Scudo Sports

Canyon bisiklet siparişi ve teslimat süreci

Ben bir şey fark ettim de Canyon'un internet sitesinde bölgeyi Yunanistan yapınca 60Euro kargo isterken Türkiye'ye 200 küsür euro istiyor. nerdeyse 400 liralık bu farkın sebebi nedir? Aynı uzaklıktayız nerdeyse???

Scudo
@Ozan Yiğit Tabaş
avrupa birliği farkı, 5 km öteme 400 lira daha az çıkarıyor

@Wasabie

Hay kahretsin ya.. Tahmin etmiştim aslında ama cidden yazık bize. Şu kanyonlar 400-500 lira kargo ücreti istemese hemen alacağım ancak kargoya dünya parası verince diğer markalardan fiyat olarak pek de bir avantajı kalmıyor. Garanti süreci türkiyede adam hibi işleyen bir markadan almak daha mantıklı geliyor. :(((

@Two_Wheels
vay anasını.
ben arkadaşlarıma ya da akrabalarıma bile rica edemezken tanımadığınız için bu işi yapmayı kabul etmeniz ne kadar güzel.
saygılar.

@Wasabie dedeağaç a sipariş versen tamamdır. sana en fazla 100km dir :)
yunanistan a istesek yine vergi indirimi alabiliriz aslında. fena bi alışveriş olmazdı.

• Beğen
Tepkiler: Two_Wheels
Bisiklet türkiyeye gelince bide %18 vergi ödüyoruz dimi?

@Mehmet Vidinli Bisikletçiyi en iyi bir bisikletçi anlar. Camianın içinde olmayan birinden rica etmek her zaman zordur, onlara fuzuli gelebilir bu işler:)

@AliMurat anladığım kadarıyla kargoyla gelirse evet. Ama gidip Almanyadan kendiniz alıp getirirseniz Canyon'un size verdiği tax-free formunu doldurup onlara mail atarak vergi ücretini banka hesabına yatırmalarını sağlıyorsunuz. Yani gidip alıp gelince vergiden dolaylı yoldan muhaf oluyor.

Canyon alacak arkadaşlara ben de kendi tecrübelerimi aktarayım. Ağabeyim bir yol bisikleti almak istiyordu. Türkiye'deki modelleri araştırdık ama istediğimiz gibi bir bisiklet bulamadık. Nisan ayı başında da İspanya'ya bir seyahat planlamıştım. Sonuçta Canyon almaya karar verdik. Endurance Al 6.0 modelini sipariş verdik ve toplamda KDV ve kargo dahil 1.059 € ödedik.(suluk kafesi vs ıvır zıvır da dahil) Siparişi de İspanya'da yaşayan İspanyol bir arkadaşımın evine verdim yalnız faturayı kendi adıma kestirdim. Sipariş verdikten sonra KDV iadesi başvurusunda bulunacağımızı söylediğimizden bisikletin içine ayrıca bir form koyuyorlar. Bu form oldukça önemli ve çıkışta gümrüğe onaylatılıyor. Kutunun içinden üç adet belge çıkıyor bunlardan biri teslimat belgesi biri fatura diğeri de bahsettiğim KDV iade formu. Normalde bildiğim kadarıyla oturma izniniz ya da vatandaşlığınız varsa KDV iadesine başvuramıyorsunuz. Bizim örneğimizde teslimat belgesinin İspanyol biri adına düzenlenmiş olması KDV iadesini etkilemedi. Aslında önemli olan fatura ve KDV iade formu.

İspanya'dan ayrılmadan önce Madrid Havaalanında formu, faturayı ve teslimat belgesini görevlilere onaylattım. Bu işlemi bagaj teslimi öncesinde yapmak önemli çünkü kutunun içini açmasalar en azından ortada bisiklet var mı yok mu diye bakıyorlar. Dolayısıyla bagaj verdikten sonra giderseniz -ki içeride de var- formu onaylamayacaklardır. İspanya dönüşünde Pegasus'a bisiklet taşıma için 100 TL civarı bir para ödedim ve bisikleti sağlam olarak teslim aldım.

Türkiye'ye girişte herhangi bir sorun yaşamadım. Hatta gümrük görevlileriyle muhabbet ettik; herhangi bir sorun olmadığını ilettiler zaten yolcu beraberinde bir bisiklet getirme hakkı var. Bu noktada bir uyarıda bulunmak istiyorum; Canyon'dan gelen mailde iade formun her iki ülke gümrüğünde de onaylatılmak zorunda olduğu gibi yanlış bir bilgi vardı. Ancak yalnız teslimat ülkesinin çıkışında onaylatılması yeterli. Türkiye'ye döndükten sonra belge asıllarını posta ile Almanya'ya ilettim. 20.04.2016'da gönderdiğim posta 06.05.2016'da teslim edildi. 30.05.2016 tarihi itibariyle de KDV iadesini geri aldım.

