Scudo Sports

Canyon bisiklet siparişi ve teslimat süreci

Canyon'un maillere geç cevap vermesi ve bisikletin Koblenz'den Berlin'e sevk edilmesi sonrası, şimdi de DHL Berlin merkezinin keyfini bekliyorum.

17 Ağustos tarihinde gönderilen bisiklet, 21 Ağustos tarihinden beri Berlin DHL merkezinde bekletiliyor. Bu insanların amacı ney, ne yapmaya çalışıyorlar anlamıyorum. 30km. uzaklıkta yer alan Kuzenime 4 gündür bisikleti teslim etmediler. Biz kendi ülkemizin kargo şirketlerinden şikayet ederken, şimdi de Yabancı firmaların ve çalışanlarından şikayet eder olduk!

Scudo
Canyon Eurobike 2015'te Ultimate CF Evo 10.0 SL modelini tanıtmış. Toplam ağırlığı 4.85 kg. Kadro ağırlığı 665 g, ön maşa ağırlığı 270 g. 3. en hafif bisiklet olmuş Merida ve Trek ten sonra. Linki de aşağıda.
(link)

Gidona veya gidon boynuna entegre Android temelli bir bisiklet bilgisayari/GPS yapmislar. O da gelecek vaadediyor. Seneye bi de ona tumlesik ve aerodinamik hatli Sony kamera takarlar... Zaten sehir biaikletlerinde tumlesil farlari var. Tek eksiği neon aydinlatma olur...

Merhaba,

Dün Canyon bisiklet siparişi vererek bende bu gruba katılmış oldum :)

Öncelikle şunu belirteyim internetten yapılan hiç bir alışverişte vergi iadesi yapılmaz. Tax Free alışveriş için o ülkede üye olan mağzalardan alışveriş yapmak gerekiyor.

15-19 Eylül tarihleri arasında Stockholmde olmama rağmen bisikleti Canyon'dan aldım ne olursa olsun f/p açısından Canyonla yarışmak çok zor.

Sipariş ettiğim bisiklet Endruance CF 9.0 Di2 (link) , yaklaşık olarak tüm sipariş 2500€ civarında, çeşitli noktalardan 1500€ üzerinde ne gibi sorunlar çıktığını araştırdım ve araştırmam sonucunda Canyon'dan bu tutar üzerinde (2700€) bisiklet alan bir arkadaşla tanıştım. Hiç bir sorun çıkmadan bisikleti sadece %18 ödeyerek geçirdiğini söyledi, bunada güvenerek siparişi verdim bakalım ne olacak.

Canyon maillere çok geç cevap veren bir firma fakat maile başlarken müşteri numaranızı ve sipariş numaranızı verirseniz çok hızlı cevap veriyorlar en azından bende öyle oldu.

Siparişi verirken bir çok zorluk çektim zira kredi kartı ödemeleri sürekli hata veriyor, siparişi havale olarak seçip daha sonra müşteri hizmetlerine mail atarak kredi kartına çevirttim.

Dün vermiş olduğum siparişin 44. hafta yola çıkacağı bilgisi ise bugün geldi, malesef çok uzun bir bekleme sırası mevcut. Halen araştırıyorum Isveçte uygun bir bisiklet görürsem siparişi iptal edeceğim ama zor gözüküyor.

Siparişin durumunu sizede belirtirim umarım gümrükte sorun çıkmaz.

@leCandas

Bisikleti uçakta beraberinde mi getireceksin yoksa kargo ile mi gelecek?

@clubber

Siparişi Türkiye'ye gönderilecek. Gidip almak bir hayli pahallıya patlar şu anda

konu ile alakasız ama bu elektronik vites olayı nedir acaba?

@leCandas

Değeri 1.500 Euro üstündeki ürünler "bireysel ithalat kapsamında" ithal edilemiyor. Yani %18 vergi ödeyerek gümrük işlemini tamamlayamıyorsunuz. Bu malı gümrükten çekmek için oldukça yüksek masraflar yapacaksınız. Kendiniz gidip alsanız daha ucuza gelir.

@clubber @leCandas forumdan bir arkadaş benzer rakamlarda bir bisiklet almak için çok uğraşmış ve neredeyse bisiklet kadar masraf etmişti. Gümrük mevzuatında da şahsa posta yoluyla gelecek olan ürün bedel sınırı 1500 euro. Eğer detaylara hakimseniz ve metodunu biliyorsanız birşey diyemem ama sıkıntı olmasın, gümrük müşavirliğinde eş dost varsa bir sorsanız güzel olabilir.

@clubber @Bahadır S. Dediğim gibi araştırmalar sonucunda Canyondan 2700€ civarında bir bisiklet söyleyen arkadaşla tanıştım ve hiç bir ek masraf olmadan (%18 dışında) bisikleti alabilidğini söyledi. Gümrük biraz şans işi, genelde nette bulduğumuz bilgilerde hep kulaktan dolma. Bakalım göreceğiz neler olacak aşırı bir vergi çıkarsada ürünü geri gönderirim Canyona. 199€ boşa gitmiş olur sadece.

Gidip alma konusuna gelirsek pegasus uçak biletleri 600TL civarında vizem var fakat git gel masraflar vs ayrıca uğraşı hesaba katarsak bana mantıklı gelmedi.

