Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Corelli Kullanıcıları Kulübü

Herkese Merhabalar;

1 seneden biraz fazla bir zamandır Corelli snoop 5.3 kullanıcısıyım. Bir arkadaşımın önerisi ile aldım. İlk başlarda çok memnundum. Profesyonel bir kullanıcı değilim. Çok aktif kullanmıyordum. Özellikle yasaklar sona erdikten sonra daha aktif kullanmaya karar vermiştim.

Ama şu an bisikletten soğudum. Nedenini forumda genel konularda bir arkadaşın renk solması başlığında detaylı yazmıştım. Burada özet geçeyim.

6 aydır bisiklet bahçede duruyor. Üzerinde şeffaf koruyucu vardı (Onu da yırtıp attım). kırmızı siyah olan rengi nerdeyse pembe siyaha döndü. Birkaç servis garantiye girmez dedi. Fabrikayı aradım. resim gönderdim inceleyip size dönelim dediler. 2 ay sonra ben aradım. Servise götürün işleme başlasın dediler. Antalya'da 5 servis garanti işlemi yapmıyoruz dedi. Aldığım yer sadece satıcı. Oraya götürdüm fabrikayı aradı. Fabrika söküp bize gönderin demiş, garantiye girerse değiştiririz girmezse ücretli değiştiririz diye ekleme yapmışlar. Dedim ücretliyi kabul etmezsem. O zaman kargo dahil 300 lira civarı bir masrafım olurmuş. Bende başlarım sizin yapacağınız işe dedim vazgeçtim. Görüştüğüm kişiyi aradım önce servisleri itina ile andıktan sonra neden böyle soruma bayi ile aynı yanıtı aldım. Allah sizi de bildiği gibi yapsın diyerek kapattım telefonu.

Şu anda bahçede atıl durumda beni bekliyor. Bir yerden pasta yaparsam biraz düzelebilir diye duyum aldım onu deneyeceğim. Olmazsa kadroyu söküp sadece kırmızı olması gereken yerleri farklı bir renge boyayacağım tabi corelli markasını silerek.

Demem o ki. Bisiklet özellikle benim gibi çok amatör olanlar için gayet iyi. Birtakım sorunları var haliyle ama ne kadar ekmek o kadar köfte misali. Yorumları tek tek okudum bazı parçaları değiştirerek daha kalite hale getirilebiliyor. Şu renk olayını halledebilirsem değişim listesini sırayla halledeceğim. Tabi bu arada sinirlenip bisikleti yakmazsam :)
Renk olayı gerçekten bu bisiklet için facia. Geçmiş olsun umarım boya işini halledebilirsiniz. Malzeme kalitesini düzeltse gerçekten Corelli bisikletler çok iyi fakat hiç bir şey yapmamaları çok kötü.

• Beğen
Tepkiler: Erdal_FB
Scudo
Renk olayı gerçekten bu bisiklet için facia. Geçmiş olsun umarım boya işini halledebilirsiniz. Malzeme kalitesini düzeltse gerçekten Corelli bisikletler çok iyi fakat hiç bir şey yapmamaları çok kötü.

Teşekkür ederim sanırım boyayacağım. Ama kadroyu sökmeyi bilmiyorum. Onu da öğrenirim youtube da bir sürü video var. Bisikleti daha fazla kullanmayı düşünüyorsam bu tarz şeyleri öğrenmem lazım :)

• Beğen
Tepkiler: Geronix
Arkadaşlar corelli fit bike 1.0 almayık düşünüyorum. Tavsiye eder misiniz?

Fiyatı çok uygun olduğu için de düşünüyorum yani.
1000 tl sahibinden de

Merhaba corelli pocket modeli kullanan var mı

Merhaba öncelikle forumda yeni olduğum için başlık açamıyorum bende buraya yazmak istedim.Corelli fit zero bisikleti single speed yapmak gibi bir fikrim var aklımda.Sorularımı liste halinde yazıyorum ki kolaylık olsun.
1 -Arka göbeğe tek dişli takılabilir mi
2- Aynakolla arka dişli çapraza düşer mi
3- 46-16 dişli orta halli kullanış için yeter mi
4- Orta göbek tek dişli aynakol kaldırır mi
Aklıma başka soru gelirse yazarım.

