Samet M.
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 4.117
- İsim
- Samet
- Başlangıç
- 2010—11
- Bisiklet
- Carraro
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Deli bu gibi kişiler. Son ara başlığa bakın, "Uzun Covid semptomlarıyla örtüşüyor" diyor. Bir hastalığın aşısı, kendisiyle aynı yan etkiyi yapmaz. Bizim hastanenin raporunda herkeste antikor oluşması 39 güne kadar ulaşabilmektedir diye bir ifade var. Bu yan etki geçirenler zamanında antikoru oluşmadan virüse yakalanmış kişiler büyük ihtimalle, normalde ikinci dozdan 39. güne kadar uzama ihtimali mevcut. Olasılıkları inkar edemeyiz, yoksa aşı olanın riski bitti derdik.(link)
"Almanya'da şimdiye kadar 179 milyon doz aşı uygulandığına işaret eden Matthes, "Almanya'da Covid aşıları sonrasında yaklaşık 500 bin vakada ağır yan etki görülüyorsa doktorlar olarak harekete geçmemiz gerekir."
Deli bu gibi kişiler. Son ara başlığa bakın, "Uzun Covid semptomlarıyla örtüşüyor" diyor. Bir hastalığın aşısı, kendisiyle aynı yan etkiyi yapmaz. Bizim hastanenin raporunda herkeste antikor oluşması 39 güne kadar ulaşabilmektedir diye bir ifade var. Bu yan etki geçirenler zamanında antikoru oluşmadan virüse yakalanmış kişiler büyük ihtimalle, normalde ikinci dozdan 39. güne kadar uzama ihtimali mevcut. Olasılıkları inkar edemeyiz, yoksa aşı olanın riski bitti derdik.
Ben doktorum. Bunu diyenlerin aşıyla hastalığın farkını bilmediğini düşünüyorum.Aşının ciddi hiçbir yan etkisi olmadığını iddia etmiyorsunuz değil mi
Çok sık olmasa da covid aşılarının nörolojik etkileri var. Özellikle mrna aşılarında daha fazla.Bahsettikleri yan etkiler nörolojik olsaydı yan etki diyebilirdik, ben bir tane bile aşı yan etkisi öğrenmedim hastalıkla karışabilecek. O kadar net farklı olan şeyler hayatta birbirine karışmaz.
Türkiyede açıklanan rakamların doğru olduğuna inanıyorsanız başka, bana kalırsa ilk başta ölümleri az gösterdiler. Sonrasında bir dönem her gün belirli bir aritmetik ortalama ile sayılar verilmeye başlandı, sosyal medyada ve hatta haberlerde dalgası geçildikten sonra bir iki gün içinde aritmetik ortalama bozuluverdi ne hikmetse. Tam o dönemde ABD de covid hastası başına devletten belirli para desteği ve her bir yoğun bakım başına binlerce $ devlet foblaması açıklandığında birden abd de ölümler 5-10 kat arttı. O dönemlerde bizimkiler aşırı baskılama yaptıkları için (bu senaryo 99 depremi İstanbul büyükşehir belediyesi ölüm sayılarının çok aşağılara gösterilerek şehrin olağan üstü hal bölgesi statüsüne girmesinin önüne geçilmesi basit kahvehane stratejisini anımsatır) sonrasında bir dönem her gün aptal eyler gibi bir sayı aşağı bir sayı yukarı şeklinde devam etti. Ve ne hikmetse yasaklar kalktığında sayılar birden aşağılara indi.Çok sık olmasa da covid aşılarının nörolojik etkileri var. Özellikle mrna aşılarında daha fazla.
(link)
(link)
(link)
Hem hastalığın kendisi hem de aşıların yüz felci gibi nörolojik yan etkileri var. Hastalığın kendisinin kimi nörolojik yan etkileri aşının nörolojik yan etkileriden daha fazla olsa bile aşının yan etkisi göz ardı edilemez.
En çok merak ettiğim ise aşılar gerçekte ne kadar ölümden korudu? Ağustos eylül aylarında türkiyede %70in üzerinde aşılanma oranına ulaşılmıştı ama ölüm sayılarında ciddi bir düşüş hiç olmadı. Ne zaman omicron türevi baskın hale geldi(aralık 2021) o zaman ölüm oranı azalmaya başladı. İlginç bi şekilde omicron türevi aşıların yapamadığını yaptı
(link)
287500 dosyayı görüntüle
Komşu, istatistik hakkında şunu dile getireyim, ortalama sıfırı kesiyorsa o ortalama geçersizdir.Çok sık olmasa da covid aşılarının nörolojik etkileri var. Özellikle mrna aşılarında daha fazla.
(link)
(link)
(link)
Hem hastalığın kendisi hem de aşıların yüz felci gibi nörolojik yan etkileri var. Hastalığın kendisinin kimi nörolojik yan etkileri aşının nörolojik yan etkileriden daha fazla olsa bile aşının yan etkisi göz ardı edilemez.
