Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

@Tuguj123
amortisor ve vites sistemi farki var diye biliyorum.yanliz 227 cok temiz.

Scudo
Benim kararim sahsen sizin karariniza bisey diyemem .Sadece oneride bulunuyom ben .

• Beğen
Tepkiler: yahya09
valla 225 in fiyatlari 1100 den assagi yok.benim buldgum 227 1000 tl duz fiyat.ve sifir gibi.bilemiyorm kararsiz kaldim

Peki neden sattigini sordunuzmu.

227 iyidir tabi tek farkı maşa kilidinin gidonda olması değil elbette,vites sistemi de daha iyidir başka farkları da vardır elbet mesela 27 vites olması gibi.
temiz olduğunu söyler tabiki satan kişi vites aktarıcılarının durumu nasıl acaba ilk aklıma gelen bu oldu yine de güveniyorsanız alın tabi..
ben de çok araştırdım 227 yi sonra 225 aldım gayet memnunum arada öyle uçuk farklar yok 225 de sizi üzmez kesinlikle tavsiye ederim...kaldı kı sıfır olarak bir 225 herzaman ikinci el bir 227 den iyidir...istisna lar olabilir.

• Beğen
Benden daha guzel aciklama yaptiginiz icin tesekkur ederim hem arkadasi dahada dogru bilgilendirdiniz yanlis bilgi icin affiniza siginiyorum :)

• Beğen
Tepkiler: kumuşi
@kumuşi
sagolun hocam yazmissiniz okadar.0 km 225 1000 tl gibi bir fiyatada bulamadim. bisikletin temiz oldugu fotolardan belli oluyor acikcasi.zaten satacak olan abi sanal pazardan ilan acacak.gucenli sekilde halletmis olacagiz.bisiklet bana gelicek kurup inceleyip daha sonra onaylayacagim.ortada guven sorunu kalmayacak yani.

• Beğen
Tepkiler: kumuşi
Bence bi bisikletciye en ince ayrintisindan gosterin.

• Beğen
Ozellikle millere dikat edin paslanmlara dikat edin bu konularda gidip mahallendeki bisikletciye deilde guzel taninmis bir bisikletciye gitmenizi tavsiye ederim

İngilizler her zaman der en yenisi olsun diye, bu bağlamda sıfır 225 olur ancak bir 227 kullanıcısı olarak kesinlikle 227 tavsiye ederim, bunu iphone 6 ve 6s gibi düşünün, para yalan söylemez ;) ama 225 de en nihayetinde carrarodur ;)

• Beğen
@yahya09

Yandaki Link Kıyaslama İçin Yardımcı Olabilir => LİNK

Bununla birlikte kıyaslama olsun diye değil, fikir olsun diye aşağıda: 227 'nin vites dişli oranlarını (9 x 3 = 27 Vites) ekliyorum. Bildiğim kadarıyla bu oranlar uzun turlar için ideal dişli oranlarına yakın veya istenilen oranlarda.

https://www.bisikletforum.com/dosyalar/carraro_sportive_227-vites-_oranlari-jpg.40465/

Diğer modellerde tüm dişli adetleri varsa çok kolay böyle bir tablo oluşturulabilir. Selamlar...

@Scherwin hocam merhaba,

Yine güzel bilgiler vermişsiniz, emeğinize sağlık. 227 ruble oranı 11-34 ve ayna dişlileri 48-36-26 çok iyi. 225'de ise ruble oranı 12-32 ve ayna dişlileri 48-38-28. Bu durumda 227 çok daha başarılı bir bisiklet. Ben arka rubleyi 11-34 olarak revize edeyim dedim minimum 50 TL maliyet oluyordu. Benzer durum ayna kol içinde geçerli. 44-32-22 ile değiştirmek daha da pahalı olmaktadır. Bu farkı vermeden 227 seçimi daha uygun gibi

• Beğen
Tepkiler: Scherwin
Arkadaşlar ilk defa bisiklet alacağım teknik bilgim hiç yok. Biraz araştırma yaptım, başta Carraro Sportive 330 düşündüm fakat ön amortisör olmadığı için, Sportive 227 ve 230 arasında kaldım. 230 almak istiyorum kullanan varsa bilgi verebilir mi nasıl ?