Merhaba dostlar , ben Corelli trivor 1.0 modelini kullanıyorum , alalı 3 ay falan oldu sanırım. Öğrenci yurdunda kaldığım için mümkün olduğunca ucuz almaya çalıştım. Şu ana kadar bisikletle ilgili yorumlarımı aşağı yazacağım ama içimde bi fikir var , acaba bu bisikleti satıp fitbike mi alsam diyorum , üzerine 300 falan koysam alınır sanırım. Neden derseniz hızı seven biriyim ayrıca uzun yola çıkmayı çok istiyorum. Şehir bisikleti lastiği iyi olduğu için beni meşgul etmedi çok şükür , yol bisikletlerinde daha sık patlama oluyor diye duymuştum ona göre yazıyorum tabi.

Gelelim bisikletle ilgili yorumuma ; öncelikle ben bu trivor 1 modelini beğendim. 13kg falan sanırım arkadaşlarım hep hafif falan dediler hoşlarına gitti. Ayrıca yeşil baskılı modelinden almıştım gerçekten havalı duruyor , milletin ucuz diye beğenmediği bisiklet ama üzerindeyken lüks bir makineye biniyormuşum gibi bakıyorlar :D

Lastik konusunda çok sevdim , belki 500km devirmişimdir maşallah daha patlamadı.

Frenleri için allen anahtarı almadım , tel biraz esnedi sanırım şu an arka fren tutmuyor ama ön freni yavaşça sıkarak duruyorum. Allen gelince bu sorun da bitecek umarım.

Vites... Tourney serisi benim için güzeldi , yani profesyonel bir bisikletçi değilim , boş yolda tüm gücüyle hız yapan , şehirde dolanan fotoğraf çeken bir gencim sadece. Benim işimi rahatlıkla görüyor. Ama şu dacron vites kolu sanırım biraz bozulmaya yatkın gibi. Hatta bisiklet üç haftalıkken falan yokuş aşağı giderken sol vites kolu kırıldı , aldığım bayi sağolsun corelli ile görüşmüş yeni kol taktılar. Zaten alırken değiştiririm diyordum da bu kadar çabuk bozulacağını düşünmemiştim. Neyse ki yeni takılanı daha ürkek kullanıyorum şimdi sorun yok kollarda da.

Kadrosu da hoş , zaten kısa boyluyum benim için gayet güzel oluyor. Hatta yol bisikleti alacağıma acaba bu kadroya gidon/ lastik değişimi ile yol bisikletine mi çevirsem diye düşünmedim değil. Başta da dediğim gibi bisiklet güzel , duygusal bağ bile kurdum ama strava'da yazdığına göre gördüğüm en baba hız 70 falan. Sanırım hastalık oldu , 90-100 yapmak istiyorum :))

Bisiklet bu şekilde , daha iyilerine binmediğim için karşılaştırma yapamam ama ben beğendim. Sadece vites kolu çabuk bozulunca dacron gözümden düştü o kadar.

Son olarak , sizce bu bisiklete ince lastik takıp daha hızlı gitmeyi sağlayabilir miyim ? Veya risk alıp bunu satıp fitbike mi almak daha mantıklı olur ? (Fitbike vites kolu dahil shimano set 1600 falan fiyatı.)

