Merhaba arkadaslar. Bir cok kisi Carraro 121 icin fiyat-performans urunu dediler. Kullanan arkadaslar ne gibi eksileri ve ya boyle olursa daha guzel olurdu dediginiz bir seyleri var mi?
1000-1500 civari katlanir bisiklet ariyorum. su an icin Carraro 121 daha uygun gorunuyor.
Diğer katlanır Bisiklet Modellerine göre 1-1.5 kadar daha ağır bunun nedenin çoğu viteslerden dolayı olmaktadır. Standart katlanır bisikletler 7-8-9 vitesli olurken bu bisiklet 21 viteslidir.
21 vites olduğu için 3 yapraklı bir aynakol ve ön attırıcı ve vites kolu ekstra oldugu için bisiklet biraz agırlaşıyor.
Bunun yanında tek dezavantajı sele borusunun oldugu kısım biraz yüksek katladıgında biraz çirkin duruyor. kişisel görüşüm bu yönde. almayı düşünürsen tavsiye ederim.
N11'de alanlar epey memnun (link) Buradan Bakabilirsiniz.
iyi sürüşler dilerim
Arkadaşlar,
Fazla rakamlara boğmadan acemiye anlatır gibi anlatır mısınız lütfen.
Benim merak ettiğim şu;
21 vitesli bisikletlerin krank takımı /arka dişli oranlarıyla 7-8 vitesli bisiklertlerinkini kıyasladığımızda.
21 vites gerçekten avantaj sağlıyor mu?
Yani 21 vites alacağımıza 7-8 vitesli bir bisiklet mi almalıyız?
İki farklı vites seçeneklerini kıyasladığımızda artıları/eksileri nelerdir?
@akinomatata 21 vites size yokuş çıkarken avantaj sağlar eğer yokuşu bol bir yerdeyseniz 21 vites almanız iyi olur zamanla kondüsyonunuz yükseldiğinde düşük vitesleri belki kullanmazsınız bile
Arkadaşlar yaşadığım yerde yokuş, iniş yok. Bazen olsa bile elimde gotürürüm, öyle prensip meselesi degildir 21 vites. Sizce mutlaka Flexi 121 almalı mıyım? Ve ya 21 vitesin normal yolda bile artısı var mı?
Teşekkürler!
21 iyidir, yokuş varsa her işi görür, oranları mtb ye yakın...7 8 yorar modifiye gerektirir...az bir araştırma ile sheldon brown gear calculator ile inceleme yapın, bu iş sorarak değil, öğrenerek daha iyi anlaşılıyor...bisikletin mekaniğini dişli oranları vs anlamak sonradan sizlere avantaj sağlar. daha sonraki bisikletlerinizi seçerken ne istediğinizi bilirsiniz...önemli olan vites sayısı değil oranlardır, bi rohloff alırsınız herşey değişir gibi...
@Atacante merhabalar bende dahon mariner d8 vardi sattim 2 ay bende kaldi duz yollarda gezecem edecem derseniz 8 vites uygundur fakat bana yokusu zorlayici geldiginden sattim kalite olarak dahon kadar iyi olmasalarda tabi gidip gormedim bianchi 21 veya carraro 21 almayi planliyorum yokus veya egimli bir yola cikacaksaniz kesinlikle 8den fazla olmali onu anladim 2 li aynakol olup 16 olsada olur ama piyasada en uygun 21 vitesli var bence 21 alin marka soze kalmis
Bianchi 21 katlanırım var. Bunu yeni gördüm güzel olmuş. Bianchi ve fleksi de katlanma boyutu dahon tern katlanma portatiflik konforunu sağlamıyor tek sorun bu. bunu da çözebilirlerse rekabete girebilirler.
Merhaba arkadaşlar bugün itibariyle bende aranıza “Limon” ile katışmış bulunmaktayım. Yokuşta inanılmaz bir rahatlık sağlıyor. Yorumlarda abartılıyor sanıyordum ama ef sa ne
Şimdilik aldığım yerden evime kadar kullandım ve feen hakimiyet herşeyiyle fiyat performans ürünü
@hidromek çok teşekkür ederim bugun hava kapalı ve malum Beylikdüzü çok esen bi yer mecburen yarın çıkıp gezmeyi planlıyorum ve büyükçekmece rampasını inip çıkmayı planlıyorum ve bu arada bisiklette ufak bir modifiye yaparak bu süngeri ekledim katlandığında demire zarar gelmemesi için. Belki uygulamak isteyenler olur
@Üye Adı evet çiziklere karşı bende hassasım ama o parçanın amacı yere değmesi. alt kısmı dolayısıyla çizilecek boyası gidecek. bunda bir sakınca görmüyorum gayet olağan. @Yagizz2 bu güzelin daha çok fotoğraflarını bekliyoruz
Yorumlarınız için teşekkürler ama çiziklerden nefret ederim çizilip zamanla pas tutacağına süngerle gezmek mantıklı ilerde model yükselticeğim zamanda alacak arkadaşa temiz bir bisiklet bırakmak istiyorum ama tabi yorumlarınıza açığım fakat düşünce şeklim bu elimden gelse bisikleti sarıp sarmılicam felan
@hidromek hocam en son 2012 de bisikletim vardı kondisyonum -60 felan ama bakalım çıkabildiğim yere kadar pedal baktım olmuyor akbil imdadıma yetişecek en sevdiğim olayda bu katlanırlarda
Merhaba.Hali hazırda mtb kullanıcısıyım ve aracımıza sığmadığından, istanbulun kalabalık metrosunda sıkıntı çektiğimden dolayı katlanır bisiklet alma düşüncesindeyim. Flexi 121 kullanan arkadaşlar görüşlerini belirtirse sevinirim.Teşekkürler