Merhaba dostlar , ben Corelli trivor 1.0 modelini kullanıyorum , alalı 3 ay falan oldu sanırım. Öğrenci yurdunda kaldığım için mümkün olduğunca ucuz almaya çalıştım. Şu ana kadar bisikletle ilgili yorumlarımı aşağı yazacağım ama içimde bi fikir var , acaba bu bisikleti satıp fitbike mi alsam diyorum , üzerine 300 falan koysam alınır sanırım. Neden derseniz hızı seven biriyim ayrıca uzun yola çıkmayı çok istiyorum. Şehir bisikleti lastiği iyi olduğu için beni meşgul etmedi çok şükür , yol bisikletlerinde daha sık patlama oluyor diye duymuştum ona göre yazıyorum tabi.
Gelelim bisikletle ilgili yorumuma ; öncelikle ben bu trivor 1 modelini beğendim. 13kg falan sanırım arkadaşlarım hep hafif falan dediler hoşlarına gitti. Ayrıca yeşil baskılı modelinden almıştım gerçekten havalı duruyor , milletin ucuz diye beğenmediği bisiklet ama üzerindeyken lüks bir makineye biniyormuşum gibi bakıyorlar
Lastik konusunda çok sevdim , belki 500km devirmişimdir maşallah daha patlamadı.
Frenleri için allen anahtarı almadım , tel biraz esnedi sanırım şu an arka fren tutmuyor ama ön freni yavaşça sıkarak duruyorum. Allen gelince bu sorun da bitecek umarım.
Vites... Tourney serisi benim için güzeldi , yani profesyonel bir bisikletçi değilim , boş yolda tüm gücüyle hız yapan , şehirde dolanan fotoğraf çeken bir gencim sadece. Benim işimi rahatlıkla görüyor. Ama şu dacron vites kolu sanırım biraz bozulmaya yatkın gibi. Hatta bisiklet üç haftalıkken falan yokuş aşağı giderken sol vites kolu kırıldı , aldığım bayi sağolsun corelli ile görüşmüş yeni kol taktılar. Zaten alırken değiştiririm diyordum da bu kadar çabuk bozulacağını düşünmemiştim. Neyse ki yeni takılanı daha ürkek kullanıyorum şimdi sorun yok kollarda da.
Kadrosu da hoş , zaten kısa boyluyum benim için gayet güzel oluyor. Hatta yol bisikleti alacağıma acaba bu kadroya gidon/ lastik değişimi ile yol bisikletine mi çevirsem diye düşünmedim değil. Başta da dediğim gibi bisiklet güzel , duygusal bağ bile kurdum ama strava'da yazdığına göre gördüğüm en baba hız 70 falan. Sanırım hastalık oldu , 90-100 yapmak istiyorum
)
Bisiklet bu şekilde , daha iyilerine binmediğim için karşılaştırma yapamam ama ben beğendim. Sadece vites kolu çabuk bozulunca dacron gözümden düştü o kadar.
Son olarak , sizce bu bisiklete ince lastik takıp daha hızlı gitmeyi sağlayabilir miyim ? Veya risk alıp bunu satıp fitbike mi almak daha mantıklı olur ? (Fitbike vites kolu dahil shimano set 1600 falan fiyatı.)