Scudo Sports

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

Burada seviyeli ve saygı çerçevesinde tartışabilir her konu bence illa bisiklet olmamalı. Bu da bir değişik fantezi gibi bir şey. Maske ve aşı konusunda bilimsel araştırma yapıp kendince ikna olanlar olabilir. Tıpçıların şu kadar okul okudular şu kadar kitap yaladılar fikrinden yola çıkarsak yolda kalırız.
Çünkü yaptıkları hatalar işledikleri rezaletler ortada.
Tıp bilimi uygulamalı bir bilimdir mühendislik gibi teorik değil.
Tıpçılar sağlıklı insan görmek istemezler diye düşünüyorum. Zira para kanalları kesilir.
Türkiyenin iliğini sömüren sağlık harcamalarıdır. Dolayısıyla tıpçılardır.
DSÖ nün Bill Gates ve dünyadaki ilaç şirketlerinin neler planladıkları, ne yaptıklarını acaba araştırmadınız mı.
Maske kullanmak lazım efendim, nedenmiş çünkü hem benim hem de sevdiklerinin sağlığı imiş. Halk sağlığı imiş.
Arkadaş sigarayı püfür püfür içenlere maske taktırsaydınız ya madem öyle, yapamıyorsunuz. Sigara daha fazla zarar vermiyor mu.
Alkol tüketimi ne olacak? Cevap yok.
Uyuşturucu kullanımına ne demeli. Boşverelim.
Hazır gıda tüketimi vucud bağışıklığını zayıflatıyor, hem de bilimsel olarak. Bunu engelleyemiyorsunuz.
Hareket etmiyor insanlar, metabolizmaları çöküyor. Buna bir şey söyleyemiyorsunuz.
Aşırı besin tüketimi var, insanlar obez oluyor, bunlar bizi aşar deniyor.
Trafik canavarları her tarafta kol geziyor, o iş başka ?
Her sene gripten ölen insanlar var, o zaman maske yoktu?
Tabi tüm bunlar halk sağlığını etkilemiyor değil mi. Halk sağlığı sadece covid ile sınırlı anlaşılan.
Neyse uzatmayalım tüm bunlara verilecek cevap belli değil mi. İnsanlar hürdür ve hür bir devlette yaşıyorlar.

Ama ne hikmetse mesele covid olunca ve iş maske takmaya gelince takmak lazım öyle mi. Türkiyedeki vatandaşlar hürdür ve kendi iradeleri ile ister aşı olurlar ister maske takarlar.
Buna hiç bir güç ve hiç bir kimse karışamaz, tıpkı diğerlerine karışamadıkları gibi.
koruyucu hekimlik kalmadı azizim, sağaltıcı hekimlik revaçta. evvela hasta olmaz isek, nasıl sağaltacak doktorlar bizi???

Scudo
Burada seviyeli ve saygı çerçevesinde tartışabilir her konu bence illa bisiklet olmamalı. Bu da bir değişik fantezi gibi bir şey. Maske ve aşı konusunda bilimsel araştırma yapıp kendince ikna olanlar olabilir. Tıpçıların şu kadar okul okudular şu kadar kitap yaladılar fikrinden yola çıkarsak yolda kalırız.
Çünkü yaptıkları hatalar işledikleri rezaletler ortada.
Tıp bilimi uygulamalı bir bilimdir mühendislik gibi teorik değil.
Tıpçılar sağlıklı insan görmek istemezler diye düşünüyorum. Zira para kanalları kesilir.
DSÖ nün Bill Gates ve dünyadaki ilaç şirketlerinin neler planladıkları, ne yaptıklarını acaba araştırmadınız mı.
Maske kullanmak lazım efendim, nedenmiş çünkü hem benim hem de sevdiklerinin sağlığı imiş. Halk sağlığı imiş.
Arkadaş sigarayı püfür püfür içenlere maske taktırsaydınız ya madem öyle, yapamıyorsunuz. Sigara daha fazla zarar vermiyor mu.
Alkol tüketimi ne olacak? Cevap yok.
Uyuşturucu kullanımına ne demeli. Boşverelim.
Hazır gıda tüketimi vucud bağışıklığını zayıflatıyor, hem de bilimsel olarak. Bunu engelleyemiyorsunuz.
Hareket etmiyor insanlar, metabolizmaları çöküyor. Buna bir şey söyleyemiyorsunuz.
Aşırı besin tüketimi var, insanlar obez oluyor, bunlar bizi aşar deniyor.
Trafik canavarları her tarafta kol geziyor, o iş başka ?
Her sene gripten ölen insanlar var, o zaman maske yoktu?
Tabi tüm bunlar halk sağlığını etkilemiyor değil mi. Halk sağlığı sadece covid ile sınırlı anlaşılan.
Neyse uzatmayalım tüm bunlara verilecek cevap belli değil mi. İnsanlar hürdür ve hür bir devlette yaşıyorlar.

