Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çiftlik Bank

@Knight Rider Sence ne zaman inmeye başlar 100 dolara doğru ona göre satacağım. :ssrtcbya:

Scudo
@Knight Rider Hocam ne diyorsun? :acpsnr: Bu hala bilgisizlik diyorum. İyi okuyun araştırın derim. Bisiklet zinciri ne alaka örneğin hiç bir alakası yok.

@suat akman o 1600 kisi tanimak istiyorum allahim:) bana firsat ver

• Beğen
Tepkiler: suat akman
@mehmetsunu bu yorumu alkışlıyorum sayın hocam

@10urr bence de bu tontişin tek başına yiyeceği ''dalak'' değil.

buraya para yatıran hiçkimseye acımıyorum emek sarfetmeden, alın teri akıtmadan para kazanmaya çalışanlar bir tek kendilerini zeki sanıyorlar.
ayrıca herşeyde olduğu gibi bunuda hükümete/devlete bağlamaya çalışan arkadaşlarıda ayrıca tebrik ederim zira ülkede biri hapşırsa sebebi devlet.
bu çocuk daha yeni çıktığı dönemlerde bas bas bağırdılar kimse parasını yatırmasın inceleme yapılıyor diye, ve inceleme başlatıldı diye hükümeti/devleti eleştirenler ''çiftlikbanka dokunmayın'' diye tepki gösterenlerdi.
o gün hükümete/devlete tepki gösterenler bugünde hükümet/devlet önlem almadı diye tepki gösteriyor, ilk satırda yazdığım gibi bir tek kendilerini zeki sanıyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Ozicu
Bu tarz olayların olması için ülkedeki iklimin uygun olması gerekir.Bir ülkede iklimin ortamın oluşmasında birinci faktör hükümetin güttüğü politikalardır.Daha sonra muhalefetin tutum ve davranışları gelir.Bu kadar zıtlaşma kültürünün ön plana çıkarıldığı bir ortamda da kolay yoldan para kazanmak isteyen birileri,Allah,peygamber diyen kötü niyetli birilerinin kancasına takılır

• Beğen
Tepkiler: Ozicu ve Motorola
içme sarhoş olma, oynama kaybetme...

@danceros
Hapşırmaya kadar inmeye gerek yok..
Devlet denilince siz ne anlıyorsunuz?
Bir de bu dolandırılan insanlar Türk ve Müslümanlar..Siz de Türk ve Müslüman değil misiniz?

Birikimini bilinen yatırım yollarına değil ne olduğu belirsiz bir yola harcarsan ve gözünü hırs bürüyüp bir koyup üç almaya çalışırsan ancak üçün birini alırsın.
Sonra da neler geldi başıma diye ağlarsın.

@danceros

Bizzat kendi yazdıklarınızı bir daha okurmusunuz . İnceleme yapıldığı için kimse parasını yatırmasın denilmiş ve inceleme yapılmış. Peki sonra ne olmuş ?

Bakkaldan 2 ekmek dahi alabileceği şüpheli olan bu tosun , 80.000 kişiyi tokatlamış. Hemde gizli kapaklı da değil. Ülke çapında reklamlar vererek , göstere göstere yapmış. Bu tür mevduat toplayan oluşumları , Kanarya severler derneği denetlemeyeceğine göre , maliye , Spk , Masak gibi kurumları neden olaya müdahale etmemiş ? Bu kurumların devreye girmesine , birileri müdahale etmezse , bu tosun nasıl bu işleri yapabilir ? ( Kanarya sevenler derneği başkanı bu kurumların çalışmasını engellemişse mesela )

Bence Uruguayda diye sosyal medyaya düşen videodaki gösterdiği kadar para desteleri sadece bu tosuna kaldı. Geri kalanına ne oldu ? Haydi bakalım tahmin edin , ne oldu. Ortada güzel bir yağma hasan böreği vakası var. Millete hayırlı olsun.

Bu memleketin bir çok yöresi ve halkın azımsanmayacak kesimi nezdinde eğitimsizlik, aile içi ilgi, bilgi, ahlak ve Allah korkusu eksikliğiyle büyümüş, işini ya torpil, ya rüşvet ya da kaba kuvvetle görmeye alışkın beton ve gaz pedalı aşığı nesillerin varlığını ortaya çıkartan, yüzümüze çarpan büyük skandal aysberginin sadece su yüzüne vurmuş kısmı.

Evet, paragraf sorularını ben de sevmiyorum.

@ahlaksız

*hapşırmaya sizin gibi düşünenler iniyor ben inmiyorum.
*Sizin için link bırakıyorum bilmemek ayıp değil (link)
*türk, kürt, hristiyan veya müslüman diyerek ayrımcılık yapmaya gerek yok olaya insan olarak bakıyorum. 1 e 100 verecem diyen birine inanan hangi dine mensupsa veya hangi millettense farketmez beyninden şüphe ederim.

