Scudo Sports

Çocuklar için bisiklet tavsiyeleri

Şuan 1,50 cm boyu var. 26 jant bisiklet alsam büyük gelir mi? 24 jant alsam belki tam olacak ama en fazla 2-3 yıl binecek ve yine küçük gelecek diye düşünüyorum. Sizin bu konudaki fikirleriniz ve tecrübeleriniz nelerdir?

İdeal olan 24 jant ama 26 zorlayabiliyorsa zorlasın derim, kadrosu daha küçük olan bir bisiklet olabilir. Decathlonun kendi bisikletleri için yapmış olduğu rehberde yetişkin boyunu 155 ve üstü olarak veriyor, yani 5cm sonra 26 jantı sıkıntısız kullanabilmeli.

Mahallede arkadaşlarının bisikletlerini denesin bence. Olmadı decathlona gidin orada test bisikletine baksın.

Benim oğlan daha 140 civarında ve 20 jant kullanıyor. 2024'te yeni bisiklet yok ve eski bisiklet ile idare etmesini söyledik. Komşu çocuklarının 26 jant bisikletleri büyük geliyor daha.

• Beğen
Tepkiler: Bisikletsever_
Scudo
20 jant katlanır bisiklet düşündünüz mü? Siz de kullanırsınız, ileride boyu uzadığında 26-28 jant bakılabilir.
Mevcut bisikleti 20 jant. Arkadaşlarının bisikletlerinin yanında küçük kalıyor diye kullanmak istemiyor. Tavsiyeniz için teşekkürler.

Mevcut bisikleti 20 jant. Arkadaşlarının bisikletlerinin yanında küçük kalıyor diye kullanmak istemiyor. Tavsiyeniz için teşekkürler.
Onu anladım, yetişkin kullanımına da uygun olduğu için 20 jant katlanır önermiştim. 150 cm boy ile küçük durmayacağını düşünüyorum halen. 🙂

Onu anladım, yetişkin kullanımına da uygun olduğu için 20 jant katlanır önermiştim. 150 cm boy ile küçük durmayacağını düşünüyorum halen. 🙂
Üstat benim zaten fazlasıyla bisikletim var. Bir de oğlanı turcu yapma hedefim var, bol bol da gazlıyorum onu. O yüzden katlanır almayız sanırım 🙂
İdeal olan 24 jant ama 26 zorlayabiliyorsa zorlasın derim, kadrosu daha küçük olan bir bisiklet olabilir. Decathlonun kendi bisikletleri için yapmış olduğu rehberde yetişkin boyunu 155 ve üstü olarak veriyor, yani 5cm sonra 26 jantı sıkıntısız kullanabilmeli.

Mahallede arkadaşlarının bisikletlerini denesin bence. Olmadı decathlona gidin orada test bisikletine baksın.

Benim oğlan daha 140 civarında ve 20 jant kullanıyor. 2024'te yeni bisiklet yok ve eski bisiklet ile idare etmesini söyledik. Komşu çocuklarının 26 jant bisikletleri büyük geliyor daha.
@MutluGezgin Evet bence de 24 jant ideali ancak ona da bir kaç yıl bineceği için bir daha masraf olacak. Keşke fiyatlar her zaman erişilebilir olsaydı...
26 jant veya @Bir vatandaş 'ın dediği gibi 27,5 jant xs kadro alabilirim.
İlgilenip cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

Benim oğlum aynı boyda, mağazada denedikten sonra 27,5 inç XS kadro alacağım. Eğer sizden önce alırsam sonucu paylaşırım.

Benim oğlum aynı boyda, mağazada denedikten sonra 27,5 inç XS kadro alacağım. Eğer sizden önce alırsam sonucu paylaşırım.
Çok teşekkürler.
İstiyorumki büyüdükçe bir daha bisiklet alma gibi bir derdimiz olmasın.

• Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
Çok teşekkürler.
İstiyorumki büyüdükçe bir daha bisiklet alma gibi bir derdimiz olmasın.

