Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro Fire serisi bisikletler

@Bıyıkov hayırlı olsun çok güzel görünüyor güle güle kullanın
Sizin Pinarello nun yaninda bizimkilerin lafi mi olur😍. Cok teşekkürler!
Oncelikle 37 yasinda olup, 20 yil bisiklet surmedikten sonra Carraro Gravel G2 almis, 5-6 ay haftada 1 gun falan surdukten sonra 5 aydir duzenli antreman yapan birinin izlenimleri oldugunu unutmayin. Ben teknik ve mekanik bilgisi yuksek biri degilim. Okumayi arastirmayo ogrenmeyi seviyorum o kadar. Yazdigim bazi seyler size cok basit,sacma yada yuzeysel gelebilir. Ama ben kendime kadar yorum yapabiliyorum.

Bugün 50 km nin üzerinde bir sürüş yaptim. 5km ye yakin yer yer %6lara cikan bir yokus, 7 km nin uzerinde bir iniş ve gerisi dümdüz bir rota. Linkini de soyle bırakayım bakmak isteyenler icin.
Oncelikle cok rüzgarlı bir hava vardi o da beni epey zorladi. Birkac gozlemimi aktarayim.
1. Fizik Antares R7 selede rahat degilim. Burun kismi rahatsiz ediyor biraz asagi indirip burnunu bir deneyecegim.
2. Duz yolda hizlanma ve hizi muhafaza etme konusu iyi. Ruzgara karsi surerken bile aerodinamik pozisyon G2ye gore cok farkli oldugu icin daha kararli ve tutarli bir surus sagliyor.
3. Disli oranlari kucuk aynakolu kullanmaktansa insani kensini zorlamaya tesvik ediyor. Bundan kurtulmam lazim.
4. Yokusta biraz da bisikletin rijitligini denemek adina nabzimi yükselterek tempolu surdum. Hemen PR lar geldi tabi. Eski bisikletime gore yokus performansı cok farkli. Git dediginde gidiyor. Ihtiyac aninda ayaga kalkildiginda hemen tepki gosteriyor. 8 kg civari olmasinin da payiyla eskisine gore cok rahatim. En son 34-26 oranlariyla ciktigim yokusu bugun 36-25 ile ciktim. Biraz daha yuksek nabizla 1 dakikadan fazla farketti sure.
5. Inisle ilgili cok yorum yapamayacagim. Cok ruzgarli bir inisti. Genelde kafa ruzgari oldugu ic8n jantlarin akiciligina bir yorum yapamiyorum. Ama uzun vadede bisikletin zayif noktalarindan biri olacak gibi gözüküyor.
6. 7000 km kullandigim Continental GP5000lerimi bisikletin uzerinde gelen Schwalbe Pro One lastiklere gore cok daha basarili buldugumu soylemeliyim. Sanırım bu hafta tekrar onlari takip omurleri bitene kadar kullanacagim.

Simdilik bu kadar. Aslinda %10 uzeri yokuslar cikmayi planladigimiz bir haftasonuydu ama olmadi hanim baska planlar yapti ama ona ragmen iki gunde toplam 100km ye yakin surduk yine de. 10% uzeri yokuslarda 36/28 oranla cok cok zorlanacagima eminim. En buyuk korkum bu su anda.

Check out my activity on Strava: (link)

Son düzenleme:
Scudo
@Bıyıkov Estağfurullah hocam sizinki de çok güzel bir bisiklet hatta grup set benim kadroyu alır çarpar yere 🤣
Ben de sizin gibi tecrübesiz sayılırım onu belrikten sonra edindiğimiz tecrübeleri aktaralım.

1. Sele ye zaman tanıyın bu zamanı tanırken de kendinizi sağlama almak adına kalın jelli tayt kullanabilirsiniz. 😬

2. Güzelll.🤓
3. Droplara yatınca bana da aynısı oluyor.
nabız 180 üstü buluyorum kendimi.
4. Güzelll.🤓
5. Jant seti pro değilseniz ki değilsiniz ne bekliyorsunuz valla güzel jant setiniz var. 👍
6. Lastik konusu güven konusu bir şey diyemeyeceğim.

Ama %10 üstü tırmanışta sıkıntı yaşayacağınızı düşünüyorsanız bu da sizin tecrübeniz kesinlikle yaşarsınız. o yüzden bir ruble ve zincir masrafınız olacak gibi. Yaş da Kemale ermek üzere sanırım dizlerinizi koruyun efenim.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve TafLan
@Bıyıkov Estağfurullah hocam sizinki de çok güzel bir bisiklet hatta grup set benim kadroyu alır çarpar yere 🤣
Ben de sizin gibi tecrübesiz sayılırım onu belrikten sonra edindiğimiz tecrübeleri aktaralım.

