Scudo Sports

Corelli

Bisikletten düştükten sonra atarın yamuldugunh farketmemistim. Malesefki direk kopartti. Bisikletçi buna 150 tl dedi. Fakat arka vitesimin fiyatlari internette 50-100 tl araligindayken bu fiyat bana biraz uçuk geldi. Normal bi fiyat mi?

( malesef başlık açma kısmıni bulamadim)
(Corelli chronic 27.5 jant.)

Dosyalar

• 20200528_160447.jpg
    20200528_160447.jpg
    1,4 MB · Okunma: 90
  • 20200528_160433.jpg
    20200528_160433.jpg
    1,3 MB · Okunma: 92
Scudo
@Kinoksit geçmiş olsun, anladığım kadarıyla kadro kulağı da zarar görmüş belki bu yüzden bu kadar fiyat çıkardı. Ama kadro kulakları da bu kadar pahalı değiller diye biliyorum.
@Corelli oldtown hayırlı olsun, güle güle kullanın

• Beğen
Tepkiler: Corelli oldtown
Bugün bi arkadaşıma corelli trivor 1.0 tur bisikleti aldık ve ilk izlenimlerimi aktarmak istiyorum. Öncelikle bisiklet kendi bisikletime oranla çok hafif bisiklet 13 kg kadar(+), bisikletin ön maşa içinde ve fren telini pabuca ileten metallerde paslanmalar mevcut ki bisiklet 1 yıllık üstelik depoda duruyormuş yani nem pek yok(-), kendi ürettikleri vites kolları tourney serisi gibi seri(+). Bisiklet seri ve hızlı. Amortisör olmaması çok etkili. Seleleri halen berbat ben de beğenmedim arkadaşım da beğenmedi yeni sele aldık(-). Bisiklette eski tip shimano aktarıcı vardı modeli hakkında net bi bilgim yok 1 yıldır sıkıntısız kullanılmış umarım sıkıntı çıkarmaz. Bisikleti alma sürecinde bisikletçileri gezdim, bi bisikletçi corelli sattığı halde corellinin üretimi durdurduğunu artık bisiklet üretmediğini falan söyledi. Bana inandırıcı gelmedi ama doğru da olabilir. Corelli ile ilgili şikayetleri bazı sitelerde okudum ve anladığım kadarıyla corelli 3 yıllık sürede boya ve sticker kalitesi konusunda bi arpa boyu kadar yol alamamış. Aldığımız fiyat çok uygun olunca üstelik benim corelli takıntımdan dolayı bu bisikleti aldık. Ama yüksek fiyatlara (2000 ve üstü) Corelli alır mıydık ? Pek zannetmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Bugün bi arkadaşıma corelli trivor 1.0 tur bisikleti aldık ve ilk izlenimlerimi aktarmak istiyorum. Öncelikle bisiklet kendi bisikletime oranla çok hafif bisiklet 13 kg kadar(+), bisikletin ön maşa içinde ve fren telini pabuca ileten metallerde paslanmalar mevcut ki bisiklet 1 yıllık üstelik depoda duruyormuş yani nem pek yok(-), kendi ürettikleri vites kolları tourney serisi gibi seri(+). Bisiklet seri ve hızlı. Amortisör olmaması çok etkili. Seleleri halen berbat ben de beğenmedim arkadaşım da beğenmedi yeni sele aldık(-). Bisiklette eski tip shimano aktarıcı vardı modeli hakkında net bi bilgim yok 1 yıldır sıkıntısız kullanılmış umarım sıkıntı çıkarmaz. Bisikleti alma sürecinde bisikletçileri gezdim, bi bisikletçi corelli sattığı halde corellinin üretimi durdurduğunu artık bisiklet üretmediğini falan söyledi. Bana inandırıcı gelmedi ama doğru da olabilir. Corelli ile ilgili şikayetleri bazı sitelerde okudum ve anladığım kadarıyla corelli 3 yıllık sürede boya ve sticker kalitesi konusunda bi arpa boyu kadar yol alamamış. Aldığımız fiyat çok uygun olunca üstelik benim corelli takıntımdan dolayı bu bisikleti aldık. Ama yüksek fiyatlara (2000 ve üstü) Corelli alır mıydık ? Pek zannetmiyorum.
Sizin konuştuğunuz bisikletçi , corelli bisiklet artık üretmiyordan kastı , virüsten dolayı bildiğim kadarıyla fabrikalarını kapattılar biir süreliğine çünkü benim kardeşimde de Snoop 5 var maşa ve sele borusu değişecekti bizim servis haziran 15te gel fabrikadan istetelim şuanda fabrika kapalı dedi. Boya ve sele ile ilgili sorunumuz yok ancak çıkartma konusunda haklısınız maşadaki ve jantlardaki çıkartmalar kalitesiz.

• Beğen
Tepkiler: celilyafes
@celilyafes internette daha ucuz fiyatlara bulmustum fakat malesefki o kadar bilgili olmadigim icin biraz masraf ettik. Yanitiniz icin saolun. Su aralar orta gobekten tekerlek her dondugunde bir ses geliyor . Bu orta gobegin kirildigi anlaminami geliyor

@celilyafes internette daha ucuz fiyatlara bulmustum fakat malesefki o kadar bilgili olmadigim icin biraz masraf ettik. Yanitiniz icin saolun. Su aralar orta gobekten tekerlek her dondugunde bir ses geliyor . Bu orta gobegin kirildigi anlaminami geliyor
Orta göbekten tekerlek döndüğü için ses gelmez. Pedal çevirince ses gelir. Sizde muhtemelen tekerlek göbeğinden (Arka veya ön) ses geliyordur. Bilye kırmıştır veya göbek dağıtmıştır.
Orta göbek dediğimiz yer bisikletin tam ortasında aynakolların bağlandığı yere deniyor.

