@AndreaGeiL
Amortisörlü bir maşaya ihtiyacınız olmadığını, boşa ağırlık taşıdığınızı düşünebilirsiniz bir süre sonra. Ben nisan sonundan beri 227 kullanıyorum, oldukça iyi bir bisiklet. Akıcı, göbekler no name degil, giriş seviyesi olsa da Shimano. Altus ve Deore kombinasyonu, zinciri çaprazlamadığınız sürece uyumlu. Hidrolik fren büyük bir rahatlık. Benim bisikletim kara kızıl olanlardan. Herkes güzel göründüğünü söylüyor, kadro estetik demek ki. Alüminyumu ne kadar dayanıklı zaman gösterecek.
Bence olumsuz olan iki yanı, selenin sertliği (pek çok sele gibi, benim selemi rahat bulanlar bile vardı ama ben değiştirdim) ve Cst lastiklerin de biraz sert oluşu. Lastik aslında kötü değil ama sanırım kauçuk miktarı az bu yüzden sert ve dayanıklı. Her türden arazide, cam kırıklarının, sanayi süprüntülerinin olduğu kirli asfaltta 250 km kullandım hiç patlamadı (azıcık eskimedi bile, ilk aldığım gibiler) ama tutunması ve yan kanalları daha iyi olan zırhlı Schwalbe'lere geçtim. Daha ağır olmasına rağmen Schwalbe daha akıcı.
@MelihSah
Carraro'yu genel olarak beğendiysen yine sportive serisinden amortisörsüz modelleri inceleyebilirsin. Bianchi'nin 2014 ve 2015 kadroları da güzeldi, bu senekileri bilmiyorum, Sedona birkaç yüz lira daha pahalıdır aynı komponentlerle. Kadrosu daha iyidir de ondan mı pahalı bilmiyorum. Kron'un kadrosuyla ve alüminyumuyla ilgili olumsuz yorumlar yapılır, kullanmadığım için bir şey diyemeyeceğim.
Senin ölçülerindeki bisikletçiler şehir bisikletinde daha çok 51 ve 54 cm kadroları tercih ederler. Nasıl denemen gerektiğini biliyorsundur. Ben 1,83 m boyundayım, bacak uzunluğumsa 83 cm. Sportive 227'in (L) 54 cm kadrosunu kullanıyorum. Tam sana göre olan nedir ancak kendin karar verebilirsin, benim önerim 51 ve 54'ü denemen.