Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro Manifesto!

Arkadaşlar carraro manifestonun kadrosu ile üretilen bisikletin modeli bu sene değişti. Artık yeni ismi cr race 053 oldu. Bende kullanıyorum ve gayet memnunum. Dr road 052 deki ön maşa frene sürtme olayı ortadan kalkmış.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
@BenMeteDeliMete
Hocam o nasil oluyor , hem yol hem saykilkrosa uygun? Bu geometri dunyada tasarlanmadi henuz bilesin yok oyle bir muhendislik

• Beğen
Tepkiler: BenMeteDeliMete
@BenMeteDeliMete

Bir sorum olacakti, %100 kesin bir bilgi vermissiniz, yani bu kadro yola ugunken cyclocross yapisinada uygun demissiniz.
1. Sorum ise bu kadronun yerden ortagöbek yuvasina olan mesafe ve üstborunun uzunlugu ayarlana biliyormu? Cünkü cyclocross geometrisi yol bisikletigibi degildir.
2. Sorum ise "bilene gittiğin vakit hüsrana uğramayacaksındır" demeniz, sizin bisikletin kabolama sistemini bilen bir kisimi yapti. Kadroyu delmekte gercekten bilen bir kisi icin büyük cesaret. :kötü: :acpsnr:
3. Sorum ise bu kadro diskfren uyumlu olmasina ragmen kablo gececek yerlerimi yok yoksa benmi göremedim (Gördügüm kadari ile bilen ustaniz kendi yapiskali tuturma noktalari takmis)? Arti Kadro vites kablolari icten yer acilmasaydi orjinal yerleri nerede.

3B6A88C4-A479-4E2E-9E29-2372F1340189.jpeg

Birde su "tüm soruları geride bırakıp İskenderunda bu muhteşem işçiliği yaptı kardeşim" dediginiz kisi keske zinciri biraz daha uzun biraksaymis. Terleyince formayi falan asmak icin daha iyi olurdu. :koptum:

84EDC2B3-6DC2-43F4-A4DC-CE2EDC28416A.jpeg

Simdi bana kizacaginizi biliyorum ama bu bilgileri verirken kesin dogrudur bilgisi vermeseniz daha zincir ayarini yapamayan ustayi met etmeseniz cok iyi olur.

Son düzenleme:
@Murat Cömez

Öncelikle zincirden başlamak istiyorum o fotoğraf bisiklet bitmeden önceki halinden, (çünkü gerçekten heyecanlıydım sevdiğim şeyin oluşu beni aceleye getiriyordu biran önce fotoğraflamıştım) ve zincir yola çıkılmadan ayarlanıp her şey uygun hale getirilmişti ?

Daha sonra kadroda ekstra bir delme işlemi yapılmadı çünkü kabloların geçtiği yerlerden biri arka vites diğeri arka fren içindi. Ama manifestonun orjinalinde ön aktarıcı olmadı için dönüşüm esnasında freni dışarıdan ön ve arka vitesi içeriden götürme fikriyle bir yol bulundu. Dışarıdan giden Fren halatı kablo tutucu çift tarafı yapışabilen tutucularla tutuldu.

Cyclcros kısmına geldiğimizde ben eksiğimi söylediklerinizden sonra fark ettim ? sadece lastikleri yükseltilip genişletip maşa ve kadroya uygunluğu açısından uygundur demek istemiştim ? yol bisikletlerinde kadro ve maşa belli bir lastik aralığındayken bu kadro biraz daha geniş aralığa sahip çünkü ?

Buradan tekrar manifestoyu bu haliyle daha güzel hale getiren kardeşimin tekrardan ellerine sağlık diyorum, bu dönüşüm kusursuz değil tabiki sonuçta fabrika üretimi yapılmadı evet ama muhteşem bir emek var ve ben çok memnunum ??

• Beğen
Tepkiler: mazot ve amasseia
Arkadaşlar 18 vitesli versiyonunu almak istiyorum bisikletin. 1.74 cm boyum var. Hangi kadro boyunu almalıyım 51,54,56?
Bikeandoutdoorda baktım 51 i denedim uygun gibiydi (Ayaklarım yere basarken, bisikletten inince kadro bacaklarımın arasında rahatça duruyordu ama 54 ü deneyemedim yoktu.Buradan almak istemiyorum taksitli alınca havale fiyatında vermiyorlar.. En uygun şu an erdoğanlarda var taksitle alınmak isterse oradada kadro boyu 54 kafam karıştı.
54 kadro büyük gelir mi? Ne dersiniz kullananların görüşü çok önemli benim için.