@Cömert

kendi yazdığını oku vs.çocuk değiliz bunlara girmeyelim lütfen. prosedürler ve hukukun işleyişi ortada, şirket açılışları çiftlikler vs. adamın herşeyi yasal haberlerde hergün izliyoruz, insanlar isteyerek bilerek paralarını yatırmışlar zorlamada yok, maliye el koymasaydı zaten 500milyonla değil 5milyarla kaçardı. dikkat çekmek istediğim nokta şu, en kolay yaptığımız şey ''suçu başkalarında aramak'' ben diyorumki niye kendimizde aramıyoruz? sen git paranı daha bakkaldan 2 ekmek dahi alabileceği şüpheli olan bu tosuna ver sonrada nerde bu devlet nerde bu hükümet. kusura bakmayın açgözlülüğün sonu budur kimse suçu başkasında aramasın.

Sayın Danceros , "Kendi yazdığını oku" diye bir cümle kullanmadım. Ne yazdığımı ve ne anlatmaya çalıştığımı anlayamıyorsanız lütfen yazdıklarıma cevap yazmayın. Yazacaklarınıza cevap niteliğinde bir yazı yazmayacağım.

Burada olay , katılımcılara , ödedikleri paradan daha fazla para kazandırma vaadi. Zaten insanlardan zorla, tehditle , şantajla para talep edilse zaten olay dolandırıcılık olmaz. Burada çiftlik bank denilen kurum , bankada olsa , kooperatifte olsa ,dernekte olsa , şirkette de olsa , devletin ilgili bir çok kurumunun denetimlerine tabii bir organizasyon.

Devlet ile hükümeti birbirine karıştırmamak gerekir. Hükümet kanun ve yönetmelik yapar. Devlet , memurları vasıtasıyla bu kanun ve yönetmelikleri uygular. Bizler devlet kontrolünde bir sistemde, işlem yaparken , devletin işi yapanı ve yapılan işlemin işleyiş türünün ,arka planda yürüyen işlerin , bizzat devlet tarafından denetlendiğini varsayarak , işin detayla pek ilgilenmeyiz. Devlet kontrolü varsa zaten buna çok ta gerek yok.

Örneğin , Bir devlet hastanesine gittiğinizde doktorun kaçak doktor , meslekten atılmış doktor veya doktor olmama ihtimali yoktur. Devlet hastanesinde başhekimlik mekanizması , ilçe , il sağlık müdürlükleri , bölge sağlık müdürlükleri ve Sağlık bakanlığı denetimi ve yaptırımlarından dolayı , bu mümkün değildir. Eğer bir devlet hastanesinde doktor olmayan birisi kendisini doktor olarak tanıtıp , doktor gibi davranıyorsa ve buna uzun süredir de devam edebiliyorsa , ya her nasıl oluyorsa , bu kurumlar bu durumu görmüyor , Ya da kurumların çalışmasına birileri müdahale ediyor. Bunun başka izahatı varmı ?

Çiflikbank , çiftlik hayvanı yetiştirilerek, elde edilecek gelir üzerinden, para kazanma vaadi üzerinden bir oluşum olduğu beyan ediliyor ve bu yönde reklamı yapılıyor, Ortada hayvan yok. Denetleyen neyi denetledi peki ? Bunun üzerine ne yapılması gerekirken , ne yapıldı ? Velev ki ilk denetimlerde çiftlikbank hakikaten vaad edilen gibiydi. Devletin , faaliyet alanı gıda üzerine olan bir kurumu sadece bir kez mi denetler ? Sgk priminizi bir gün bile geç yatırsanız sizi tespit edebilen devlet nekanizması , bu durumu nasıl göremedi ?

Bu işin , bu kurumların işleyişlerine müdahale edebilecek kadar söz sahibi , siyasi bir ayağı olmadan bu nasıl olabilir ?

@danceros suçu salt devlete attığımız yok..Tabi ki bu kananlar da suçlu ama tüm suçu bu insanlara yüklemek KESİNLİKLE DOĞRU DEĞİLDİR..
Şöyle düşünelim..Bir devlet içinde her türlü insan yaşar..Süper zeki insanlar,gerizekalı insanlar,naif insanlar,sıradan insanlar,marjinal insanlar,vatansever insanlar,dinsiz insanlar,dindar insanlar...vb

Devletin öncelikli görevi bu insanların güvenliğini sağlamaktır,sonra adalet/eğitim gibi mekanizmalar gelir..Yani devletin önemli görevlerinden biri,insanları eğitmektir..Devlet,haksızlığa uğrayan insanların hakkını vermekle veya insanların haksızlığa uğramamasını sağlamakla görevlidir..

İnsan dediğiniz şey,sonuçta bir toplum içinde büyüyor,yetişiyor,bir şekle giriyor..İnsanı bir hamur gibi görebilirsiniz..Devlet bu hamura şekil veren mekanizmadır..İyi devlet,iyi vatandaş yetiştirir..İyi vatandaşta,iyi devlet adamlarını başa getirir..
Yani bu olayda insanları suçlamak,aslında devleti suçlamakla aynı şeydir..Çünkü bu insanlar,bu devleti yarattı..

Bu insanlar Türk ve Müslüman,dolandıranlar da öyle görünüyor..Türk ve Müslüman olan insanlar,karşılarında Türk gibi görünen,tekbirlerle tesis açan insanlar görüyor ve bu insanlara güveniyor..Burada bir sıkıntı yok ki..Sizin gibi bu insanlara laf edenler,''niye güvendiniz bu dolandırıcılara?'' diyorsunuz..Tamam da kime güvensin bu insanlar?

Bir de şu taraftan bakın..Bu insanlar paralarını faize de yatırabilirlerdi ama ülkenin kalkınması adına,böyle bir oluşumu desteklemek istediler..Bu bakımdan da iyi niyetliler..
Sizlere göre saflar ve zekaları geri ama dediğim gibi bir toplum içinde her türlü insan olur..Burada işte devlet devreye girmelidir..Görüldüğü üzere devlet bu oluşumu denetlememiş,haliyle asıl suçlu devlettir..

Bir de şöyle bakalım..İki kişi kavga ediyor,güçlü olan kişi zayıf olan kişiyi ciddi yaralıyor..Devlet burada güçlü olan kişiyi cezalandırıyor..Niye?Çünkü devletin asli görevlerinden birisi,zayıf olanın hakkını korumaktır..Devlet burada zayıf olan kişiye,''sende güçlü olsaydın'' diyemez ki..!

Dipnot:Bu arada Kılıçdaroğlu,dolandırılan insanların BDDK'ya dava açarak paralarını alabileceklerini söylemiş..

Dolandırılan vatandaşlara geçmiş olsun bir musibet bin nasihattan iyiymiş inşallah bu olay ders olur bedava peynir fare kapanında olur en güzel kazanç insanın alın teridir bedava gelen paradan hayır gelmez

@Cömert
@Cömert

tartışmak istemiyorum lakin konuya ''yazdığını bir daha oku'' ''anlattığımı anlayamıyorsanız'' gibi cümlelerle başlayan birinin ne yazdığı, ne anlatmaya çalıştığının benim için hiçbir önemi yoktur zaten.

@ahlaksız

yazınızın %80ine katılıyorum, benim takıldığım suçun tamamını devlete atan insanlar.tek suçlu devlet gören, kendinde hata aramayanlardır.

Bu dombilinin açılışlarına katılan belediye başkanları, milletvekilleri kimdi, hangi partidendi? Haber ayağıyla aynı manşetlerle bu dombilin reklamını yapan lağım medyası kime aitti? Açılışlarda yapılan konuşmalar, mehterler, Londra merkezli tehditler falan kimleri çağrıştırıyor?

• Beğen
Tepkiler: soner canlı
@ahlaksız

Türkiyede herkez , herkeze dava açabilir ama kazabilmesi için , haklı ve dava açılan tarafın kusurlu olması gerekir. Çiftlikbank bir banka ise ve kuruluşu hakkından bir bakanlar kurulu kararı var ise , BDDK ya dava açılabilinir. Veya Çiftlikbanka TMSF tarafından atanan bir memur veya kayyumun varsa ,ve bunun görev kusurundan dolayı zarar oluşmuşsa davası ilgili kanun gereği TMSF'ye değil BDDK 'ya açıkabiliniyordu ( İlgili ticaret kanunu maddesini hatırlayamadım. Ama imar bankası davalarında böyle oldu ) Elbette bu kanun halen yürürlükteyse olabilir.Çiftlik bank banka değil ise , BDDK ya nasıl dava açılır ?Açılsa dahi bu olayda BDDK nın görev kusuru olduğu nasıl ispatlanabilinir ?

BDDK ya idari mahkemede , tam yargı davası açılıp, bu olayda kusuru olduğu ispat edilemezse , parayı geri almak şöyle dursun , açılan davada ödenen harcın yanmasının yanısıra ve kendisini avukat ile savunursa ( Zaten kurum avukattan başka kim gelirki davaya ) Kurumun avukatına, mahemece takdir edilen avukatlık ücretini ödemekte var işin ucunda.

Kılıçdaroğlu bunu neye göre söylemiş olabilir kimbilir. Eşekten düştükten sonra akıl veren çok olur. Haa bu arada Almanlar bizi halen kıskanıyor.

Geri