benimkide pedallarla bereber 7.4kg geliyor. 1400gr cıvarında gelen bir jant seti var. hafiflik takıntım yok ama upgrade etmek istesem sanırım gidonu karbon yapabilirim. başka birşey aklıma gelmiyor
bu arada sele kelepçesinde bir sorun vardı yenisini yollayacaklar. sele fotoğraf üzerinde düzgün durmuyor.
@NKurtuldu Maşallah tertemiz ruble ve zincir.. Temizliği nasıl yapıyorsunuz ve neyle yağlıyorsunuz? Ben şu chin_l ile yağlıyorum daha ilk sürüşte kapkara çıkıyor sinir olmaya başladım.
@NKurtuldu boy 185 kadroyu da L aldım. bana uydugunu düşünüyorum. ilk sefer koltuk yüksekliğini düşük tutmuştum alışana kadar. ondan kaynaklanmış olabilir o zaman.
@Adrenalin26 Teşekkür ederim.
Rubleyi söktükten sonra cif ve balata spreyi temizliyorum.
Zincir yağım da alttaki, baya memnunum.
@srdrmrs o yükseklik geçiciyse problem değil. Limitinden fazla sokarak sürmemeni öneririm. Sele borusu esnediği için kadro seat tube ağızını kırabilirsin.
Kadro boyu seçerken, tüm boydan ziyade bacak boyu daha önemli.
Boy konusunda bu bilgi önemli. Bazı kişilerin bacak veya gövde oranları farklı oluyor. Toplam boya göre karar vermek zor.
Genelde bize uygun bisikleti alamıyoruz maalesef, aldığımız bisiklete uymaya çalışıyoruz!
@Koray Gürel hocam bacak boyumu ve diğer bilgileri canyonun chartında yazdım L verdi. başka bir arkadaşımın meridasını kullanmak istemiştim (boyu 188 kadro 59 olabilir) ama rahat edememiştim. bu kadro ile hemen uyum sağlayabildim. tabiki olaya prof. olarak bakarsak gidon ve sele için daha ince ayarlar yapılabilir.
bisikleti bu hafta alacağım. aklıma takılan son bir nokta var,
1500 eur üstü kredi kartı ile yurtdışı harcamalar herhangi bir şeye takılmıyor değil mi?
hesaba göndereyim demiştim ama (canyon hesabına), ithalata girecek öyle olursa...
@ilberto
bisikleti almanyadaki arkadaşımın evine kargolatacağım. gidip kendim alıp geleceğim sonrasında. gümrüğe fiziken girmiyor. sıkıntı ödeme esnasında herhangi bir problem olur mu kısmında...
Bisikletin kargo teslim adı ve adresi arkadaşınız, fatura adı ve adresi siz olmalısınız. Buraya mutlaka dikkat edin, aksi halde vergi iadesinde sorun yaşayabilirsiniz.
Benim de bir arkadaşım Almanya'da bir akrabasının adresine kargolatıp daha sonra kendi gidip buraya getirmeyi planlıyor. Peki vergi iadesi alırken belli bir süre koşulu var mıdır? Yani atıyorum arkadaş fatura tarihinden 5-6 ay sonra gidip getirdi bisikleti. Bu durumda zaman aşımı vs. gibi bir problem yaşanır mı vergi iadesinde?