Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

Scudo
@ÖmerMurat hocam yorumları her şeyi inceledim ama buradaki kişilerin çok azı 2 bisikletide sürmüşlüğü vardır. Sizin elinizde böyle bir imkan varken benim gibi 225 kullanıcıları model yükselteceği zaman yeterli bir bilgiye sahip olsun 227 hakkında.

Merhabalar,

kasklar gelmeden çok çıkmak istemesem de hava bu kadar güzelken evde bisikletlerle bakışmak pek akıl karı değil gibi :)

Bugün yaklaşık 2 saatlik bir sürüş yaptım. Bu sürüşte daha çok amortisörlü maşa üzerine yoğunlaşıp birazcık yüklendim açıkçası. (Gerçi seleden dolayı bunun acısını yavaş yavaş hissetmeye başlıyorum :)) Bu konudaki görüşüm;

Şayet ağırlık gibi bir kaygınız yoksa (düz maşa, amortisörlü maşa kıyasında en çok üzerinde durulan fark, diğer kriterlerden bahsetmiyorum şu an) konfor olarak amortisörün farkı bence çok belirgin düz maşaya göre. Hem kilitli hem de kilitsiz olarak deneyimlediğim zaman ortaya çıkan şey; şehiriçi yollardaki tümseklerde/kaldırımlarda, şayet arada bir de olsa hoplama/zıplama gibi atraksiyonlara girmek isterseniz bu tür sürüş pozisyonlarında veya yokuşlarda "bence" (sadece kendi fikrim) konfor farkı çok belirgin.

Gidondan kilitli veya maşadan kilitli olmasının da yine rahatlık olarak farkı var ama bunun çok büyük bir fark yarattığını düşünmüyorum, sadece fazladan 10-15 saniyenizi alacak bir işlem belki (durup maşayı kilitlemekten bahsediyorum.)

Pedallar ve elcik kesinlikle değiştirilmeli, burada paylaşımda bulunan kullanıcıların ne kadar haklı olduğunun kanıtı gibiydi bence yaşadıklarım, sele konusunda biraz daha zamana ihtiyacım var sanırım. Şimdilik bu kadar ve 2. günden bir kaç fotoğrafla birlikte, saygılar.

http://imageshack.com/a/img922/1041/vuy8UA.jpg

http://imageshack.com/a/img921/6695/laQVny.jpg

http://imageshack.com/a/img921/7039/SETFWo.jpg

carraro 224 düşünüyorum. boyum 1.83 bacak boyum 88 kadro boyu hesaplayınca 56 cm çıkıyor .

kaç kadroluk 224 almam gerekiyor şimdi , kadro olarak kaç farklı şekilde bu modelden var bulamadım.

@ÖmerMurat bendede 2016 model 225 modeli var abi seleyi mutlaka değiştirmeni tavsiye ederim aynı günde 30 km yaptım yaşım 15 valla selenin deydiği arka bölümler totomu çok acıttı yaşımdan mıdır seleden midir daha çözemedim sele tavsiyesi veya sele kılıfı tavsiyesi verir misiniz ?

@Baturay T. Muhtemelen zamanla seleyi değiştirmem gerektiğini anlayacağım zaten, sadece önce gerçekten ne kadar rahatsız edebileceğini deneyimleyerek görmek istiyorum, yine de deneyimini paylaştığın için ve tavsiyen için çok teşekkür ederim. Sele kılıfı veya sele tercihi konusuna gelince forumda diğer kullanıcıların paylaşımlarını dikkate alırsak bu birazcık kişisel tercih meselesi gibi açıkçası, bisikleti kullanım amacınla (yani günlük kullanım, sportif faaliyetler vb.), aradığın konforla/performansla ve fiyat/performans kıyaslamalarıyla ilgili. Benim tercihimi sorarsan şayet sevgili @Scherwin in deneyimlerine güvenerek -ki kendisinin bir çok paylaşımını keyifle okudum- Royal Freetime Relaxed Jelli Sele olacaktır, ancak forumdaki diğer paylaşım ve tavsiyeleri de dikkatle taramanı tavsiye ederim, teşekkürler tekrar paylaşımın için.