Merhaba dostlar , ben Corelli trivor 1.0 modelini kullanıyorum , alalı 3 ay falan oldu sanırım. Öğrenci yurdunda kaldığım için mümkün olduğunca ucuz almaya çalıştım. Şu ana kadar bisikletle ilgili yorumlarımı aşağı yazacağım ama içimde bi fikir var , acaba bu bisikleti satıp fitbike mi alsam diyorum , üzerine 300 falan koysam alınır sanırım. Neden derseniz hızı seven biriyim ayrıca uzun yola çıkmayı çok istiyorum. Şehir bisikleti lastiği iyi olduğu için beni meşgul etmedi çok şükür , yol bisikletlerinde daha sık patlama oluyor diye duymuştum ona göre yazıyorum tabi.

Gelelim bisikletle ilgili yorumuma ; öncelikle ben bu trivor 1 modelini beğendim. 13kg falan sanırım arkadaşlarım hep hafif falan dediler hoşlarına gitti. Ayrıca yeşil baskılı modelinden almıştım gerçekten havalı duruyor , milletin ucuz diye beğenmediği bisiklet ama üzerindeyken lüks bir makineye biniyormuşum gibi bakıyorlar :D

Lastik konusunda çok sevdim , belki 500km devirmişimdir maşallah daha patlamadı.

Frenleri için allen anahtarı almadım , tel biraz esnedi sanırım şu an arka fren tutmuyor ama ön freni yavaşça sıkarak duruyorum. Allen gelince bu sorun da bitecek umarım.

Vites... Tourney serisi benim için güzeldi , yani profesyonel bir bisikletçi değilim , boş yolda tüm gücüyle hız yapan , şehirde dolanan fotoğraf çeken bir gencim sadece. Benim işimi rahatlıkla görüyor. Ama şu dacron vites kolu sanırım biraz bozulmaya yatkın gibi. Hatta bisiklet üç haftalıkken falan yokuş aşağı giderken sol vites kolu kırıldı , aldığım bayi sağolsun corelli ile görüşmüş yeni kol taktılar. Zaten alırken değiştiririm diyordum da bu kadar çabuk bozulacağını düşünmemiştim. Neyse ki yeni takılanı daha ürkek kullanıyorum şimdi sorun yok kollarda da.

Kadrosu da hoş , zaten kısa boyluyum benim için gayet güzel oluyor. Hatta yol bisikleti alacağıma acaba bu kadroya gidon/ lastik değişimi ile yol bisikletine mi çevirsem diye düşünmedim değil. Başta da dediğim gibi bisiklet güzel , duygusal bağ bile kurdum ama strava'da yazdığına göre gördüğüm en baba hız 70 falan. Sanırım hastalık oldu , 90-100 yapmak istiyorum :))

Bisiklet bu şekilde , daha iyilerine binmediğim için karşılaştırma yapamam ama ben beğendim. Sadece vites kolu çabuk bozulunca dacron gözümden düştü o kadar.

Son olarak , sizce bu bisiklete ince lastik takıp daha hızlı gitmeyi sağlayabilir miyim ? Veya risk alıp bunu satıp fitbike mi almak daha mantıklı olur ? (Fitbike vites kolu dahil shimano set 1600 falan fiyatı.)
kardeşim fit bike tercih edersen çok güzel olur . yerli firmalarda 3 seçenek var .
Corelli ve Bisan da claris setli ürünler carraro da da tiagra setli bir bisiklet var . Bisan da ayrıca shimano mt200 hd disk ve çift yapraklı aynakollu Claris set varken Corelli de 3 yapraklı aynakol ile claris set ve promax kumpas frenler bulunuyor. carraro da tiagra set çift yapraklı aynakol, hd ftenler ile sunuluyor . üçüde birbirinden güzel .

(link)

(link)

(link)

zamlar gelmeden birini al derim

trivor 1 güzel bisiklet ama hiç uğraşma . zamlar gelmeden yeni bir bisiklet al. ileride iyi ki de almışım dersin. mevcut bisikleti geliştirmen yeni bisiklet almaktan daha pahalıya patlar.

