Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro CR 062 hakkında

Ben 2 metreyim bisiklet 58 kadro bel ağrısını nasıl hallederiz

Scudo
Alışmam gerek sanırım
Belim dik olmuyor

Alışmam gerek sanırım
Belim dik olmuyor
Beliniz dik olmaz zaten yol bisikletinde hocam. 45 derecelik açıyla oturursunuz. Bildiğim kadarıyla 12 cm lik gidon boğazı var üzerinde. Boyunuz 58 kadro için fazlasıyla uzun. 13 cm lik gidon boğazı edinin ilk aşamada. Bir tık rahatlatır. 61 kadro kullanmanız gerekiyor sizin.

Beliniz dik olmaz zaten yol bisikletinde hocam. 45 derecelik açıyla oturursunuz. Bildiğim kadarıyla 12 cm lik gidon boğazı var üzerinde. Boyunuz 58 kadro için fazlasıyla uzun. 13 cm lik gidon boğazı edinin ilk aşamada. Bir tık rahatlatır. 61 kadro kullanmanız gerekiyor sizin.
Vallahi hocam başka kadro bulunmuyor.Belim dik değil derken kanburum demeye çalıştım belim bükük

• Beğen
Tepkiler: NoCycling
Vallahi hocam başka kadro bulunmuyor.Belim dik değil derken kanburum demeye çalıştım belim bükük
Hocam bulabiliyorsanız 140 mm gidon boğazı arayın. 130 yine bulunabiliyor ama 140 biraz daha zor.
Seleyi yükseltebileceğiniz kadar yukselteceksiniz. Ayrıca dizinizin musaade ettiği kadar da geri çekeceksiniz. Gidon boğazını da biraz uzatirsaniz çok rahat olmasa da en azından iki büklüm olma durumundan kurtulursunuz. Küçük kadro almanın dezavantaji yarış koşacakmıs gibi oturma pozisyonuna sahip olmak.
Seleye oturup topuğunuzla pedala bastığınızda sele borusuna paralel iken bacağınızın gergin olması lazim. Gergin değilse seleyi yukselteceksiniz. Bu ayarı yaptıktan sonra selenin ileri geri ayarını yapın. Pedallar tam ortada iken seleye oturduğunuzda diz kapağınızın pedal miline denk gelmesi lazim. Bunun icin agirlik sarkitabilirsiniz. Bu ayar da bitince hala Beliniz bükükse gidon boğazını degistireceksiniz

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Mr.pro
Hocam bulabiliyorsanız 140 mm gidon boğazı arayın. 130 yine bulunabiliyor ama 140 biraz daha zor.
Hocam şuan fsa os 168 gidon takılı ve 10 cm sanırım az önce ölçtüm hangi marka önerirsin Çok para baymayayım

Hocam şuan fsa os 168 gidon takılı ve 10 cm sanırım az önce ölçtüm hangi marka önerirsin Çok para baymayayım
Hocam 58 kadro carraro race062 arkadaşıma aldık. 12 cm boğaz var bir yanlışınız olmasın? Merkezden merkeze ölçülüyor.

Çok etki eder mi bel ağrısına?

image.jpgBirfe zincir ön attırıcıya sürtüyor ilk viteslerde onu nasıl ayarlayabilirim

Çok etki eder mi bel ağrısına?

235007 dosyayı görüntüleBirfe zincir ön attırıcıya sürtüyor ilk viteslerde onu nasıl ayarlayabilirim
Doğru ayarlarla kullanmak çok etki eder tabiki. Lütfen YouTube videolarından yardim almaya çalışın. Hem benim yukarida tarif ettiğim sele ayarlari, hem on ve arka aktarıcı ayarlarını bulabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Mr.pro
Doğru ayarlarla kullanmak çok etki eder tabiki. Lütfen YouTube videolarından yardim almaya çalışın. Hem benim yukarida tarif ettiğim sele ayarlari, hem on ve arka aktarıcı ayarlarını bulabilirsiniz.
105 in ön aktarıcıda vida yok vites kablodan ayarlanıyor internette net bilgisi yok
Nedir bu uzunların çilesi :D

105 in ön aktarıcıda vida yok vites kablodan ayarlanıyor internette net bilgisi yok
Nedir bu uzunların çilesi :D
Olmaz olur mu hocam. Yan yana iki vida var ön tarafa bakan. Çok ince bir alyanla ayarlanıyor.

