Scudo Sports

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

Merhaba Arkadaşlar,

2.doz aşı olalı 6 ay geçtiği için ve virüs değişime uğradığı için, bugün 3.doz aşımı oldum.

Aşı tercihimi uluslarası geçerliliği olduğu için, ilk iki doz ile aynı yaptım ve yurtdışı seyahati için Biontech kullandım.

Hastanede yoğunluk yoktu.
6 şarlı grup oluşturuyorlar. Ben kendi grubumun 1. Kişisiydim. Bu nedenle 6 lıyı tamamlamak için 15 dk bekledim.

Aşı olalı 2 saat geçti. Herhangi bir yan etkisi yok.:)

Scudo
İstersen olmayabilirsin;yersen.

Çin yeni varyant açıklamış. Neocov adındaki varyant enfekte olan 3 kişiden birinin ölümüne sebep oluyor deniyor.

(link)
(link)

• İnanılmaz
Tepkiler: seko35.50
Benim mRNA aşıları ile ilgili net bir fikrim, kesin bir inancım yok ama şüphe duyuyorum, çünkü bilim şüphe duymaktır, sorgulamaktır. Ben de mümkün olduğunca
okuyorum araştırıyorum. Bu da mRNA aşıları ile ilgili akademik bir yayın.

(link)

Our findings reveal a potential molecular mechanism by which the spike protein might impede adaptive immunity and underscore the potential side effects of full-length spike-based vaccines

İngilizce bilmeyenler için özet de yazayım; İsveç'te yapılan araştırma mRNA aşılarının vücuda ürettirdiği spike proteinin söylendiğinin aksine hücre çekirdeğine girebileceğini, bunun DNA tamir mekanizmasına zarar verebileceğini, dolayısıyla bu tip aşılar gerçekten zararsız mı ancak zamanla anlaşılabileceğini söylüyor.

Bu araştırma ne anlama geliyor buradan izleyebilirsiniz.

(link) Dr Mikolaj Raszek, Phd from Merogenomics
(link) The latest widest news in Molecular Microbiology
(link) WHO? Swedish research shows spike protein enters nucleus in human cells (in vitro)
(link) this is of course, biologically verboten (*German for STRICTLY FORBIDDEN)
(link) WHAT? *Discovery* Spike protein inhibits proper fixing of broken DNA
(link) Specifics: double stranded breaks where both strands are broken
(link) HOW? *Mechanism 1* suspected interference with BRCA1 gene product’s ability to repair DNA
(link) Consequence: if BRCA1 is mutated though, then you have highest predisposition for Cancer development precisely because BRCA1 gene codes for proteins that fix DNA damage when sheared in half
(link) Significance: Consequences are so great if true that it should be double checked, verified and reinvestigated
(link) Call for a lot more studies: Revalidation
(link) HOW? *Mechanism 2* Spike also interferes with mysterious nuclear protein 53BP1 which may serve to prevent DNA breaks from re-ligating to other DNA sources ensuring 2 chromosomes don’t link together that aren’t supposed to.
(link) HOW? *Mechanism 3* Perhaps spike in Nuclei interferes with Immune cells’ mechanisms (eg.BRCA1 and 53BP1) and diversity of response to infections.
(link) *TAKEAWAY* What if Spike protein evolved as a mutagen for DNA – what would implications be for a vaccine that’s primary focus was to produce Spike?
(link) CONTEXT: Recent discovery that Spikes may circulate for months on end in Exosomes to different parts of the body and in theory enter cells well after the point of vaccination as COVID-19 mRNA vaccines update 16 discussed
(link) CONTEXT: DNA gets 70k lesions/day /cell! But only 25 are double stranded shearing damages
(link) IMPLICATIONS: So within this context, what are the chances circulating spike proteins could enter and damage DNA and predispose to cancer? In cancer, it takes months for damage to accumulate and cause symptoms. Therefore…
(link) IMPLICATION: *Vaccine Safety* Are vaccines “SAFE”? What is vaccine “Safety”? Only Time can/will tell.
(link) IMPLICATION: Yes, Vaccines don’t produce dangerous clinical symptoms in the first few months BUT we don’t know what they do in very long-term basis so can we call them safe?
(link) HOW? *Mechanism 4* Vaccines use FULL length of spike protein thus produces whole protein in body. Prior to vaccinations some scientists mentioned that FULL protein length of Spike protein was dangerous
(link) IMPLICATION: *Antibody Dependent Enhancement or ADE* could occur with use of full length of Spike protein
10:27: AUTHORS’ RECOMMENDATION: Not to use full length of spike protein but only the Receptor Binding Domain or RBD portion for vaccines
(link) Explanation: RBD
11:29: *TAKE AWAY* *Vaccine Safety* This shows how Vaccines are still uncharacterized on what they might be doing at the molecular level once injected in us.
(link) Spike protein also uncharacterized post-infection (but learning lots now).