@ÖmerMurat abi dediğin seleye baktım öneri için çok teşekkürler çok beğendim gayet rahat gözüküyor acaba carraro sportive 225 uyar mı ? kullanan varsa bilgilerini paylaşırsa çok sevinirim :)

bayide 2016 model yok ve 2015 için 1050 tl isteniyor 224 için.

2015 michelin lastik 2016 cst , ne dersiniz 2015 i alayım mı 2016 yı mı bekleyeyim ?

• Beğen
Tepkiler: yahya09
Ben olsam 2016' yı beklerim.(DİKKAT!!Bu yazdığım hiçbir șeye dayanmadan ,özelliklerine bakmadan karar verilmiștir.)

@Baturay T.

Uymasına uyar da tipini kast ettiyseniz Carraro Sportive 227 <-> 225 arasında modele bağlı renk farkı dışında bir fark yoktur ve hatta diğer modeller arasında da çok az fark vardır (disk fren - vFren vb.)..

Şu linke isterseniz bir göz atın => LİNK

Kolay gelsin...

• Beğen
Tepkiler: Baturay T.
Herkese merhabalar bisiklet konusundaki bilgim ve tecrübem ilkokul seviyesinde. Ama çok hevesliyim. Carraro 224, Salcano city sport 30, sedona 410, kron TX 500 modelleri arasında kaldım. Dediğim gibi daha çok yeniyim. Bisikleti çoğunlukla şehir içinde kullanmak istiyorum nadiren de olsa turlara, gezilere katılabilirim. Tercihimi hangi modelden yana kullanmalıyım cevap cevap verirseniz minnettar kalırım.

@asbalasar düz yolda kullanacaksanız yani dağdan bayırdan inmeyecekseniz amortisörlü bisiklet almanın mantığı yok cidden, he derseniz tr yolları hep çakır çukur; alışıyorsunuz merak etmeyin ilk 200km sonrası hissetmiyorsunuz bozuk yolu, düzmaşalılara yönelin. Bu arada 410 kullanıyorum tavsiye ederim :)

Sedona 410 zaten tipiyle lastikleriyle donanımıyla çok ilgimi çekti fakat dağ bisikleti kullanan bir arkadaş grubum var çok nadir de olsa onlarla dere tepe gezmeyi düşünüyorum :) sabit maşayla bu isteğimi gerçekleştirmek imkansız derecede mıdır acaba? Eğer öyleyse kilitli maşa olan modellerden hangisini önerirsiniz max 1200 TL ye

@asbalasar sadece arada arkadaşlarınla dolaşmak için mtb almayı ne bileyim tuhaf buldum doğrusu:acpsnr: düz maşa sadece asfaltta gidebilir diye birşey yok Çakır çukurda sadece titreşim yapar baya ama, kilitlenebilir maşalı malesef bilmiyorum yalnız sürekli asfaltta sürüyorsanız düz maşa harici almayın. Tanıdıklarınızda var ise deneyin ilk önce sonra karar verin. Aldıktan sonra pişman olmayın(her ikisi içinde diyorum bunu). Saygılar :)

@MBB yanlış anlaşılmasın dağ bisikleti kesinlikle düşünmüyorum dediğim gibi şehir bisikletiyle arada sırada pürüzlü yerlere gitmeyi düşünüyorum eğer düz masalı alırsam çok mu zarar görür bunu merak ediyorum

@asbalasar ben 410 u mtb gibi kullanıyorum kaldırımdan in çık falan pek bi sorun olmuyor. Dediğim gibi varsa çevrenizde deneyin. Sizin için daha iyi olur yanlış tercih yapmamanıza yardımcı olur.

Yahu 225 kullanıyorum ben bir buçuk yıldır sele bence yeterli arkadaşlar günlük seksen km lik yolda gidiyorum 75 kiloyum sürekli bisiklete binerseniz sorun yaşamassınız arkadaşlar benim toto nasır tuttu artık hrtalde

Geri