Scudo Sports

Canyon bisiklet siparişi ve teslimat süreci

@OsmaniyeRehber

Yolcu beraberinde 1 adet bisiklet getirme hakkı var. Aynı şekilde ben de getirtiyorum, kısmetse 13 Eylül akşamı Türkiye'de olacak. Vergi,kdv, ve benzeri bir masraf ödemek zorunda değilsiniz.

Scudo
@Erdal YILMAZ

Almanyadan hangi marka ve model tavsiye edersiniz ? 1500-2000 tl arası ?

Canyon ultimate cf slx 8.0 model bisikletimi bu gece teslim aldım.

Berlinden akrabam getirdi. Havalimanı çıkışında görevliler kutuyu açıp içine baktılar sadece.

Herhangi bir vergi, kdv vb. ödemedim.

Hayırlı olsun @Erdal YILMAZ tekerine taş deymesin. Allah kaza bela vermesin. Umarım beraber de pedallama şansı buluruz. :)

Hayirli olsun. Kazasiz belasiz...

@Erdal YILMAZ hayırlı olsun benim bisikletide ocak 2016 sonuna ertelediler ellerinde komponent yokmuş. Benim gümrük ile ilgili tevrübeleri yazmam biraz daha uzayacak.

Ben de endurance cf 8.0 siparişi verdim geçen hafta internetten, sitede delivery time 09.11-14.11 haftası yazmasına rağmen order confirmationda CW4 2016 yazıyordu , telefona ve maillere cevap vermiyorlar ben de facebooktan yazdım , fabian isimli bir arkadaş hemen cevap verip yardımcı oluyor ( hatta siparişi birlikte oluşturduk site hata verdiği için ) , bana sitede bir yanlışlık olduğunu ve w4 2016 nın gerçek sürem olduğunu söyledi , 2-3 gün geçtikten sonra yine facebooktan "hala delivery time 09.11-14.11 yazıyorsunuz , kendimi kandırılmış hissediyorum vs " sitem edince , fabian tekrar kontrol ettiğini ve CW 46 2015 olarak order ı değiştirdiğini söyledi . Yani demem o ki biraz takipçi olmakta fayda var bu tip durumlarda.

Bu CANYON işi o kadar uzun bir gümrük-vergi-malumat işine dönüşmüş ki herhalde 4 sayfa kadr herkes birbirine bilgi vermiş.
SONUÇ : -bilmiyoruz-alan almış-alınamayabilir-alınabilir de...
uzayıp gidiyor
Alana kullanana alacak olan herkese hayırlı olsun, ben de hollandaya giden bir arkadaşa 2. el bulabilirse scott s20 siparişi verdim gelmezse buradaki aşananları değerlendirip duruma göre değerlendireceğim çünkü 2000 TL civarında temiz 105 setli yol biiskleti TR de bulaiblmek çok zor.
Bulsam da MERSİn deyim görüp bakamıyorum, para biriktirmeye devam
Ancak ilk mesajı ve fotoğrafları izlerken içim gitti ne söyleyeyim. insanın cnaı çekiyor be dostum. O boya kutusunu karton kokusunu bile aldım diyebilirim :):)bakmamak lazım böyle şeylere :):)

@Erdal YILMAZ Dostum hayırlı olsun, güle güle kullanın
Sonuç olarak en doğru süreç oradan birinin alıp getirmesi diyebilir miyiz?
@leCandas Dostum
Yoksa aşırı pahalı olmayan bir modeli alıp getirtmek aynı fiyata geliyor mu demeliyiz?

Doğru derken bu cümelde -sorunsuz- gibi kullanıldı. Ama ödenecek ücret açısından da değerlendirebilirsiniz.

@alper 76

1500 euro üstü bir bisiklet alıyorsak diyebiliriz. Hatta bisikleti getiren kişi, Almanya vatandaşı değil ve oturma izini olmayan birisi ise, Canyon'dan bisiklet almak çok daha avantajlı oluyor.

