Scudo Sports

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

Merhabalar. 1 ay önce bu topige danışarak carraro 225 almıştım. Bisikleti uzun yol ve eğimli dag yollarında kullandım.Güzel gibi ama bisiklet kesinlikle ''Hafif arazi'' bisikleti değil. Çünkü bisikletin tekerlekleri dişli değil, çok kayıyor.Birde yokuşlarda diskler fena yanıyor.

Şimdi bisikleti birine hediye ettim ve tekrardan bisiklet alacağım. Fakat bu sefer 1000 liranın üstüne cıkmak istiyorum. Almak isteddiğim bisiklet tam olarak ne yol neda zorlu arazi. orta seviye hem yol hemde toprak yollarda kullanabilecegim . yokuşlarda patinaj çekmeyecek bir bisiklet istiyorum. giantlar güzel gözükdü fakat çok pahalı gibiler . ne alabilirim ne tavsiye edersiniz . bütçem 1500 - 2000 belkide birazdaha yukarı çıkılabilir....

Şimdiden teşekkürler

Scudo
@SKBike lastikleri değişsek gitmez mi ? Bende sizin aradığınız gibi bisiklet arıyorum. Çoğunlukla şehirde kullanacağım ama orman turu, şehirler arası tur olursa da giderim. Ara sıra uçarım kaldırımdan. Agresif sürüyorum. Aklımda salcano astro var ama hantallık diyip dağ bisikleti önermiyorlar.

Ben carraro 224 alacağım.

@Mehmet Cemre Kısa

Lastikler değişir fakat ben hediye ettim bisikleti. Zaten hediye etmesem mutlak alacaktım tekerlek çünkü mesela ben uzun yola cıkıyorum bi ana eğimli bi toprak yola giriyorum. paso patinaj çekiyorum. hazır şimdi verdim bisikleti yeni alayım dedim

dağ bisikleti olmaz ama carrarro 224 225 de olmaz. haberin ola

Abi o zaman almayayım bisikleti. İstanbul paso yokuş ve bayır. Ben yağmur yağdığında belki sürerim. Bozuk yokuşlarda var. Ani fren şart. O zaman düşüneceğim.

@Mehmet Cemre Kısa
Bas abi helyumu da ucak gibi uc hocam ucak gibi olur senin bisiklet

@Mehmet Cemre Kısa
Bisiklet ucmasin da ama yine de sen boşver hocam bas normal havayı ağırlık işi bence boş is mesela bisikleti 2 kilo azaltacagina kendin 4 kilo ver kondisyonunu arttir senin dediğini anladım ama espiri amaçlı yanlış anlasilmasin

O zaman biz senin yerine de veririz 190 boy 78 kilo 70 olsa güzel olmaz mi

Daha önceki mesajlarımda Carraro 225 alacağımı yazmıştım ve bugün 225'i satın aldım. Kurulumunu bayide beraber yaptık sonra söküp arabaya yerleştirip tekrar evde kendim kurdum. Eski bisikletime göre bu kadar basit bir kurulum olacağını düşünmemiştim. Bildiğini tak çıkar bisiklet yapmışlar. Akşam yaklaşık 1 saatlik tur attım ve eski dağ bisikletim ile kıyaslayamadım bile. Çok farklı bir deneyim hem de 51 cm kadro olduğu için yüksek bir arabaya biniyor gibi hissettim. Pazar günü uzun bir tura çıkacağım asıl yorumlarımı o zaman yapıyor olurum.
İlk görüşlerim;
Frenler çok güzel ama yukarıdaki arkadaşın söylediği gibi fren anında çok ısınıyor mu kontrol etmedim fakat elbette ısınacaktır. Sürtünme sırasında açığa çıkan enerji ısıya dönüşür fakat bu tutma sorunu yaratıyor mu henüz karşılaşmadım. Hatta sağ taraftan ilerlerken müşteri gören minibüs aniden önüme kırdı ve frene asılmam ile durmam bir oldu. Tabiki çok sert asıldığım için arka lastik kaydı fakat dengemi kaybettirecek bir kayma yaşanmadı.
Bisikleti ters çevirip lastikleri çevirdiğimde ön lastik hidrolik disklere değiyor. çok az ses yapıyor ve tekerler 3-4 turdan sonra duruyor ( bunun kullanırken problem yaratmadığını fark ettim )
Bayi gidonun üzerindeki köşeli vidayı alyan anahtarı ile sık fakat fazla sıkmadı dedi. 1-2 tur döndürdüm fakat direksiyon hızlı dönüyor gibi geliyor ama kullanırken ellerimi bıraktığım zaman bisiklet dengisini bozmuyor. Bu da kullanım sırasında bir problem yaratmıyor.
Arada 1-2 vites yükseltirken sert geçiş yapıyor fakat her zaman yapmıyor sanırım pedalı döndürüş hızıma bağlı henüz alışamadığım için olabilir.

Son olarak, yağ gibi akıyor bastığın zaman gittiğini hissediyorsunuz ayrıca yokuşlarda bir sorun yaşamadım, eski bisikletimde zorlandığım yokuşları neredeyse hissetmedim :)

Pazar günü daha detaylı yazıyor olacağım :)

arkadaşlar carraro sportive 225 bisikletciden.com da 999 liraya düşmüş 9 taksitte yapıyo.
sizce güvenip alsam mı

Arkadaşlar carraro sportive 330 kullanıyorum heybe çadır uyku Tulumu mat forma tamir setleri aydınlatma zil km saat tamam bunları aldım başka eksik Ne var bir yardımcı olurmusunuz

@SELİM160 parası iyimiş. Firma elmacıoğlu diye bir firma tokatta vestel bayisi sanırım. Şikayet var com da 2 şikayet var onlar da olumlu sonuçlanmıl gibi. Fiyatı uygun dene istersen. Carraronun kutusu dandik oluyor yolda ambalajın yırtılması ve bir kaç çizik vs ile ilgili bir şeyler okumuştum. Geçmiş mesajlara bakarak kontrol edebilirsin.

@SELİM160
Ben aldım 227 yi 1200 e bikaç ay önce. Telefonla sorup söylememe rağmen bakın kutusu sağlam dimi diye. Çizik ile elime ulaştı. Vakitsizlikten ve sağlam bir kutu koli bulamayışımdan iade de edemedim.
Kendi adıma bi daha netten bisiklet almam .

@SELİM160
Ben direk acell bisikletten yani fabrikasında aldım bir sorun olmadı bu çizilme işi bence biraz da kargo cu ya bağlı bir şey

@Arda Oral
Adamlar (evemagaza n11-bisikletciden.com) ilanında yurtiçi kargo ile dediler ptt kargo ile yolladılar. İğrenç bir hizmet veren ptt ile bidaha Allah muhatap etmesin.

@City Bike dostum selam,
İstanbul Gaziosmanpaşa tarafındayım. Ben genelde eminönü-karaköy-beşiktaş ve ortaköy tarzı turlar yapıyorum (tek başıma). Fakat bugün işlerim nedeniyle tura çıkamayacağım.

• Beğen
Tepkiler: City Bike
Geri