Scudo Sports

Chain Reaction Cycles

Muhtemelen şöyle olur; Önce özür dilerler, sonra da ürünü en uygun posta yoluyla bize geri gönderin derler. Bu da PTT olur muhtemelen, başka bi kargoyla anlaşmaları yoksa eğer. Ptt'de karşı ödeme seçeneği olmadığından makbuzun fotoğrafını iletirsiniz ve kargo parasını da hesabınıza iade ederler.

Hatta aldığınız ürünün bedeli fazla yüksek değilse yani kargo parası ödemeye değmeyecek bir şeyse, ürün sizde kalsın biz yenisini gönderiyoruz da diyebilirler. Uzun lafın kısası, hatalarını telafi ederler bir şekilde. Mail atmanız yeterli

Scudo
muhtemelen ürün sizde kalsın diyerek yenisini gönderirler, forumda boşa vakit harcamayın doğrudan yazın firmaya

Kargoyla geri almaya değer fiyatta değilse elinizdeki sizde kalır, üstüne 27,5 gönderirler :)

O sizde kalsın yenisini yollayalım diyecekleri bir parça değil sanırım, 35 euro luk bir ürün. Adamlara email attım ama öylesine attım açıkçası, bakalım ne cevap verecekler diye. Zaten sitelerinde şu linkte açıklamışlar : (link) , posta ücretinin makbuzunu da pakete koyup yollayın, standart posta ücretini öderiz diyorlar. Posta ücreti bir yana bu tip hatalar sinir bozucu çünkü çok zaman kaybı oluyor, uluslararası bir iş olduğu için çok dikkatli olmalılar. Adamlar lastiğe yanlış etiket basmışlar. Lastiğin üzerinde 29" yazıyor ama tabii paketi toplayan adam etikete bakıyor, etikette 27.5" yazıyor.
Cevaplar için teşekkürler herkese, acaba forumda başına benzeri gelen var mı ve nasıl aldı posta ücretini diye merak etmiştim.

Son durum :
CRC yazışma sonucunda önce bir depo kontrolü yapalım falan dediler, sonra da sizi daha fazla bekletmeyelim aldığınız lastiği tekrardan yollayalım, size gönderilen yanlış lastik sizde kalsın geri göndermenize gerek yok dediler.
Yine takipli kargo ile yolladılar yenisini. Tabii yine fatura kestiler ama %100 indirim gösterip total 0 gözüküyor. Tam tahmin ettiğim gibi Türkiye gümrüğü 0 euro ya falan bakmıyor, vergiyi yine hesaplıyor ki hem de nasıl, tam olarak liste fiyatından, öyle indirimli satış fiyatından falan değil, gacırt yani.
Bende kalan lastik en azından acıma merhem olabilir, satabilirsem tabii :) Bakalım koydum sahibinden e forum markete falan. Anca ödediğim vergileri kurtarır zaten.
Not: Bu arada yine yanlış ürün yolladılar, lastiğin "pacestar" modelini yollamaları gerekiyordu, "trailstar" yollamışlar. Bundan ne sonuç çıkıyor, bir daha CRC den lastik alınmaaz :)

@ratm Lastik için Özceylan Bisiklet'e baktınız mı? Ben en son Michelin Tubeless lastik aldım buradan, yurtdışı fiyatıyla hemen hemen aynı fiyata gelmişti.

@Mehmet Altuğ Benim asıl amacım lastik değildi zaten, başka almam gereken önemli malzemeler vardı, lastiği yanında aldım, yani onu da aradan çıkarayım dedim ama bazen işler ters gidebiliyor. Çoğu zaman lastik fiyatları Türkiye'den daha ucuz ama bunda pek farkı yoktu.

Merhaba (link) bu siteden bu ürünü istedim ödemesini felan yaptım her gün takip ediyordum son aşama teslime geldiğinde sıkıntı olmuş anlamadım ilk defa yurtdışından alışveriş yapıyorum ne yapmam gerekiyor resimde İngilizce yazılar var türkçeye çevirince teslime teşebbüs felan yazıyor hiç beni arayan da olmadı anlayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

Yardımcı olacak birileri yok mu

Kimse yok mu forumda yardımcı olacak

Dosyalar

• Screenshot_2017-07-29-14-03-17.png
    Screenshot_2017-07-29-14-03-17.png
    27,8 KB · Okunma: 84
@Ned Stark sanırım kargo gelmiş şimdi geri gidecek. Şu şu şu tarihte şu saatte kargonuzu teslim etmeye çalıştık. ne yazık ki aşağıdaki belirtilen sebeplerden dolayı kargonuz teslim edilemedi. Kargonuz geri gönderilecek.

