Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro sportive 327 güncesi

Çok geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin. Ne söylesek boş.

• Beğen
Tepkiler: Cengo
Scudo
@Cengo çok geçmiş olsun. Emniyet şeridinin sadece ismi var günümüzde.

• Beğen
iyi dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim. Bugün biraz daha iyi olduğumdan jandarma karakoluna gidip ifade verdim ve şikayetçi oldum. Dosya savcılığa gönderilecekmiş. Gelişmeleri buradan paylaşırım sizlerle. Kaza yapan diğer arkadaşlara geçmiş olsun yazmaya benzemiyormuş bu iş, insan başına gelmeden anlayamıyor. Fiziksel acı, yara bere ve ağrılar, olayın şoku, psikolojik travması, herkesin korkması, üzülmesi ağlaması vs çok zorlu bir süreç. Ucuz atlattığıma şükredebiliyorum sadece.

Bu kaza vesilesi ile sizleri bir kez daha kask ve güvenlik ekipmanları konusunda uyarmak isterim. Aşağıdaki resimlerde görebileceğiniz gibi, eğer kaskım olmasaydı, kırılan-parçalanan kısım kaskımın arkası değil, kafatasımın arka kısmı olacak ve çok büyük ihtimalle size bu mesajı yazamıyor olacaktım. Mutlaka kask takın, 20-30 TL lik yasak savmak için uyduruk dandik kasklar almayın. Bütçeniz yetiyorsa alabileceğiniz en kaliteli en güvenli kaskı alın, paranız yoksa Deore yerine tourney alın aradaki farkla çok iyi bir kask alın. Paranız yetmiyorsa 10kg yerine 15kg bir bisiklet alın aradaki farkla çok iyi bir kask alın. Ucuz diye Çin den 5-10 dolarlık kaskları getirtmeyin. Aydınlatma, ikaz yeleği, ayna, iyi lastik, sağlam frenler vs aklınıza gelen hiç bir güvenlik unsuru israf veya boşa masraf değildir. Güvenlik donanımı alamıyorsanız bisiklete binmeyin, başka spor seçin. Ölmek istemediğinizi ve sizi çok sevenlerinizin olduğunu varsayarak yazıyorum bunları. Yoksa tabi canınızın istediğini yapmakta serbestsiniz.

Herkese güvenli sürüşler, gözünüzü dört açın ve her zaman dikkatli olun.

http://images.tapatalk-cdn.com/15/07/30/4d626a42a1e6640243567566886ea240.jpg

http://images.tapatalk-cdn.com/15/07/30/65d9b1204e43e736c6206e31337014a7.jpg

http://images.tapatalk-cdn.com/15/07/30/0e95ca1231583c0c19e9477cf4f2d920.jpg

http://images.tapatalk-cdn.com/15/07/30/56b3200dd2ab719330a0607611de3af9.jpg

@Cengo
Dost çok geçmiş olsun, verilmiş sadakan varmış derdi büyüklerimiz.
Çok acil şifalar diler en kısa sürede iyileşirsin inşallah.

@Cengo Tekrar geçmiş olsun. İnşAllah bir an önce sağlığınıza kavuşursunuz. Konunuzu takip ediyordum. Tam şehir bisikleti alma arefesindeydim. Salı günü kazayı anlattığınız yazınızı gördüm ve Cuma günü de bayiye gitmeye ayağım bir türlü çekmedi. Halen de tereddüt içerisindeyim. İstanbul ile kıyaslandığında çok daha sakin olan Karadeniz sahil yolunda böyle bir kaza nasıl olabiliyor diye halen anlam veremiyorum. İyi ki emniyet önlemlerinizi tam almışsınız. Bir çok kaza konusu okumamıza rağmen kask vb güvenlik önlemleri gerekli mi gereksiz mi diye sorguluyordum hep. Bir kez daha gördük ki hiç biri gereksiz değilmiş. Ne kadar dikkatli olsak ta sizin yaşadığınız kaza durumunda yapılabilecek birşey olmadığı da aşikar. Kazasız belasız sağlıklı ve mutlu günler diliyorum. Acil şifalar.

