Scudo Sports

Canyon bisiklet siparişi ve teslimat süreci

Cevaplar icin tesekkurler.

@alpyese evet cifte pasaport durumu var hocam.
Bulgar pasaportum var, Almanya' ya onunla gidecegim.
Yanimda Turk pasaportum da olacak. Bu durumda Turk pasaportuma Almanya tarafindan islem yapilmamis olacak. Canyon bu pasaportu kabul ederse vergi iadesi alabilecegim anladigin kadariyla.
Bir de Bulgar pasaportu ile Turk pasaportumdaki isimlerim de farkli. Bununla durum daha da karisiyor.

Scudo
@NKurtuldu evet o iş karışık baştan düşünemedim buradan T.C. pasaportu ile çıkıldımı vize gerekecek, siz BG ile rahatça çıkıyorsunuz... iade için her türlü işlemlerin T.C. üzerinden işlenmesi gerek , BG ile çıktımı T.C ile dönülmeyeceğine göre.

@alpyese kesinlikle karisik.

Faturayi Turk ismime gore doldurup, tax free belgesine de Turk pasaport bilgilerimi girdigimde, gumruk kontrolunde sadece Turk pasaportumdaki isme bakarlarsa basarili olabilirim.
300 kusur euro vergi iadesi oluyor, alsam iyi olur.
Yarin Canyon a durumu aciklayan mail atacagim. Bakalim ne diyecekler.

@NKurtuldu alman gümrüğü T.C pasaportunuza bakmak isteyecek, sizin girişiniz BG ile olunca canyo kabul etsede alman gümrüğünde sıkıntı olabilir..

@NKurtuldu

Avrupa vatandaşı vergi iadesi için başvuramaz. KDV iadesi alabilmek için başka ülke vatandaşı olmak gerekir.

Mesela Bir Türk Türkiye'den çıkıp KDV iadesi alamaz.

@NKurtuldu

Canyon sizin pasaportunuza bakmayacak bile. Pasaport kontrolünü gümrük yapıyor. Türk pasaportunuzla işlem yapabilirisiniz.

@alpyese

Alman gümrüğünün giriş çıkış damgalarına baktığını hatırlamıyorum. Pasaporta bakmasının sebebi kimlik kontrolü yapmak ve vatandaşlığını kontrol etmek.

@clubber belirsiz olan arkadaş ülkeye Bg ile girip çıkıyor damga falan önemli değil tabi AB ülkeleri içinde ama çıkışta alman gümrüğü Türk pasaportuna işlem yapmayı kabul edecek mi o sorun?

Türk pasaportunda illa ki vize ve giriş durumuna bakacak eğer almanlar buna izin verirse sistemde bir açık var demektir her çift pasaportu olan bunu kullanır adamlar ne vizeden ne de vergiden ülkeye katma değer sağlayamazlar gibi bir durum oluşur ilginç olur,

istisna durumlar yeşil veya diplomatik pasaportu olup ülkeye vizesiz girenler, bu durumu araştırmak gerek eğer oluyorsa kuzenlerim çift pasaport bende faydalanırım :)

Konuyu nette biraz daha araştırdım.
Önemli olan ikamet ettiğiniz yer olarak gösterilmiş.
Yani çifte vatandaş da olsanız, satın aldığınız ürün başka bir ülkede(benim durumum için Avrupa dışı) kullanılacak olması ve ürünü satın aldığınız ülkeden çıkarken gösterilmesi durumunda, tax free' den yararlanılabiliyormuş.
Yine de kesin bilgi için Global Blue' ya mail attım, dönecekleri cevabı paylaşacağım.

• Beğen
Tepkiler: Metal06
@NKurtuldu çift pasaport için ikamet kavramı ucu açık :) Tr ye giriş yapıp yılın geri kalanını Bg de de geçirebilirsin hatta bisiklete atlayıp Almanya ya kadar pedallayabilirsin.. Global ne diyecek bakalım

• Beğen
Tepkiler: NKurtuldu
@Tasogare
Hocam kendi aracımızla gidip bisikleti alsak, dönüşte faturayı hangi gümrükte onaylatmak gerekir? Araçla giriş-çıkışlarda Kapıkule, Bulgaristan, Sırbistan ve Hırvatistan gümrüklerinde pasaport kontrolü var.

