Scudo Sports

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

Kadro boyu seçiminde bence muhakkak deneyip alın derim ben. Düzgün bir sürüş pozisyonunda en rahat ettiğiniz kadro boyunu almakta fayda var.

Scudo
arkadaslar.227 de kelebek gidon almayi dusunuyorumda kac mm olanini almaliyim.alan varsa yazarsa sevinirim.

not: 227 de olacak.sonra yanlisik cikmasin

@yahya09
Merhaba hocam bende kelebek gidon kullanıyorum benim gidon boğazı 31.8 di kelebek gidon 25.4 olduğu için ben boğazı değiştirdim sizde degistirmeniz gerekebilir

• Beğen
Tepkiler: yahya09
@Arda Oral
aliexpresste buldum 60 a geliyor tl ile.Ama oradanda gidon alinirmi bilmem birde size sorayim dedim.

@yahya09

Ben aldım :D Carraro Sportive 227 (ve muhtemelen diğer seriler de) nin orijinal gidon boğazı : 25.4 'ü destekler :)

@Scherwin
hanginizinki dogru hocam [emoji4] 25 mi 31 mi :)

@Scherwin
hocam peki aliexpressten alinirmi ?

@yahya09

Alınabilir düşüncesindeyim. Ama bence beklemesi zor :(. Benim aldığım 25 Euro. Yaklaşık 80TL. Uno Marka bilindik, memnuniyet seviyesi yüksek sağlam birşey. Ama bazan bulunmuyor bu ve benzeri ürünler. Ben buldum kaçırmadım aldım. +15-20TL 'de süngeri için düşünün. Aliexpress te 1 aya varan bekleme süresi olmasaydı bile ben gene bu UNO 'yu alırdım, bu kadarlık fiyat farkı benim için çok önemli değil. Ha aliexpress ten ne mi alırım? 3-4 dolara, burada 40TL ye satılan zincir temizleme aparatı mesela. O zaman beklemeye değiyor.
AliExpress 'den şu ürünün memnuniyet yüzdesi yüksek ve alanların memnun olduğunu okumuştum : (link)

Kolay gelsin...

@Scherwin
hocam siz hangi siteden aldiniz ?
benim baktigim gidonda verdiginiz linktekinin aynisi.yaninda sungeri hediye ediyor.

@yahya09

Ben internetten almadım, direk mağazadan aldım (İstanbul)!

• Beğen
@Scherwin
anladim hocam.bende dusuneyim tekrar 24 mm eminsiniz degilmi.sonra birde onunla ugrasmayalim [emoji4]

@yahya09

En ufak bir kuşkum yok :D Bu arada benim bisiklet 2015 model! Bazı senelerde farklı olduysa yapabileceğim bir şey yok!

• Beğen
@Scherwin
hocam birde bu montaj konusunda tereddutlerim var.fren vites kablolari fela sıkıntı cikartirmi diye korkuyorum valla :)

@yahya09

:D TIKLAYINIZ

Eliniz yatkın değil ise kendiniz yapmayın. Ancak ortalama düzeyde teknik bilginiz varsa bu iş zor değil. Vites ayarının bozulması (karasız vites sendromu : iki ruble dişlisi arası gidip gelme) gibi basit durumlar ortaya çıkabilir. Telin gerginlik ayarı ile düzeltilebilir. Bir de ilgili yazıda da belirtildiği üzere Fren/Vites kollarını yeni gidona takarken sakın ola alien vidalarını çok sıkmayın ;)

Pedal alsam kendim dedeğiştirebilir miyim

Yapılabilecek en kolay işlemlerden birisidir. Youtube videolarından birini izlerseniz sağ ile sol pedalın yivlerinin farklı olduğunu anlarsınız (biri saat yönünde sıkılırken diğeri gevşer). Bu en önemli detaylardan birisidir.
Pedalı Sökmek: Takılı eski pedalın vidalandığı yuvaya iç kısımdan bakın. Alien ise alien bir anahtarı baktığınız yere sokun ve pedalı sökün. Alien değil ise sökmek için ince yanaklı İngiliz anahtarı veya bu iş için yapılmış pedal anahtarı gerekli olabilir. Bu anahtar ile pedalın vidalandığı yuvaya giriş noktasına taktırarak çözün.
Yeni Pedalı Takmak : yukarıdaki duruma göre işlemin tersini yapın
Kolay gelsin...

• Beğen
Tepkiler: umutyalcin
Ben 330 model bisikletimin pedallarindan memnun olmadığım için degistirdim xlc nin BMX bisikletleri için ürettiği geniş Vidalı pedallardan aldım sökme takma işlemi de çok zor olmadı sadece Scherwin Hocamın da dediği gibi yonlerine dikkat edilmesi gerekiyor ayrıca pedal konusundaki görüşüm ise çok güzel bir pedal vidalari ıslak zeminde bile ayağı hiç kaydirmiyor

Geri