@Tlg35 Merhabalar,

Öncelikle bisikletten beklentinizi yazmanız, bisiklet seçiminizi doğru yapmanızı sağlayacaktır. Bütçenizi, bisikletten beklentinii, ne tip yollarsa süreceğinizi, ne amaçla ve ne sıklıkla süreceğinizi belirtirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz. Bununla beraber, eski sayfaları da biraz kurcalamak iyidir. Ben bütün konuyu okumuştum bisiklet almadan önce...

• Beğen
Tepkiler: umutyalcin
@Ahmet Teke 1500-2000tl arası verebilirim yeterki aldığıma değsin, genelde şehir içi kulanıcağım.İzmir Bornova Evka4 de oturuyorum. İzmirde oturanlar bilir. Orası çok yokuş, yolları düzgün. Evka4 de yakın Eğridere köyü, çamiçi köyü Homeros vadisi var. Oralara da arada gitmeyi düşünüyorum. Patika yolları mevcut. Kullanım sıklığına gelince vardiyalı çalışan biriyim. Her zaman kullanamam bazan gün içinde 15dk-60dk arasıda da olabilir. İzin günlerimde 4-5saatte olabilir.

@Tlg35 330 kullanıyorum, bayağı sert zeminli patikalara girdim. İnce ve dişsiz lastikler ve sabit maşa bir bisiklet için çok zor yollara girdim gerçekten. Şu an içinde bir sıkıntı oluşmadı ama uzun vadede bu şekilde bir sürüşte sıkıntı oluşturabilir. Patika yoldan kasıt temiz toprak yolsa sabit maşanın bir zararı olmaz. Ancak çukurlar, çakıllar devreye girdiğinde sabit maşa biraz sıkıntı çıkarmaya başlıyor. Hele ki orman içi yollara girildiğinde maşanın eksikliği hissediliyor. Bu bakımdan, maşanın olması aslında bir avantaj. Onun için 230 almak da mantıklı aslında. Tekrar alsaydım, 230 alırdım diye düşünüyorum. Bir iki örnek fotoğraf atayım;

http://s5.postimg.org/jttifjffb/PC191582.jpg

http://s5.postimg.org/js4ve5bkn/PB231125.jpg

http://s5.postimg.org/jpkzrb7x3/PB231142.jpg

@Ahmet Teke paylaşım için teşekkürler. Resimler güzelmiş, başda 330 düşündüm ama dediğiniz gibi eksiklik yaşamamak için sonradan 227 ve 230 arasında kaldım. Sebebi 230 daha pahalı ve ekstra yanına ekipman alcağım için fiyat iyice artacak.227 ve ekipman daha uygun olacak. 230alıp paraya kıymaya değer mi? Yoksa 227 de alsam yeterli olur mu sizce?

@Tlg35 Çok ayrıntılı farklarını şu an için bilmediğim için bişey diyemeyeceğim ancak 225 bile gayet yeterli olurken, 227 de 230 da pek fark etmez. Vites sistemi olarak 227'nin ön aktarıcısı biraz düşük. Maşalar arasında da varsa bile çok ufak bir fark sanıyorum(227-230). 230'un aynakol dişlisi bir tık yukarı model. 230'un vites kollar ve vitesleri Deore, 227'nin sadece arka aktarıcısı Deore, ön taraf Altus. Altus biraz düşük kalıyor. 330'un da aynı 230 gibi vites sistemi. 230 ile 330'un farkı maşası. Onun dışında aynı bisiklet diyebiliriz.

• Beğen
Tepkiler: umutyalcin
@Ahmet Teke Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Kısmetse 2 si arasında karar verip aldıktan sonra resimlerini atarım.

@Tlg35 Karar verme konusunda yardımcı olabildiysem sevinirim. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Scherwin hocam çok daha detaylı, ayrıntılı bilgiler ile bizleri de bilgilendiriyor. Kendisi de yazabilir size. Şimdiden hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum :)

Geri