Arkadaşlar 18 vitesli versiyonunu almak istiyorum bisikletin. 1.74 cm boyum var. Hangi kadro boyunu almalıyım 51,54,56?
Bikeandoutdoorda baktım 51 i denedim uygun gibiydi (Ayaklarım yere basarken, bisikletten inince kadro bacaklarımın arasında rahatça duruyordu ama 54 ü deneyemedim yoktu.Buradan almak istemiyorum taksitli alınca havale fiyatında vermiyorlar.. En uygun şu an erdoğanlarda var taksitle alınmak isterse oradada kadro boyu 54 kafam karıştı.
54 kadro büyük gelir mi? Ne dersiniz kullananların görüşü çok önemli benim için.
51

@İki Teker Bir Adam merhabalar size kafama takılan birşeyi sormak istiyorum kısa süre önce elimde carraro rc 032 vardı orta ve arka göbek sorunları vardı ön göbek problemini çözdüm yenisi ile değişti ancak arkadaki için bütçe ayıramadığım için biskletimi ilana verdim letgoda daha sonra bir kullanıcı bana takas teklifinde bulundu carraro manifesto sora setli şehir bisikleti versiyonunu benim bisikletim ile takas etmek istediğini söyledi ben başta şaşırdım çünkü bisiklet sıfırdı çalıntı olma ihtimalinden korktum manifesto ile ilgili bir bilgi birikimim yoktu daha sonra ufak bir araştırma yapıp teklifi kabul ettim bisikleti 20 gün önce almış ve hoşuna gitmediği için takas etmek istediğini söyledi ve garanti belgesiyle birlikte bisikleti teslim aldım aklıma takılan şey şu takas sizce mantıklımı oldu yoksa zararamı girdim uzun süredir bisiklet kullanıyorum ama böyle bir olay ilk defa başma geldi daha öncede takaslar yaptım ama bu defa kafam çok karıştı masraflardan dolayı ve öğrenci olduğum için takas ettim sizce mantıklımı 9250d273-34de-4065-8f91-657f573d877f.jpg176cb5be-2fe2-4a6e-baf0-e1eae443cac6.jpgac8fba19-9eb4-4b7b-9155-b815695eda68.jpg

Son düzenleme:
@İki Teker Bir Adam merhabalar size kafama takılan birşeyi sormak istiyorum kısa süre önce elimde carraro rc 032 vardı orta ve arka göbek sorunları vardı ön göbek problemini çözdüm yenisi ile değişti ancak arkadaki için bütçe ayıramadığım için biskletimi ilana verdim letgoda daha sonra bir kullanıcı bana takas teklifinde bulundu carraro manifesto sora setli şehir bisikleti versiyonunu benim bisikletim ile takas etmek istediğini söyledi ben başta şaşırdım çünkü bisiklet sıfırdı çalıntı olma ihtimalinden korktum manifesto ile ilgili bir bilgi birikimim yoktu daha sonra ufak bir araştırma yapıp teklifi kabul ettim bisikleti 20 gün önce almış ve hoşuna gitmediği için takas etmek istediğini söyledi ve garanti belgesiyle birlikte bisikleti teslim aldım aklıma takılan şey şu takas sizce mantıklımı oldu yoksa zararamı girdim uzun süredir bisiklet kullanıyorum ama böyle bir olay ilk defa başma geldi daha öncede takaslar yaptım ama bu defa kafam çok karıştı masraflardan dolayı ve öğrenci olduğum için takas ettim sizce mantıklımı 211686 dosyayı görüntüle211687 dosyayı görüntüle211688 dosyayı görüntüle
Zarar etmisin. Neyse

• Hahaha
Tepkiler: Turisti ve MakRo
@mariokaldato ne gibi bir zarar açıklarmısınız 2016 modeldi bendeki cr rc 032 ve arkda göbekte 400 tl lık bır masraf vardı ve sıfır ve sora setli bir bisiklet ile tjkas yapmak bana cazip geldı