• Beğen
Tepkiler: mrbrk
Fitness bisiklet tavsiye etmem. Merıda kullandım memnun kalmadım. Gravel gibi ne olduğu belli olmayan bir bisiklet ama gravel gibi olmuş değil olmamış olan bir bisiklet :) iyi düşünmek lazım şimdi bisikletler dahada pahalı çünkü

• Beğen
fitness bisikletlerin avantajı yol ve gravel bisikletler inde olduğu gibi sti kollar bulunmadığı için ucuz olmaları . birde bu tarz ve alışkanlığa bağlı

• Beğen
Sağolun , fitness bisikleti olduğunu bile bilmiyordum onlar yol kategorisinde görünüyorlardı sitelerde :D bakayım bugün düşüneceğim ne yapacağımı. Trivor 1 modeliyle ilgili sorusu olan da yazabilir bana , elimden geldiğince yardımcı olurum , şahsen beğendim bisikleti. Benim için tek eksiği fazla hız yapamamak.

Merhaba Corelli kullanıcıları kulübü.

İnsanı fiyatıyla sevindiren problemleriyle kanser eden bu markanın Goat 1.0 modelini yaklaşık 1 senedir kullanıyorum. Shimano gibi kaliteli parçalar harici (satın aldığım yerin yanlış montajında yaşadığım problemler dahi) kendi hiçbir parçasından memnun değilim. En son problemi ise bugün 2 saatimi ve hayata olan ümitlerimi aldı götürdü. Aldığım günden beridir arka fren ayarı sürekli kaçiyor. Tabiki ilk basta aldigim yerin ayarlayamadigini dusundum sonra kendim denedim biraz tuttu sonra tekrar gitti kaliperi sucladim yetmedi kendimi ve alet eksikligimi sucladim en son gecenlerde uzerinde gelen kaliperlerden arka patlayinca zoom markasinin 130 liralik on arka kaliper setini alip taktim ama onda da problem cikti. Kaliperler ne yaparsam yapayim rotora duz basmiyordu. Tamirciye goturdum tamam oldu dedi. Hakikaten tutusu biraz iyilesmisti ama hala yamuk basiyor anlamadim. Arka freni siktigimda da rotoru eğiyordu. Bugun acip gerekli incelemeleri yaptiktan sonra (internette canavar gibi calisan zoom kaliper videolarindan sonra kaliperleri suclamak istemedim) kaliperlerin takildigi yerde yamukluk oldugunu gordum. Somunu sikarken son sıkı bolumde kaliperler egiliyordu ve anladim ki problem arka kaliperin takildigi yerin egriligindenmis. Asagida gorselleri var bakabilirsiniz. Nasil yaparim ederim derken envai cesit yontem denedim en son kenarina metal bir parca sikistirip gecici bir yontem buldum. Bu problemi yasamis veya tamirle alakali parlak fikri olan biri varsa yorum atarsa cok sevinirim. İyi forumlar dilerim herkese.

Not: Sevgili Corelli firması eğer bu yazıları okuyan birileri varsa burada; vatan millet sakarya dusuncesiyle, zar zor topladigimiz 2000 3000 lirayi bu kotu ekonomide su spora biraz hevesimiz oldugu icin gelip sizin firmaniza veriyoruz ki en azindan Türk üretici kazansın. Lütfen bu güveni suistimal etmeyin ve fazla değil; kaliteli üretime önem verin.

P_20211126_161557.jpg

dostum gelmiş geçmiş olsun . keşke yeni bir zoom marka kaliperler almasaydın. garantisi devam ediyorsa direk şirketle iletişime geç . gerekirse şikayet vara yaz . ama şirket ilgilenecektir diye düşünüyorum . birde dostum hangi şehirdesin
birde kadro resimde düz kaliper de sorun var gibi duruyor . keşke yeni alırken shimano kaliperler tercih etseydin.
tekrar gelmiş geçmiş olsun . yine de sen hevesini kırma . İnşallah çözülür