@Bahri Kaplan

Avrupa Birliğinden çıkış yaptığınızı kapı neresiyse oraya imzalatmalısınız.

Global Blue Türkiye ile görüştüm. Kendileri TR için yetkili olduklarını, Avrupa için kesin bilgi sahibi olmadıklarını, Avrupa için de daha farklı ülkelerin farklı yaklaşımlarını olduğunu belirttiler.
Ancak, esas olanın ikamet edilen yer olduğunu ve vatandaşlığın önemi olmadığını söylediler. Yani Avrupa Birliği vatandaşı olan da, AB üyesi bir ülkeden vergi iadesi alabiliyor.

Canyon ile ilgili kesin bilgi için de, Canyon ve Global Blue yurtdışına mail attım. Bakalım onlar ne diyecek, cevaplarını paylaşacağım.

Global Blue İngiltere ve Canyon' dan cevap geldi.
Her ikisi de hangi ülke vatandaşı olunduğunun önemi olmadığını.
Önemli olanın ikamet yeri olduğunu söylediler.
Bilgilerinize.

Merhaba arkadaşlar

Uzun uzun uğraşlar ve araştırmalar sonucu şansıma canyon/factory outlet kısmında bisiklet buldum.. Kısmet mi kader mi ? orasını bilemiyorum..

Yazılanlar için çok çok teşekkür ediyorum..

Belki yazıldı ama olsun : Bisikleti buldum hemen kapıda ödeme(prepayment) seçtim ve siparişi verdim ardından mail attım..
Sadece kredi kartıyla ödeyebilirim dedim(şuan Polonya'dayım bisikleti buraya sipariş ettim) 3-4 gün boyunca bekledim bugün mail geldi kredi kartıyla ödedim..
Hesabı kontrol edip bisikleti yollayacaklarını söylediler.. (not : orta seviye İngilizce ile maillere cevap yazıp,anlaşabilirsiniz..)

Bugün ve pazartesi yazmasalardı artık pes edecektim..Sanırım sabrın sonu selamet.. Şuan bekliyorum 12 şubatta uçağım var Berlin'den-İst. Pegasus'u arattırdım bisiklet için rezervasyon yaptırdım.. bakalım umarım her şey yolunda gider..

Umarım herkesin içindeki Canyon hayali bir gün gerçek olur..
Bol güneşli ve pedallı günler dileğiyle..

Merhaba arkadaşlar;

Bende sizler gibi Canyon sahibi olmak için yaklaşık 3 ay önce araştırmalara başladım.Canyon'un müthiş ama bi o kadar eksik tarafları olan internetten sipariş yöntemi ile bu hafta ilk yol bisikletimi almaya karar verdim.Aslında Canyon'la 1 ay önce irtibata geçtim ancak siz Canyon'un maillere ne kadar zaman sonra döndüğünü benden daha iyi biliyorsunuz :) . Müşteri temsilcisi ile 2-3 kez mailleşmemiz yaklaşık 2 hafta sürdü :) . Canyon'a sormuş olduğum bir soruyu belki başka bir arkadaşımıza yardımcı olabilir diye yazmak istedim ;
1)Bisiklet bedelinin tamamını ödeyip kargo yerini daha sonra belirleyebilirmiyim?
Canyon bunun mümkün olmadığını teslimat adresinin değiştirilmesi durumun da bisikletin bir sonra ki sırada bekleyen müşteriye kaydırılacağını sistemsel olarak teslim yerinin sipariş sonrası değiştirilemeyeceğini belirtti.Bana çok saçma gelsede tabii ki elden birşey gelmiyor.Bir bildikleri vardır diyorum.Başka sorular da sordum tabii ki ama forumda bahsedilen konular olduğu için buraya yazmıyorum.

