2. Seçenek. Tok satıcılar. Seneye tekrar normale dönerler. Geçen sene bir bisikleti almam için neredeyse yalvaran mağaza %15-20 arası iskonto yapıyordu bu sene etiket fiyatından satıyor. %0 iskonto. Mağaza bomboş, ürün kalmamış öyle bir talep var yani. Bu süreç geçene kadar almasam mı diyordum öyle olacak gibi.istnbuldaki görüştüğüm bisikletçiler pek indirim yapmıyorlar. Bu ile özgü bir durum mu yoksa artık bisiklete talep çok olduğu için tok satıcı mı oldular
Hayırlı olsun. Suluk kafesi için hiç bir bisiklet vida ile gelmez. Ya aldığınız suluk kafesi ile gelir vida ya da sonradan temin etmeniz gerekir.Bisikleti bir çok yerde bulamadım heryerde tükenmişti bugün beşiktaşta buldum satın aldım. Aksesuarlarıda elimden geldiğince tamamladım ancak suluk kafesi için vida takmamışlar çok ilginç yarın onun için bir vida bakıcam.
çok teşekkür ederim bilmiyordum yarın ayarlıycam bir vida.Hayırlı olsun. Suluk kafesi için hiç bir bisiklet vida ile gelmez. Ya aldığınız suluk ile gelir vida ya da sonradan temin etmeniz gerekir.
Bu bilgi doğru. Ama ilginç bir şekilde Bisan rc9800 üzerinde 4 suluk vidasi da gelmişti.Hayırlı olsun. Suluk kafesi için hiç bir bisiklet vida ile gelmez. Ya aldığınız suluk ile gelir vida ya da sonradan temin etmeniz gerekir.
Nalburlara bakın kesin bulursunuz. Suluğun yuvasına göre vida bulmaya çalışın, çok kısa kalmasın çok da uzun olmasın. Takarken de dikkatli olun diş kaydırırsanız çok uğraşırsınız.çok teşekkür ederim bilmiyordum yarın ayarlıycam bir vida.
benimde aklıma önce orası geldi yarın bakıcam.Nalburlara bakın kesin bulursunuz. Suluğun yuvasına göre vida bulmaya çalışın, çok kısa kalmasın çok da uzun olmasın. Takarken de dikkatli olun diş kaydırırsanız çok uğraşırsınız.
Buna çok şaşırdım gerçekten. Benim kullandığım iki bisiklette de bu vidalar geldi.Bu bilgi doğru. Ama ilginç bir şekilde Bisan rc9800 üzerinde 4 suluk vidasi da gelmişti.
Vida koymamak aslında bence markanın ayıbı olarak değerlendirilmemeli. Dediğiniz gibi çok ucuz bir malzeme, marka bundan kaçarak kar ediyor gibi bir durum da yok. Ama vida üstünde gelse pas küf yapıp yerine kaynasa bence daha hoş bir durum olmayacak. Benim sıfır aldığım iki bisiklette de tıpaları ile birlikte geldi istersen tıpayı çıkarıp aksesuarı takıp devam ediyorsun. Vida bulunması çok kolay olan bir malzeme sonuçta, üstünde gelmemesi bence daha hayırlı.Bu vidalar 3-5 kuruşluk vidalar. Markalar bunu koymuyorsa onların ayıbı. Şuana kadar kullandığım her bisiklette vardı. Pompa aparatını takmak istediğimde vidalar kısa geldiği için Erdoğanlar bisiklete gittiğimde var mı abi bu vidadan dedim arka servisteki arkadaş ücretsiz verdi. Bu vidaların extra bir özelliği yok, maliyeti kuruşları geçmez. İnternette 10-15₺ye satıyorlar aklım almıyor.
Şu garanti belgesinin vs olduğu poşetin içerisine konulabilir tek sebep buysa. Dediğinizde haklısınız, tıpayla gelmesi daha mantıklı olumsuz durumlar olmaması için ama o poşetin içine kaç delik varsa o kadar vida konulsa hoş olur. Oksitlenme Vites fren tel ve kablolarında, qr mandallarda da olabiliyor. Bunları da koymasa napcaz 😂Vida koymamak aslında bence markanın ayıbı olarak değerlendirilmemeli. Dediğiniz gibi çok ucuz bir malzeme, marka bundan kaçarak kar ediyor gibi bir durum da yok. Ama vida üstünde gelse pas küf yapıp yerine kaynasa bence daha hoş bir durum olmayacak. Benim sıfır aldığım iki bisiklette de tıpaları ile birlikte geldi istersen tıpayı çıkarıp aksesuarı takıp devam ediyorsun. Vida bulunması çok kolay olan bir malzeme sonuçta, üstünde gelmemesi bence daha hayırlı.
Tabiki dediğiniz gibi üstünde değil de yanında verilse hoş olur. Bu arkadaşımız gibi olan kişiler vida aramaktan kurtulmuş olur Şahsi deneyimlerimde 2-3 ayda oksitlenen vida gördüm ama tel kablolarda ya da diğer parçalarda buna şahit olmadım mesela en son aldığım sıfır bisiklet 1 sene depoda durmuş bir bisikletti tamamen söküp komple elden geçirip tekrar toplamadan binmek içime sinmemiştiŞu garanti belgesinin vs olduğu poşetin içerisine konulabilir tek sebep buysa. Dediğinizde haklısınız, tıpayla gelmesi daha mantıklı olumsuz durumlar olmaması için ama o poşetin içine kaç delik varsa o kadar vida konulsa hoş olur. Oksitlenme Vites fren tel ve kablolarında, qr mandallarda da olabiliyor. Bunları da koymasa napcaz 😂
Yanlışınız var. Canyon ultimate siyah suluk cıvatalarıyla geldi. Keza Bisan all trail de öyle. Canyon'da kadro üstünde, Bisan'da yanındaki kutuda..Hayırlı olsun. Suluk kafesi için hiç bir bisiklet vida ile gelmez. Ya aldığınız suluk kafesi ile gelir vida ya da sonradan temin etmeniz gerekir.
Doğrudur, düzelttiğiniz için teşekkür ederim. Ama ben aldığım ve alındığını gördüğüm hiç bir bisiklette öyle görmeyince öyle dedim.Yanlışınız var. Canyon ultimate siyah suluk cıvatalarıyla geldi. Keza Bisan all trail de öyle. Canyon'da kadro üstünde, Bisan'da yanındaki kutuda..
Decathlonda jel sele kılıfı yok. Jelli sele var veya sünger sele kılıfı vardı en son. Sele kılıfı pek verimli bir çözüm değil. 40km üstünde ağrı değil acı veriyor. İmkanınız varsa sele bakın.Bu arada suluk vidaları decathlonda satılıyormuş 10tl. Bisiklet ile alakalı ilk yorumlarımı yazacak olursam yokuşta beni çok zorladı belki rubleden belki benim kondisyonsuz oluşumdandı bilmiyorum. Sele ise çok sertti diğer kullanan arkadaşlar sele hakkında yorum yapabilir mi onlar ne düşünüyor beni çok rahatsız etti tayt ile kullanmama rağmen. Bugün ek olarak seleye decathlondan jel kılıf aldım onunla deneyeceğim bir sonraki sürüşü bakalım. Bunların dışında bisikletten memnunum.