• Beğen
Tepkiler: Bahadır S.
@leCandas

Size tavsiyem siparişi şimdiden iptal edin ve boşuna zaman kaybetmeyin. 1500 euro üzerindeki bir ürünü, sadece %18 gümrük vergisi ödeyip ülkeye sokmanız, neredeyse imkansız bir durum.

Böyle bir şeye göz yuman veya yanlış uygulama yapıp sokulmasına müsade edenler olacağını hiç sanmıyorum. 1500 euro üstü uygulama kanunlar ile sabittir.

(link)

Soru: Posta/hızlı kargo yoluyla gönderilen eşyanın tek başına kıymetinin 1500 Avro'yu aşması halinde ne işlem yapılır?
Cevap: Söz konusu eşyaya yürürlükte olan ithalat vergilerine ilişkin oranlar uygulanacaktır.

@leCandas %18 olan bildiğimiz gibi kdv. ithalat vergisi ayrı %12 olması gerekiyor sanırım bir yerde okumuştu yanlış hatırlamıyorsam.

@leCandas

Bireysel ithalat diye google'da arama yaparsan bilgi edineceksin. 2.700 Euroluk ürünü %18 vergi ödeyerek çektiğini söyleyen arkadaş doğru söylemiyor. İşine gelene inanmak istiyorsun ama uygulama öyle değil. Forumda da arama yaparsan bu konular hakkında çok fazla bilgi bulacaksın. Ama illa deneyip görmek istiyorum dersen sen bilirsin. Bisikletini gümrükten çekememe durumu ile de karşılaşabilirsin. Çünkü ticari ürünlerde istenen belgeler çok farklıdır. Değeri 1.500 euronun üstündeki ürünler ticari ürünler olarak isimlendirilir.

@clubber benim beklentim şu yönde evrak işleri vs ile ilgili bir miktar masraf talep edeceklerdir buda 100-300TL arası olur muhtemelen bunun dışındada GTIP numarasına göre belirtilen koşullar çerçevesinde masraflar şunlar
KDV %18
gümrük vergisi AB'den geldiğinden dolayı %0
yukarıdaki masrafları ödeyerek ürünü teslim almayı bekliyorum.

(link)

Uzaktan bir gümrük memuru arkadaşa ve lojistik firmalarından bir kişiye ulaştım aldığım bilgiler bu yönde hatta 100-300TL olarak düşündüğüm evrak ücretini almayabilirler diyenlerde oldu.
Canyon iade karogosunu üstleniyor. Dolayısı çok sıkıntılı bir durum olusa iade talebinde bulanacağım ve max 199€ olan shippingden zarar edeceğim.

Di2 grup setli bir bisiklet zaten TR'de 10k'nın çok üzerine satılıyor.

Ne güzel işte forumda bu süreci tecrübe etmiş ve her ayrıntısını bilen biri olacak. Forumda hiç bu tip bir şey yaşayıpta bilgi paylaşan biri yok.

@leCandas
Gümrük birliğinden dolayi boyle degil mi hocam?

@leCandas

Siz 199 euro'luk risk aldığınızı düşünüyorsunuz. Düşüncenizde haklı olabilirsiniz. Ancak 1500 euro üzerinde bir ürünü posta yoluyla getirip, sadece %18 vergi veya kdv artık her neyse ödeyip teslim almanız, gümrük mevzuatı çerçevesinde mümkün değil. Böyle bir şey mümkün olsa, hiç kimse Türkiye'den bisiklet satın almaz, canyon'a akın ederdi. :)

@leCandas

Bunu tecrübe etmiş çok forum üyesi var ama sen anlamamakta ısrar ediyorsun. Ve araştırmamakta ısrar ediyorsun. Yukarda yazdıkların 1.500 euro altındaki ürünler için geçerli. Hatta 1.500 euro altındaki ürünler için evrak masrafı dahi yok sadece %18 gümrük vergisi ödeyip çekim işlemlerini hallediyorsun.

Ama 1.500 euro üstündeki ürünler için şahsen işlem yapamıyorsun, bir gümrükçüye vekalet vereceksin. Bir şirketin gümrükten mal çekmesi gibi ticari mal kategorisinde işlem yapacaklar. Bunun ne demek olduğunu araştırırsan öğreneceksin.

@clubber öyle bir uslupla mesaj atıyorsunki amacın yardım etmek mi yoksa saldırmak mı belli değil, kulaktan dolma bilgiler ile konuşuyorsun sadece.

Neden bu kadar rahatsız ediyor bu bisikleti sipariş etmem anlamıyorum, gelsin masrafı yüksek çıkarsa geri gönderirim diyorum buradaki max zararım 199€ olacak ben dert etmiyorum 199€ sana dert oldu.

Ben zaten sana gümrük firması olmadan halledeceğim demiyorum ki, gümrük firması zaten UPS olacak UPS yüksek fiyat çekersede başka tanıdık lojistik firmaları var onlar aracılığı ile halletmeyi denerim.

Gtip'in ne olduğunu araştırırsan öğreneceksin ithalat için ne ücret çıkıyormuş çıkmıyormuş.

@Erdal YILMAZ Gümrük mevzuatı çerçevisini açabilir misiniz? ayrıca sadece %18 kdv ödeyeceğim diye bir şey söylemedim. Evrak masrafıda olacak dedim. Sorun yaşamazsam zaten insanlar artık canyondan siparişlerini verirler, yaşarsamda en azından herkes ne gibi masraflar çıkıyor öğrenmiş olacaktır. Kulaktan dolma bilgiler dışında bir şey yok forumda.

Geri