Ama ne hikmetse mesele covid olunca ve iş maske takmaya gelince takmak lazım öyle mi. Türkiyedeki vatandaşlar hürdür ve kendi iradeleri ile ister aşı olurlar ister maske takarlar.
Buna hiç bir güç ve hiç bir kimse karışamaz, tıpkı diğerlerine karışamadıkları gibi.

Benim size diyecek hiçbir lafım yok. Hayatta başarılar diliyorum. Sevgiler, selamlar...

• Beğen
Tepkiler: Cal-pieds
Demekki tıpçılar hiç iyi birşey yapamamış bu memlekette, neyse bizden yanı helal olsun , herkesin düşüncesi kendine ...

• Beğen
Tepkiler: can onur

Gerçekten tartışmaya çok seviyeli bir giriş yapmışsınız, Tebrikler.

Ayrıca aşı oldugu halde ölen binlerce insan var bu sıradan bir hadisedir ama aşı karşıtlarının saçmalıklarına inanarak aşı olmayı reddederek, aşılanmış eşi ve çocuğundan bilerek covid19 virüsü kapan ve ölen bir şarkıcı dünyanın neresinde olursa olsun haberdir.

• Beğen
Tepkiler: can onur
İlla ki doktor ile olan anılar bitmez tükenmez bir kaynak oluşturur, iyi ya da kötü ki çoğunlukla kötüler anılır ve anlatılır, bu da bir kader bizim için belli ki

Bu haberi dun gordugumde cok sasirmistim.
Bir muhafazakar parti lideri kendinden liberal olan meslektaslarindan cok daha ozgurlukcu karara imza atti.
Birlesik Krallik'ta bugun itibari ile maske, karantina ve test zorunlulugu kaldirdi.
Umarim domino etkisi olur.

IMG_20220120_175237.jpg

• Beğen
Tepkiler: mmehmedd
Bir şey diyeceğim. İngiltere örneğini vermeyin ya :) Yani verin de dalga geçmek için verin.😃 Tüm dünya neticesiyle güldü İngiltere'ye.🤣 55 milyon nüfus ve 155 bin ölüm... İngiltere maske takmayabilir de bundan bize ne? İngiltere'nin sağlık hizmetlerini bi' araştırın lütfen. Güvendiğiniz bir hekime sorun en azından. Ben şu anda Avrupa'nın en ileri sağlık sisteminin olduğu ülkelerinden birindeyim. Başıma bir şey geldiğinde ilk uçakla Ankara'ya gideceğim. Buraya geldiğimde hastaneler bedava diye çok sevinmiştim. Doktora ilaç yazdırmaya gittim, herif Vademecum'u bilmiyordu. Acilde 5-6 saat bekleyenler var. Eşime 3 sene sonraya kbb randevusu vermişlerdi, bu ne lan dedik de zar zor birkaç ay sonrasına özel bir hastaneden randevu alabildik. Rapor duruyor, paylaşabilirim. Avrupa'yı bir şey zannetmeyin lütfen. Seveni var, sevmeyeni var ama şu bir gerçek ki Atatürk çok zeki ve ileri görüşlü bir insanmış. "Beni Türk doktorlarına emanet edin" cümlesinin ne olduğunu yurt dışında anlıyorsunuz. Salgının başlarında Türkiye'deydim, 1,5 yıldır da Danimarka'dayım. İki tarafın da tutumunu inceleme ve görme şansım oldu. Kendi değerlerinize, doktorlarınıza güvenin. Maske kötü olsaydı on yıllardır kanser hastalarına taktırmazlardı. Hepiniz görmüşsünüzdür; Lösev'in afişlerinde saçları dökülmüş maskeli bir çocuk olur. Maske, lösemi hastası çocuklara öneriliyor. Hangi doktor bir çocuğun daha kötü hasta olmasını ister? Boş verin İngiltere'yi.