• Beğen
Tepkiler: demiratkovboyu
dostum gelmiş geçmiş olsun . keşke yeni bir zoom marka kaliperler almasaydın. garantisi devam ediyorsa direk şirketle iletişime geç . gerekirse şikayet vara yaz . ama şirket ilgilenecektir diye düşünüyorum . birde dostum hangi şehirdesin
birde kadro resimde düz kaliper de sorun var gibi duruyor . keşke yeni alırken shimano kaliperler tercih etseydin.
tekrar gelmiş geçmiş olsun . yine de sen hevesini kırma . İnşallah çözülür

1. Hocam şirketle iletişime geçemedim.
2. Anasayfalarında yetkili servis olarak gösterdikleri bayiler "biz sadece satış yapıyoruz bizde tamir yok" diyerek geri çevirdiler.
3. Hiçbir sitede mekanik shimano kaliper bulamadım. Bir tane buldum o da 500 tl civarındaydı. Ben bisikleti 2500 e aldim. Astarı yüzünden pahalıya gelmiş olacaktı.
4. Zoom cok guvendigimden almadim aslinda, orijinal bisikletle zozo diye saçma markalı kaliperler oyle skinti yasatti ki daha kotusu olamaz herhalde dedim.

İlgilendigin icin tesekkur ederim. Tavsiyeleri degerlendirecegim
2. Anasayfalarında yetkili servis olarak gösterdikleri bayiler "biz sadece satış yapıyoruz bizde tamir yok" diyerek geri çevirdiler.
3. Hiçbir sitede mekanik shimano kaliper bulamadım. Bir tane buldum o da 500 tl civarındaydı. Ben bisikleti 2500 e aldim. Astarı yüzünden pahalıya gelmiş olacaktı.
4. Zoom cok guvendigimden almadim aslinda, orijinal bisikletle zozo diye saçma markalı kaliperler oyle skinti yasatti ki daha kotusu olamaz herhalde dedim.

Aldigim yeni kaliperler zoom degil zozo. İsimleri karistirmisim.

• Beğen
Tepkiler: M.Hamza.Afacan

Aldigim yeni kaliperler zoom degil zozo. İsimleri karistirmisim.
kardeşim haklısın . görseldeki numaradan direk iletişime geç . yetkili servis olsalarda ilgilenmeyiz diyen bayi servisleri söyle m sonrasında şikayet vara yaz . şikayet e yazınca hemen dönüş yaparlar. İnşallah problem tez zamanda çözülür
Screenshot_2021-11-26-20-34-22.png

• Beğen
@demiratkovboyu Fabrikadan Yasin Bey ile iletişime geçerseniz yardımcı olacaktır.
Keza bayinin yaptığı hatadan kaynaklı olarak bisikletimin tüm ön takımı bozulmuştu. Bir telefon ile bütün sorunları giderdiler. Ekstra olarak İstanbul'dasınız. Benimle özelden iletişime geçerseniz sizi bir bayiye yönlendirebilirim. Size gerekli tüm yardımı göstereceklerdir.

• Beğen
@demiratkovboyu Fabrikadan Yasin Bey ile iletişime geçerseniz yardımcı olacaktır.
Keza bayinin yaptığı hatadan kaynaklı olarak bisikletimin tüm ön takımı bozulmuştu. Bir telefon ile bütün sorunları giderdiler. Ekstra olarak İstanbul'dasınız. Benimle özelden iletişime geçerseniz sizi bir bayiye yönlendirebilirim. Size gerekli tüm yardımı göstereceklerdir.

Yardimlariniz icin cok tesekkurler. Ozelden mesaj atmayi bilmiyorum da rica etsem siz bana yazarsaniz o sekilde size ulasirim.

Merhabalar..
Günlük işe gidip gelmek için kullanacağım, gidiş geliş yaklaşık 5 - 6 km. Corelli Trıvor 2.1 28 Jant Tur Bisikleti HD Fren 21 Vites aldım. Uygun mudur? İşin ehillerinden tavsiye almak isterim. Ürün kargoya bugün verilecek.

• Beğen
Tepkiler: Geronix
Geri