Hocam bende baktım 221 olsa gerek. Arada az bir fiyat farkı var ama arka arttırıcısı tourney. İşi sağlama alayım 224 alayım dedim. Kadro boyu seçimi kadar selede önemli. Benim şuan başka bir bisikletim var ve selesi kendi kendine yamuluyor sağ tarafa doğru. 5 km yol yapınca sağ tarafta bir bel ağrısı yardırıyor. Bilmiyorum. Araştırmalarıma göre Carraro'yu öneren çok kişi var. Hiç kötüleyen bir kişi dahi göremedim. Ve dağ bisikleti alıp ne yapacağım ? İstanbulun yolları bozuk ama abartıldığını farkettim. 3 saat asfaltta gideceksem 10 dakika bozuk yolda gideceğim. Bi zahmet bozuk yolda yavaş yavaş gideyim. Bir kere bindim 224'e bir abi önerdi. Ama bilmiyorum. Kadro boyu yüksekti, parmak uçlarım neredeyse değecek kadar yüksekti. Yaş 15. 1.74'e kadar uzarım. Annem ve babamın boyunu geçtim, ergenlik etkisi devam ediyor (seneyede kullanırım ) Şaka bir yana daha düşük boyutu yok, 26 jantlar var, onları da pek sevmedim. 18" biraz büyük gelecek ama bakacağız. İyi bir bisiklet yani öneriyorsunuz ?
@Mehmet Cemre Kısa 224 donanımı 221'e göre daha iyi, daha uzun ömürlü olur ama senin boy 180'i geçebilir de, belli olmaz 2 sene sonra bisiklet iskartaya çıkmasın?
O söylediğin sele yamulması gibişeyler böyle yeni ve sıfır bisikletlerde olmaz, hunharca kullanıp bir yerlere vurmadıkça hiçbişey olmaz seleye. Olsa bile sele değiştirilir, basit...
Asfalt dışına çıkmayacaksan dağ bisikleti alma zaten...
Merhaba,
Arkadaşlar ben de dün Carraro Sportive 124 aldım. Ancak bu forumu yeni gördüm ve hiç 124 kullanıyorum diyene rastlamadım. Acaba yanlış bir tercih mi yapmışım onu merak ediyorum? Bence gayet güzel, kullandıkça ben de tecrübelerimi paylaşırım.
Herkese sevgiler
arkadaşlar,
bisiklet sürerken tam 90 derece dik durduğumda parmaklarım, elciklere ucundan değiyor.bu normalmidir yoksa seleyimi alçaltmam gerek ya da gidonu mu yükseltmem gerek??
@macmaneman Bende de öyle, çoğu kişide öyledir. Selenin ayarı buna bağlı değildir kesinlikle. Sele, sizin pedal ile olan ilişkinize göre ayarlanır. Daha anlaşılır olması için linkteki konuyu okuyun. Ayrıca fotoğraftan da görüleceğin üzere ayağın ön tarafıyla(yani pedala basılması gereken pozisyon) basıldığında dizde hafiften bir kırılma olacak şekilde ayarlamak lazım. Ya da topuğu pedala koyunca kırılma olmayacak şekilde ayarlamalı. Eğer sele düzgün ayarlanmazsa birçok ağrıya sebep olabilir. Ayrıca sadece yükseklik ayarı değil, selenin açısı da önemli. Bazı selelerin burnu havaya kalkık olabiliyor ve bu hem sağlıksız hem de çok rahatsız edici olur. Bunu da düzeltmek basit... Selenin altında ayar vidası var. İsterseniz bisikletinizin bir de fotoğrafını atın buraya.
sizde sportive değil (link) gibi bir bisiklet yok değil mi?
böyle hollanda tipi bisikletlerde oluyor o, doksan derece dik tutularak sürülen bir bisiklet değil sportive serisi
(link)
@macmaneman Evet tam 90 derece sürekli sürüş için uygun değil. Bazen yorulunca kısa bir süre de olsa biraz daha dik duruyorum ama uzun süre durulmuyor öyle...
Yaklaşık 2 haftadır yoğunluk aşırı sıcaklar ve biraz rahatsızlım sebebiyle bisikletime binemiyordum.
Normalde bisikletle gidip geliyorum işe. Bugün 2 hafta aradan sonra ilk kez bisiklete binince değişik geldi. Çok özlemişim valla işe geldim inesim gelmedi.