Aşağı yukarı böyle diyor. Kargo şirketini arasanız iyi olur.

Düzenleme: gidiyor kelimesi gidecek olarak düzeltildi.

@Ned Stark

Senin paketin PTT İşyerinde Bekliyor hocam, aşağıdaki numarayı ara, gidip kimliğinle beraber 40,6 TL vergi ödeyip elden teslim alabilirsin.

ALİBEYKÖY PTT
phone16b.png
(212) 427-2439

Gönderinin Alibeyköy PTT'de olduğunu nasıl anlıyoruz anlatayım... Takip ekranında yukarıda yazan "EK324724316GB" sizin posta takip kodunuz aslında. Bu kodla şu iki adresten birinden takip edebilirsiniz:

(link)
(link)
(bazen biri çalışmıyor diğeri çalışıyor o yüzden ikisini birden verdim, ilk bağlantı ücreti gösterirken ikincisi hatalı olarak 0 tl gösteriyor)

Neyse, ilgili kodu buraya girip güvenlik kodunu da doldurunca pakedimizin gönderildiği yerden başlayarak adım adım nereleri gezdiğini gösteriyor. Burada en son girdiye baktığımızda "İSTANBUL(AVR)/EYÜP ALİBEYKÖY 31/07/2017 16:36:47 PTT İşyerinde Bekliyor" yazısını görüyoruz.

Adamlar geri göndermeden koş git al :)

• Beğen
Tepkiler: Ned Stark
Ptt yi arıyorum cevap vermiyorlar telefona bakan yok çalışıyorum dükkana tek bakıyorum gidemiyorum şuan yarın sabahtan gidecem artık anlamadığım bunlar neden beni armıyor kargon şubede gel al diye

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Kafam yerindeyken ata binerdim kesilince bisiklete başladım :)

@Halilibrahim
Çok teşekkür ederim hocam 40 TL vergi normal mi ilk defa yurtdışından alışveriş yapıyorum da

@ekranci
Hocam sana da çok teşekkür ederim sizler bugün yazmamış olsanız kargom geri gidebilirdi sayenizde öğrenmiş olduk bekleme süresi varmış adamlar sadece adrese gitmişler evde kimse olmayınca geri pttye geri getirmişler insan bir arar pakette numaram var ne duyarsız insanlar

@Ned Stark 30€ üstü alışverişlerde %18 ya da %20 vergi alıyorlar yani normal.

• Beğen
@Mustafa Zeybek
Sana da çok teşekkür ederim hocam sağolun

@mfurkan
Valla arkadaşlar sizin sayenizde aldım dükkanı kapatıp gidip aldım :)

• Beğen
Tepkiler: Halilibrahim
@Ned Stark bazen eve geldik yoktunuz da diyebiliyorlar ona göre temkinli olsanız iyi edersiniz. Rica ederim elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım :) bu arada pedallar ateş ediyor :D

@Mustafa Zeybek
Anladım peki hocam ben bu ürünü alırken 3 tane seçenek vardı kargo için biri bu benim seçtiğimiz standart olan diğerinde kendimiz hazırlıyoruz diye bir seçenek vardı üçüncüsünde ise DHL vardı DHL pahalıydı DHL seçseydim yine gümrük vergisini ödermiydim acaba bilginiz var mı ?

@Mustafa Zeybek
Sağol gerçekten bende çok araştırdım çok hoşuma gitti bu pedallar Türkiye'de yoktu siyah renkli olanı vardı erdoğan bisiklette bende o yüzden dışarıdan söylemek zorunda kaldım

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@Ned Stark gümrük vergisi ürün bedeli üzerinden hesaplanıyor.
İşin kötü yanı vergiyle bile daha ucuza geliyor. Ben de bot almıştım yurtdışından. vergisiyle Türkiye fiyatının yarısı kadardı fiyatı.

• Beğen
Elimden geldiğince önce yurt içinden alışveriş yapmak istiyorum bulamadığım ürün olursa mecbur yurtdışından bakmam gerekiyor

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Bu bisikletlilerin hepsi kafasız canııım :D

• Beğen
Geri