Son düzenleme:
ODTÜ de okurken teee 1995 lerde, soğukalgınlığı şikayeti ile medikoya gittim. Dahiliye uzmanına yönlendirdiler. Kapıdan girer girmez duuuur dedi doktor hanım. Durdum. Aramızda ciddi söylüyorum 1 dönem teknik resim dersi aldık t cetveli ile, tam 3 metre var. Büyücek bir oda. Neyin var dedi. Boğazım ağrıyor diyince 3 metre öteden aç ağzını eeaa de dedi. Dili dışarı çıkardık. Tamam dedi. 1 ağrı kesici bir antibiyotik ve bir vitamin yazdı. Antibiyotikler tükaka ilan edilmeden önce reçetesiz fındık fıstık gibi alınabildiği gibi, doktorlar da konfeti dağıtır gibi antibiyotik yazardı. Sonradan öğrendik ki, salgın varmış ve doktor hanım aynı üçlü ilaç menüsünü tüm ODTÜ ye yazmış. Doktorlar ahh doktorlar. Bazısı cidden dayak yediğinde düşünmeme sebep oluyorlar.
OHHAAA

Hindistan sanırım 1500 milyon insan barındıran bir ülke. Maske, hijyen, mesafe konusunda ne kadar disiplinliler bilen var mı? Açıklanan verilere göre 488 bin hinlik coronovirus sebebiyle ölmüş. İngilterede bu sayı 153 bin olarak açıklanmış.

Soru şu, (link)

Bu site verileri coronavirus vakalarını açıklıyor. Covid 19 un bir coronavirüs olduğu söyleniyor. Acaba, bu coronavirüs ölümleri içinde ne kadarı covid 19 coronavirusü, ne kadarı başka bir coronavirus kaynaklı? Tüm coronavirüslerin adı covid 19 mu?

Doktorlar ahh doktorlar. Bazısı cidden dayak yediğinde düşünmeme sebep oluyorlar.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet neden engellenemiyor, cevabı işte bu cümlede. Her kesimden insan bunu normal ve olması muhtemel olarak görüyor. Hiç beklemediğimiz şekilde bisikletforum da bile bu zihniyet karşımıza çıkıyor.

Benim mRNA aşıları ile ilgili net bir fikrim, kesin bir inancım yok ama şüphe duyuyorum, çünkü bilim şüphe duymaktır, sorgulamaktır. Ben de mümkün olduğunca
okuyorum araştırıyorum. Bu da mRNA aşıları ile ilgili akademik bir yayın.

(link)

Our findings reveal a potential molecular mechanism by which the spike protein might impede adaptive immunity and underscore the potential side effects of full-length spike-based vaccines

İngilizce bilmeyenler için özet de yazayım; İsveç'te yapılan araştırma mRNA aşılarının vücuda ürettirdiği spike proteinin söylendiğinin aksine hücre çekirdeğine girebileceğini, bunun DNA tamir mekanizmasına zarar verebileceğini, dolayısıyla bu tip aşılar gerçekten zararsız mı ancak zamanla anlaşılabileceğini söylüyor.

Bu araştırma ne anlama geliyor buradan izleyebilirsiniz.