Olmaz olur mu hocam. Yan yana iki vida var ön tarafa bakan. Çok ince bir alyanla ayarlanıyor.
image.jpgBunlardan biri mi?
Buldum hocam sağolun adamlar göeünmez yere koymuş
Birde bu zincirin sürtmesi sorun yaratmaz demi

Son düzenleme:
235023 dosyayı görüntüleBunlardan biri mi?
Buldum hocam sağolun adamlar göeünmez yere koymuş
Birde bu zincirin sürtmesi sorun yaratmaz demi
Zincirin sürtmesi sorun yaratır tabi ki.Zincir ve sürtüğü yerde aşınma meydana gelir.Sonra acayip sinir bozucu bir ses.Ayarı çok basittir.Yapamayacağınızı
düşünüyorsanız bir bisiklet tamircisine gidip 2 dk da ayarlarını yaptırabilirsiniz.Sağlıcakla.Saygılar...

Yeni aldim bende 2 gundur suruyorum yol bisikletine yeni gectim boynum cok agriyor 167 boy 50 bisiklet aldim. Uzun sure mtb kullandim dik durmaya alistigim icin mi agriyor olabilir yani bi 1 ay alisma sureci olabilir mi veya sizin bi cozumunuz varsa yardimci olurmusunuz?

Merhaba arkadaşlar, 52-36 aynakol yerine ikinci el 50-34 aynakol almak istiyorum. Bu aynakol şu anki bisikletimde olan 11-28 ruble ile uyumlu mudur?

Selamlar.Bisikletimi dün teslim aldım.Fakat sele borusunu aşağı yukarı hareket ettirmek istediğimde alyan vidaları gevşetmeme ve oradaki kelepçeyi sökmeme rağmen yerinden hiç oynatamadım.Bilen birisi yardımcı olabilir mi?

Selamlar.Bisikletimi dün teslim aldım.Fakat sele borusunu aşağı yukarı hareket ettirmek istediğimde alyan vidaları gevşetmeme ve oradaki kelepçeyi sökmeme rağmen yerinden hiç oynatamadım.Bilen birisi yardımcı olabilir mi?

2 Alyan vidayı gevşettiğinizde sele borusunu hareket ettirebilmeniz gerekiyor, etmiyorsa imalat hatası bir durum olabilir. Ben ayar yapmak için 3-4 tur açıyorum yeterli oluyor. Kelepçeyi sökmenize gerek olmaması lazım. Ezilme olabilir sele borusunun girdiği bölümde veya montaj yapılırken içinde birşey sıkışmışta olabilir.

Ben kurulum yaptırırken sele borusu dışarıda gelmişti ve kurulumu yapan arkadaş sele borusu gres sürerek yerine yerleştirdi.

• Beğen
Tepkiler: kaya__
2 Alyan vidayı gevşettiğinizde sele borusunu hareket ettirebilmeniz gerekiyor, etmiyorsa imalat hatası bir durum olabilir. Ben ayar yapmak için 3-4 tur açıyorum yeterli oluyor. Kelepçeyi sökmenize gerek olmaması lazım.
teşekkür ederim fakat maalesef gram hareket etmiyor.Dediğiniz gibi olması lazım fakat sökmeme rağmen bile oynamıyor.

@kaya__ Bisikletciye götürün imalat esnasında iç kısımlarda çapak felan kaldıysa onlardan ötürü sıkışma yapabilir. Birde kötü yani oval bir boru yapısıda yok ki çevire çevire alıştırsın o yönü kötü biraz

@ErzincanLee evet muhtemelen çapak kaldı,dediğiniz gibi düzgün geometrik bi şekili olmadığı için daha da zorluyor.İlk günden olması daha da çok moral bozdu.

Geri