Abi çok geçmiş olsun, kötü bir deneyim olmuş... Çocuğunuza ve sevdiklerinize tekrar kavuştuğunuza sevindim... İnşallah en kısa sürede iyileşirsiniz, kolayca atlatırsınız. Bizim burada başka diyecek bir şeyimiz yok şu an. Çünkü bu ülkede insan hayatı; "ucuz"...

• Beğen
Tepkiler: Kubilay Koparan
Cenk hocam, durumunuz nasıl oldu merak ettim. Özelden değil de buradan yazıyorum ki, merak eden başka arkadaşlar varsa onlar da bilgilensin istedim. Öncelikle sağlık durumunuzu merak ediyorum ve tabi kaza soruşturmasının akıbetini. Bir de yaşadıklarınızdan sonra önemli değil ancak bisiklete karşı hevesiniz hala devam ediyor mu, nasıl hissediyorsunuz kendinizi?

• Beğen
Tepkiler: Volg ve Yusufclp
Merhaba Hiko, dün alçıyı çıkarıp dikişleri aldılar. Yaranın kapanması, kolumun tekrar tam anlamıyla hareket yeteneğine kavuşması vs. biraz daha zaman alacak. Davacı oldum, süreci bekliyoruz henüz duruşma olmadı. Maalesef bisiklete binmeyi bırakın, elimi bile süremedim kazadan beri. Bazen iyileştikten sonra fikrim değişir, yeniden sürerim diye düşünüyorum ama, şimdilik hiç içimden gelmiyor.

• Beğen
Tepkiler: Yusufclp
Az önce savcılıktan "kovuşturmaya yer olmadığı hakkında karar" getirdi postacı. 15 gün içinde ağır ceza mahkemesine itiraz hakkım varmış ama bu aşamadan sonrasını avukatsız sürdürme şansım yok. Bir sürü masraf, zaman kaybı, iş kaybı vs. fiziksel ve psikolojik sıkıntıları saymıyorum bile.
Her zaman olduğu gibi hakkımızı aramak öteki dünyaya kaldı.

• Beğen
Tepkiler: Volg
Geçmiş olsun Allah şifa versin. Hay senin adaletine dünya.... Esas bu kararı verenler çeksin öbür dünyada

• Beğen
Aslında bunun gibilere bu Dünya'da kendi ellerinle vereceksin cezalarını ama hoş kafalarına dank edeceğini sanmam.

• Beğen
@Cengo çok geçmiş olsun kardeşim.
Allah daha kötülerinden korusun.
Sağlığına kavuşup tekrar bisiklete başlarsın inşaallah.

• Beğen
@Cengo Allah şifa versin önemli olan aileniz ve sağlığınız.Umarım eski sağlığınıza tekrardan kavusursunuz.

• Beğen
Merhaba herkese,

Kazadan beri bisiklet kullanmadım, açıkçası yeniden yola çıkmaya pek de cesaretli/hevesli değilim. Halen ara sıra ters bir hareket yaptığımda veya unutup zorladığımda kolum ağrıyor. Sağolsun eşim çok destek oluyor yeniden başlamam konusunda, belki yavaş yavaş ısınma turları yaparım, ana yola çıkmadan ufak ufak gezerim arazide veya trafiğe kapalı alanlarda diye düşünürken kaskımın kırıldığı aklıma geldi. Kasksız kesinlikle bisiklete binmediğimden, yeni bir kask alsam mı diye düşünürken hatırladım. Kaskı aldığımda kutusundan bir kitapçık çıkmıştı ve kaza anında kask zarar görürse yeniden bir Cratoni kask tercih etmem halinde, yeni Cratoni kaskı %50 indirimle satın alabileceğim yazıyordu. Bunun için ülkenizdeki Cratoni distribütörüne faturanız ve hasarlı kask ile gitmeniz yeterli deniyordu. Kazadan sonra bu bilgi aklıma geldi ve Türkiye distribütörlerinin hangi firma olduğunu yeni kask için başvurmak istediğimi anlatan bir e-mail yazdım Cratoni Almanya merkezine, kısaca kazanın nasıl olduğunu ve kırılan kaskın fotoğraflarını da ekledim. Pek ümidim yoktu, bisiklet markalarından bildiğimiz ana marka ne kadar kurumsal olursa olsun, Türkiye distribütörlerinin vurdumduymazlığı hikayeleri geliyordu aklıma.