@mariokaldato Raşit Abi takılmış olsa gerek bence kadro boyunda sıkıntı yoksa normal bir takas olmuş. Sonuçta manifesto sınırlı üretimde çıkan bir model olmasının da avantajı var. Daha önce verdiğiniz modeldeki bisiklette donanım sora setin üzerindeyse belki zarar olarak görülebilir ama sora veya altıysa mantıklı takas.
bir manifesto konusu da burada var. Carraro Manifesto'ya gereksiz anlamlar yüklemek Bence güzel bisiklet manifesto gideri var.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@MakRo takas ettiğim bisiklette eski sora vardı ama şuan elımde olan manifesto yeni model sora R3030 mevcut fotoğraflar mevcut üstelik bisiklet 20 günlük garanti belgesiyle teslim aldım ilk kullanıcısı ben oldum dıyebılırım 1 gün içerisinde karar verdim takasa ondan dolayı şüpheye düştüm bendeki carraro 2016 modeldi onuda göz önüne
aldım
64976332_2983518001665620_7484535311385493504_n.jpg

Son düzenleme:
Selamlar dostlar

Bu bisikleti almayı düşünüyorum ama birkaç sorum olacak ;

1 - Boyum 171 cm , iç bacak boyum 74 cm . Sanırım bana 51 kadrosu olur ?
2 - Bu bisikletin orjinal ağırlığı nedir ve bazı güncellemeler ile ( sele borusu gidon bağozı , maşa ) hafifletilebilir mi ?
3 - Normal gidonu düz diye biliyorum , yol bisikleti dropbarı takılıyor mu buna , takılırsa performans artar mı ?
4 - Şehiriçi peformansa dayalı sürüşleri seviyorum , yol bisikleti gibi hızlı sürüş yapmak mümkün mü , dişli oranları hakkında bilgi verir misiniz

Bu bisikleti hali hazırda kullanan ya da daha önceden kullanmış sürücüler cevaplarsa çok daha mutlu olacağım.

Saygılar

Selamlar dostlar

Bu bisikleti almayı düşünüyorum ama birkaç sorum olacak ;

1 - Boyum 171 cm , iç bacak boyum 74 cm . Sanırım bana 51 kadrosu olur ?
2 - Bu bisikletin orjinal ağırlığı nedir ve bazı güncellemeler ile ( sele borusu gidon bağozı , maşa ) hafifletilebilir mi ?
3 - Normal gidonu düz diye biliyorum , yol bisikleti dropbarı takılıyor mu buna , takılırsa performans artar mı ?
4 - Şehiriçi peformansa dayalı sürüşleri seviyorum , yol bisikleti gibi hızlı sürüş yapmak mümkün mü , dişli oranları hakkında bilgi verir misiniz

Bu bisikleti hali hazırda kullanan ya da daha önceden kullanmış sürücüler cevaplarsa çok daha mutlu olacağım.

Saygılar
Forumda manifesto kullanlardan birisis @Gökay Akçay böyle bir dönüşüm yapmıştı. Tabi ki dropbarda hidrolik sti kolları pahalı olduğu için mekanik kullanmak zorunda kalmıştı.
(mesaj-2429471) - Carraro Manifesto'ya gereksiz anlamlar yüklemek

Ben tartırdım, 11,6 kg çıktı. Eskiden sitede 9,8 yazıyor idi. Sonradan silmişler demek ki. @Seyit Hacı KÖKSAL
@undefined
1) 51 kadro uygun, ben 180 boyla 54 kullanıyorum.
2) Ben tartırdım, 11,6 kg çıktı. Eskiden sitede 9,8 yazıyor idi. Sonradan silmişler demek ki. Değişiklik yapanı önermem astarından pahalıya çıkar.
3) Bir süre kullan düz maşanın keyfini çıkar. Boynuzlarla kullanmak güzel geliyor. Sonrasında istersens dropbar alır takarsın.
4) Geldik en önemli konuya şehir içi performans için uygun bir bisiklet değil bence tamam hız yapabilirsin ama yarış bisikleti performansı bekliyorsan başka bir bisiklet bakman daha mantıklı.
Manifesto gerçekten çok keyifli bir bisiklet, konforlu, dış görünüş olarak kendini her yerde fark ettiriyor. Bu amaçlar için üretilmiş.

Son düzenleme:
Geri