Scudo Sports

Canyon bisiklet siparişi ve teslimat süreci

@drumbanger canyondan bisikleti alırken tax free belgesi var onu ülkeye dönerken gümrüge kaşeletiyosun doldurup canyona yolluyosun tax i geri ödüyorlar. bilgi dogru forumda tax
i geri alan arkadaslar var .

• Beğen
Tepkiler: bua
Scudo
@sinobjk

Hocam Almanya'ya gidip almaktan bahsetmiyorum. İnternet siparişinde de tax free ödemesi alabileceğimi söyledi arkadaş. Ama çok güvenemiyorum bilgilerine.

@drumbanger internet siparişinde tax free diye bişe yok zaten. sen almanyadan Türkiye ye bisiklet istedigin zaman adam zaten vergisiz yolluyor buraya senden vergisiz alıyor ücreti. ama burda alıyorlar senden %18 kdv yi. yani öle bişe yok :)

• Beğen
Tepkiler: domino.tr
@sinobjk

Evet, ben de şimdi GlobalBlue ile görüştüm öyle bir durum kesin olarak yokmuş. Okuyacaklar için yazayım; internetten sipariş verirseniz tax free alma şansınız yok.

yurtdışından ne alırsanız alın kargo yoluyla ülkeye geliyorsa zaten vergisiz satılır. buraya geldiginde 75 euronun üstündeyse %18 kdv ye tabi tutulur. 1500 euro üstündeyse ticari mal sayılır ve gümrüge tabi tutulur...

Bu noktada şunu anladım ki, Canyon'un internet sitesindeki müşteri hizmetleri kısmına çok güvenmemek gerek. Waldemar diye biri çıkıyor zaten, tam olarak İngilizce konuşabildiğini sanmıyorum. Bu saçma bilgilendirme ondan oluştu. Almancanız varsa sorun yaşamazsınız ama. Yani, sanırım Almanca'yla da sorun yaşatmazlar herhalde.

@drumbanger canyonla alakalı forumda cok konu var getirten bir sürü arkadaş var hatta whatsapp grupları bile var. henüz tam takım tura cıkamamıs olsalar bile. bence forumu biraz kurcalayın. istediginiz bütün bilgileri bulabilirsiniz. nerden mi biliyorum. bende onlardan biriyim :D

• Beğen
Tepkiler: mustafa ç
Okudum ya çoğunluğu. İnternetten sipariş versem 1500 euro limitini geçiyor. Gidip almaya kalksam 30 gün sonra Tax Free alabiliyorum ama anlık ödemede cebimden çıkması gereken para artıyor. Malum, yolculuk masrafları, vize ve 1-2 gün konaklama diye düşününce. Gerçekçi olmak gerekirse aynı fiyat aralığında 2. ele yöneleceğimi düşünmeye başladım.

sadece kadro alsak nasıl olur ?

Arkadaşlar selam,

Sipariş geçtim ve ödeme kısmı kaldı. Para transferi ile ödeme yapan birileri varsa bana süreç hakkında bilgi verebilir mi? Masraf olarak ne kadar çıkıyor? İş Bankası üzerinden ödemek istediğimde "Benim masraflarımı ben, karşı tarafın masraflarını alıcı ödesin." gibi bir seçenek çıkıyor. Ne seçmeliyim?

Ayrıca, Enpara ile ödeme yapan var mıdır? İşin özü şu ki, siparişim 4100 TL tutarında ve o kadar limitli bir kartım yok. Ben de eğer ödeme yöntemini kredi kartına değiştirirsem iki tane soruyla karşı karşıya kalıyorum. Enpara'ya para atıp Canyon'a ödeme yapabilir miyim? Eğer Enpara olmazsa 1000 TL limiti olan bir kartıma ekstra olarak ödeme yapıp -yani 4100 TL'lik ödeme yapıp- Canyon'un sitesi üzerinden tek çekim olarak alabilir miyim?