Tabii pes etmek yok bunlar Canyon'dan soğutmak için yeterli sebepler değil :) Daha sonra bu pazartesi ilk yol bisikletim olacak Endurace AL 6.0 almaya karar verdim.Ancak işler istediğim gibi gitmiyor.Ocak ayı sonunda Macaristan'a seyahatim olacak.Endurace AL 6.0'ın stokta olduğunu gördüm ve hemen sipariş vermeye karar verdim.Ancak kredi kartı ile ödeme yapmak istediğimde "Please return to last step and select "br" another method of payment" hatası çıktı. Defalarca denememe rağmen olmadı.Kartımda problem olabileceğini düşünerek bankayı aradım ve internetten alışveriş yapmam için herhangi bir engel olmadığını söylediler.Kredi kartı ile problemi çözemeyince bende mecburen prepayment seçeneği ile stokta ki bisikleti kaçırmamak için sipariş ettim.Arkasından Erdinç Bey'in yapmış olduğu gibi kredi kartı ile ödeme yapmak istediğimi belirttim.Ancak 2 gün önce farkettiğim bir detay var.Proforma yollamışlar ve bu proforma da delivery charge 199 euro olarak görünüyor.Anlam veremedim.Çünkü bisikletin Macaristan'a kargolanmasını istemiştim.Belki ülke seçimini Macaristan yerine Türkiye olarak girmiş olabilirim diye düşündüm ancak Türkiye teslimat ücreti 199 dolar , euro değil. Neyse tabi gene mail attım ve malumunuz cevap gene yok. Bisikletin siparişini 11 ocak pazartesi verdim.Prepayment'ın kredi kartına çevirilmesi talebini de pazartesi günü maille belirttim. Yoğunluktan dolayı 2-3 gün içerisinde cevap alacağıma dair mail geldi.Bugün cumartesi hala cevap yok.Twitter'dan ulaşmaya çalıştım ona da cevap yok.Aksi gibi gönderi tarihi 25-29 ocak görünüyor ben 30'un da Türkiye'ye dönüyorum.Dolayısıyla riskli bi durum.Canyon'a güvenemediğim için siparişi bugün sabah iptal ettim.Akşam saatlerin de tekrar kredi kartı ile bu sefer Türkiye teslim olarak sipariş vermeyi denedim ancak gene olmadı.İşin en kötü yanı istemiş olduğum bisiklet stoktan çıktı.Bugün Canyon'a 5.kez yazmış olduğum mail de bu kadar yaratıcı bi sistemin ne kadar kötü yönetildiğini ve sipariş sistemin de büyük eksiklikler olduğunu belirttim.Hakikaten akıl alır gibi değil.Sipariş ile ilgili bir maile 5 iş günü içerisin de dönülmemesi yoğunlukla açıklanamaz bence.Eğer bu kadar yoğunluk varsa daha çok istihdam sağlarlar ya da sistemin daha verimli çalışması için bişeyler yaparlar.

Bu arada kredi kartı ile ödeme seçeneğin de problem neydi bilmiyorum.Kredi kartı ödemesin de bu tip hata alan arkadaşlar varmı?

Uzun bir yazı oldu kusura bakmayın ama sizlere neler çektiğimi yazmak istedim :) .Bu arada hala Canyon almak istiyorum zerre soğuma yok :)

@sedat duman benden işlem sirasinda cat diye 0,33 kurus cekmısler :D kart sahtemi degilmi muhabbeti heralde bekliyoruz bakalim benım anlamadıgım 10 da sıpariş verdim diyelim 15 inde bisiklet stoga girdi ama ben hala subat ayını beklıyorum gonderım yapmaları ıcın kagıtta oyle yazmıslar :D Bunlar saka gıbı gercekten nese boyle cekıcez bu ısı napalım 1 2 aya gelsınde bısıklet daha uzamasa keske.

@ElcaSeJawS Almanyaya ziyaret için gideceğim bu yaz.Acaba Vanyon'un mağazasından direk satın alabilirmiyim? (Beklemeden)

@aytacdirek Arayıp odeme yapıp orda hazır bekletmek daha saglıklı yada gıdıcen ne varsa onu alıcan :D Suan da ne desek bos cunku hıc bır dedıgınız tutmuyor. Ben bısıkletı sıparıs ettım stokta yoktu 1 hafta sonra stokta yazdı sıtesın de ee hanı benım bısıklet madem stokta var gondersene benım sıparısı :) Sancılı bır surec.

Geri