Diyelim ki o doktor kötü niyetliydi, bu dahil hiç bir şey doktora, sağlıkçıya şiddeti haklı çıkarmaz çıkaramaz. Şakasını yapmak bile saçma. Gerçek düşünceniz bu değilse ifadenizi düzeltmeniz gerektiğini düşünüyorum.
Umarım bir sağlık çalışanı, işini hafife alıp, işiyle dalga geçerken, bir sevdiğinizi sakat bırakmaz.

Çin yeni varyant açıklamış. Neocov adındaki varyant enfekte olan 3 kişiden birinin ölümüne sebep oluyor deniyor.

(link)
(link)

Çin koşarken açıklama yapıyor, ona kulak asanlar ise ayakta durmaya çalışıyor. Bir hedef oranları var; sonra bitecek aniden.

Umarım bir sağlık çalışanı, işini hafife alıp, işiyle dalga geçerken, bir sevdiğinizi sakat bırakmaz.

Ben bunun değil de bir sevdiğiniz hasta olursa kim tedavi edecek onun derdine düşmenizi tavsiye ederim. Net bir şekilde görünüyor ki yakında bizi tedavi edecek doktor bulamayacağız.

İyi ki 3 aşı yaptırmışım. Omicron en sonunda bizi de buldu, gerçeği benim test negatif çıktı ama ailede pozitif var.

Birinci gün hastalandığımı fark ettim, ikinci gün iyi sarstı, üçüncü gün de iyileşmeye başladım... Bu kadar..

Çocuklar ise aşısız olduğu için 2 gün boyunca sürekli ateşlendiler. Eşimin 2inci aşısından 6 aya yakın geçti, antikoru zayıf o da 2 gün biraz çekti.

Esasında, covid'ten önce kar temizlerken iyi üşüttüm ve zaten nezlem vardı ve gece çocuklardan dolayı uyamadık. Yorgun ve nezle olmasam belki daha da hafif atlatacaktım veya asemptomatik geçirecektim.

İyi ki aşı olmuşum diyorum çünkü şu an etrafımda 4-5 kişi pozitif ve gerçekten de iyi zorluyor, beni ise sadece 1 gün yordu. Hele gece çocuklarla uğraşmak çok stresli.

İyi ki 3 aşı yaptırmışım. Omicron en sonunda bizi de buldu, gerçeği benim test negatif çıktı ama ailede pozitif var.

Birinci gün hastalandığımı fark ettim, ikinci gün iyi sarstı, üçüncü gün de iyileşmeye başladım... Bu kadar..

Çocuklar ise aşısız olduğu için 2 gün boyunca sürekli ateşlendiler. Eşimin 2inci aşısından 6 aya yakın geçti, antikoru zayıf o da 2 gün biraz çekti.

Esasında, covid'ten önce kar temizlerken iyi üşüttüm ve zaten nezlem vardı ve gece çocuklardan dolayı uyamadık. Yorgun ve nezle olmasam belki daha da hafif atlatacaktım veya asemptomatik geçirecektim.

İyi ki aşı olmuşum diyorum çünkü şu an etrafımda 4-5 kişi pozitif ve gerçekten de iyi zorluyor, beni ise sadece 1 gün yordu. Hele gece çocuklarla uğraşmak çok stresli.
Katılıyorum. 1 gece de hersey bitti benimde. Biraz burun akıntısı çektim 4 5 gün o kadar.

ALINTIIDIR

WhatsApp Image 2022-02-13 at 22.00.22.jpeg

Bu başlıkta "Her hıyarım var diyene tuzluk alıp koşan" zevatlar nereye kayboldu acaba?
Umuyoruz sağlık ve esenlikleri yerindedir...
Abi sanırım şöyle olacak,başta Norveç olmak üzere bütün ülkeler aldıkları önlemleri tek tek kaldıracaklar,(tamamen duygusal 💰)covid kabusu yerini sıradan rutin grip gibi bir hastalığa bırakacak,çünkü virüsün son evrildiği şekil aynı bu yönde,hasta olanlardan duyduğumuz hafif grip gibi atlatıyor aşı olanda olmayanda,kronik rahatsızlığı olanlar maalesef daha çok etkilenirken diğer kesim grip semptomlarıyla işi atlatacak,aşı olan olduğuyla olmayanda olmadığıyla kalacak,buradaki tartışmalarında hepsi unutulup gidecek,lafı söyleyen söylediğiyle lafı yiyende yediğiyle kalacak:komik: Kalpler kırılmasın covidde gelir geçer daha önceki virüssel hastalıklar gibi...
Farkındaysanız virüs semptom geçirince eski ölümcül etkisini yitirdi,sanırım virüsde şöyle düşündü ''ulan benim bir vücutta tutunabilmem için onu öldürmemem lazım yoksa bende yaşayamam dur bari hafif geçeyimde sürekli hayatta kalabileyim(toplumsal bağışıklık)''

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve necmeddin
Abi sanırım şöyle olacak,başta Norveç olmak üzere bütün ülkeler aldıkları önlemleri tek tek kaldıracaklar,(tamamen duygusal 💰)covid kabusu yerini sıradan rutin grip gibi bir hastalığa bırakacak,çünkü virüsün son evrildiği şekil aynı bu yönde,hasta olanlardan duyduğumuz hafif grip gibi atlatıyor aşı olanda olmayanda,kronik rahatsızlığı olanlar maalesef daha çok etkilenirken diğer kesim grip semptomlarıyla işi atlatacak,aşı olan olduğuyla olmayanda olmadığıyla kalacak,buradaki tartışmalarında hepsi unutulup gidecek,lafı söyleyen söylediğiyle lafı yiyende yediğiyle kalacak:komik: Kalpler kırılmasın covidde gelir geçer daha önceki virüssel hastalıklar gibi...
Farkındaysanız virüs semptom geçirince eski ölümcül etkisini yitirdi,sanırım virüsde şöyle düşündü ''ulan benim bir vücutta tutunabilmem için onu öldürmemem lazım yoksa bende yaşayamam dur bari hafif geçeyimde sürekli hayatta kalabileyim(toplumsal bağışıklık)''
Norveç şuan karantina, maske takma ve 1 metre mesafe gibi yasakları kaldırdı. Koronaya yakalanan ancak hafif geçirenler iş yerlerine çalışmaya gidecek. Ağır geçirenler ise 4 gün evlerinde istirahat edecekler, 4 gün sonunda işlerinin başına dönecekler.

• Beğen
Norveç şuan karantina, maske takma ve 1 metre mesafe gibi yasakları kaldırdı. Koronaya yakalanan ancak hafif geçirenler iş yerlerine çalışmaya gidecek. Ağır geçirenler ise 4 gün evlerinde istirahat edecekler, 4 gün sonunda işlerinin başına dönecekler.
Pardon Norveç değilmiş Danirmarkaymış yahu. (link)
Hatta sırada İsveç Norveç Finlandiya varmış (link)
Kaçarları yok hepsi sonunda normale dönecek.

• Beğen
Pardon Norveç değilmiş Danirmarkaymış yahu. (link)
Hatta sırada İsveç Norveç Finlandiya varmış (link)
Kaçarları yok hepsi sonunda normale dönecek.
Norveç cumartesi günü kaldırdı. Bu arada Norveç'te yaşıyorum ondan kesin bir dilde yazdım. Danimarka birkaç hafta önce kaldırmıştı. İsveç' ve Finlandiya'da durum nedir bilmiyorum.

3.doz olanlar hiv mi oluyormuş doğru mu anladım ?

Sosyal medyadaki aşı karşıtlarının uydurdukları bir şey. Söz konusu kişi öyle bir şey dememiştir.
Yok 3.dozdan sonra bir ameliyat geçirdim de hiv testi yapıyorlar hiç bir problem görünmüyordu😏

Yok 3.dozdan sonra bir ameliyat geçirdim de hiv testi yapıyorlar hiç bir problem görünmüyordu😏
Doğrudur ancak ben ondan bahsetmedim. Bahsi geçen Dr Luc Montagnier öyle bir şey dememiş. Forum link vermeme izin vermiyor. Kaynak: reuters

Besi hayvanı gibi kaç doz aşı yedim bilmiyorum lakin bildiğin Sibek gibi yapistim yatağa Marmara çırasi gibi yanıyorum Mesafe maske hijyenini mumyaladigim okulda eldivensiz iş tutum göstermedim muhteşem galyali hopdediks gibi iksir kullanmadığım için mi bilmiyorum agir korona yaşıyorum yanarken donuyorum donarken yanıyorum teolojik cehennem kavramına oturduklarımin ben ne zırtina aşı yedim arkadaş biontek ne yani şimdi ben ender vaka miyim

Geri