Ayrıca, son bir soru. Ultimate CF SL 7.0 dün 331 dolar indirime girdi. Ben de havale yöntemiyle sipariş geçtim direkt. Order ve Customer number geldi ama daha önceki sayfalarda "Ya siz sipariş verdiniz ama bu elimizde kalmadı, pardon." gibi mailler alındığını gördüm. Ben sipariş verdikten 5-6 saat sonra da benim verdiğim renk ve kadro boyu "Out of Stock" olmuş. Bana order number vermelerine rağmen "Ürün elimizden kalmadı kusura bakmayın." deme ihtimalleri hakkında fikri olan var mı acaba?

BU TAX YANİ %19 VERGİYİ radon marka bisikletler internetten sipariş verirken düşüyorlar ama ben vsf almak istedim sipariş verirken %19 vergi düşmediler o yüzden bu aralar bekliyorum vsf müşteri hizmetleriyle konuşmuş biri var mı bu konuda
?

Bence ordaki görevli yogunluk nedeniyle stogun tukendiğini fark edememiş size sipariş numarası vermiştir sonra durum normale dönmüştür

ayrıca kredi kartına fazladan para atabilirsin ancak bu parayı attıktan sonra senden kendi paran üzerinden işlem ücreti, ne bileyim limitin 1000 lira iken 4100 lira üzerinden faiz uygulama gibi bir ihtimal var ki yapar bu banklalar önceden banka müşteri hizmetleriye sıkı sıkıya konuş tüm detayları sor sonra halledersin.

@drumbanger
Dolar hesabınız var ise swift yapabilirsiniz. 30 ile 50 tl arası işlem ücreti çıkar.

Ultimate cf sl 9.0 movistar bisikletini almayı düşünüyorum..Üstünde ki chorus set yurt içinde 3bin tl,campagnolo jant seti şu an ki jant setimden 100 gr ağır olsada fiyatı yurt içinde 3bin civarında bu sebeple bisiklet çok çok avantajlı duruyor. Bu durumu da kaçırmak istemiyorum ama 1500 euro geçtiği için 18 kdv + 20 g.v. sebebiyle acaba vize alıp, köln'e gidip ordan koblenz'e geçip bisikleti alıp dönmeyi ciddi ciddi düşünüyorum.
hatta bu vize kalkma muhabbeti vs pek inanmıyorum ama beklemede gibiyim ama kimliği ver gir gibi saçma bi şekilde Almanya'ya giremeyeceğimi düşünüyorum :)
Varsa koblenz e gitmeyi düşünen arkadaş bu işi araştırıp gidip gelebiliriz.

Edit: Başlığı açan arkadaş sanırım dh de konusuna mesj atmıştım. Bisiklet sanırım bu arkadaşındı :)

• Beğen
Tepkiler: demiratlıadam
@Şafak Atilla Akpınar
Beraber gidip alıp gelsek mi:) vizem vs var benimde ama mevcut bisikletimi bir sene daha kullanmayı düşünüyordum:) sizi görünce gaza geldim

Arkadaşlar alman vatandaşı tax free faturası ile türkiyeye bisiklet getirip vergi iadesi alabiyor mu?

Ben sadece kadroya tüm bisiklete baktığım kadar sıcak bakmıyorum @celilcetiner ya. Canyon'u benim gözümde en cazip kılan -tabii estetiği dışında- kullandıkları komponentler. Vallahi hiç şundan kısayım, bundan kısayım demiyorlar en üst düzeyini kullanmaya çalışıyorlar. Selesine, sele borusuna varana kadar güzel donatıyorlar bisikleti. Hatta canyon bisiklet alıp jant almaya bile o kadar gerek yok. Neredeyse zarar edecek adamlar bisikleti kusursuz döşeyerek :)

@Şafak Atilla Akpınar

Ben forumdan birine sordum Frankurt'a gidip ordan Koblenz'e 2 saatte trenle gidiliyormuş. Tren daha kolay olur hem.

Geri