olma ihtimali yok gibi bişey)
Yada en büyük ihtimal kadro kulağı yamuldu. Kadro kulağundaki 1-2 mm bile yamukluk viteslerde böyle sorunlara sebep olabiliyormuş
Bu ihtimal daha kuvvetli
Ayrıca zincir boyunda sıkıntı olacağını sanmıyorum çünkü seti komple zincir hatta vites telleri dahil full aktardık

Delta ankara şubesinde kadro kulağını buldum bugün kargoya verecekler bakalım problemi çözebilecekmiyiz

İlgin için teşekkür ederim

Arkadaşlar supersix ile supersix evo arasındaki farkı bilen var mı?

Arkadaşlar supersix ile supersix evo arasındaki farkı bilen var mı?

@alcest süpersix evo vs süpersix evo hi mod diye ikiye ayrılır süpersix ve süpersix evo olarak iki farklı model yok bildigim kadarıyla. Süpersix evo hi mod var hi mod un farkı carbon teknolojisinin daha gelişmiş olması.. detayını bilen arkadaşlar olacaktır

Ayrcı süpersixler evo yada hi mod olanlarda kendi aralarında süpersix 1 süpersix 2 .... diye ayrılıyorlar

Yanlış biliyorsam biri düzeltsin :)

@Erhan81
Şu ilan kafamı kurcalıyor da. Almayı düşünüyorum.

(link)

@Erhan81

Sadece "supersix" eskiden vardı. Yanlış hatırlamıyorsam 2014 modellerinden itibaren artık hepsi supersix evo olarak geçiyor.
Aralarındaki fark kullanılan karbon teknolojisidir. Evo daha hafif ve daha sert bir karbon teknolojisine sahiptir.

@alcest bu makinayı yakından gördüm oldukça temiz duruyordu :)

@Erhan81
Temiz gözüküyor fakat 6700 serisi ultegraymış. Yoksa yarın gidip alacaktım.

Lefty kullanıcılarına bir sorum olacak. Kablosuz km saati kullananlar lefty için adaptörü nereden temin ediyorlar? Basit bir plastik için yurtdışından 15 avro verip almıyorsunuzdur umarım?

Cannondale mtb için;
1.56 lık (90 yada 100mm) gidon boğazı ve lefty km saat adaptörü arıyorum. Elinde olanlar pm den irtibata geçebilirler.

Geri