Scudo Sports

Canyon bisiklet siparişi ve teslimat süreci

@Uptown Cyclist

Yalnız, 1 ay önce aldım bisikletimi. Ben de Almanya'ya gitmeyi falan düşünüyordum ancak o konuşmalarda bir süre için direkt gidip alma seçeneğinin şu an için mümkün olmadığını söylüyorlardı. Durumda belki değişim olmuştur, Facebook sayfasından, info@canyon.com'dan ya da internet sitesinden müşteri hizmetleriyle görüşerek kesin bilgiyi öğrenmek gerek.

Scudo
@drumbanger Açıkçası zaten o zahmete pek girmem.Bana 2000 dolar'a mal oluyorsa ne bileyim başka bir şeye yönelirim dedim.Zaten dediğiniz gibi bir de zamanlama meselesi.Gitmeden önce süper bi zamanlama olması lazım ne yazık ki.O konuda zaten hiç iyi değilim :D

@Two_Wheels az biraz araştırdıklarım beni yanıltmıyorsa frankfurt'a uçakla gidiş, oradan koblenz'e tren. aynı şekilde dönüşü de yapıyoruz.
merak ettiğim;
-gidiş/dönüş uçak bileti,
-bisiklet taşıma ek ücreti,
-almanya içi giderler,
-vize masrafı,

baktığımız zaman bisiklet hariç tahminen ne kadar maliyeti olur bunların?

bir de koblenz harici bir seçeneğimiz yok mu yahu?

@hashus1099 bu masraflar 600 tl hatta daha azına da mâl olabilir. Tabi pasaport ve vize hariç. İşin içine bu da girerse 500 tl daha oynar diye düşünüyorum en kısa süreli pasaport için. Bir de vize işi uğraştırıyor. 1 ay süren de var, vizesi çıkmayan da. Halihazırda pasaport ve vizesi ya da yeşil pasaportu olan güvendiğiniz birine uçak biletlerini ben alayım git bir gez şu bisikleti de al gel demek 300-400 tl tutar. :D En ucuzu ise alman akrabalarin cebine 200 kağıt koyuverin onlar oflamadan puflamadan izine gelirken getirir. Hazır yaz yaklaşmışken :harika:

• Beğen
Tepkiler: hashus1099
@Two_Wheels malesef almanya'da akraba yok. :/
Vergi+ kargo 380 avro ediyor, neredeyse 1300 lira. Almanya'ya git-gel masrafı 1000 lira olsa üşenir vazgeçerdim de, şimdi çok cazip gelmeye başladı. :D
Aslında 4 yıl sabredersem yeşil pasaport alıyorum, şunun 2020'ye kadar ne kaldı? :D
Aslında yaz sonuna kadar bekleyip bütçeyi yükseltmeyi de deneyebilirim aslında.

@hashus1099 4 yıla kadar bisiklet fiyatları da ne olur tabi orası da aşikâr:) Ben de yeşil pasaportumun süresi bitmeden bir kez daha gitmeyi planlıyorum. Şayet öyle bir şey olursa bir duyuru yapayım buradan pasaportun sadakası olur getirdiğimiz malzeme:D

@Two_Wheels şimdi aklıma geldi, almanya'da okuyan bir arkadaşım var. bisikleti kendisine kargolatsam, teslim edildikten sonra alıp dönsem yine vergi işini halledebiliyor muyuz?

ya da polonya'daki bir arkadaşa yollatabiliyor muyum?

@hashus1099 Fatura sizin üzerinize olmalı. Tam emin değilim ama ülkede olduğunuz tarihler arası olmuş olması gerekebilir satış tarihinin. Çünü gümrükte binbir takla atıyorlar vergiyi vermemek insanı yıldırmak için. Sorun çıkarırlarsa şaşırmam. Orada oturan arkadaşınız da tax free yapamaz. Çünkü tax free'nin tam meali: "Ben bu ülkenin vatandaşı değilim. Sizin koyduğunuz vergileri ödemek istemiyorum"dur. Yollatma işine gelirsek ülkeye gelen tadınığı biriyle yollatabilir. Ama kargo gibi yollama hiç güvenli gelmiyor bana.

