Bıyıkov
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 3.008
- İsim
- Ayhan Bıyıklıoğlu
- Başlangıç
- 2019—20
- Bisiklet
- Specialized
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Sizin Pinarello nun yaninda bizimkilerin lafi mi olur😍. Cok teşekkürler!@Bıyıkov hayırlı olsun çok güzel görünüyor güle güle kullanın
Oncelikle 37 yasinda olup, 20 yil bisiklet surmedikten sonra Carraro Gravel G2 almis, 5-6 ay haftada 1 gun falan surdukten sonra 5 aydir duzenli antreman yapan birinin izlenimleri oldugunu unutmayin. Ben teknik ve mekanik bilgisi yuksek biri degilim. Okumayi arastirmayo ogrenmeyi seviyorum o kadar. Yazdigim bazi seyler size cok basit,sacma yada yuzeysel gelebilir. Ama ben kendime kadar yorum yapabiliyorum.
Bugün 50 km nin üzerinde bir sürüş yaptim. 5km ye yakin yer yer %6lara cikan bir yokus, 7 km nin uzerinde bir iniş ve gerisi dümdüz bir rota. Linkini de soyle bırakayım bakmak isteyenler icin.
Oncelikle cok rüzgarlı bir hava vardi o da beni epey zorladi. Birkac gozlemimi aktarayim.
1. Fizik Antares R7 selede rahat degilim. Burun kismi rahatsiz ediyor biraz asagi indirip burnunu bir deneyecegim.
2. Duz yolda hizlanma ve hizi muhafaza etme konusu iyi. Ruzgara karsi surerken bile aerodinamik pozisyon G2ye gore cok farkli oldugu icin daha kararli ve tutarli bir surus sagliyor.
3. Disli oranlari kucuk aynakolu kullanmaktansa insani kensini zorlamaya tesvik ediyor. Bundan kurtulmam lazim.
4. Yokusta biraz da bisikletin rijitligini denemek adina nabzimi yükselterek tempolu surdum. Hemen PR lar geldi tabi. Eski bisikletime gore yokus performansı cok farkli. Git dediginde gidiyor. Ihtiyac aninda ayaga kalkildiginda hemen tepki gosteriyor. 8 kg civari olmasinin da payiyla eskisine gore cok rahatim. En son 34-26 oranlariyla ciktigim yokusu bugun 36-25 ile ciktim. Biraz daha yuksek nabizla 1 dakikadan fazla farketti sure.
5. Inisle ilgili cok yorum yapamayacagim. Cok ruzgarli bir inisti. Genelde kafa ruzgari oldugu ic8n jantlarin akiciligina bir yorum yapamiyorum. Ama uzun vadede bisikletin zayif noktalarindan biri olacak gibi gözüküyor.
6. 7000 km kullandigim Continental GP5000lerimi bisikletin uzerinde gelen Schwalbe Pro One lastiklere gore cok daha basarili buldugumu soylemeliyim. Sanırım bu hafta tekrar onlari takip omurleri bitene kadar kullanacagim.
Simdilik bu kadar. Aslinda %10 uzeri yokuslar cikmayi planladigimiz bir haftasonuydu ama olmadi hanim baska planlar yapti ama ona ragmen iki gunde toplam 100km ye yakin surduk yine de. 10% uzeri yokuslarda 36/28 oranla cok cok zorlanacagima eminim. En buyuk korkum bu su anda.
Check out my activity on Strava: (link)
Son düzenleme: