@trainspotting35 dediğinize çok katılmıyorum Çetin abi.
sebebine gelirsek. Çağrı bey extream bir örnek, Türkiyede bikefit olmadığı için ; Türkiye'deki açığı da değerlendirip kendini geliştiren güzide bir insan.
Konumuza gelirsek maalesef Türkiyede mesleki eğitimler yetersiz (meslek liseleri boş ders çöplüğüne dönmüş.).
Üniversiteler de mezun olan mühendislerimiz ise kesinlikle yanlış anlamayın çevremdeki arkadaşlarımdan biliyorum elleri kirlenmesin ama maaşlarımız yüksek olsun derdindeler. Haklılarmı kısmen evet sonuçta adam Mühendis olmuş işin beyin kısmında ama şöyle bir durum da var; Bunu geçen gün yaşadığımız bir örnek ile anlatayım, kuzenimin aracının moturunda pata pata vuruntulu çok şiddetli bir ses geliyor. Götürdük servise (yetkili servis ) teknisyen baktı çözemedi, Servis müdürünü çağırdılar. Bu arada Müdür bey Mühendismiş teknisyenler öve öve bitiremediler. Şöyle iyi böyle iyi adamı öve öve bitiremiyorlar. Bu kadar da övmeyi anlamadık zaten.
Neyse geldi dinlediler. Sonuç Motor yapılacak... Biz şok olduk
. 20bin TL hesap çıkardılar. Araç 180-200 yapıyor sadece rolantide pata pata ses çıkarıyor diyoruz, bu araç 200km hız yapıyor banamısın demiyor emin misiniz diyoruz? Eminiz diyorlar.
Çıkardık arabayı tabi bu sırada araştırıyoruz. Başka bir servise götürdük oradaki teknik liseli yılların ustasıyım diyen arkadaş motor yapılacak 17bin TL dediler.
Bir servise daha götürdük çekirdekten ustaymış 8 yaşından beri sanayilerdeymiş oda baktı sonuç Motor yapılacak 16binTL dedi.
Biz kara kara düşünüyoruz ne yapacaz diye bende araştırıyorum. Sonunda bir tane usta bulduk. Benim yaşlarda Opel ve GM araçlarda kendisini geliştirmiş bir usta ona gittik. Daha kaputu açmadan bu volanttan yapar dedi. Biz şok. Uzatmayayım adam şanızmanı indirdi harbiden volanttanmış. Sonuç 5000TL.
Bu usta mühendis değil, okullu değil, ilkokul mezunu ama kendisini baktığı marka konusunda çok iyi geliştirmiş bir usta.
Yani Diyeceğim işin okulunu okumak yetmiyor. İstediğin kadar oku kendini geliştirmezsen teorik bilgiler ile kalırsın. Hem okuyup hem kendini geliştirirsen mükemmel bir insan olursun.
@Anonim nında dediği gibi bu ülkeye her meslekten insan lazım. Kesinlikle katılıyorum ama maalesef toplum yapımız buna bir türlü uymuyor.
Avrupanın gelişmiş ülkeleri gibi çöp toplayan işçi bir vatandaş ile beyin cerrahı aynı barda içeceklerini içip konuşup tartışabiliyorlar. Bizde bunu yapabildiğimizde ülkemizde çok şeylerin değişmiş olduğunu göreceğiz. Bu arada almanyadaki uzaktan akrabam beyin cerrahı ve ilk okul arkadaşı çöp toplama hizmeti yapıyor. Gerçek bir örnek. Hatta onla konuşurken çöpçü dediğim için bana çok kızmıştı. Çöp toplama hizmetinde çalışıyor demişti :islik: