Scudo Sports

Cannondale Kullanıcıları Kulübü

Merhabalar, 2012 model Cannondale SL4 Dağ Bisikletine sahibim ve 4 yıldır ne adam akıllı bakım yaptırdım ne de temizleme. Anlayacağınız durumu pek de iç açıcı değil... Kendim bakım ve temizliğini yapmayı istiyorum vites ayarı vs. tek tük bilgim var fakat temizliği ve yağlaması şuyu buyu nasıl nereye ne ile yapılır deneyimi olan bir arkadaş beni aydınlatabilir mi acaba? İnternette araştırdım da biri su sürme diyor doğal olarak biri az bir şey su tut gibi birbiri ile çelişen şeyler söylüyorlar o nedenle burada da sormak istedim. Ana vites deniyor galiba öndeki 3 büyük dişlinin olduğu yer toz çamur ağaç kalıntılarıyla bezenmiş durumda. Aldığım yer de pek yakın olmadığından bisikleti araçsız oraya götürmek oldukça zor doğrusu bir de ek ücretler var tabi... Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Scudo
Arkadaşlar merhaba,
Cannondale quick 4 bu aralar hoşuma gitmeye başladı, bisiklette kafamı kurcalayan jant teli sayısı arkada 24 önde 20 tel var, bu bir dezavantaj sağlar mı yoksa Cannondale bu konuda mühendisliğini konuşturmuş bir problem çıkarmaz mı? Arkaya heybe attığımda jantların şirazesi kayar mı?

20170606_204438.jpg Herkese selamlar. Önce yazayım sonra ilk sayfalardan itibaren biraz okuyacağım. Yarın bende 2017 quick 5 disk ile aranıza katılacağım.

Yarin edit,

Geldi canavar:hhhhhh: şuan biraz çiplak.

• Beğen
Tepkiler: M.J. ve Erhan81
Caad12 sahipleri Evo sahipleri niye hiç sesiniz çıkmıyor :) alalım şu fotoları makinelerin..

• Beğen
Tepkiler: Ersin savaş
Bu bisikleti almayı düşünüyorum. Siz değerli cannondale kullanıcılarına sormak istedim sizce nasıl iyimidir. özelikleri
KADRO:New Quick Disc, Butted 6061 Alloy, SAVE, 1-1/8" headtube
MAŞA/AMORTİSÖR:New Quick Disc, Butted 6061 Alloy, SAVE, 1-1/8" headtube
FURÇ TAKIMI:FSA Si 1-1/8"
ARKA VİTES:Shimano Acera
ÖN VİTES:Shimano Altus, 31.8 clamp
VİTES KOLLARI:Shimano Altus
ARKA FREN:Tektro M-285 Hydraulic Disc, 160/160mm
ÖN FREN:Tektro M-285 Hydraulic Disc, 160/160mm
FREN KOLLARI:Tektro M-285 Hydraulic Disc
RUBLE:KMC Z99, 9-speed
ZİNCİR:KMC Z99, 9-speed
AYNAKOL:Suntour XCM, 48/36/26
ORTA GÖBEK:Tange Cartridge
JANT:Cannondale C4 Disc, double wall, 32-hole
JANT TELLERİ:Stainless, 15g
LASTİK:Schwalbe Spicer, 700x35c, puncture protection, reflective sidewall
BOYUN:Cannondale, 6061 alloy, 25.4, 12 deg
GİDON:Cannondale C4, 6061 alloy, 20mm rise,10 deg sweep, 640mm
SELE:Cannondale Fitness Ergo
SELE BORUSU:Cannondale C4, 6061 Alloy, 27.2x350mm

Dosyalar

• bisiklet.png
    bisiklet.png
    21 KB · Okunma: 35
@ika1986 slm. Quick 5 2017 ise eğer bu bahsettiğin model, yaklaşik 1 aydir kullaniyorum.
Herşeyden önce hafif bir bisiklet, ben hergün 3 kat indirip çıkarıyorum işe hergün bisikletle gidip geliyorum. Rahat ve konforlu bir bisiklet. Teknik açıdan bir şey söylemem doğru olmaz, donanim olarak az çok anlasamda bir kıyaslama yapamam. Güne 45 derecelik bir kaç yokuş pedallayarak başlıyorum en hafif 1-1 de cok rahat çıkıyosun, zamanla 1-2 1-3 (ankara gaziosmanpaşa). Yollar bozulmaya başlayınca illaki titriyor ama gidonda pek hissetmiyorsun. Tavsiye edrim.

Dosyalar

• 20170626_170853.jpg
    20170626_170853.jpg
    71,5 KB · Okunma: 52
  • Beğen
Tepkiler: ekranci ve ika1986
27zqrr.jpg

@Orhan Akarkut Bende başlangıç olarak Caad12 aldım, kendimi geliştirdikten sonra evo düşünüyorum sadece performans amaçlı kullanmak için. Allah kaza bela vermesin çok güzel maşallah :)

• Beğen
Tepkiler: Orhan Akarkut
@Orhan Akarkut

hayırlı olsun [emoji846][emoji1303]

delta bisiklet emek şubesi önü gibi sanki :)

Arkadan biri çarpsa adam yandı kafada 13 bin hasar olur araç ve bisiklet ile..

• Beğen
Tepkiler: Orhan Akarkut
@Ahmet ERENN Teşekkür ederim. Caad12 iyi bisiklettir.

@Battutaettanci Teşekkür ederim. İstanbul'da çekilmiş fotoğraf. Aldığım kişiden. Şimdi gidon ve sele farklı, gidon aero değil.

@Fake Guru Ne yapalım? ;)

@Ahmet ERENN Gerçenten de. Aynı şeyi ben de düşünmüştüm. :)

@Cem Kılınç Araba ve taşıyıcı benim değil, önceki sahibinin.:)

• Beğen
Tepkiler: Ahmet ERENN
@Orhan Akarkut
conti, vittoria ya da hutchinson yapalım, olmadı schwalbe one :)

ustadlar kron xc 500 mtb bisikletin yanına bir tane yol bisikleti alayım diyorum geçenlerde sedona 610 almıştım akışı ve 16 vites olması birazda yol bisikletine göre ağır kalmasından dolayı aldığım gün geri verdim vaçgetim hala beynimi dürtüp duruyor bu yol bisikletleri aslında oturuş tarzları pek hoşuma gitmiyor ama işe giderken hep hız arıyorum 7 km de olsa da iş yerine sürekli hızlı gitme isteği var 2.10 kenda lı mtb ilede hic sarmıyor şimdi connandale caad optima tiagra bu bisiklet çok hoşuma gitmeye başladı kaldırımdan inmeli cıkmalı bu bisikleti kullansam gittiğim yolun 5 km si hep asfalt zaten şehir içinde biraz kaldırıp inip cıkmak ta istiyorum tabi çok hızlı inip cıkmaktan bahsetmiyorum yol biskleti üstadı abiler kardeşler bu caad optima yı tavsiye edermisiniz amaçım o 5 km lik yolda yapabileceğim en yüksek hızla gitmek gelmek ve birazda spor amaçlı zayıflama amaçlı bir tane yol bisikletim olsun dedim sizce doğru mu yapıyorum üstadlar boy 1.67 cm baçak boyu 75.5 48 cm kadro boyu da güzel olur diyorum

Geri