Scudo Sports

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

Arkadaşlar merhaba,

16.10.2015 tarihinde Carrora Sportive 225 bisiklet aldım. Arkadaşımda 224 modeli var ve memnun olduğunu söylemişti. Bende 224 alacaktım ama satıcı da sadece bu model vardı (kadro seçeneği bile yoktu). Eski kullandığım bisiklet 26" bianchi çift amortisörlü dağ bisikleti idi. Hava şartlarından dolayı yeni bisikleti fazla kullanamadım ama eski bisikletim ile arada uçurum var. Diğer bisikletimde olan ekipman ve aksesuarları yeni bisiklete taşıdım. Çamurluk önerilerinizi bekliyorum. Aldığımda ki halini sizlerle paylaşıyorum.
image4.jpeg image6.jpeg image7.jpeg image8.jpeg

• Beğen
Tepkiler: Scherwin
Scudo
acikcasi konuyu ilk 10bsayfasini inceliyordum sonra usendim gercekten :) bisikletcim.com tedirginim onlarca sikayet var.bisikletciden.com a da tenrar bir bakayim ozaman.221 hosuma gitti galiba onu alacagim.

yok abi almadim.henuz daha cok paraya ihtiyacim var.500 civari :) ogrenciyiz sonucta.suan icin alacagim siteleri arastiriyorum.birde nasil kuracagimi kara kara dusunuyorum.burdaki servise gittim 20 lira para istiyo kurmak ici n.birde ucretsiz diyorlar.

@yahya09 Kurulum içinden çıkan bir kupon sayesinde serviste ücretsiz olarak yapılıyor. Kardeş dert etmene gerek yok

dedim aynisini servise.bizim basimiz cok agridi internetten alinan bisikletlerden dedi.20 tl karailiginda yapariz diyor

@umutyalcin

Selamlar,

Bende 225 kullanıyorum. Çanta güzelmiş. Nereden aldınız acaba bence çanta vs. almayı düşünüyorum.

Arkadaşlar 221 ile 224 arasinda ne kadar fark var ? 224 daha iyi fakat rengi hosuma gitmedi

Forumda hareket olması açısından haftasonu gezisinden fotoğraf paylaşıyorum. Haftasonu Brooks B17 sele almayı düşünüyorum. Konuyla ilgili görüş ve önerilerinizi beklerim.

image7.jpeg image8.jpeg image9.jpeg image12.jpeg

Bisikletle beraber resimlerimiz, bir daha ki sefere daha bisiklet resmi yayınlayacağım.

Dosyalar

• image7.jpeg
    image7.jpeg
    94,2 KB · Okunma: 5
  • image8.jpeg
    image8.jpeg
    93 KB · Okunma: 4
  • image9.jpeg
    image9.jpeg
    104,3 KB · Okunma: 4
  • image10.jpeg
    image10.jpeg
    95,7 KB · Okunma: 4
  • image12.jpeg
    image12.jpeg
    99,5 KB · Okunma: 5
  • image10.jpeg
    image10.jpeg
    95,7 KB · Okunma: 4
@yahya09

En pahalıdan -> Ekonomiğe doğru Yaygın Şehir/Tur CARRARO Sportive seçeneklerini sıralıyorum.
Fiyatlar 2015 Yılı Liste fiyatı, 9 ay taksittir. Pazarlık ile/İnternetten satın alma ile ürüne göre 150-400 TL indirim alınabiliyor. Aşağıdaki fiyatları bu rakam kadar altını düşünün. Carraro Shimano vites takımı & disk fren seti kullanıyor. Amortisörde ise Suntour marka. Her bir özellik değiştiğinde BOLD ile işaretledim.

Carraro Sportive 330 : Ön-Arka Deore 3x10 vites, Disk Fren, amortisör yok. Lastik Schwalbe (Liste fiyatı: 1.917TL)
Carraro Sportive 227 : Ön Altus-Arka Deore 3x9 vites, Disk Fren, Gidondan kilit kontrollü amortisör. Lastik Michelin (Liste fiyatı: 1.458TL)
Carraro Sportive 225 : Ön Tourney-Arka Altus 3x8 vites, Disk Fren, Maşadan kilit kontrollü amortisör. Lastik Michelin (Liste fiyatı: 1.206TL)
Carraro Sportive 224 : Ön Tourney-Arka Altus 3x8 vites, V-Fren, Maşadan kilit kontrollü amortisör. Lastik Michelin (Liste fiyatı: 990TL)
Carraro Sportive 221 : Ön Tourney-Arka Tourney 3x7 vites, V-Fren, Maşadan kilit kontrollü amortisör. Lastik Michelin (Liste fiyatı: 936TL)

Kolay Gelsin...

Unutmadan! Krank Takımları arasında da fark var!