Gelelim iade tutarına toplam fatura tutarımız 1.059 € idi. 183 € iade yapmışlar ancak bunun içinden de 26 € hizmet bedeli kesmişler. Dolayısıyla 157 euro bize iade net iade edilen tutar. Bisikletin bize maliyeti 902 €+100 TL(dönüş uçağına verdiğim taşıma parası). Sipariş verdiğimiz dönemde Türkiye'de aynı niteliklerde bisikletlere baktığımızda 2015 modellerin bazıları bu fiyatlara bulunabiliyordu ancak beden sıkıntısı vardı. 2016 modeller de bu rakamın çok üstündeydi. Bir de yine 105 setli alüminyum kadrolu bir bisiklete baktığımızda çoğunda düşük kalite jant seti kullanılıyor. Buna benim kullandığım focus culebro da dahil. Ancak canyon'un 6.0 üstünde mavic aksium jant var ki jant setini de eklediğinizde kaliteli bir bisikleti gayet uygun bir fiyata alabiliyorsunuz.

Umarım yazdıklarım satın alacak arkadaşlara yardımcı olur.

Tesliman adresi Avusturya olsa ama Türkiye ye dönüşte Avusturya dan Almanya ya karayoluyla gidip Almanya havaalanından çıkış yapsak belge onayında problem çıkartırlar mı acaba. Yani Teslimat adresiyle Uçağa bindiğimiz ülke aynı olmak zorunda mı?

@eraypehlivan
Edirne deyz aynısını orestiada da ki yunan dostlarımız şeklinde yapacağız gelismeleri aktarırm

• Beğen
Tepkiler: eraypehlivan
@Wasabie

Sizinki daha kolay tabi biner gelirsiniz. Ben de Kırklareliliyim aslında ama İstanbul'da yaşıyorum. Hatta ağabeyim Lüleburgaz'da yaşıyor. Bisikletin bedenini vs denemek isterseniz kendisine ulaşabilirsiniz.

Şimdiden hayırlı olsun. Tekrar bisiklet alsam kesin canyon alırım.

• Beğen
Tepkiler: berktx
@eraypehlivan

Peki hocam tax free yapacağınızı sipariş esnasında nereye belirtiyoruz

@Wasabie sipariş ekranında yoktu diye hatırlıyorum. siparişi verdikten sonra sipariş bilgilerini içeren bir mail atar ya da online chat odasından belirtirsen onlar ekliyorlar. iki sayfalık almanca bir form. onlar gerekli bilgileri doldurup kaşeliyorlar zaten.

@eraypehlivan
Eray bey bende tax free yaptırıcam ama kafama takılan bir husus var acaba tax free işlemini sadece bisikleti teslim aldığımız ülkede mi yaptıra biliyoruz. ben bisikleti avusturya da ki adrese göndermelerini isteyeceğim ama Türkiye ye dönerken uçağa Almanya dan bineceğim böyle bi durumda Almanya daki görevli tax free belgelerini onaylamama gibi bişey yaparmı?

@İlker Karakuş Merhaba. Emin olmamakla beraber düşüncem sorun yaşamayacağınız yönde. Aşağıdaki açıklama da bu yönde.

Do I have to leave the EU straight away from the country where I purchased goods?

No. You can buy VAT-free goods even if you are going to be visiting other EU countries before you finally return home, as long as you actually leave the EU with the goods within the time limit. You have to get your documents stamped by a customs officer at the point of exit of the EU – not necessary in the same EU country where you bought it

Linki:

(link)

@İlker Karakuş

Sorun olmaz. Herhangi bir Schengen sınırından çıkabilirsiniz. Yeterki çıkışta işlemleri tam yapın.

@clubber çıkışta yapılan işlemlerin ayrıntısı konusunda yardımcı olabilir misiniz? hangi aşamada ne yapmak gerekiyor?

Haftaya bisikletimi almak için Almanya'ya gideceğim. İki kişi olacağız ve iki tane bisiklet getirebilir miyim? Vergi iadesinde sorun olur mu ki?

@İlker Karakuş

eraypehlivan gayet detaylı yazmış. Uçağına check-in olmadan önce gümrük memurunu bulacaksın o işlemleri yapacak. Senin yapacağın bir şey yok.

@dramorey

İki tane bisiklet olmaz. Herkesin bir bisiklet hakkı var. Diğer bisiklete gümrük vergisi uygularlar.

Geri