@Two_Wheels tamam teşekkürler. görünüyor yandım amman bana da koblenz yolları o zaman. :D

@hashus1099 Rica ederim.:) Bisikleti alıp oralarda gezip fotoğraf çekmeden de gelmezsiniz artık:D

@Two_Wheels tabi tabi, eksik olmaz o. :D yalnız yeni bisiklet aldım, eldeki eski mtb'yi satmadan zor. oradan 2k'ya yakın para gelir, bir o kadar da ben kattım mı tamam. :D (link) resmen beni bekliyor canımın parçası.

@hashus1099 Hadi hayırlısı gönlünüzdekine en kısa zamanda kavuşmanız dileğiyle:)

• Beğen
Tepkiler: hashus1099
@hashus1099

Merhaba, bisikletin ilk teslimat adı ve adresi arkadaşınıza ait olacak, fatura isim ve adresi size ait olacak şekilde işlem yaparsanız. Bisikletin teslim tarihinden itibaren 3 ay içerisinde, evrakların onaylatılıp Canyon firmasına geri gönderilmesi koşulu ile, Almanya'ya ödemiş olduğunuz %19 vat'ın tamamını geri alabilirsiniz. Bahsettiğim olay yolcu beraberinde getirilecek olan bisiklet için geçerlidir. Posta yolu ile gelecek olanı kapsamaz.

@Erdal YILMAZ bu bilgi çok işime yarayacak. teyit etmek için soruyorum, yurtdışı işlerinden çok anlamam kusura bakmazsınız.
bisiklet siparişinde teslimat adresindeki arkadaşın adını veriyorum.
faturayı kendi adıma, türkiye'deki adrese kestiriyorum.
%19 vergili olarak bisikleti ödüyorum.
teslimat arkadaşa yapıldıktan sonra gidip bisikleti ve faturayı alıyor, uçakla dönerken faturayı gümrüğe onaylatıyorum.
şu prosedürle her türlü vergi iadesini alabiliyorum anladımığım kadarıyla, yanlışım yok, değil mi?

Bir son bilgi vermek isterim. Firmayla mail yöntemi ile bilgi almayı denedim.
1. Cevap veren bayan satış danışmanı koblenz de ki fabrikada satış olmadığını sadece kargo ile satışın olduğunu söyledi. Yani isterseniz fabrikanın karşısında motel de bile olsanız sanırım kargo ile oraya gönderecekler :). koblenz'e gitmektense frankfurtta uygun bir motel,otel vs ne varsa orda kalmak daha iyi olabilir. ( bu konuyu gidip almayı düşünen arkadaş bizzat tekrar sorsun, bana verilen cevap böyleydi)

2. Almanya vergi sistemi yada ab vergi sisteminde vergi iadesi alabilmek için avrupa birliği ülkesinden direk ab ülkesi olmayan bir ülkeye gitmek gerekiyormuş. Ben ve arkadaşım yeni bisikletleri alıp alp d'huez çıkmayı düşünüyorduk, olmadı :D

@hashus1099 Aynen, o şekilde.

Küçük not düşeyim.
AB vatandaşı olsanız bile, AB sınırları dışında yaşadığınızı ve bisikletin AB sınırları dışına çıkarıldığını kanıtladığınızda vergi iadesini alabiliyorsunuz.

@Şafak Atilla Akpınar
Bisikleti Herford, Almanya'ya kargolattım. Teslim alıp Hollanda' ya geçtim. Orada kulllandım.

TR' ye dönüşü Almanya üzerinden yaptım, vergi iadesi alabildim.

Tax free belgesi teoride herhangi bir AB ülkesi tarafından onaylanabilir. Ancak döküman Almanca olduğundan problem çıkabilir belki.

Özetlersek, alp d'huez macerasından sonra dönüşü Almanya üzerinden yaparsanız, vergi iadesini alırsınız. :)

@Erdal YILMAZ affınıza sığınarak, mtb'nin yanında ilk defa yol bisikletine geçeceğim için bilgi de alayım dedim bu fırsatla.
(link)
(link)
ultegra setli alüminyum kadro mu, yoksa 105 setli karbon kadro mu daha mantıklıdır? endurance tipi bir bisiklet almak istiyorum açıkçası, sürüş pozisyonu ufak da olsa alışkın olduğum stile daha yakın olacak, sonuçta yarışlara da katılmıyorum. :)
şafak bey merkezden satışın olmadığından bahsetmiş, bir de bu konuda bilgi verebilir misiniz? oradan alma şansım var biliyordum ben.

Geri