(link) Dr Mikolaj Raszek, Phd from Merogenomics
(link) The latest widest news in Molecular Microbiology
(link) WHO? Swedish research shows spike protein enters nucleus in human cells (in vitro)
(link) this is of course, biologically verboten (*German for STRICTLY FORBIDDEN)
(link) WHAT? *Discovery* Spike protein inhibits proper fixing of broken DNA
(link) Specifics: double stranded breaks where both strands are broken
(link) HOW? *Mechanism 1* suspected interference with BRCA1 gene product’s ability to repair DNA
(link) Consequence: if BRCA1 is mutated though, then you have highest predisposition for Cancer development precisely because BRCA1 gene codes for proteins that fix DNA damage when sheared in half
(link) Significance: Consequences are so great if true that it should be double checked, verified and reinvestigated
(link) Call for a lot more studies: Revalidation
(link) HOW? *Mechanism 2* Spike also interferes with mysterious nuclear protein 53BP1 which may serve to prevent DNA breaks from re-ligating to other DNA sources ensuring 2 chromosomes don’t link together that aren’t supposed to.
(link) HOW? *Mechanism 3* Perhaps spike in Nuclei interferes with Immune cells’ mechanisms (eg.BRCA1 and 53BP1) and diversity of response to infections.
(link) *TAKEAWAY* What if Spike protein evolved as a mutagen for DNA – what would implications be for a vaccine that’s primary focus was to produce Spike?
(link) CONTEXT: Recent discovery that Spikes may circulate for months on end in Exosomes to different parts of the body and in theory enter cells well after the point of vaccination as COVID-19 mRNA vaccines update 16 discussed
(link) CONTEXT: DNA gets 70k lesions/day /cell! But only 25 are double stranded shearing damages
(link) IMPLICATIONS: So within this context, what are the chances circulating spike proteins could enter and damage DNA and predispose to cancer? In cancer, it takes months for damage to accumulate and cause symptoms. Therefore…
(link) IMPLICATION: *Vaccine Safety* Are vaccines “SAFE”? What is vaccine “Safety”? Only Time can/will tell.
(link) IMPLICATION: Yes, Vaccines don’t produce dangerous clinical symptoms in the first few months BUT we don’t know what they do in very long-term basis so can we call them safe?
(link) HOW? *Mechanism 4* Vaccines use FULL length of spike protein thus produces whole protein in body. Prior to vaccinations some scientists mentioned that FULL protein length of Spike protein was dangerous
(link) IMPLICATION: *Antibody Dependent Enhancement or ADE* could occur with use of full length of Spike protein
10:27: AUTHORS’ RECOMMENDATION: Not to use full length of spike protein but only the Receptor Binding Domain or RBD portion for vaccines
(link) Explanation: RBD
11:29: *TAKE AWAY* *Vaccine Safety* This shows how Vaccines are still uncharacterized on what they might be doing at the molecular level once injected in us.
(link) Spike protein also uncharacterized post-infection (but learning lots now).
ODTÜ de okurken teee 1995 lerde, soğukalgınlığı şikayeti ile medikoya gittim. Dahiliye uzmanına yönlendirdiler. Kapıdan girer girmez duuuur dedi doktor hanım. Durdum. Aramızda ciddi söylüyorum 1 dönem teknik resim dersi aldık t cetveli ile, tam 3 metre var. Büyücek bir oda. Neyin var dedi. Boğazım ağrıyor diyince 3 metre öteden aç ağzını eeaa de dedi. Dili dışarı çıkardık. Tamam dedi. 1 ağrı kesici bir antibiyotik ve bir vitamin yazdı. Antibiyotikler tükaka ilan edilmeden önce reçetesiz fındık fıstık gibi alınabildiği gibi, doktorlar da konfeti dağıtır gibi antibiyotik yazardı. Sonradan öğrendik ki, salgın varmış ve doktor hanım aynı üçlü ilaç menüsünü tüm ODTÜ ye yazmış. Doktorlar ahh doktorlar. Bazısı cidden dayak yediğinde düşünmeme sebep oluyorlar.

Diyelim ki o doktor kötü niyetliydi, bu dahil hiç bir şey doktora, sağlıkçıya şiddeti haklı çıkarmaz çıkaramaz. Şakasını yapmak bile saçma. Gerçek düşünceniz bu değilse ifadenizi düzeltmeniz gerektiğini düşünüyorum.

Son düzenleme:
Benim mRNA aşıları ile ilgili net bir fikrim, kesin bir inancım yok ama şüphe duyuyorum, çünkü bilim şüphe duymaktır, sorgulamaktır. Ben de mümkün olduğunca

(link)

Our findings reveal a potential molecular mechanism by which the spike protein might impede adaptive immunity and underscore the potential side effects of full-length spike-based vaccines

İngilizce bilmeyenler için özet de yazayım; İsveç'te yapılan araştırma mRNA aşılarının vücuda ürettirdiği spike proteinin söylendiğinin aksine hücre çekirdeğine girebileceğini, bunun DNA tamir mekanizmasına zarar verebileceğini, dolayısıyla bu tip aşılar gerçekten zararsız mı ancak zamanla anlaşılabileceğini söylüyor.

