Scudo Sports

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

Sitede kol olarak EF-505, arka attırıcı olarak M592 kullandıklarını belirtmişler. Fotoğraftaki bisiklette farklı bir kol modeli olabilir, o kolda ayar vidası yoktur, bilgileri güncellemiş ama fotoğrafı değiştirmeye gerek görmemiş olabilirler.
Bu aralar ürün temin sıkıntısı yaşandığı için modellerde küçük değişiklikler yapılabiliyor, hatta özelliklerde yazmayan değişiklikler de yapılabiliyor. Mesela birkaç ay önce bazı Mosso Legarda modellerini sitede yazandan farklı ön attırıcı ile göndermişler, şuradaki gibi . Müşteri lehine değişiklik yaparak daha iyi donanım gönderirlerse sıkıntı yok ama tersi durumda müşteri hakkını aramalı.
O açıdan düşünmemiştim o zaman kafaya takılacak bir durum değil galiba

Scudo
@Clemenza Sportive X'i yaklaşık 30-40 KM kadar kullandım. aşağı yukarı fikirlerimi belirteyim. görünüşü öncelikle muhteşem, parlak parlement lacivert rengi ve üstündeki birkaç dokunuşun albenisi çok yüksek. 35'lik tekerler sayesinde yoldan kaldırıma kafama göre geçebiliyorum, inanılmaz rahat değil ama yol bisikletiyle bunu yapmak mümkün değil. kondisyonlu olunca hızlanmak mümkün, tekerin kanalları sürtünmeyi çok fazla arttırmayacak cinsten seçilmiş. jantlar rodi diye inhouse bir marka ama görünüşü beklenilenden çok daha kaliteli duruyor ve genel sürüş performansı beklentimi de geçti. tiagra 4700'den inanılmaz memnun kaldım, gerçi fren performansı r7000'in yanına bile yaklaşamaz. vites geçişleri çok pürüzsüz, frenler biraz boşa sıkılıyor gibi hissettiriyor. ama farklı bir servis noktasında gene kontrole götürmeyi planlıyorum. hoş bir selesi var ve kablolar kadro içinden arka tarafa geçiyor. tek gördüğüm eksi yanı, gidonu fazla uzun. 42'lik dropbar gidona alışık olduğumdan baya büyük geleceğini biliyordum ama başka bisikletlere baktım, biraz ekstra büyük olduğunu fark ettim. bir de, sinir bozucu çok ufak bir detay olarak matara kafesi vidaları bisikletle gelmiyor, 4 tane plastik tıpa koymuşlar onların yerine. decathlon'dan 20 liraya 4 tane vida alınabiliyor evet de, marka tarafında bu yaklaşımı biraz itici buldum.

kadro boyu ararken birkaç yerle konuştum, 1-1.5 aya %30-40 arası zam geleceğini söylediler fiyatlara, üretici firmanın kararıyla.

277181 dosyayı görüntüle277182 dosyayı görüntüle277183 dosyayı görüntüle277184 dosyayı görüntüle277185 dosyayı görüntüle
Merhaba ,hangi kadro boy kullanıyorsunuz bugün benim de deneme şansım oldu 1.78-83 ile 54 kadroya bindim. Satış temsilcisi bu sizin için iyi dedi ama emin olamadım. Son zammı görmemiş fiyattan veriyorlar.

selamlar, carraro sportive 328 almayı düşünüyorum. acaba en uygun nereden alabilirim bu bisikleti? konum: istanbul / anadolu yakası.

Arkadaşlar sportive 328 için bagaj ve çamurluk almayı düşünüyorum. Görünüm olarak spor duruşu çok zedelemeyecek hangi ürünleri tavsiye edersiniz? Hatta varsa bisikletinizin fotoğrafını paylaşır mısınız?

Dosyalar

• 328 (2000 x 1000).jpg
    328 (2000 x 1000).jpg
    183,2 KB · Okunma: 65
  • Beğen
Tepkiler: osmancan71
Arkadaşlar sportive 328 için bagaj ve çamurluk almayı düşünüyorum. Görünüm olarak spor duruşu çok zedelemeyecek hangi ürünleri tavsiye edersiniz? Hatta varsa bisikletinizin fotoğrafını paylaşır mısınız?

Bu Mosso Legarda'da kullandığım: (link)
Bu aynı marka alternatif: (link)
Bu B'twin Original 520'de kullandığım Orion ama siyah olan satıştan kalkmış: (link) , alternatif olarak (link) , (link) olabilir.

Resimleri şurada: Mosso Kullanıcıları Kulübü

Ass-saver ya da diğer MTB tipi tekerlekten çok ayrı duran ya da küçük çamurluklar tekerlekleri kapatmayıp pek işe yaramadıkları için onlara örnek vermiyorum.

Tekerlekleri daha da iyi kapatan Topeak, SKS gibi markaların çamurlukları da var tabii ama bunlardan 3-4 kat pahalı.