O biraz da çocuğun bisikletten beklentisine, bisiklete ilgisine bağlı. Oğlum bisiklete hevesinin arttığı ilk yıl 1 takvim yılı içinde 4 bisiklet değiştirdi. Çocuk MTB > 26" şehir 1 > 26" şehir 2 > 28" yol. Yapmasaydık hevesini kaybedebilirdi.

Ben küçücükken babam bana bianchi grizzly çift amortsörlü çelik ve sonrasında da tek amortsörlü beldeyama dağ bisikleti almıştı ve bisiklet o kadar çok ağırdı ki sürerken canım çıkıyordu.
Eğer çocuğunuza bisiklet alacaksanız lütfen çelik çift amortsörlü bisiklet almayın.

O biraz da çocuğun bisikletten beklentisine, bisiklete ilgisine bağlı. Oğlum bisiklete hevesinin arttığı ilk yıl 1 takvim yılı içinde 4 bisiklet değiştirdi. Çocuk MTB > 26" şehir 1 > 26" şehir 2 > 28" yol. Yapmasaydık hevesini kaybedebilirdi.
@Spartiat Bisiklete ilgisi var. Hatta benle tura çıkmak gibi beklentisi de var. Şimdilik ana yolda değil de sahil bandında sürmeyi planlıyoruz. Hatta "baba belirlediğin bütçenden biraz daha düşüğünü alda kilometre ölçer ve başka ekipmanları da olsun " dedi.

• Beğen
@Spartiat Bisiklete ilgisi var. Hatta benle tura çıkmak gibi beklentisi de var. Şimdilik ana yolda değil de sahil bandında sürmeyi planlıyoruz. Hatta "baba belirlediğin bütçenden biraz daha düşüğünü alda kilometre ölçer ve başka ekipmanları da olsun " dedi.

Hem ilgili, hem bilinçli.
24" alındığında yine çocuk bisikleti alındığını hissedecek. Ben de 26-27.5 önerenler gibi, büyük teker ama küçük kadrodan yanayım. Aslında boy uzamasına bağlı olarak çok az daha sonra 28" zamanı da gelebilir, tabii bir sonraki tercihi yol ve trekking tarafında olursa. MTB tercih ediyorsa şu andaki seçimi daha uzun süre idare eder.

@Spartiat Evet dediğiniz gibi 24 jant alsam kesinlikle mutlu olmayacak. 26 veya 27,5 bakalım hangisi uyarsa almayı planlıyorum. Yardımınız için teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Giresundaki yegenimin 8 yasindaki ogluna dogumgünü hediyesi olarak aldigim bisiklet. Cocuk nerdeyse resmen bisikletle yatacak. :koptum: :koptum: :koptum:

Specialized
26" XS kadro
Kücük yegenimin yasi 8 ve boyu 140cm
Bisiklet bir tik büyük geldi ama seneye cok rahat olur ve tabiki bisiklet saglam kalirsa :D en az 5-6 sene daha sürer.

1.JPG
2.JPG
IMG_6137.JPG
IMG_6138.JPG
IMG_6139.JPG

Merhaba, 6 buçuk yaşındaki oğlum için bisiklet önerisine ihtiyacım var. Önceliğim hafif olması. Tek vitesli olarak 10 kilo corelliler buldum ama vitese ihtiyacı ne zaman olur bilemedim. Baktığım vitesliler ise 12 kg civarı, vitesli oluşu ağırlığını dengeler mi kolay sürüş açısından onu da bilemiyorum. Model önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler

Merhaba, 6 buçuk yaşındaki oğlum için bisiklet önerisine ihtiyacım var. Önceliğim hafif olması. Tek vitesli olarak 10 kilo corelliler buldum ama vitese ihtiyacı ne zaman olur bilemedim. Baktığım vitesliler ise 12 kg civarı, vitesli oluşu ağırlığını dengeler mi kolay sürüş açısından onu da bilemiyorum. Model önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler

Hocam çok ara yaş... 2-3 sene kullansın diyorsanız vitesli 20 jant alın. Benim oğlan tam 6,5 yaşında düz 16 jant bisikletten vitesli 20 janta geçti. Decathlona göre 120cm üzeri çocuklar için uygun.

