Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

@mustafa_sayar01
Arkadaslar dun vites ayarlariyla ugrasip yapmaya calisayim dedim ne yazikki olmadi.Hem vites kollari basindaki ayarlarla hem sinirlandiricinin ayarlarini oynadim bir turlu yapamadim sorunlar yine devam etti ustelik zincirde dun 2 kez on 1.dislinin ordan atti.Yani bisiklete adam akilli binmeden soguttu iyice toplasanda bisiklete 10 km binmisligim yok.En iyisi aldigim yere gidip gostermek yapcak bir sey yok…

Scudo
Merhaba arkadaşlar bugün itibariye carraro sportive 327 sahibiyim bisikleti aldığım yerden eve kadar 11 km pedalladım amartisorun olmamasından dolayı pek fazla konfor olmasada bisiklet akıyo cok memnunum ve mutluyum vites gecisleri muazzam tek sikayetim sele onun dısında hersey cok iyi.

@kursatihtilali

Dostum ben bisiklet taşıyıcı kullanıyorum. Varsa sorun yardımcı olayım.

@karizmaertu

Dostum bende sele olayından fena şikayetçiyim. Aynı anda eşime de Carraro Force 505 almıştım. Aldığımda ona Decathlon'dan 43 TL ye satıulan geniş sele aldım. Dün bisikletinin vites ayarlarına bakmak için kullandığımda inanılmaz rahat olduğunu gördüm. Hafta sonu aynı seleden bende kendi bisikletime alacağım. Ancak internet sitesinde bu seleden göremedim. İnşallah bitmemiştir.

@Alperenyuruk

Aynı fabrikadan bile çıkıyor olabilirler. Hangisinin görünümü daha çok hoşunuza gittiyse onu alabilirsiniz. Tüm özellikleri aynı diye biliyorum.

@mustafa_sayar01

Eğer pedalı çevirme hızınız düşük iken ve yokuş gibi yerlerde aniden ön dişliyi en küçüğe atmaya kalkarsanız maalesef zincir atma ihtimalini kuvvetlendirmiş olursunuz. Bisikletten soğumayın, zira pireyi deve yapmış oluyorsunuz. Benim de huyum size çok benzer, aslında çok sinek küçük ama mide bulandırıyor işte. Hemen bir bisikletçide ayar çektirin.

@Hiko
O degilde arkadasim bisikletin hemen 2. haftasin da bu problemlerin olmasi can sikiyor.Zincir atma olayida duz yolda kalkisi yaptiktan hemen sonra oldu.Vites gecislerindeki sorun ise bisikleti alali var.Hadi dersin bisiklet yeni cok klometre yaparsin vites tellerinde gevseme olur bir sey olur ayar gerekir bunu anlarim.Viteslerede oyle cok dikkat ediyorumki yani capraz kullanim kesinlikle yapmiyorum cok titizim o konuda.Serviste oyle yerdeki nerden baksan 70 km uzaklikta yani bizede yazik vites ve zincir problemi olmasaydi bakima falan goturmeyecektim acikcasi.Neyse artik bu hafta sonu bir bakima goturcem bu sikayetleri soyleyip yaptiracam artik…

Merhaba yakında MTB'de şehir bisikletine geçeceğim ve bu geçişte Carraro ile olacak. Uzun araştırmalar sonucu bütçeme uygun bisikletler Carraroda şimdi aklıma takılınSportive 225 ile Sportive 227 arasında çok büyük fark var mıdır? Şu an için bütçem 225'e yetiyor biraz daha zorlayıp 227 mi almalıyım?

@macmaneman

Aslında neleri yapacağına bence kullandıkça kendin karar verirsin. Mesela ben seleyi kesinlikel değiştireceğim. Bazı ekipmanlar almıştım Decathlon'dan (ışık, alyan seti, matara kafesi ...gibi) Eksik gördükçe tamamlıyorum.

Şu anda şurası da şöyle olsun diyebileceğim fazla bir eksiklik yok. Genel anlamda memnunum 224'den.

@Ömer Özdaş

evet sele şart...brooks marka diye bir sele varmış?? bir de selleanatomic mi ne?? daha fiyatlarını inceleme fırsatı bulmadım ancak tek bir gerçek var o da 224 ün orijinal selesi popomu çok ağrıtıyor...10 dakika bindim ağrıdan duramadım :=)

bu arada konu seleden açılmışken aşağıda linkini verdiğim seleyi tecrübe eden var mı aramızda?

(link)

@macmaneman

Ben o seleden daha ucuza satılan bir seleyi eşimin bisikletine aldım. Kısa bir süreliğine kullandım ve gerçekten inanılmaz konforlu geldi. Senin attığın linkteki ürün de eminim aynı konforu fazlasıyla sağlar.

@macmaneman sele olayını araştırdım öyle performans değil de günlük kullanım için ise jelli ve geniş sele tercih edin diyor uzmanlar ve bu sele de iyi bir üreticiden çıkıyor ancak decathlondan daha ucuza satan yerler mutlaka olur diye düşünüyorum. brooks profesyonel kullanım için yani bisikletten inmeyen arkadaşlar için.. 1000 km de neticenizin şeklini alıp size özel oluyormuş, uzun turlar içinmiş v.s.