Ama öyle olmadı, firmadan cevap geldi, (link)(79,95 EUR) %50 indirim ve ücretsiz kargo ile bana yollayacaklarını bunun için hesaplarına (39.90 EUR) yatırmanın yeterli olduğunu ve seçtiğim rengi belirtmemi söylüyordu.

Güvendiğim ve güvenilirliğini bizzat kafamda ispatlayan kaskımın daha üst modelini %50 indirimle alma imkanı sağlaması dolayısı ile Cratoni'ye teşekkür ediyorum ve herkese bu markayı gönül rahatlığı ile tavsiye ediyorum.

Bu vesile ile tekrarlayayım; 100 metre bile gidecekseniz yine de kaskınızı takın. 20-30 TL lik yasak savmak için uyduruk dandik kasklar almayın. Bütçeniz yetiyorsa alabileceğiniz en kaliteli en güvenli kaskı alın, paranız yoksa Deore yerine tourney alın aradaki farkla çok iyi bir kask alın. Paranız yetmiyorsa 10kg yerine 15kg bir bisiklet alın aradaki farkla çok iyi bir kask alın. Ucuz diye Çin den 5-10 dolarlık kaskları getirtmeyin. Aydınlatma, ikaz yeleği, ayna, iyi lastik, sağlam frenler vs aklınıza gelen hiç bir güvenlik unsuru israf veya boşa masraf değildir. Güvenlik donanımı alamıyorsanız bisiklete binmeyin, başka spor seçin. Ölmek istemediğinizi ve sizi çok sevenlerinizin olduğunu varsayarak yazıyorum bunları. Yoksa tabi canınızın istediğini yapmakta serbestsiniz.

Kaskı kargoya verdiklerine dair mail gondermisler. Gelince fotograflarini paylaşırım.

@Cengo Tesadüfen denk geldim konuya. Herşey iyi güzel giderken kaza olması talihsizlikten öte ülkemizdeki alt türlerin insanlara verdiği zararın somut ve tatsız bir örneği olmuş. Umarım sağlığınıza kavuşur ve tekrar pedallamaya başlarsınız. Bundan sonrası için size ve tüm bisikletçilere kazasız sürüşler diliyorum. (Kask firmasının söylediği sözün arkasında durması önemli. Markayı daha önce duymamıştım ama bir sonraki kask için değerlendireceğim; ayrıca teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Volg
@liteon yeniden sürmek istiyorum ama sanırım en erken önümüzdeki yaz olur bu, yaralar iyileşiyor ama psikoloji o kadar çabuk düzelmiyor. Kaldırımda yürürken bile araç sesi duyunca arkama bakıyorum istemeden, araba çarpar diye :)

Güvenlik en önem verdiğim şey olduğundan kask almadan çok araştırmıştım, Cratoni dünya devlerinden biri, kask ve gözlük üreten bir Alman markası. Son derece kaliteli ve güvenli, bu mesajı kaza esnasında kafamda Cratoni olduğu için yazabiliyorum. Kaskım olmasaydı veya 40 TL lik dandik markasız onaysız testleri olmayan oyuncak kasklardan olsaydı çok daha kötü olurdu eminim.

Bu arada Cratoni, (link)resmi kask+gözlük markası.

• Beğen
Tepkiler: Volg ve liteon
Arkadaslar sizdeki 327lerin rengi ne diye geçiyor. Mat-Gri-Koyu-Gri diye farkli renk'te görünüyor sitelerdeki resimlerde.

Geri