Son düzenleme:

@boras06
çamurluk polisport colarado 28
Bagaj xlc sele borusu bağlantılı bagaj

Bu da foto🙂
umarım fikir verir.
26A3731A-D6E8-486E-A9EF-765EFF21EDF1.jpeg

Evet 48, boy da 178

dün 48 kadro sportive 324 almıştım . .boyum 182 .. küçük mü acaba diye tereddütte kaldım

bir de gözüm sportive x modelinde kalmıştı .. onunda en küçük 54 kadro boyu var mağazanın elinde şuan sanırım .. şimdi gidip mağazaya bakıcam ..

zaten mağazadan teslim almamıştım bisikleti .. üzerini tamamlayıp sportive x alasım var .. ama 54 kadro ile rahat eder miyim

@tennozer iki bisikletin kadro yapısı farklı.
324 de 48 kadro M ye denk geliyorken x serisinde 54 kadro M ye denk geliyor.
yani ikisi de kendi sınıflarında M boyda. bence X serisinde 54 kadro size uyar ancak en doğrusu imkan varsa bir sürmek.
ben yukarıdaki bisikletimde 48 kadroyu alırken kısa bir tur atmıştım.👍

@tennozer iki bisikletin kadro yapısı farklı.
324 de 48 kadro M ye denk geliyorken x serisinde 54 kadro M ye denk geliyor.
yani ikisi de kendi sınıflarında M boyda. bence X serisinde 54 kadro size uyar ancak en doğrusu imkan varsa bir sürmek.
ben yukarıdaki bisikletimde 48 kadroyu alırken kısa bir tur atmıştım.👍

tşkler .. şimdi gidip bakıcam .. alacağım büyük ihtimal
havalar düzelse de bisikletin üstünden inmesek hiç

• Beğen
Tepkiler: TanerHoca
bende 2021 model 220 modeli vardı böyle acık mavi. Kendisiyle az buca - sasalı buca- inciraltı yapmadım. Yokuşları daha cıkmak icin 14-34 aldım. Ama sonradan vitesler tourney oldugu icin geçmeme amötisörlerin kafasına göre acılıp kapanması sorunlarından sonra yeni modele geçmeye karar verdim. Suan Bisan 8600 altus aldım. Daha kurdutmadım ama illahaki 220 den iyidir. Kendisi bodrumda bekliyor. Arkadasa vericem o kullansın o kral satılmaz. Rengi Kadrosu herşeyiyle herkesin ilgisini cekiyordu. Carraronun Modellerini kim tasarlıyorsas cok zevkli insan. Bendede Az para Olsaydı carraro sportive 330 alırdım Ama malum piyasadan dolayı 10bin'e satıyorlar malesef o kadar param yok

...vitesler tourney oldugu icin geçmeme ...

Vites Tourney olduğu için geçmeme sorunu olmaz, ayarsızlıktan olur. 4 bisikletimden biri Tourney setli (diğer üçü ön 105 arka ultegra, Sram 3.0, karışık altus/acera) yıllardır en küçük bir sorunu yok. Ünlü markalar 10K+ fiyatlı bisikletlerinde Tourney set kullanıyor, Tourney diye vites geçmiyor olsa yeni modellerinde hala kullanmazlardı.
Sıcaklık değişimleri bile viteste küçük bir gerginlik ayarı gerektirir. Vites sistemini dinleyip ayar ve bakım ihtiyacını karşılarsanız Tourney sorunsuz ve uzun ömürlü bir sistem.
Diğer sorunları bilmem ama sadece vites geçmiyor diye bisikletlerinizi yabana atmayın.

54 kadro bir tane sportive x aldım bakalım ..

ama kaç aydır hareketsizim .. kondisyon falan kalmamış bende .. bir de dışarısı buz gibi olunca anca geldik eve bisikletle

• Beğen
Tepkiler: by0ne ve necmeddin
Öneriler için teşekkür ederim. Polisport Colorado 28 ile Expander City arasında kaldım. Expander modeli daha çok hoşuma gitti onu alacağım galiba. Bagaj olarak online mağazalarda fazla bi çeşit bulamadım onu artık yerel mağazalardan bakıp seçmeyi düşünüyorum.
@Spartiat
@TanerHoca

Öneriler için teşekkür ederim. Polisport Colorado 28 ile Expander City arasında kaldım. Expander modeli daha çok hoşuma gitti onu alacağım galiba. Bagaj olarak online mağazalarda fazla bi çeşit bulamadım onu artık yerel mağazalardan bakıp seçmeyi düşünüyorum.
@Spartiat
@TanerHoca

Bisiklet üstünde Expander daha sağlam ve koruyucu, Colorado daha hafif ve sportif görünüyor.
Bagaj seçerken de şunlara dikkat ediyorum:
- Bisiklette bagaj montaj delikleri olduğu sürece (sizinkinde var) sele borusu bağlantılı bagajlardansa bu deliklere takılan bagaj kullanmak daha iyi. Birden çok noktaya sağlamca bağlanması yuvarlak bir parçaya tek noktadan bağlanmasından daha sağlam/stabil.
- Heybe kullanılacaksa heybenin uçlarının kıvrılıp tekerleğe girmesini engelleyecek çıkıntıları olan bir bagaj seçmekte fayda var.
- Günlük ihtiyaçlar için kullanılacaksa üstünde açılan yaylı kısımdan olmasından fayda var.
- Bagajın üstüne takılı bir/birkaç kancalı lastik ya da yine kancalı lastikli file bulundurmakta fayda var
- Disk ya da V frenli bisikletlere göre farklı bagajlar var, alırken uygun olduğuna dikkat etmek lazım.

5 yıl önce 52h Carraro sportive 327 almış ve büyük gelmesi nedeni ile rahatsız olup satmıştım, hep üzüntüydü içimde.
Bugün tekrar 48h 327 aldım, mutluyum çocuklar gibi :)
Duvara asma aparatı (yatay) tavsiyeleriniz inanın çok işe yarar.282983 dosyayı görüntüle
Hocam boy kaç acaba? Bende kararsız kalıyorum :) Bu arada hayırlı olsun tekrardan :)

Geri