Scudo Sports

Carraro fixie

Uras Cumhuriyet

Aktif Üye
Tepki
38
Bisiklet
Fuji
Merhabalar.Birkac aydir fixie bisikletlerin teknik ozellikleriyle, kullanis bicimleriyle ilgilendim ve cok fazla olmasada bilgi sahibiyim. Tabiki edindigim bilgiler siz forumdaslarimdan ogrendiklerimdir. Bu yuzden benden baska arkadaslarinda merak ettigi bir konuda danismak istiyorum. Carraro'nun 2014 modelleri arasinda bir fixie var. Cok detayli bilgi verilmemis fakat kadro ve masanin celik oldugu yaziyor. Gobege dair bir bilgi yok ama on ve arka fren ile beraber gelmesinden sanirim flip-flop. Aynakol disli sayisi 48 dis olmasi lazim ama arka disli sayilarini bilmiyorum. Liste fiyatinin 750 lira olmasiyla beni cezbetti. Alirsam evime yakin bir Carraro bayisi var. Oradan alacagim. Ancak stoklara 15 Nisandan sonra girmesi bekleniyormus. Bisikleti alirsam ufak tefek parca degisikliklerine gidebilirim (gidon,lastik,sele vs.) Fiyati diger hazir fixielere gore ucuz oldugundan ve kendimizin toplayacagi bir fixienin de en az bunun kadar maliyetli olcagindan ciddi sekilde almayi dusunuyorum. Bisikletten cok ust duzey bir beklentim yok acikcasi. Bir Carraro MTB sahibiyim ve bana hic sorun cikartmadi. Bu yuzden markaya biraz guveniyorum denebilir. Ancak siz bilgili ve tecrubeli abilerim, ablalarimdan da yorum bekliyorum. Sizce de alinabilir mi yoksa butceyi zorlayip alternatifler mi dusunmeliyim. ( Butceyi zorlamak o kadarda kolay degil) Eger Ankaradan alabilecegim maksimum 1000tl bisiklet oneriniz varsa da degerlendirmekten mutluluk duyarim. Yardimlariniz icin cok tesekkur ederim.
Saygilarimla.

• Beğen
Tepkiler: meren12 ve DenizB.
Scudo
Bu bisiklet mi? Ben çok beğendim.

(link)

Fuarda incelemiştim, 750 TL demişti fuarda ki arkadaş,

evet dediğiniz gibi Single ve Fixie olarak geliyor. 10kg demişti arkadaş bisiklet için

@Uğur S.

evet bu bisiklet. Benimde hosuma gitmedi degil :D

GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

@Hüseyin Gündoğdu

Agirligi cok degil sanki. Gerci boyle bir takintim yok ama sele,sele borusu,gidon gibi malzemelerle daha da inebilir bence. İlk izlenim olarak fuarda hosunuza gitti mi acaba bilmek isterim tesekkurler :)

GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Fuarda inceledim acikcasi pek hosuma gitti diyemem yinede yeni baslicaklar icin ideal bir bisiklet flip flop gobek mevcut bu arada

Arkadaşlar iyi hoşta Türkiyede ne kadar pahalıya satıyorlar görüyoruz, bu bisikleti 750 liraya satıyorlar, birde şuna bakın;

(link)

bunlar gibi yüzbinlerce var yurtdışında zaten burda bisikleti oyuncak olarak gören zihniyetin ben taaaaa….

Carraroyu tavsıye eder mısınız ? Aynakolunun buyuklugu ıle ilgili bilgisi olan var mı ?

Carraro Fixie almak istiyorum bende açık mavimsi rengi çok hoşuma gitti modelinde çok güzel bu bisiklet hakkında benı aydınlatırmısınız..

3 aydır carraro fixie kullanıyorum 200-300 km yaptım, kadro sadece 52cm olarak var, sanki unisex düşünülmüş 179 boyuma görüntü gayet küçük kalıyor ama kullanımda sıkıntı yok . 48-18 dişli oranı beni zorlamıyor eğimli yollarda üstünden inip yürümedim. Kadro boyuna rağmen ağırlık fazla 10.9 kg tarttım. Komponentler vasat kalitede özellikle fren kolu 10 liralık alhonga 2. gün elimde kaldı, sele kelepçesi kurulumda sıkarken kırıldı bu 2 parçayı değiştirdim başka sorun yaşamadım. Üzerindeki nylon cst compressor lastiklere kilomdan dolayı 110 psi hava basıyorum 96 kiloyum hala sıkıntı olmadı. Bullhorn gidon takıp günlük kullanıma güzel görüntülü bir bisiklet olabilir 850 liralık bir bisikletten fazla birşey beklememek lazım.

https://i.hizliresim.com/VYA5Er.jpg

• Beğen
Tepkiler: Mesut Girgiç
@hanb diğer tarafta kullanmayı denediniz mi, fixie de yani, o zaman baya zorluyo, gerçi sizde fren var

@berk okyay
oha, sıkıntısız geliyomu burdan ?

Ekran Resmi 2016-05-24 04.49.31.png

@Tasogare fix dişlide kullandım ölüm gibi böylesine küçük bir kadro 11kg çok ağır fix'e gelmez

@hanb frenleri çıkartmazsanız olabilir, benim kullandığım frensiz ve spdliydi, sahibine geliyordu ama bana gelmedi :)

http://img.alibaba.com/kf/HTB1j4_bLpXXXXcyXFXXq6xXFXXXS.jpg

(link)

%20 vergilendirme, +85 dolar kargo kabul ederseniz Türkiye'ye gönderiyor.

@hanb Hocam çin malı bisiklete pek güven olacağını sanmıyorum. Ücreti de yüksek olduğu için gümrükte kalabilir.

Bu arada carraronun fixie si gayet güzel. Rengi felan da çok hoş. Aynakol parlak metal olsa daha güzel dururdu diye düşünüyorum. Geçen gün genç bir arkadaşta gördüm. Hemen dikkatimi çekti. Çok beğendim ve rica ettim bir tur attım. İlk defa fixie ye binmiştim. Vites sistemini hiç aratmadı.

Bence alınmalı :)

@Hakkı Derik Yazdım onu, gümrük vergilendirmesi kargo hariç ürün fiyatının %20'sidir; gümrükte kalma gibi bir durum olamaz. Çin malı olması bir eksi değil carraro fixie 11kg ağırlığıyla %90 (shunfeng, alhonga) çin malı oğlu çin zaten. Çin malı komponent bulunmayan bisiklet imkansıza yakın. 650 liraya satıyorum Carraro Fixie'yi.

@hanb bu ürün hakkinda bilginiz var mı, bütçe olarak daha uygun benim için.

(link)

@hanb Hocam Çin malı var Çin malı var. Baktin sa kadrosu hiç güven vermiyor. Ama goruntu felan muazzam tabii. Daha önce alıp da inceleme yazısı yazan var ise bakmak isterim

@rlfzz cr-mo kadro almak bence mantıklı değil, bu satıcıda 300 dolar üstü 8-9kg ağırlığında çok güzel alloy bisikletler var ayrıca çin malı olması kalitesiz olduğu anlamına gelmez crosstar logolu bisikletlerde alex rims, novatec göbek, tektro fren var. Bir ihtimalde kargo ücretsiz olan alloy kadrolardan alıp 1 set novatec fixie göbek alıp toplanabilir daha ucuza gelir. kadroyu ayrı alıp satıcıyla konuşup 70$ fiyatlı gösterip vergiden yırtma olayı olabilir. Facebook'taki fixie gruplarında üyeler bu satıcıdan noname kadro alıp toplayıp binlerce liraya satıyor. Satıcı Ebay'de de satıyor zaten kendileri aynı zamanda üreticisi fabrikadan direk satıyor önceden toptan satıyordu 5-6 aydır perakende başladı. kalitesiz olduğuna dair bilgi yok.

Geri