En çok merak ettiğim ise aşılar gerçekte ne kadar ölümden korudu? Ağustos eylül aylarında türkiyede %70in üzerinde aşılanma oranına ulaşılmıştı ama ölüm sayılarında ciddi bir düşüş hiç olmadı. Ne zaman omicron türevi baskın hale geldi(aralık 2021) o zaman ölüm oranı azalmaya başladı. İlginç bi şekilde omicron türevi aşıların yapamadığını yaptı
(link)
287500 dosyayı görüntüle
Amerika'da ciddi bir halk sağlığı krizi yaşandı. Kongrede sağlık bakanı yerine geçen general surgeon'a sorgu yöneltildi insanların sağlık hakkı olup olmadığına dair. Yasayı okuttular, kriz halinde vardır dedirttiler de öyle kabul edildi. Amerika'da halk sağlığı düşüncesi yok, insanlar kendi imkanlarıyla geçiriyor özel sağlık sigorta sistemi olduğu için. 5-10 kat artması kriz anı yumurta kapıya dayandığı için oldu. Gizli arka planlar olduğu için olmadı.Türkiyede açıklanan rakamların doğru olduğuna inanıyorsanız başka, bana kalırsa ilk başta ölümleri az gösterdiler. Sonrasında bir dönem her gün belirli bir aritmetik ortalama ile sayılar verilmeye başlandı, sosyal medyada ve hatta haberlerde dalgası geçildikten sonra bir iki gün içinde aritmetik ortalama bozuluverdi ne hikmetse. Tam o dönemde ABD de covid hastası başına devletten belirli para desteği ve her bir yoğun bakım başına binlerce $ devlet foblaması açıklandığında birden abd de ölümler 5-10 kat arttı. O dönemlerde bizimkiler aşırı baskılama yaptıkları için (bu senaryo 99 depremi İstanbul büyükşehir belediyesi ölüm sayılarının çok aşağılara gösterilerek şehrin olağan üstü hal bölgesi statüsüne girmesinin önüne geçilmesi basit kahvehane stratejisini anımsatır) sonrasında bir dönem her gün aptal eyler gibi bir sayı aşağı bir sayı yukarı şeklinde devam etti. Ve ne hikmetse yasaklar kalktığında sayılar birden aşağılara indi.
Omicron ya da başka sebep olabilir o ayrıdır. Ama sayıların hiç bir anlam ifade etmediği konusunda bahse girerim. Ölümler çokken az gösterdiler, sonra yavaşça normal ölüm sayılarının üzerinde göstererek gizlenen sayılar yavaş yavaş sisteme dahil edildi.
Bilimin karşısında durulmaz elbet ama ben bu ülkede resmi açıklamalara hep kuşku ile bakarım. Enflasyon %130 iken 69.97 diye açıklamak, ohal olmasın diye 30.000 kişi yerine 10.000 civarı kayıp göstermek. Hiç güven vermiyor açıkçası...
Türkiyedeki açıklanan verilere inanmıyorum.(Sadece türkiyede değil tüm ülkelerde olduğundan daha az gösterildiğini düşünüyorum) Bizim açıklanan veriler gerçek verilerden daha az ama avrupa verilerine paralel trendde gösterilmeye çalışılmış gibi görünüyorTürkiyede açıklanan rakamların doğru olduğuna inanıyorsanız başka,
Şu dediğiniz yanlış. (link) ingiliz aşısı mrna değil, vektör aşı.Çok sık olmasa da covid aşılarının nörolojik etkileri var. Özellikle mrna aşılarında daha fazla.
Hocam sizin argumanlariniz onceden yazildi. Bizi bilim karşıtı kabul edip yola devam etmeniz en mantiklisi.Hocam, kadın net olarak cevap vermiş esasında. Bu cevaptan algı oluşturmaya çalışmayın. Adı üzerinde AŞI, sonuç olarak hastalığın ağır geçmesini yada yayılmasını engelleyecek. Etrafında aşı olmadan kovid geçiren yaşlı insanlar varsa bir sor bakalım ne çektiler... Aşı karşıtı iş arkadaşım komaya girdi, sonra bütün ailesi koşa koşa aşı olmaya gitti.
Aşılama başladıktan sonra, hastaneye yatış ihtimalinin %90-95 azaldığı birçok çalışma tarafından tespit edildi ve yayınlandı. Yani AŞI işe yaradı ve normal hayata şimdilik döndük. Hesaplamaların nasıl yapıldığını merak ediyorsanız, yayılmada R sayısı, istatistik, vs gibi konuları detaylı öğrenebilirsiniz.
Ben 2 çocuk babasıyım, çocuklarımı ağlaya ağlaya sağlık ocağına aşı olmaya götürüyorum. Ama bazıları aşı olmadığı için 20-30 yıldır görülmeyen hastalıklar tekrar canlanmaya başladı. Benim çocuklarım gibi çocuklar sayesinde de hastalıkların yayılması büyük ölçüde önleniyor ve o asalakların çocukları da korunmuş oluyor.
Kovid aşısı ve çocuk aşısı ne alaka diye merak ediyorsanız da? kovid aşıları ilk başta geçici onaylı olmalarına rağmen sonradan tam onay aldılar, yani çocuk aşıları uzun yıllardan beri kullanılıyor ikisini karşılaştırmayın argümanı geçersiz bir argümandır.
Böyle elim olaylar oluyor. Olayların temelinde bazı insanlarda kovid enfeksiyonu sırasında anti-pf4 otoantikoru oluşuyor, bu da pıhtılaşmaya yol açıyor.Hastalık herkesi eşit vurmadı, ya da hiç uğramadı.