1. Sele ye zaman tanıyın bu zamanı tanırken de kendinizi sağlama almak adına kalın jelli tayt kullanabilirsiniz. 😬

2. Güzelll.🤓
3. Droplara yatınca bana da aynısı oluyor.
nabız 180 üstü buluyorum kendimi.
4. Güzelll.🤓
5. Jant seti pro değilseniz ki değilsiniz ne bekliyorsunuz valla güzel jant setiniz var. 👍
6. Lastik konusu güven konusu bir şey diyemeyeceğim.

Ama %10 üstü tırmanışta sıkıntı yaşayacağınızı düşünüyorsanız bu da sizin tecrübeniz kesinlikle yaşarsınız. o yüzden bir ruble ve zincir masrafınız olacak gibi. Yaş da Kemale ermek üzere sanırım dizlerinizi koruyun efenim.
Sele konusunda haklı olabilirsiniz, zaten zaman tanıyacağım sadece burun kısmı rahatsız ettiği için onunla çok az oynayacağım. Jantların akıcılığını bu hafta eski lastiklerimi takınca daha iyi anlayacağım. Bu arada sabah lastiklere bakarken gözüme kalın gözüktüler. 25mm Schwalbe ler 28mm Continentaller ile birebir aynı kalınlıkta. Boşluğa bakınca max 32 mm de destekler gibi gözüküyor.

Tırmanışlar benim bisikletten en fazla keyif aldığım alan. Antalya'da evime yakın da çok güzel tırmanış rotaları var. Ancak 5 aydır tırmanışa özel hiçbir antreman yapmadım ve antreman rotalarım da min tırmanış içerdi. 2 hafta sonra 12 haftalık bir tırmanış antreman programına başlayacağım. Rüzgar ve yağmurla ne kadar verim alabilirim emin olmasam da dizlerimi koruyarak ruble değişimi öncesi bir gelişim şansı tanımak istiyorum kendime. Ama baktım olmuyor 11-30 yada 11-32 alır takarım :)

Bende Carraro Fire 3.2 aldım. Bugün alır almaz 41km sürüş yaptım. Çok akıcı bir bisiklet hub sesi çok güzel. Açıkcası tırmanış kadrosu istiyordum ama komponentler çok cezbetti başka markalarda 4bin daha fazla vererek ancak 105 set kumpas fren kötü jantlı bir bisiklet almaktansa bu bisikleti almayı tercih ettim. İleride sadece kadro satın alıp komponentleri o kadroya taşıma planım var herkese iyi sürüşler.

Bende Carraro Fire 3.2 aldım. Bugün alır almaz 41km sürüş yaptım. Çok akıcı bir bisiklet hub sesi çok güzel. Açıkcası tırmanış kadrosu istiyordum ama komponentler çok cezbetti başka markalarda 4bin daha fazla vererek ancak 105 set kumpas fren kötü jantlı bir bisiklet almaktansa bu bisikleti almayı tercih ettim. İleride sadece kadro satın alıp komponentleri o kadroya taşıma planım var herkese iyi sürüşler.
Hayirli olsun, gule gule kullanin. Dolar 3 lira olsa da bir Pinarello da biz alsak😋
@vurakh Sizin de yorumlarinizi, kullandıkça deneyimlerinizi merakla bekliyoruz.

Hayirli olsun, gule gule kullanin. Dolar 3 lira olsa da bir Pinarello da biz alsak😋
Benimle birlikte merlinden montello alan bir kardeşimiz elinde 3 set var 9100, sram Red ve di2 Ultegra, jant 12000 TL lik o zamanki fiyatı tabi fulcrum 50mm karbon. Hiç birini takamadı en son di2 uyumlu olmayan kadroya di2 seti monte etmeye çalışıyordu. Dedim lüks malikanen var su borularını dışarıdan döşüyorsun vaz geç kardeşim böyle olmaz. 😐
Nasipten öte yol gitmez bence hazır bisiklet alarak en güzelini yaptınız. Hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın.

@Bıyıkov Bisikletinizi ne kadara aldınız bilemiyorum ama Muhammed hocamdan daha pahalıya almışsınızdır büyük ihtimalle. Kadroya 7000 verdi sete janta da 7000 gömmüş olsa yapar 14000.

