Scudo Sports

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

@declan43
kask eldiven almadım ben..daha doğrusu gerek duymadım. boy 178 cm bacak arası 76 cm.. gerzeledeyim ben. her cumartesi sabah 9 gibi yürüş yolunda 1 saat bisiklet biniyorum.

Scudo
@declan43 Cararo 225 olsun bende isterdim ama arasında 300 tl civarı fiyat farkı var. 224 ise sadece arka değiştirici olarak shimano tourney yerine altus kullanıyor. Ancak ikisi arasındaki farkı anlamanız için profesyonel kullanıcı olmanız lazım. 221 kadro boyası bence daha hoş. 46 kadro boyu ideal sizin için ama 48 alırsanız da bir sıkıntı olmaz, ağırlık merkezi yere yakın oldukça , sizin bisikleti kontrol etmeniz daha kolay olur o kadar. Özellikle bu tarz boy seçimini yarışçılar daha çok yapar. Siz yarışçı değilsiniz sonuçta.

Merhabalar arkadaşlar şu dönemde 1500-1800 arası bir bisiklet almamı tavsiye eder misiniz yoksa yeni sezon ürünlerini beklemem daha mı avantajlı olur düşüncelerinizi alabilir miyim?

@ASALI
Bu sıralar almak daha mantıklı. Çünkü sezon sonu, satışlar diplere doğru gidiyor...

Ya gençler carraroda 48 kadro boyu var da ben mi bilmiyorum. Hep gördüğüm 46-51-54

Merhaba, Carraro Sportive 227 kullanıyorum. Yapımında kullanılan donanımın başarılı olduğunu söyleyebilirim. Selesini zorunluluktan değiştirdim (orjinali sportif bir Selle Royal idi, Jelli dev bir Selle Royal ile değiştirdim). Alışırsın dediler, alışmaya vaktim yoktu ;) bir de keyiften Click'R pedal taktım.
Bisikletin Shimano ayna kol ile başlayan güç aktarma serüveni, 3x9 luk Shimano Deore arka değiştiricili sistem ile, ki bunun içinde her türlü yokuşun hakkından gelen nine vitesi de mevcut :), gene Shimano göbekler üzerinden Michelin 28" lastikler ile yola aktarma ile son buluyor...Fiyatı kadar bütçeye çıkmayı düşünen arkadaşlara tavsiye ederim... Ama amortisörlü olduğu, gidondan kilitli oluşu ve/veya hidrolik disk freni (Shimano) olduğu için daha sade modellere yönelmek bazı avantajları kaçırmak anlamına gelebilir ;) gerek hidrolik disk freni olsun gerekse amortisörü vs.. Her biri yurt dışı satış sitelerinde kullanıcı yorum ve puanlarından 4-5 yıldız almış parçalar/ürünler.
Kadro boyu konusunda ise: mağazadan aldım. Her türlü kadro boyu var idi (Kızıltoprak / İleri Bisiklet). Boyum 185 cm. Bacak iç ölçüm ise yaklaşık 85 cm. 51 kadro bana tam oldu. Bir alt kadro (48 galiba) boyuna bir üstten (54) daha yakın olduğumu söyleyebilirim. Özetle: bu modellerde kadroları geniş kesim :D düşünebiliriz! Selamlar...

@Ahmet Teke
Teşekkür ederim cevabınız için bir yandan sizin dediğiniz gibi düşünüyorum bir yandan ise sanki sona kalanı alacak gibi hissediyorum.Sırf şu kararsızlık bile çok para olsa da en iyisinden alıp geçsek dedirtiyor yani :)

@ASALI
Ne alacağınızı bilirseniz, neyi istediğinizi bilirseniz zaten en uygun fiyatı gördüğünüzde alırsınız :) Bisikletten beklentileriniz nelerdir? Nasıl bir kullanım olacak?

@Ahmet Teke
Sedona 325 düşünüyorum şuan , uzun süredir araştırıyorum zaten istediğim şeyden eminim de kararsız kaldığım tek nokta bir tık daha üstüne çıksam mı yoksa bütçeyi zorlamayıp kısa zamanda ekipmanlarımı toplasam.

@ASALI Ekipmanları göz ardı etmemek lazım, onlara da bütçe ayırmalısınız bence. Ayrıca inanın çok fark olmayacak aralarında. Siz bilirsiniz, ama bir tık iyi olacak diye çok da kastırmamak lazım bütçeyi. Ne kadar yetiyorsa

