Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

@volkanxx
Alimünyum aksamda pas olmazda. Vites gruplarını bilemem.

Scudo
http://images.tapatalk-cdn.com/15/07/15/a4cca359563919be0a801abf0d495644.jpg disk böyle arkadaşlar normal mi ?

http://images.tapatalk-cdn.com/15/07/15/d0da76b7a95753d4e487cffd0999cbbc.jpgbu da bagaj im arkadaşlar sanırım biraz değişik bağladım bir sorun olur mu sizce

İmkan varsa evin için daha iyi bir seçim olur diye düşünüyorum. Boş bir duvar bulup duvara aparat takarak duvara asılabilir. Ben böyle istiyorum

Bagajın bağlantısı nasıl bilmiyorum, dışarıdan bağlamışsın hocam sanki. İyi bakmak lazım. Kullanım kılavuzu yok muydu?

Fotoğrafta görünmüyor, anlaşılmıyor disk ve balata arasında boşluk var mı yok mu. Dediğimi denedin mi hocam?

• Beğen
Tepkiler: Arda Oral
Bagaj böyle baglamazsam disk e değiyor du o yüzden böyle yaptım bagaj kırılmaz ise bir sorun olmaz disk e de sert bir cisim ile arasını açmaya çalıştım ama sanırım sizin dediğiniz tam ortasına giren birsey aynı anda iki tarafı da mı açması gerekiyor

@Arda Oral Hocam vidaları gevşet. Önce bi tarafı genişlet sonra öteki tarafı. Sonra frene basılı tut. Vidaları sık bakalım olacak mı

• Beğen
http://images.tapatalk-cdn.com/15/07/15/b97195792ca188f96a9f85b99f13fc19.jpg şu ustekki iki vida dan bahsediyorsunuz değil mi

Biraz oldu gibi yani daha iyi yani teşekkür ederim ama bunu her surttugunde yaparsam vida Yalama olur mu

@Arda Oral Hocam şimdi sorunu tam olarak anlayamadım ben. El ile tekerleği çevirdiğinde yavaşlama yapmıyorsa sorun yoktur. Sürtme yapıyor diyorsun, sürekli ses geliyor mu? Şiddetli mi çok ince mi geliyor?

• Beğen
Şöyle anlatayım senin dediğin bu vidayi açıp dengeli sıkma yapmadan önce disk den ses geliyordu ve yavaşlıyor du şimdi ise pek yok senin dediğin gibi yaptım suan sorun yok yani ama daha sonra yine olur mu bilmem şuanda teker hemen yavaslamiyor normal şekilde dönüyor

@Arda Oral Normal şekilde dönüyorsa problem yoktur. Belirgin bir şekilde fazla yavaşlama varsa o zaman bu şekilde vidaları gevşetip diski ortalamak lazım. Bisiklet daha yeni, balatalar diskin şeklini alana kadar böyle sürtmeler olabilir. Belki diskte yamulma vardır :) Dediğim gibi benim disk yamuk olmasına rağmen problem yok.

Disk de yamulma olacağını sanmıyorum sizin De bildiginiz gibi bisikleti yeni aldım ve düşme falan olmadı balatalar diskin şeklini aldığını bilmiyordum birde size bir sorum olacak bu disk frenlerin ömürü ne kadar ve uzun tura falan çıksam bir sorun çıkarır mi sizce ?

@Arda Oral Hocam tura çıkmadan önce bisikleti komple iyi bilen birisine kontrol ettirmekte fayda var. Tamamen kullanıma bağlı bu frenlerin ömrü. Balatalar 300-500 km'de bitmez hemen. Tabi bu biraz kullanımla alakalı, fren çok sık kullanılırsa daha kısa sürede biter düz mantık. Ne kadar sürtünme, o kadar hızlı tükenme. Zaten anlaşılır balataların zamanla eridiği. Fren kolunda boşluk oluşur zamanla, frenlemek için daha fazla basmak gerekir, kolda boşluk oluşur. Frenlerin yetersiz olduğu hissedilince de balatalar değişir. Disk ise yamulmadığı sürece kolay kolay sıkıntı oluşturmaz. Yalnız diske yağ bulaşmamasına dikkat etmek gerekiyor. Yağ bulaşırsa uğraştırır