@alper 76 Hocam valla sitede ben kendi edindiğim bilgileri kimseye anlatmayı beceremedim, kanuna göre 1500 altındaki bisikletle üzerindeki bisiklette ufak tefek farklar dışında bir fiyat fakrı yok. Tabi bisiklet EU'dan geliyorsa geçerli bu dediğim.

Tabi bu ülkede her zaman kanun uygulanmayabiliyor, gözden kaçıyor hatta haksız olaylar bile insanların başına gelebiliyor. Bu sebepten bekleyip göreceğiz ne olacak ne bitecek.

1500 avroyu geçen alışverişte ithalat vergisi uygulanıyo diyor. bu vergi nasıl bişe

@leCandas Candaş dostum Alacak olan Herkesin bu kadar gümrük mevzuatı okuması araştırması,, karşılıklı bilgi tartışması hoşuma gitti.
Aslında bu durum bu forumu okuyanların "okuyan-bilgili-kültürlü-kafaı çalışan-eğitimli" insanlar tarafından okunduğunu gösteriyor. Ne mutlu hepimize (bunu alaycı bir ifade ile değil mutlu oldugum için söylüyorum)
Size hayırlı olsun demekten başka bir şey bana düşmez, inşallah güzel güzel biner, geldiğince çocuk gibi sevinerek açarsınız bisikletin, ve sağlıkla binersiniz. Ben forum olmasaydı böyle bir olaydan da habersiz olacaktım.
Sadece sonuç edinemedim, sanırım onu da sizinki gelince anlayacağız, inşallah hayırlısıyla gelir. Ancak dediğiniz gibi kaçaklar olabiliyor.
Taklıdm öylesine :) çok da önemli değil be doir şeystum. Ben herkesin bu kadar dikkatli davranması, ıcığına cıcığına kadar mevzuatı okuması ve yazı savaşları yapmasına şaşırıdm. iyi b

İki arkadaş Koblenz' e giderek teslim alacağımızdan bahsetmiştim.
Ancak aklıma takılan bir durum var:
Bisikleti satın alan kişinin uyruğu ile TR' ye getirdikten sonra vergi iadesine başvurmanın alakası var mıdır?
Demek istediğim, bisikleti Almanya' dan satın alan kişi Avrupa vatandaşı olup bisikleti yanında TR' ye getirdiğinde, Canyon' a vergi iadesi için başvurma hakkı bulunur mu?

@NKurtuldu Alabileceğini zannetmiyorum detaylı bilgiye buradan araştırarak ulaşabilirsin (link)

• Beğen
Tepkiler: NKurtuldu
Fatura bisikleti getiren kişinin adına ve Türkiye adresine düzenlenmiş olmalı ayrıca bu kişinin yurtdışında oturma izni olmamalı diye biliyorum.

• Beğen
@NKurtuldu

Bildiğim kadarıyla AB ülkesi vatandaşları iade alamıyorlar. Satın alan kişi T.C. vatandaşı ve turist olarak gidiyorsa eğer iade alınabiliyor, bu şekilde bu forumdan iade alanlar oldu.

Ben kuzenime yolcu beraberinde getirttim. Kendisinin Almanya'da oturma izini olduğu için iade alınamayacağını öğrendim. Fatura adresi Türkiye olmasına rağmen iade ile ilgili herhangi bir işlem yapmadım veya talepte bulunmadım. Sonuçta kendi ülkesinden vergi kaçırmaya çalışmak gibi bir şey olacaktı diye düşünüyorum.

Ben uçakla gidip bisikletle geri dönmeyi düşünüyorum. 2400 km civarı 20 günde gelirim sanırım.

• Beğen
Tepkiler: Bahri Kaplan
@NKurtuldu Çift pasaport durumu var ise işlemler T.C. pasaportu üzerinden işlenirse tahmini vergi iadesi almanız münkün olabilir diye düşünüyorum...

• Beğen
Geri