(link) WHO? Swedish research shows spike protein enters nucleus in human cells (in vitro)
(link) this is of course, biologically verboten (*German for STRICTLY FORBIDDEN)
(link) HOW? *Mechanism 1* suspected interference with BRCA1 gene product’s ability to repair DNA
(link) Consequence: if BRCA1 is mutated though, then you have highest predisposition for Cancer development precisely because BRCA1 gene codes for proteins that fix DNA damage when sheared in half
(link) Significance: Consequences are so great if true that it should be double checked, verified and reinvestigated
(link) HOW? *Mechanism 2* Spike also interferes with mysterious nuclear protein 53BP1 which may serve to prevent DNA breaks from re-ligating to other DNA sources ensuring 2 chromosomes don’t link together that aren’t supposed to.
(link) HOW? *Mechanism 3* Perhaps spike in Nuclei interferes with Immune cells’ mechanisms (eg.BRCA1 and 53BP1) and diversity of response to infections.
(link) *TAKEAWAY* What if Spike protein evolved as a mutagen for DNA – what would implications be for a vaccine that’s primary focus was to produce Spike?
(link) CONTEXT: Recent discovery that Spikes may circulate for months on end in Exosomes to different parts of the body and in theory enter cells well after the point of vaccination as COVID-19 mRNA vaccines update 16 discussed
(link) CONTEXT: DNA gets 70k lesions/day /cell! But only 25 are double stranded shearing damages
(link) IMPLICATIONS: So within this context, what are the chances circulating spike proteins could enter and damage DNA and predispose to cancer? In cancer, it takes months for damage to accumulate and cause symptoms. Therefore…
(link) IMPLICATION: *Vaccine Safety* Are vaccines “SAFE”? What is vaccine “Safety”? Only Time can/will tell.
(link) IMPLICATION: Yes, Vaccines don’t produce dangerous clinical symptoms in the first few months BUT we don’t know what they do in very long-term basis so can we call them safe?
(link) HOW? *Mechanism 4* Vaccines use FULL length of spike protein thus produces whole protein in body. Prior to vaccinations some scientists mentioned that FULL protein length of Spike protein was dangerous
(link) IMPLICATION: *Antibody Dependent Enhancement or ADE* could occur with use of full length of Spike protein
10:27: AUTHORS’ RECOMMENDATION: Not to use full length of spike protein but only the Receptor Binding Domain or RBD portion for vaccines
11:29: *TAKE AWAY* *Vaccine Safety* This shows how Vaccines are still uncharacterized on what they might be doing at the molecular level once injected in us.
(link) Spike protein also uncharacterized post-infection (but learning lots now).

Diyelim ki o doktor kötü niyetliydi, bu dahil hiç bir şey doktora, sağlıkçıya şiddeti haklı çıkarmaz çıkaramaz. Şakasını yapmak bile saçma. Gerçek düşünceniz bu değilse ifadenizi düzeltmeniz gerektiğini düşünüyorum.

Paylaşım için teşekkürler öncelikle. Araştırma konusunda sizinle hemfikirim.
Adamın dediklerinde doğruluk payı var ancak Makalede de anlatıldığı gibi Covid19 virüsünün de aynı şekilde spike proteinini vücuda bıraktığını ve çok daha fazla kalıcı zararlar verdiğini görüyoruz. 2018 yılında yapılan bir mRNA aşısı araştırmasında bu aşılardaki spike proteininin daha uzun süre kaldığını ve güvenilirliğinin şüpheli olduklarını okumuştum ancak Pfizer Biontech ve Moderna aşılarında spike protein birkaç haftada işini tamamlıyor, bağışıklık sistemi covid'i tanıyor ve bu protein yok oluyormuş. Bu sebeple de bu aşıların daha güvenli oldukları söyleniyor. İkincisi de aşının spike proteini nükleusta değil sitoplazmada bulunuyormuş ve dolayısıyla DNA'yı değiştirmediği söyleniyor. Protein nükleusa girdi ve DNA'yı değiştirdi diyelim, yine de virüsün zararları yanında tercih edilebilir bence.
Araştırmaya ve paylaşmaya devam edelim.
İyi günler.

(link)

Kısa bir ekleme yapayım...
Okuduğum hemen hemen bütün kaynaklarda bu linkteki özetin benzerleri var. Aşılar için extremely safe, yani son derece güvenli ifadesini kullanıyorlar. Bu linkte de yan etkilerinin oranları verilmiş. Milyonda 3 gibi, 7 gibi çok düşük ihtimaller ki tüm ilaçların düşük oranlarda yan etkileri vardır.