Ayrıca uzun soluklu inişlerde frene sürekli basmak yerine kademeli olarak basmak daha iyi olur. Sürekli frene basmak çok ısı oluşturur disk ve balata arasında. Pompalayarak diske soğuma payı bırakabiliriz

Uzun tura çıkmadan önce yapılması gereken çok şey var. Zincir yağlama işini de belli aralıklarla yapmak gerekiyor. Bunun dışında yeterli teknik bilgiye sahip olmadan uzun tur yapmak sakıncalı. En basitinden iç lastiğe yama yapma, iç lastiği değiştirme, fren ayarları ve vites ayarlarını yapabilme, zincir yağlama gibi konuları bilmek gerekiyor. Youtubeda iki teker bir adam isimli kanalda vites-fren ayarları, zincir yağlama ile ilgili videolar var gayet güzel, anlaşılır. Tavsiye ederim. Bunun dışında uzun turdan önce şunları okumak da ufku genişletir;

(link)

Anladım tekrar tekrar çok teşekkür ederim bu diske yağ bulaşma olayı nedir hocam birde yazdiklarinzdan anladigima göre disk de Eskime olursa balatalar da oluyor diğer kısımlar uzun ömürlü yani geçen gün 2 günlük bir tur ile başladım iki gün toplam 210 km idi pek bir sorun cikarmadi sağolsun artık ogrendikce uzun turlar a da başlayacağım suan sırada heybe var onerebileceginiz bir heybe varmı acaba

@Arda Oral Rica ederim :) Herhangi bir yağ, olur da denk gelir; ya da frendeki yağ diske temas ederse ve hocam sen de üzerine sürüp frene basarsan yağ balataya işler. Disk yıkanınca temizlenir ama balatalar yağdan kolay kolay temizlenmez. Zincir yağlarken dikkat etmek lazım, olur da kayarsa müdahale etmek lazım :)

Disk çelik bir malzeme, aşınması balatalara göre çooooook daha uzun zaman alır. Sürekli kontrol etmek lazım bisikletin her bir yerini. Her tur ya da uzun tur öncesi kısa bir kontrol daha az baş ağrıtır olası ihtimalde. Ama en önemlilerinden birisi bu lastik yama/değiştirme olayı. Bunu bilmeden uzun yol kesinlikle yapmamak lazım. Lastiğin ne zaman patlayacağı belirsiz çünkü. Her ihtimali düşünmek lazım

Heybe önerim maalesef olamayacak. Şu an benim de eksiğim heybe, çadır, mat. Bu tip kamp malzemelerim eksik

Ayrıca eldivenim yok hala. Eldiven tavsiyeniz var mı? Aynı zamanda gözlük?

@Ahmet Teke (link)bunu kullanıyorum ben. Tavsiye ederim. Gözlüğü de Decathlon'dan aldım,(link)bunu da tavsiye ederim.

@Arda Oral bagajlar v fren ve disk fren için ayrı satılıyor. Siz bisikletinize uygun olanı aldınız değil mi?

@Cengo Teşekkürler hocam. Eldiven neyse de gözlük biraz pahalı geldi... Aslında normal fiyatlar ama onu al bunu al derken para kalmadı yahu

Baya içimi rahatlattiniz içimi teşekkür ederim eldiven tavsiye edebilirim doğa bisikletten 20 yada 25 liraya almıştım 1 buçuk yıldır kullanıyorum gayet memnunum çadır tavsiyem de var decathlon dan almıştım 2 kişilik çadır çok memnunum gözlük tavsiye etmeyeyim yama işini felan biliyorum diyebilirim yanımda yedek lastiği m de oluyor zaten aliex. Den zil lamba arka lamba kilit aldım onlardan da memnunum birde zincir atınca kadroyu koruyan sargı gibi şeyden aldın onu da öneririm birde bizim bisikletlerde bildiginiz gibi aktarici yi koruyan bir plastik varya benim o taş geldi kırıldı onu bulabilir miyim acaba

@Cengo
Bende bu gözlüğü kullanıyorum 4 camı tak çıkar. Uv korumalı 60tl ye aldım. Normal bir güneş gözlüğüne göre kırılma dayanımı çok yüksek esnek kauçuk sapları var.Ter den etkilenmiyor. Ben özellikle börtü böcek toz egzoz gözüme kaçmasın diye aldım. Tavsiye ederim

Geri