@ahmetdin
Ebatla ilgili sorduklarınıza yanıt buldunuz sanırım. 28 inçlik jantlara uygun lastik kısacası 700x35c, CST anladığım kadarıyla Carraro'nun sportive serisi 2016 model bisikletlerinin pek çoğunun üzerinde geliyor. Bende de bu lastiklerden var, iki aydır kullanıyorum. Yağmur sonrası sürüşlerimde düştüğüm oldu iki kez. İkisinde de dik bir yokuştan tırmanıyordum ve çok yavaştım, ayağa kalkıp pedala yüklendim. Ayağım pedaldan, ön lastik de yoldan kaydı. İki kez aynı hatayı nasıl yaptım? Yaptım işte. Endüstri mühendisi değilim tabii ama sanırım bu lastiklerde kauçuk miktarı da az bu yüzden kolay kayabiliyor yağmurlu havalarda. Muhtemelen mıcırda ve kumlu, kirli yolda da kayacaklardır. Bu çok kötü lastikler demek değil bence. Çok hızlı olmamak kontrol için yeterli olur yine de. Biraz sertler ve yağmura uygun değiller, ama yıpranma oranı da belki bu nedenle az. 8 haftadır kullanıyorum, yakından bakınca daha hiç yıpranmamış gibi görünüyorlar, defalarca sert fren yaptım, arkayı kaydırarak durdum, bu tür sürüşü sevdiğimden değil de yavaş alıştığımdan ve yayaların, araçların arasına çok girmek zorunda kaldığımdan. Henüz patlamadılar, kaç kilometre yaptım 8 haftada bilmiyorum ama çok temiz yollar yok hemen hiçbir yerde. Bisikletlilere genelde yolun kenarları kalır ve bu kısımlar da cam kırığı, tel, tuhaf metal süprüntülerle doludur.
Uzun tura çıkana dek değiştirmeyi düşünmüyorum CST'leri. Biraz eskitmeliyim ve en azından bir kez patlatmalıyım bisikletten sökene kadar diye düşünüyorum.
İç lastik alırken de 28" ya da 700mm gibi ölçülere dikkat etmelisiniz etikette. İkisi aynı şey, aynı zamanda genişlik için de (35>>45) gibi bir ibare olacak ona da dikkat etmelisiniz. Carraronun sportive serisine taktığı dış lastiklere uygun iç lastikler bu ölçüde olmalı siz dış lastiği değiştirmediğiniz sürece. Son olarak da jantlar otomobil sibop da denen schrader siboplu iç lastiklere uygun. Bazı etiketlerde de AV olarak geçiyor, Automobile Valve'ın kısaltması olabilir.
@@AKTÜRK ALİ@
Umarım bir gün...