Maalesef bu işler öyle basit değil! Burda defalarca yazılıp çizildi deniyordu ki MTB şehiriçi için gereksiz ağır hantal vs. Bu söylem kısmen doğru olabilir alt seviyede bir carraro için. Yine çok hafif olmayan 13.5 kglik scott mtb sahibi olarak akıcı bir bisikletin keyfini çıkarıyorum. Eğer maddi imkanınız varsa ve sizin için bisiklet bir heves değilse kesinlikle üst seviye markalara yönelin. Carraodaki XT'ye deoreye aldanmayın!Giant Escape,Cannondale Quick gibi hafifliği ile ön plana çıkan bisikletler 11.5-12 kg arası. Carraro 300 modeli de 13 kg. 1-1.5 kg bir ağırlığın karşılaştırmada arada uçurum varmış gibi bir değer olarak dikkate alınmasını mantıklı bulmuyorum. Aksine Deore XT bir aktarıcıyla Acera bir aktarıcı arasında uçurumdan söz edilebilir. Mesela Carraro 330 XT bir aktarıcıya sahip. Ha ne zaman uçurum olur bu 1-1.5 kg ağırlık sen öyle bir performanslı sürücüsündür ki 1.5 kg eksilmesi senin yarışını,turunu önde bitirmeni sağlar. Artık bisikletinden,vites sisteminden ve vücudundan alabileceğin tüm randımanı almışsındır ve geriye sadece bisikletin 1.5 kg ağır olması kalmıştır eyvallah o zaman her şey demek 1.5 kg. Ben Giant ya da scott metrix alıp deore sete yükselteceğim ama bunu yapınca elimde Carraro 330 ile kıyaslandığında hakaret sayılabikecek bir bisiklet olmayacak. Marka ve daha fazla para vermiş olmak insanda hep hayır benimkisi süper çok daha farklı çok daha iyi hissi uyandırdığı acı bir gerçek ama malesef öyle değil. Çoğu insan altındaki kadronun hakkını veremiyor bile. Tabii ki tercih meselesi yine de. Netice de öyle ya da böyle daha hafifiler. Ben yanarlı dönerli bisikletler haric günümüzde üretilen çoğu bisikleti beğeniyorum.
Yeni başlayacaksaniz Mosso Legarda 2021 önerebilirim.Merhabalar maksimum 1700 tl bütçem var şehir içinde kullanmak için bisiklet arıyorum. Önerebileceğiniz bir model var mıdır bu konularda pek bilgili değilim.
Fotoğrafı buyutunce amortisorun kilitli olduğunu gördüm bende 223 var ama böyle bir şey yok.Yalnizca maşadan kilitli diyor ne yapmalıyım nasıl kilitlenir?Bisikletciye gittim fazla bir secenek yoktu bu arkadasi aldim.Keyif icin aksamlari deniz kiyilarinda gezmek amacim.Bu aksam 20km gezmisim.Bisiklet icin pratik bir telefon tutucu, cuzdan vs icin kadro cantasi ve uyarmi bilmiyorum ama barend ihtiyacim var.Tavsiyelerinize açığım.Birde malum bugun cok yagmur vardi ve suya camura girdigim icin bisiklete su tuttum.Bir zarari olmaz umarim![]()
223 lerde kilitlenmiyor maşa.Arkadaşımda var ondan biliyorumFotoğrafı buyutunce amortisorun kilitli olduğunu gördüm bende 223 var ama böyle bir şey yok.Yalnizca maşadan kilitli diyor ne yapmalıyım nasıl kilitlenir?
Merhabalar baya eski bir mesaja alıntı yapıyorum ama hala bisikleti kullanıyorsanız eğer ayaklıktan memnun musunuz? Bende de Sportive 225 var yan ayaklikta zor duruyor, ben de böyle bir şey alayım diyorum, hem bakım yaparken de kolay olur diye. Bağlantı yapılan yerde aktarıcı teli var ona bir zararı oluyor mu? Xlc'nin fiyatları 170 TL'ye kadar çıkmış, markasız diyebileceğimiz ürünler 40 TL , kullanan arkadaşlar da yorumlarsa sevinirim.Merhaba,
Ekim ayında aldığım daha 2 ay geçmedi Carraro Sportive 225 Ön ve Arka vites göstergesi her ikisi de çalışmıyor. Geçen hafta bindiğimde karşılaştım sorunla aynı ayda bozuldular. Viteslerde sorun yok, hava sıcaklığı 5-6 dereceydi. Bu vesileyle bisikletin son hali aşağıdadır. XLC Ayak montajından sonra depoda çektim, hoş resim olmadı ama bisikletin son durumunu göstermek için paylaşıyorum. Schwalbe Marathon Plus Tour Performance 42-622 (700 x 40 C) lastiklerde kargodadır.
46469 dosyayı görüntüle 46469 dosyayı görüntüle