@Bıyıkov Bisikletinizi ne kadara aldınız bilemiyorum ama Muhammed hocamdan daha pahalıya almışsınızdır büyük ihtimalle. Kadroya 7000 verdi sete janta da 7000 gömmüş olsa yapar 14000.
İnsan bu kadar nokta atışı yapar mı yav 🤣🤣🤣

O zaman kafaya kafaya diyebiliriz🙃
Gercekten iyi tahmin. Masallah.
Benimle birlikte merlinden montello alan bir kardeşimiz elinde 3 set var 9100, sram Red ve di2 Ultegra, jant 12000 TL lik o zamanki fiyatı tabi fulcrum 50mm karbon. Hiç birini takamadı en son di2 uyumlu olmayan kadroya di2 seti monte etmeye çalışıyordu. Dedim lüks malikanen var su borularını dışarıdan döşüyorsun vaz geç kardeşim böyle olmaz. 😐
Nasipten öte yol gitmez bence hazır bisiklet alarak en güzelini yaptınız. Hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın.
Acik soyleyeyim bisikleti üstündeki grupseti onceleyerek aldim. Karbon kadro konusunda Carraro dan buyuk beklentilerim yok ama ilk izlenimlerim kotu degil. Belki bir sonraki asama olan kisiye ozel kadro icin bir hazırlık olur bilmiyorum. Bir gun antreman yapmaktan vazgecip daha gezgin moduna donersem de guzel bir endurance makinaya çevirebilirim kadroyu degistirip. Herkese gönlündeki nasip olsun😇

@vurakh bence hiç gerek kalmayacaktır kadro değiştirmeye. Gayet güzel bisiklet. Güle güle kullanın.

• Beğen
Tepkiler: vurakh
@Yldrm07 teşekkür ederim.

bu arada tiagradan sonra ultegra çok konforluymuş. Disk frenli yol bisikleti kullanmakta güven veriyor. Ruble konusu ise sanırım benim kilolu olmamdan kaynaklı olsa gerek %7 üzeri yokuşlarda bir miktar zorluyor ruble değişimi konusunu düşünüyorum 11-34 taktırabilirim.

Dosyalar

• 5CBCDC98-6B83-4D40-9D83-4A65B42D0B55.JPG
    5CBCDC98-6B83-4D40-9D83-4A65B42D0B55.JPG
    1,9 MB · Okunma: 171
Kazasız belasız güzel günlerde kullanın

İlk 3-4 sürüşte nabzı ve kadansı bir türlü denk getiremediğim için birkaç hafta zone 1 yada 2 sürüşleri yapmaya karar verdim. Dişlilere ve dişliler arasında rublede 1er diş fark olmasına ( 10lu sistem Tiagra 11-34 vs 11li sistem Ultegra 11-28) ve aynakolun da 2şer diş daha büyük olmasına alışmak için böyle bir karar aldım.
Bu sabah 2 saate yakın keyifli bir sürüş yaptım. Neredeyse dümdüz bir yolda tamamen zone 1 seviyesinde sürdüm. Kadansım da daha iyi geçtiğimiz haftaya göre. Umuyorum ki 1-2 hafta için de nabız-kadans ikilisini tekrar toparlayacağım.
Bu da sürüşün linki: (link)

@ErzincanLee teşekkür ederim.

@Bıyıkov benim önceki tiagra setli bisikletimde 11-28di bu ona göre tırmanışlarda daha rahat bir iki sürüş daha yapıcam ilk bakıma götürmeden ancak yinede değiştiricem gibi duruyor rubleyi. Bu arada yokuş aşağı inerken viraj dönüşlerinde bisiklet çok stabil güven veriyor karbon olmasından olsa gerek.

• Beğen
Tepkiler: Bıyıkov
Hayırlı olsun kazasız sürüşler dilerim. Bende ilk yol bisikletim, 062 inşaallah bir sonraki yaza karbon düşünüyorum. Fire serisi bana pek cazip gelmese de, Bianchi jumbo takımından çok sevdiğim celeste rengi ile, kendine beni bağladı. İnşaallah fiyatlar düşerse bunu satıp onu alıcam.

Maşallah abi güle güle kullan efsane gözüküyor makine bayıldım valla 👌🏻

• Beğen
Tepkiler: vurakh
@vurakh Siyah sarı kombinasyonu çok yakışıklı duruyor. Tekrar hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın inşallah.

Güle güle kazasız belasız kullanın montajlı resimlerini bekliyorum heyecanla. Bir de size maliyetinden haberdar ederseniz bizleri sevinirim.
Ben bu mesajı görmemişim kusura bakmayın. 14bin liraya aldım. Bir miktar nakit bir kısmı de kredi kartı ile taksitli aldım.

@Bıyıkov Güzel fiyat güle güle kullanın.

Geri