Bence Corelli'nin kullandığı renkleri değiştirmesi gerekiyor. Kullandığı renkler ve çıkartmalara sebebiyle bisikletler çok alt seviye bisiklet gibi gözüküyor. Belki kadro geometrisi ile alakalı da olabilir. Sanırsam kadroları kendi üretiyormuş. Eğer böyle bir durum varsa daha farklı ve ilgi çekici kadrolar üreterek piyasada daha fazla söz sahibi olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Muhibbi
Orta göbekten tekerlek döndüğü için ses gelmez. Pedal çevirince ses gelir. Sizde muhtemelen tekerlek göbeğinden (Arka veya ön) ses geliyordur. Bilye kırmıştır veya göbek dağıtmıştır.
Orta göbek dediğimiz yer bisikletin tam ortasında aynakolların bağlandığı yere deniyor.
Bide şey sormak istiyorum. Pedala yüklenince bir ses geliyor. Yavaş sürerken sorun yok fln yokuş cikarken fln çok geliyor.sebebi nedir

Bide şey sormak istiyorum. Pedala yüklenince bir ses geliyor. Yavaş sürerken sorun yok fln yokuş cikarken fln çok geliyor.sebebi nedir
Bütün viteslerde aynı sorun var mı? Zincir ön attırıcıya sürtüyor olabilir.

Bütün viteslerde aynı sorun var mı? Zincir ön attırıcıya sürtüyor olabilir.
Öyle bir ses değil. Daha çok içten gelen bir ses . Ve sadece yuklenince oluyor. Hizli cevirirken,veya yavaş çevirirken değilde sadece yüklenince gelen bi ses

• Beğen
Tepkiler: NoCycling
Öyle bir ses değil. Daha çok içten gelen bir ses . Ve sadece yuklenince oluyor. Hizli cevirirken,veya yavaş çevirirken değilde sadece yüklenince gelen bi ses
Benzer bir ses de bende var. Yokuş çıkarken, sprint atarken vs. belli oluyor daha çok. Çıt çıt çıt şeklinde senkronize degil ama. Takipteyim.

Benzer bir ses de bende var. Yokuş çıkarken, sprint atarken vs. belli oluyor daha çok. Çıt çıt çıt şeklinde senkronize degil ama. Takipteyim.

Tel başlarını sıkmak gerekiyor, benim şuan sesler ilk zamanlara göre baya azaldı. Tekrardan bisikletçime götürüp tel başlarını sıktırcam. Yeni alınan bisikletlerde görülen bi durum...

Kablolaması içten olan bisikletlerde de olan bir durum ayrıca belirtmek istedim

Gidon boğazında kaynaklanıyor olabilir, çok ince bir ses geliyordu bende, çıt çıt, daha sonra gidon boğazı in vidalarıni komple söktürüp temizleyip yagladik ve tork ayarli olması gereken sıklıkta monte ettik ve ses kesilmisti.

• Beğen
Tepkiler: Geronix
Corelli Snoop 4.1'de karar kıldım. Eğer başka önerileriniz vs. Varsa bekliyorum acemi kullanıcıyım zaten. Şu an benim için tek sıkıntısı kilitlenebilir Amortisör olmaması.

Corelli Snoop 4.1'de karar kıldım. Eğer başka önerileriniz vs. Varsa bekliyorum acemi kullanıcıyım zaten. Şu an benim için tek sıkıntısı kilitlenebilir Amortisör olmaması.
Merhaba ben internetten aldım corelli snoop 4. 1'i, 6 temmuzda ücretsiz kurdu servis ama dün arka kalipef bozuldu bugün yenisi taktıracağım tek sıkıntı kaliperde başka bir problemim yok şu ana kadar.

• Beğen
Merhaba ben internetten aldım corelli snoop 4. 1'i, 6 temmuzda ücretsiz kurdu servis ama dün arka kalipef bozuldu bugün yenisi taktıracağım tek sıkıntı kaliperde başka bir problemim yok şu ana kadar.
Herkes Disk Fren'i kötülüyor. Dendiği kadar kötü mü? Bu arada Hayırlı Olsun. Kullanırken vs. Zorlanıyor musunuz veya keşke şöyle olsaymış dediğiniz eksileri var mı?

• Beğen
Tepkiler: CorelliDriver
Pedala yüklendikçe ses geliyorsa orta göbek açılıp bakım yapılmalıdır. İyi durumda değilse değiştirilmesi gerekir.

• Beğen
Herkes Disk Fren'i kötülüyor. Dendiği kadar kötü mü? Bu arada Hayırlı Olsun. Kullanırken vs. Zorlanıyor musunuz veya keşke şöyle olsaymış dediğiniz eksileri var mı?
Eski bisikletim V-fren idi zamanla jantı yamultuyordu bu yüzden yeni bisiklet alırken diskli olmasına dikkat ettim. Disk fren den memnunum ancak bazen ötüyor, bunun yerine hidrolik frenli bir üst seviyesini almayı tercih ederim, bu arada isiklet 15.600 kg yani yokuş çıkarken vs. biraz zorlanıyoesunuz ama zamanla vücut uyum sağlar.

• Beğen
Geri