Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

Scudo
İyi bayramlar herkese. Tatili fırsat bilip pedallamak lazım. Hazır İstanbul da boşken. :)

@yasardogukoc

Selamlar,

İyi bayramlar size de. Bende işe bisikletle gidip gelenlerdenim. Gidüş istikametim yaklaşık 4-5km dönüş ise 10km civarı gezerek geliyorum. Gerçekten keyifli oluyor.
Ben sportive 225 kullanıyorum gayet memnunum öneririm. 1200TL'ye bir üst model olan 227'de alabilirsiniz.
225'ler 24 vites. Düz yolda 30-35km normal bir kadans ile gidiyorsunuz. Daha hız istiyorum açıkçası aynı kadans ile. O yüzden vites sayısını 27-30'lara çıkartmak mantıklı olabilir yani 227-230 seileri o yüzden tercih edilebilir bence.

Bu arada benim de boyum 170cm 46 kadro kullnıyorum. Size de 46 uygun olabilir 51 büyük gelir muhtemelen. Ama muhakkak bisikleti almadan önce gerek kadro boyu gerek konfor açısından bisikletçide deneyip öyle alın derim.
Tabi en önemlisi de bisiklet ile birlikte bir kask da muhakkak edinin.

• Beğen
Tepkiler: yasardogukoc
@GuNeSh

Ben haritadan baktım gidiş 14,4 + dönüş 14,4 yani 28,8 yaklaşık 30 km yapıyor. normal olarak düz yol sadece dönüşte 1 km yokuş var. dediğiniz seriler bütçemi aşıyor gibi. 121'i bütçem için çok ideal. Temiz 2. eli 550 tl ye buldum. Bayram olmasa yarın sabah bile gidip alabilirim ancak tavsiye eden görmedim ve sahibi de 2 önce almış ama değiştirmek istiyor. Bundan dolayı 121 almada tereddüt yaşadım. 224-225 mantıklı geliyor ve bütçemi zorlayacak gibi.

@yasardogukoc
121 i tavsiye etmiyorum. Min. 224 olursa 225-227...

@yasardogukoc
Bindikçe daha iyisini isteyeceksiniz. Ki hergün yol yapıp ulaşım için kullanılacaksa kolay gelsin diyorum. Hele ikiteker virüsü (sevdası ) bünyeyi sarmaya görsün...[emoji1] [emoji605] [emoji605] [emoji605] [emoji111]

• Beğen
Tepkiler: yasardogukoc
@dengetekerci valla üstadım dediğin olacak gibi geliyor bana da :) ortalama 30 km den ayda 900 km yapar az buz değil :) o yüzden detaylı bilgiler almakta fayda var. 1000 tl verip sonra yenisine geçmeyi istemekte var ve masraf olacak gibi... aldık mı tam almalı derim bende ama malum bütçe vs. 2. el temiz bulabilsem 225-227 alıcam.

Selamlar tekrar,

Ben 225'i 1050TL ye almıştım 2015 modelini temmuz ayında. Siz max 1200TL yazmıştınız üstteki mesajınızda. Bence 1200TL'ye 227 alınabilir gibi gözüküyor.

@GuNeSh hocam merhaba, 227'yi 1200 tl'ye nerden bulabiliriz? Ben de 227 almayı düşünüyorum. Ayrıca renk seçenekleri hakkında bir bilgi bulamadım. Bilgisi olan arkadaş var mıdır?

Ban 1250 ye 227 gelmişti ama puanla indirimle. N11.com dan. Kampanyaları takip etmekte fayda var. Sezon bitti artık bisikletçiden de indirim koparılabilir

• Beğen
Tepkiler: eMReSK
@eMReSK
Mat kırmızı siyah
Mat mavi
Birde gri var ama grinin 227de olup olmadığından emin değilim 225te var .

• Beğen
@eMReSK

Selamlar,

Renk olarak mat kırmızı siyah olanı var bir de mavisi var.
Bence şehrinizdeki bisikletçileri gezin değişebiliyor fiyatlar. Ben pazarlıkla nakit olarak 1050TL'ye almıştım 225'i. 227 ile 225 arasında da 200TL fark olduğu için 1200-1250TL'ye 227 alınabilir diye düşündüm.
227 fiyatlı geliyorsa 225 benim kullandığım model zaten. Onu da tercih edebilirsiniz.

227 ile 225 arasında 2 temel fark var.
1. 225 24 vites, 227 ise 27 vites. Dolayısıyla arka değiştiricileri 225de shimano altus 227'de shimano deore.
2. 225'de ön amortisör maşadan kilitli 227'de ise gidondan kilitli.

Amortisör kilide çok mühim değil bence de vites ihtiyacı önemli olabilir.

