Merhaba herkese,
Kazadan beri bisiklet kullanmadım, açıkçası yeniden yola çıkmaya pek de cesaretli/hevesli değilim. Halen ara sıra ters bir hareket yaptığımda veya unutup zorladığımda kolum ağrıyor. Sağolsun eşim çok destek oluyor yeniden başlamam konusunda, belki yavaş yavaş ısınma turları yaparım, ana yola çıkmadan ufak ufak gezerim arazide veya trafiğe kapalı alanlarda diye düşünürken kaskımın kırıldığı aklıma geldi. Kasksız kesinlikle bisiklete binmediğimden, yeni bir kask alsam mı diye düşünürken hatırladım. Kaskı aldığımda kutusundan bir kitapçık çıkmıştı ve kaza anında kask zarar görürse yeniden bir Cratoni kask tercih etmem halinde, yeni Cratoni kaskı %50 indirimle satın alabileceğim yazıyordu. Bunun için ülkenizdeki Cratoni distribütörüne faturanız ve hasarlı kask ile gitmeniz yeterli deniyordu. Kazadan sonra bu bilgi aklıma geldi ve Türkiye distribütörlerinin hangi firma olduğunu yeni kask için başvurmak istediğimi anlatan bir e-mail yazdım Cratoni Almanya merkezine, kısaca kazanın nasıl olduğunu ve kırılan kaskın fotoğraflarını da ekledim. Pek ümidim yoktu, bisiklet markalarından bildiğimiz ana marka ne kadar kurumsal olursa olsun, Türkiye distribütörlerinin vurdumduymazlığı hikayeleri geliyordu aklıma.
Ama öyle olmadı, firmadan cevap geldi, (link)(79,95 EUR) %50 indirim ve ücretsiz kargo ile bana yollayacaklarını bunun için hesaplarına (39.90 EUR) yatırmanın yeterli olduğunu ve seçtiğim rengi belirtmemi söylüyordu.
Güvendiğim ve güvenilirliğini bizzat kafamda ispatlayan kaskımın daha üst modelini %50 indirimle alma imkanı sağlaması dolayısı ile Cratoni'ye teşekkür ediyorum ve herkese bu markayı gönül rahatlığı ile tavsiye ediyorum.
Bu vesile ile tekrarlayayım; 100 metre bile gidecekseniz yine de kaskınızı takın. 20-30 TL lik yasak savmak için uyduruk dandik kasklar almayın. Bütçeniz yetiyorsa alabileceğiniz en kaliteli en güvenli kaskı alın, paranız yoksa Deore yerine tourney alın aradaki farkla çok iyi bir kask alın. Paranız yetmiyorsa 10kg yerine 15kg bir bisiklet alın aradaki farkla çok iyi bir kask alın. Ucuz diye Çin den 5-10 dolarlık kaskları getirtmeyin. Aydınlatma, ikaz yeleği, ayna, iyi lastik, sağlam frenler vs aklınıza gelen hiç bir güvenlik unsuru israf veya boşa masraf değildir. Güvenlik donanımı alamıyorsanız bisiklete binmeyin, başka spor seçin. Ölmek istemediğinizi ve sizi çok sevenlerinizin olduğunu varsayarak yazıyorum bunları. Yoksa tabi canınızın istediğini yapmakta serbestsiniz.