Merhaba Bugün carraro sportive 221 bisikletimle ilk sürüşümü yaptım. Bu tarz bisiklet düşünenler için sürüş deneyimimi paylaşıyorum. Bisiklet şehir içine dağ bisikleti ile kıyaslanmayacak kadar performanslı. Özellikle rampalar tabi çok dik olmamak kaydıyla en az yüzde elli daha kolay çıkılıyor. Kilitlemeli hidrolik maşa bence bu tarz bisikletlerin olmazsa olmazı sürüş halinde bile kolayca değişim mümkün, Pürüzsüs bir asfalt bulunca kilitledim maşayı. şürüş enerjim tekerlere kaydığını hissettim. V fren oldukça yeterli arka frenler sessizce iş gördü ön fren ise sağlam öttü. bu ses kullandıkça azalır ümidindeyim. Lastiklerin michelin olması ve patlamaya dirençli olması psikolojik olarak bir rahatlama sağlıyor sonuçta yere onunla basıyorsunuz. Ayak pedalları biraz küçük geldi bana birkaç kez ayaklarımı tekrar yerleştirdim. Sanırım değiştirmem gerekecek. Oturak beni pek rahatsız etmedi doğrusu ama mesafe arttıkça olurmu bilemem ama yumuşaklığı iyiydi ve yarış bisikletlerinden daha genişti. Vites değişimleri iki kulakçıkla oluyor üstteki artırırken alttaki azaltıyor. Ama göbek vitesinde bunu tam tersi bir durum var. oda sanırım zincirin hareket yönüyle ilgili. Kadro bana oldukça sağlam geldi daha önce arkadaşımın salcano city 40 ını kullanmıştım bana onun abisiymiş imajını verdi. Shimano vites işini oldukça yeterli yapıyor ama vites seçerken gelen ritmik zincir sesi zaman zaman oldu uygun vitesi bulmak için biraz20151028_140838 [113910].jpg karıştırmam gerekti. . birde kilitli taşlı biraz bozuk bir yola gireyim dedim. Maşa kilitli iken titreşimleri beynime vurdu. kilidi açınca bariz rahatlama olmakla birlikte yinede mümkünse girmeyelim dediğini duyar gibiydim bisikletin. Son olarak şehirde bu bisiklet varken dağ bisikleti kullanmak tam anlamıyla kendime eziyetmiş , ama dağa taşada bununla giderim demek yanlış olur.

Dosyalar

• 20151028_140850 [113909].jpg
    20151028_140850 [113909].jpg
    165,8 KB · Okunma: 39
  • 20151028_140902 [113908].jpg
    20151028_140902 [113908].jpg
    206 KB · Okunma: 37
  • 20151028_140916 [113907].jpg
    20151028_140916 [113907].jpg
    92,7 KB · Okunma: 38
  • Beğen
Tepkiler: GuNeSh ve Scherwin
Arkadaşlar merhabalar,bende aranıza yeni katılacağım.Nasipse bende bir sportive serisi alacağım fakat çok kararsızım,225 ve 221 hoşuma gitmedi değil.Kafama takılan v frenmi-hidrolik frenmi,sabit maşamı-yoksa ön amörtisörlümü çok kararsızım.bütçe 1000 tl,acaba bana önerebileceğiniz hangi modeller var ?

@yahya09 Kesinlikle kilitlemeli hidrolik maşa derim ben. sürüş konforuna birebir etki eden
bir durum. Hidrolik fren bence çok gerekli değil. Çünkü v fren durmanız için gayet yeterli birde hidrolik frenin arızası durumunda sizin tek yapacağınız otururup seyretmek bakımı zor birde maliyeti 150 tl civarı artırıyor. 224 veya 221 modelleri 935-990 tl fiyatları ile uygun. bu aralar indirimde yakalayabilirsin.

Bulunduğum şehirde bunları bulamam.O yüzden internetten almak zorundayım.Bildiğiniz siteler varmı acaba ?

Bisikletcim.com carraro 221 havale ile 795 ye kış indiriminde kalan 200 tl yi de aksesuarları tamamlarsın. Site güvenilir bir haftada elinde olur. Bu fiyata başka bir yerde bulamazsın. Bisikletin normal fiyatı 935 tl

Bisikletcim.com arastirdim fakat cok sikayet okudum,sonrada hic bakmamiştim siteye,olmassa birdaha bakayım ama yinede şikayetlerden etkilendim,uzak duruyim diyorum,siz oradanmı aldınız acaba ?

Sonuçta aldığın ürünü gönderiyorlar sonrası için servisle muhatapsın. Ücretsiz kurulum var. Telefonla bağlantıda sağlıyorsun. Sipariş etmeden önce telefonla stok durumunu sor bence sipariş sonrası dört gün falan sonra kargoya veriyorlar o biraz gecikmeli.

@yahya09
Carraro sportive 227 dusunurseniz yardimci olabilirim bisikletimi agustos ayinda aldim hava sartlari nedeniyke cok fazla kullanamadim. Tayin olmam sebebiyle satiyorum.

Netten aldım bende. Bisikletciden.com dan. Asla ptt kargoyu tavsiye etmiyorum. İlk akla gelen 3 ayrı kargo firması dışında kargo yapan yerden kabul etmeyin eğer netten alacaksanız.

Konuya ilişkin ilk mesajdan sona doğru incelemenizi tavsiye ederim

Geri