Carraro Sportive 330 : SHIMANO FCT551 48X36X26
Carraro Sportive 227 : SHIMANO ALTUS FCM371 48x36x26
Carraro Sportive 225 : SHIMANO FCM131 48X38X28
Carraro Sportive 224 : SHIMANO FCM131 48X38X28
Carraro Sportive 221 : ALÜMİNYUM 48X38X28

Bununla birlikte resmi web sitelerinde yer almayan bilgiler ve başka farklılıklar da var!
Bende 227, eşimde ise 222 (221 'in lady versiyonu) modelinden var. Benimkinde jant ve pedal hariç güç iletim aksamının nerdeyse tamamı Shimano. Jant göbekleri ve göbek mandalları gibi. 222 den biliyorum 221 bu şekilde değil. 225 ve 224 'yi ise bilmiyorum.
Özetle diyeceğim şey: 227 pahalı ve o kadar farkı gidondan kontrollu amortisör için verilmez veya 225 ile arasında 224 sadece disk fren farkı var, buna 216TL fark verilmez dememek lazım, işin içinde bu beyan edilmeyen başka farklar da olabilir (veya olmayabilir) ve bilip ona göre karar vermek lazım ;)

Selamlar...

@Scherwin
Üşenmeden bu kadar yazmışsınız tebrik ederim. Bende 227 kullanıyorum uygun fiyata kaçmaz dedim. Memnunum.

• Beğen
Tepkiler: Scherwin
bende fikrimi 225 e dogru kaydirmaya basladim.tek takintim renk lacivert modelimi siyahlı modelimi daha guzel sizce

@dengetekerci

Eeee imzamda da belirttiğim gibi : "There is a very fine line between hobby and mental illness..." - "Hobi ile akıl hastalığı arasında çok ince bir çizgi vardır..." :D:D:D

@umutyalcin

Gittiğiniz yerler ve fotoğraflar çok güzel :)

Brooks B17 ile ilgili yorum yapabilecek bilgiye sahip değilim. Tek bildiğim bu markanın (B7 modelini kast etmiyorum) çok popüler olduğu ve alanların çoğunun memnun kaldığı.
Kendi çözümüm ile ilgili yorumda bulunmak istiyorum. Söz konusu aşağıdaki yazıyı başka bir topiğe yazmıştım ama asıl yeri burası imiş;

Bisikletimin selesi (Şehir Bisikleti - Carraro Sportive 227) beni çok rahatsız etti. Bisikletin karakteri, selesi, oturuşu daha çok yol bisikletini andırıyor. Yaklaşık 95 kg'ım. Alışırsın dediler. Daha önceki sürdüklerime senelik iznimin 1 haftasını dahil ederek tamamen bisiklet tepesinde geçirdim. Baktım olmuyor alışamıyorum. Yerli/yabancı bir kaç yazı okudum ve eminim sizler de okudunuz.

Totalde yazılanlar özetle şu; Sporcu değilseniz ve performans sizin için her şey değil ise ilgili bölgede sağlıklı bir kan dolaşımı için;
1) Jel veya Deri tercih edin (performansı etkilemez)
2) Selenin yüzeyi geniş olsun (performansı etkiler)
3) Ortası delik, kanal, aşırı oyuk selelerden kaçının (Seledeki bu oluşumların kıyısında özellikle testisler ve diğer yumuşak dokularında sıkışma olasılığı çok yüksek - üzerine en çok durulan konu bu idi)

Ben de sağlık ve konfor ön planda, görsellik, performans kaygısı daha geri planda olduğu için işi garantiye aldım ve "Selle Royal Freetime Relaxed Jelli Sele" aldım :) adı bile Relaks olmaya yetiyor :D

https://www.bisikletforum.com/dosyalar/arkadan-jpg.38163/

https://www.bisikletforum.com/dosyalar/usttenlr-jpg.38166/

Soldaki: Aldığım Sele / Sağdaki : Orijinal Carraro Sportive 227 Selesi

Şu an sırasında başım ağrıyor, sırtım ağrıyor her yerim vs. ağrıyabiliyor, ama oturma yerim asla :p Tercihim bana çok uygunmuş, çok memnunum.
Henüz kullanamamış olsam da Kelebek Gidona da geçtim! Çünkü bileklerime çok yük biniyor ve daha dik oturmak istiyorum. Aldığım bu marka ve model selenin ambalajı üzerinde Relaxed : 90 derece dik oturmaya daha uygun olduğu yazılı ki kelebek gidon ile daha da iyi olabileceği konusunda bir kanaatım var.

Kalın sağlıcakla...

Scherwin bilgiler için çok teşekkür ederim. Geçtiğimiz Cumartesi Brooks B17 Bal rengi sele aldım. Dün 72 km bindim, çok rahatsız etmedi. Zaman geçmesi gerektiğini biliyorum. İlerleyen zamanlarda planlarımda yurtdışı turları var. İlk olarak seleyle başladık, önümüzdeki yıllarda kısa konaklamalı turlarla ihtiyaçlarımı belirlemem lazım. Sele bunun başlangıcı oldu. Haftasonu gezintimde ki resimleri bilgilerinize sunarım.

IMG_0962.JPG IMG_1073.JPG IMG_0964.JPG IMG_1001.JPG IMG_1030.JPG IMG_1123.PNG

Fotoğraflar gene göz ziyafeti veriyor. 72 km lik ilk günde fazla rahatsızlık vermedi ise gidişat bence oldukça başarılı. Güle güle, iyi günlerde kullanmanızı diliyorum, çok asil bir havası var...

• Beğen
Tepkiler: umutyalcin
arkadaslar.şu renk konusunda çok kararsiz kaldim valla.225 de iki renkte cok guzel.şoyle kesin bir karar verebilecegim nedeni olan bir yorumunuz varmi acaba :D

Geri