Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Canyon bisiklet siparişi ve teslimat süreci

Scudo
@rodya Hoşbuldum. Zondalar çok yakışmış güzel günlerde kullanın :harika:

Esasen eski bir Canyon kullanıcısıyım. Bisiklete uzun bir süre ara verecektim yoğunluğumdan dolayı, ama bir kere bağımlısı olunca bisikletsiz kalınamıyormuş. Canyon ile tekrar sahalara dönüyorum inşallah.

@Ahmet.KOÇ Teşekkürler. Zondalardan çok memnunum hem estetik hem performans babında. Gönlümde 35mm bora vardı ama bir yerde dur demek gerekiyor. :D

Bende Türkiye'de küçük kadro bulmak çok sorun olduğu için yurt dışından Canyon almayı düşünüyorum. (Serkan teşekkürler)

Almışken aero olmazsa normal, ultegra 8000, 52-36 'lı düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Bende canyon alayım diyorum
Markadan memnunmusunuz
Garanti işleri vesaire nasıl yürüyor

@rodya Zonda'nın aynı olan Fulcrum Racing 3 jantları kullanıyordum. Gerçekten fiyatına göre performansı çok çok iyi jantlardı. Bir dostumun bisikletindeki shimano r500 yerine ısrarla Zonda C17 aldırdım, neyse ki ardından o da çok memnun kaldı :)

Peki disk frenlerle aranız nasıl? Frenleme performansı şüphesiz çok iyidir, ama başka türlü bir sıkıntı yaşadınız mı aldığından beri? Disk fren kullanıcısı bazı arkadaşlar sürekli balataların disklere sürttüğünden şikayet ediyorlardı, ama tabi Ultegra seviyesinde durum nasıldır bilemiyorum.

220 usd kargo parasını görene kadar herşey muhteşem devam ediyordu :) almanyaya gidiş-dönüş uçak biletiyle aşağı yukarı aynı fiyatta gidip gelsek mi ki?

@Ahmet.KOÇ

Ben bisikleti baştan aşağı kendim topladım, press fit göbeği yerleştirme kısmı hariç. onun takma aparatı biraz tuzluydu.
Frenleri taktıktan sonra balata en başta bende de sürttü. Bu flat mountlarda balatayı ortalamak biraz zormuş. En sonunda göz kararı ayarlayıp sıktım, o günden beri sürtmedi. Sizde fabrikada ayarlanmış gelince bir problem olacağını sanmıyorum.
Bleeding yapmak, balatayı ilk seferde ayarlamak zor olsa da disk fren sürekli bakım gerektirmiyor, ayarı kaçmıyor. Uzun vadede daha zahmetsiz konvansiyonel frene göre.
Ultegranın kaliperleri giriş seviyesi hd fren sistemlerine göre çok kuvvetli. Dozajlaması çok güzel, aşırı güç uygulayıp freni kitlemiyor. Spor arabaların frenlerindeki o his var. Zaten bu R8000 serisi insana pahalı bir set kullandığı hissini sürüş boyunda tattırıyor. :)

@rodya
Eğer maşa veya kadro qrsa ne yaparsan yap illa o disk sürtüyor takıp çıkarınca :)

1.500 euro üstündeki bisikletlere nasıl bir vergilendirme uygulanıyor ??

forumdan ve web'den araştırdığım kadarı ile 1.500 euro üzeri ürünler çoook zor.

Bununla uğraşmaktansa yurtdışına giden birisinin yanında getirmesi daha mantıklı.

• Beğen
Tepkiler: Noeserd
@Taner James
Kimsenin tam bilmediği soru
Resmen 1500 euro üstü vergilendirme bilgilerini bulmak atom bombası şifrelerinin bulmakla aynı zorlukta

@Noeserd

Öğrendiğim kadarı ile 1.500 euro üstündeki bisikletler biz normal kişiler için hayal :)
Yani gümrük vergisi vs. incik boncuk ile alınması çok zor, masraflı vs.vs.

@Taner James
İşte o masrafı bilmiyoruz bütün sıkıntı bu :)
Belkide çıkan masraf 20 bin liralık bisiklettr 4 bin ama bilmiyoruz işte

@Noeserd
yok zaten normal vatandaş alamaz çünkü 1.500 euro üzerinde ise sahış olayı ortadan kalkıyor. Şirket vs. olman gerekiyormuş.
Özetle zor iş :) Git Almanya'dan al gel daha iyi :)

• Beğen
Tepkiler: Noeserd
@Taner James
Bunada bi el atılması lazım arkadaş
1500 euro üstü alınca şirketinin olması ne
Almanya gibi yapsalar keşke %18 sabit
Fiyat sınırlaması yok
100 euroda olsa 10000 euroda olsa aynı

@Ahmet.KOÇ Böylesi daha iyi olmuş, bir an sipariş verdim yazınca gözümün önüne gümrük vergileri, müşavirlerle sıcak sohbetler canlandı da bayağı ecel teri döktüm. :koptum:

@Taner James tam olarak şirket olmanıza gerek yok. Ancak gümrük mevzuatı size ticari şirket muamelesi yapıyor.
öncelikle bir müşavirlik firmasından gümrük müşaviri tutmanız gerekiyor, devamında aldığınız ürünün cinsine göre ticari kapsamda bir firmadan ne tür ödentiler alınıyorsa aynısını siz de veriyorsunuz. müşavirlik firmasına da belirli bir ücret veriyorsunuz tabi ki. astarı yüzünden hayli hayli pahalıya geliyor yani.

@Bahadır S.

Anladım, Almanya'ya gidip almak daha karlı gibi, hem çıkarkenden tax free 'de cabası.

Geri