• Beğen
herkese merhabalar 227 almayı düşünüyorum ben de, arkadaşa yardımım dokunsun renk fiyat yazayım

kırmızı etiketli siyah olan var gerçekten güzel görünüyor bir de o mavi gri soluk gibi olan var internetteki fotoğraflardaki gibi

bir yerde 1280 fiyat aldım fazla ısrar etmeden ordaki hem rengi kötüydü soluk mavi ve gri hemde kadrosu bana uygun değildi (belki de 2014 modeldi bilemiyorum)

bir yerde kırmızı tam benlik 54 kadro buldum (boyum 185 felan) çok ısrar ettim ama 1300den aşağı inmedi depoyu aradı varsa 2014 model onu 1200 e bırakırım bunda lastik vs şu donanım şöyle gerçekten kurtarmaz dedi haksız da değil dolar 3 oldu ve bisikletin liste fiyatı 1458 lira

bayramdan sonra da bisikletçilerden ayrı olarak beyaz eşyacı olup bisiklet satan yerlere bakıcam ona göre yazarım buraya

arkadaşımla konuştum benim 1300 fiyat aldığım yerden carraro 819 muydu neydi bir mtb için 1250 tl fiyat alıp sonra o beyaz eşyacılardan 1100 e almışlar
o evkur evdiz evyık abacı eldem tipli yerlerde nakit indirimi çok kuvvetli oluyor ben de bakıcağım neticeyi tekrar yazarım
iyi bayramlar herkese

225 almak aşırı hız yapılmayacaksa daha mantıklı gibi çünkü aradaki fiyat farkına değen aşırı bir donanım farkı yok gidondan kilitleme olayının hiç bir esprisi yok çünkü giderken kitleyemiyorsun mecbur duracaksın duruncada ha gidon ha maşa hatta gidonda kalabalık yapıyor ekstra kablo karmaşası cabası
225 fiyatı da gayet uygun olunca daha mantıklı görünüyor sorduklarım hep 1050 felan dedi ama 1000 nakit çıkarıp koysanız alırsınız elbet

• Beğen
Hemşerim merhaba, ben de Eskişehir'liyim. Fiyat aldığın yerler konusunda da bilgilendirme yapabilir misin, PM'den de olsa. Ben bisikletçileri dolaşamadım henüz aklımda birkaç yer var. Beyaz eşyacı mağazaları düşünmemiştim hiç ama dediğin gibi nakitte işimize gelebilir. Cevaplarını ve araştırma sonuçlarını bekliyorum, tşk ederim.

Bayram tatili olduğu için dükkanlar kapalı ben hala alamadım bisikletimi. ama bu arada incelerken bir soru takıldı aklıma...kendi web sitesinde.

carraro 327> 1224 tl

ve

carraro 225>1206 tl

bu iki bisiklet fiyatı birbirinin aynı iken aralarındaki fark nedir bilen var mı acaba? bu parayı vermişken 327 mi alayım?

ayrıca dışarıda bisikletlerin kendi web sitesine göre 200 lira daha ucuz. mesela manavgat uysal bisiklet te öyle. uysal bisiklet nasıl bir satıcıdır? satış sonrası hizmeti kalitesi nasıldır bilen var mı?

(link)

teşekkür ederim.

@anamasliyim Dostum arada epey fark var. 327'nin maşası sabit maşa, yani amortisor yok. Ama vites değiştiricileri daha iyi, ön altus arka acera var. 225'de ön tourney arka altus. 327 27 vites, 225 24 vites. Görebildiğim kadarıyla belirgin farklar bunlar. Daha iyi bilen arkadaşlar yorumlayacaklardır.

Ayrıca 225 hidrolik disk fren, 327 V fren

• Beğen
Tepkiler: CyclistAntalya
teşekkür ederim. farklı yorumlar da olursa okuyacağım. pazartesiye kadar açılmaz çünkü bisikletçiler.

Bugun, bir arkadasimla beraber 225/227 niyetiyle bayileri aradik. Acik olanlardan 2-3 tanesi gittik. Bisiklet sektorunun fenaligini daha once tecrube etmemistim, bizzat yasadim.

Satici, sattigi urunun ozelliklerini bilmiyor. "Bak bu sana olur" diyor mesela. Ama Almak istedigim 225'in elinde hangi kadro boyu oldugunu sordugumda cevap veremiyor. "Bunun da hicbir yerinde yazmiyor ki yaaa!" diye kendi kendine cemkiriyor.
En fenasi ise ayni soruyu sordugum baska bir bayi karis hesabi ile kadro boyu olcmeye calisti. Arkadasla kahkaha atmamak icin zor tuttuk kendimizi.

Ozetle, Istanbul Anadolu yakasinda tavsiye edebileceginiz ilgili/bilgili bir bayi var mi? Ozellikle, aldiktan sonra bisikletin ayarini iyi yapacak bir bayi? Cok tesekkurler...

@anamasliyim

konuyla ilgili daha fazla bilirkişi yorumu almam mümkün mü acasa :) bu hafta bisikleti almış olacağım. sizce hangisi...

@anamasliyim
225'te maşa amortisörlü. Frenler hidrolik. 327'de frenler V fren, sabit maşa. 327'nin vites sistemi daha iyi. 327 daha hafiftir. Tercih sizin hocam

• Beğen
Tepkiler: CyclistAntalya
Geri