Mantık olarak küçük bisiklet daha hafif olur ama bu kategoride 10kg bisiklet bulmak gerçekten de zor. Bizim ki decathlon rockrider, 12-13kg gibi ağırlığı var, siteye göre 12,4kg.

Özellikle decathlon alın da demiyorum, farklı modelleri karşılaştırın ve ona göre karar verin. Eski modellerde Decathlon bisikletin vites mekanizması tam Çin malı, ben vites kolunu ve aktarıcıyı Shimanoya çevirdim. Zaten bu yazdan sonra 3-4 yıllığında tekrar depoya girecek, o yüzden orta yollu olsun yeter diye düşündüm.

Merhaba arkadaşlar. Oğlum için bisiklet tavsiyesi isteyeceğim.
3 marka ve model arasında kaldık:

Carraro Force 620
Mosso Wildfire
Salcano NG650

26 jant 40cm civarı kadro ebatında ve her üç modelin hidrolik disk frenli olanını düşünüyoruz. F/p açısından bu üçünden hangisi öne çıkar? Ve bunların dışında yine f/p yönünden daha iyi, daha uygun olabilecek bisiklet öneriniz varsa memnun olurum, teşekkürler.

Arkadaşlar merhaba,
5 yaşındaki kızım için bisiklet almayı düşünüyorum 14 janttan 16 janta geçtik elimizde eski bir bisiklet var am açocuk çok hevesli her gün biniyor neredeyse bisiklette tanıdığımızın hediyesi eski ağır bir bisiklet. O yüzden yeni daha hafif bir bisiklet alma niyetine girdim.
Aklımdakiler mosso wildfire 16 ve btwin 500 doctogirl. Tasarımı ve fiyatı(4500 civarı bulunuyor, btwin 5800) sebebiyle mosso bir adım önde ama fikirlerinize açığım bunlardan başka bir model de olabilir fiyatı bu bandı çok aşmamak kaydıyla.
20 Jant almanızı tavsiye ederim. En az 10 yaşına kadar biner. Sonrasında 26 jant veya 27,5 Jant alabilirsiniz.
Oğlum 1.sınıfa başlamadan 20 jant 7 vitesli kron xc 100 modelini almıştım. Şuan 11 yaşına girdi, geçenlerde aynı modelin 27,5 jant 21 vites disk frenli modelini aldım.
Ben de beş yaşındaki çocuğum için geçen sene Bikeandkids'den denge bisikleti aldım. Sökülebilir pedal sistemi yüzünden tercih ettim, memnunum.
Yukardaki önerim sizin için de geçerli.
Merhaba arkadaşlar. Oğlum için bisiklet tavsiyesi isteyeceğim.
3 marka ve model arasında kaldık:

Carraro Force 620
Mosso Wildfire
Salcano NG650

26 jant 40cm civarı kadro ebatında ve her üç modelin hidrolik disk frenli olanını düşünüyoruz. F/p açısından bu üçünden hangisi öne çıkar? Ve bunların dışında yine f/p yönünden daha iyi, daha uygun olabilecek bisiklet öneriniz varsa memnun olurum, teşekkürler.
Oğlunuz kaç yaşında ?

Son düzenleme:
Oğlunuz kaç yaşında ?

Oğlum 10 yaşında. Ama biraz erken uzadı, 149 cm şu an. O yüzden önümüzdeki bir iki yılı düşünerek 26 jant bakıyoruz.
Söylediğim modeller benim bulabildiklerim ama bunlar olması şart değil. V fren olup yakın fiyatlarda daha kaliteli vites bulunan model olsa onu tercih ederim ama 26 jantta seçenekler kısıtlı gibi.

Benim oğlum da 11 yaşında 150 cm.
27,5 jant aldım. Bence sizde öyle yapın. Uzunca süre idare eder diye düşünüyorum.

• Beğen
Kadro boyu kaç cm aldınız ve hangi marka model?
Kron xc 100 hidrolik disk fren modelini aldık. Yanılmıyorsam 17 inç o da 43 cm yapıyor. Youtube kanalımın son yüklenen short videolarında kısa kesitleri var, dilerseniz bakabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Sulemosso
Geri