@dichter brooks un fiyatlarına baktım...beni aşar zaten...benim istediğim; bisiklet sürerken ağrı hissetmeyeyim. sürüş profilim günde en fazla yarım saat iş çıkışı. zevkine sürüş yani

1) Bisiklet kullanırken –eğer çok sportif olma gibi bir iddiamız yoksa- daha dik bir konumda, 90°’ye yakın bir şekilde kullanmak cinsel organımız için daha sağlıklı.
2) Aynı oturma konumunda GEL maddesinden yapılmış seleler sünger selelere oranla daha sağlıklı
3) Bütün diğer veriler sabit tutulduğu takdirde geniş bir sele dar bir seleye oranla daha sağlıklı.
Bütün bu değerlendirmeler vücudumuzun sele ile temas eden bölgesi ne kadar geniş olursa bu bölgeye binen ağırlığın o kadar yayıldığını ve buraya binen baskının azalarak cinsel açıdan sorun yasamadan sağlıklı bir şekilde bisiklete binmenin mümkün olduğunu gösteriyor. Sportif bisikletçilerin bisiklet üzerindeki konumlarını dikleştirmeyecekleri düşünüldüğünde sele seçimi (sünger değil GEL, dar değil geniş) daha büyük önem kazanıyor. Naçizane benim de tercihim (link) sele olurdu.

• Beğen
Tepkiler: dengetekerci
Merhaba arkadaşlar ilk ve yeni bisiklet almayı düşünüyorum, şehir bisikleti alacağım araştırmalarım dahilinde Salcano City Sport 10V almayı düşünüyorum, ancak bu bisiklete denk bir Carraro modeli önerebilir ve karşılaştırma yapabilirseniz çok sevinirim bütçem 1000-1200 TL şimdikten teşekkür ederim...

@Konnel
Bende 227 var . 225 ile arka değiştirici ler arasında fark var

Bütçeniz 225 yetiyor alın çok büyük bir fark hissetmesiniz

Arkadaşlar bir şey soracağım;

1 yıl önce Carraro 224 şehir bisikleti aldım 46 kadro. Boyum 1.71 bisiklet bana çok büyük geldi. Sele yi bile biraz kesip sıfırda kullandım. Nihayet 700 TL ye sattım. Şu an bir dağ bisikleti bakıyorum. Merak ettiğim dağ bisikletleri boyut ve tekerlek olarak şehir bisikletlerinden daha mı küçüktür ? Bana uygun dağ bisiklet kadrosu nedir acaba ? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

@macmaneman
Jel li sele kılıfları var 24 Tl. Yine decathlonda bir deneyin derim. Ben memnunum. Performans yapacağım derseniz yine decathlonda 24 tl ye pedli taytlar var şort içine giyip performans yapabilirsiniz.

@Metawox
Jelli kılıfla btwin marka orjinalindeki selle royal seleyi kullandım ama beğenmedim aynı sıkıntı vardı bende

@Brandon

İç bacak uzunluğunun belirlenmesi:
Kendinize en uygun kadro boyunu seçmede, boyunuzun dışında bir kritik ölçü daha vardır : iç bacak uzunluğunuz. İç bacak uzunluğu, istenilen bisiklet tipine göre değişebilmekle beraber, rüya bisikletinizin yaklaşık kadro boyunu belirlemede temel oluşturur. Bu ölçüm şöyle yapılır :

Ayakta durarak sırtınızı duvara dayayınız – çıplak ayakla ve sadece iç çamaşırı ile. Topuklarınız duvara değmeli, dizleriniz düz ve leğen kemiği bölgeniz yere doğru doğrusal biçimde olmalıdır. İç bacak uzunluğunun en iyi ölçümü, bir su terazisinin doğrusal olarak bacak aranızda mümkün olan en üst seviyeye getirilmesi ve terazinin üst noktası ile yerin arasındaki mesafenin belirlenmesi ile yapılır. Su teraziniz yok ise, bir kenarı duvara dayanmış bir kitap da işinizi görecektir, bu şekilde tam düz bir ölçüm noktası kullandığınıza emin olabilirsiniz. Herhangi bir yöntemden en iyi sonucu almanız için mutlaka bir arkadaşınızdan destek alınız.

Uygun kadro boyunun belirlenmesi:
İç bacak uzunluğunun doğru belirlenmiş olduğundan yola çıkılarak, uygun kadro boyu (her bisiklet tipine göre değişiklik gösterir) aşağıdaki hesaplama yöntemi ile belirlenebilir :

Ölçülen iç bacak ölçüsünün santimetre değeri belirlenmiş bir sabit ile çarpılır (sabit sayı bisiklet kategorisine göre değişir). Pek nadir olarak istenen tam ölçü bisikletinin üreticisi tarafından sağlanabilir. Bundan dolayı en yakın alternatifi seçerken aşağıdaki durumlara dikkat ediniz :

Atletik bir sürüş tarzı için biraz daha küçük kadro boyu tercih ediniz.
Daha rahat bir sürüş pozisyonu için daha büyük olan kadro boyunu tercih ediniz.
Dağ Bisikleti
Sabit kadrolu bir dağ bisikleti kadro ölçüsü belirlenirken, daha önceden ölçülen iç bacak uzunluğu 0,226 ile çarpılır.

Örn : 79cm x 0.226 = 17.854
En uygun kadro ölçüsü 18”/46cm olacaktır.

Bu örneğe özel olarak, atletik bir sürüş için 17” tercih edilmelidir, 19” lik kadro ölçüsü biraz daha tur odaklı olacaktır.

Çok fazla hesaplama olduğunu mu düşünüyorsunuz? Uygun kadro boyu için aşağıdaki tabloyu da referans alabilirsiniz:

Sürücü Boyu
155 - 165 cm
165 - 170 cm
170 - 175 cm
175 - 180 cm
180 - 185 cm
185 - 190 cm
190 - 195 cm
195 - 200 cm

Geri