Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

Scudo
Valla yağmurda zor oluyormuş. Bu sabah işe giderken yolda yağmura yakalandım. Hız olunca cidden kayıyor ince tekerler. Cok mecbur kalmadıkça çıkmamak lazım.

@GuNeSh Aman dikkat. Sert fren sıkmamak lazım, hele ki arka fren. Anında kayıyor. Yavaş gitmek lazım yağmurda, ani bir anda durabilmek için.

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ertop
@Ahmet Teke
Aynen öyle. Normalde izlediğim rotada yokuş var yaklaşık 62-65kph hızlara kadar hızlanabiliyorum orada. Bugün o yokuşu frenle 20 ile indim nerdeyse. Ne olur ne olmaz.

Bu bisiklet yağmurda sıkıntı o zaman. Ben hala düşünme aşamasındayım. %80 şehir içi kullanacağım. Hani adalara filan tur olursa o orman yolundan filanda giderim. Burada şehir içi ama olmadık yerlerde çukurlar, kaldırımların yüksekliği, hele ki yokuşlar ama asfalt olmayan yokuşlar. Benim şuan ki bisikletim çift amortisorlu mekanik disk fren. Jant çift kat alimunyum, jantlar kafam kadar dişli ve geniş. Yağmurda hiç kaymıyor. Tabi 25 km hızda giderken. Frenler normal çalışıyor. Ama bu bisiklet nasıl olur, uçar mı ? V fren alacağım, aslında disk frende kaldı gönlüm ama ağırlık ve fiyat yüzünden yapacak bir şey yok. Olursa köye götürürüm ama yolları %90 asfalt ve hep yokuş. Bizim bisiklet kulubunde herkes dağ bisikleti kullanıyor, o yüzden bir tarafında salcano astro diyor. Takarım ince lastiği kitlerim maşayı uçarım her yerden diyorum. Bilmiyorum ama ne yapacağım.

Arkadaşlar Çin'den sunding s563a bisiklet göstergesi aldim elime ulaştı güzel birşey fakat kullanma klavuzu ingilizce olduğu icin pek anlayamadim. Fonksiyonlar ne falan ayar nasil yapilacak falan bana anlatabilecek bu cihazi bana ogretebilecek babayiğit ariyorum.
(link)

http://images.tapatalk-cdn.com/15/08/06/e33aa798a3878fb939370872e04658ed.jpg

@Mehmet Cemre Kısa Astro alıp, maşayı kilitleyip ve ince lastik takıp 224 kadar performans alamazsın. Maşa kilitlense bile esniyor az da olsa. Takacağın lastik ne kadar ince olacak MTB'de? 224'teki 1.35 lastik kadar incesini takabilecek misin? Taksan ne anlamı kaldı MTB'nin? Zaten 224 amortisörlü. %80 yolda gideceğim diyorsun ki benim tahminim %95 asfaltta kullanacaksın. Asfaltta MTB hamallık oluyor. Sportive serisi alırsan göreceksin ki bisiklet seri. MTB alırsan boşu boşuna ekstra hamallık yapacaksın, gerek yok. Yağmurda bir MTB kadar güven vermeyebilir ama yağmurda bütün lastikler kızaklayıp kayabilir. Sportive serisi lastikleri ince olduğu için MTB'ye oranla daha çabuk kayma ihtimali olsa da zaten yağmurda yavaş gitmen gerektiğinden çok da almaya engel değil. Yağmurda 15, hadi 20 km/sa geçmemek lazım zaten. Ayrıca her gün mü yağmur yağacak?

• Beğen
Tepkiler: GuNeSh
@fizyoterapist_66 hocam youtube da videolar var baktınız mı?
mesela bu. başka videolar da var türkçe değil ama izleyerek de biraz anlaşılıyor.

Carraro Sportive 225 sahibiyim . 2 gün önce bisikletcim.com'san çok kısa sürede sıkıntısız kargo ile ulaştı. Montajını yaptırdım ancak lastik havalarına baktırma imkanım olmadı kendim ayarlarım diye düşündüm . 90 kilo üzerindeyim lastiklere ne kadar hava vurmalıyım ?

Beyler 224'ün arka fren bacaklarını değiştiren var mı aramızda?

• Beğen
Tepkiler: poet
@Kulumaklu61
Hocam göz kararı bas işte havayı. Çok yumuşak olmasın. Üzerine binip test et hocam, çok yayılmasın yere. Hafif yayılabilir, normaldir. Ayrıca ön neyse de vücut yüküa arkaya biner en çok. Arka taraf bir tık daha sert olabilir. Çok yumuşak olmayacak şekilde deneyin hocam... Elle lastiğe bastırıldığında fazla esneme yapmasın lastik.
@Kulumaklu61

@Kulumaklu61
hocam lastiğin üzerinde max. psi değeri yazar ona göre hava basabilirsiniz.
ben cst lastiklerimde 60 psi civarı hava basıyorum.

@Mehmet Cemre Kısa Lastikteki hava ne kadar ağırlık yapacak? 14-15 kg civarı olması lazım. Bence böyle gereksiz düşüncelerle vakit kaybetme. Al bisikleti, bin, gez... Aracı amaçlaştırmaya karşıyım ben. Bunların hiçbirisi sürmeye engel değildir.

Geri