(link)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: fztserhat
Bu haberi dun gordugumde cok sasirmistim.
Bir muhafazakar parti lideri kendinden liberal olan meslektaslarindan cok daha ozgurlukcu karara imza atti.
Birlesik Krallik'ta bugun itibari ile maske, karantina ve test zorunlulugu kaldirdi.
Umarim domino etkisi olur.
İngiltere zorunlu pandemi uygulamalarını kaldırdıktan sonra;

Çekya zorunlu aşıyı kaldırıldı.
İsveç ülkeye girişte negatif test zorunluluğunu kaldırdı.

Şimdi bu ülkeler SAĞLIK SİSTEMLERİ çok iyi ya da kötü olduğu için mi zorunlu uygulamaları kaldırıyor? Tabi ki hayır.
Çünkü artık yapılan araştırmalarda kaç doz aşı yapılırsa yapılsın mRna aşılarının bulaşmayı önleyemediği görüldü.
Önleyemediği için de 2 yıllık sürecin en yüksek vaka sayılarına ulaşılmış durumda.
Fakat buna rağmen Omicron varyantının hastalık yapma gücü de azalmış durumda.
Yani yoğun bakımlar ve ölüm sayıları önemli ölçüde azaldı.
Gerek doğal bağışıklık gerekse de aşılar ile kazanılmış bağışıklık buna katkı sağladı ve Omicron varyantı endemik sürecin başlangıcı oldu.

Sonuç olarak artık hayatın normal akışına dönmemiz gerekiyor.
Aşıların çalışıyor olduğunu kabul ediyorsak pcr ve maske zorunluluğu kaldırılmalı.
İsteyen takmaya devam etsin isteyen etmesin.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet neden engellenemiyor, cevabı işte bu cümlede. Her kesimden insan bunu normal ve olması muhtemel olarak görüyor. Hiç beklemediğimiz şekilde bisikletforum da bile bu zihniyet karşımıza çıkıyor.

Forum yönetimine hassasiyetleri için teşekkür ederim.

Hazır doktor maceraları açılmışken....
Askerliğim son günü beni arı soktu.
Normalde asla hekime görünmem, arıya da alerjim filan yoktur. Lakin o gün nasıl oduysa revire bir görüneyim dedim.
Revir hekimi teğmen bilmem ne. Eskisi güler yüzlü bir kısa dönemdi.
Her neyse.
Kapıda dineldim , içeri girmeden "Komutanım beni arı soktu! " dedim. O zamanlar genç bir çavuştum.
Bilmem ne ettiğimin adamı "Arı erkek mi dişi miydi?" demez mi!!!!
Ama içimden ne küfürler ediyorum anlatamam. Tek kelime etmeden rest çektim gittim.
Arkamdan gelmiş kim bu haddini bilmez diye aklı sıra hesap soracak!
Hala içimde kalan bir ukdedir bu: dayak ne kelime, ona yapılacak çok şey var.
Normalde asla hekime görünmem, arıya da alerjim filan yoktur. Lakin o gün nasıl oduysa revire bir görüneyim dedim.
Her neyse.
Kapıda dineldim , içeri girmeden "Komutanım beni arı soktu! " dedim. O zamanlar genç bir çavuştum.
Ama içimden ne küfürler ediyorum anlatamam. Tek kelime etmeden rest çektim gittim.
Tabi haklısınız hep kötü misaller akılda kalıyor.

Her neyse.

Tabi haklısınız hep kötü misaller akılda kalıyor.
Dalgayı göremedim komutanım, hayvan don giymişti diyebilirdiniz mesela😃 "Şafak doğan güneş hacı, yarın genel kurmay başkanı gelse ipimde olmaz"ı da eklerdim😃
Doktor da olsa komutan da olsa dalga geçiyorsa cevabını da alır👍

• Beğen
Tepkiler: mmehmedd
Geçtiğimiz bu hassas dönemde sağlık çalışanlarına olan tavrımıza hep birlikte dikkat edelim lütfen. Kışkırtıcı, dayak, dayak üstü şiddet eğilimli söylemlerimiz hiç hoş değil.

Çok merak ediyorum, bu kavgacı çocuklar dünyaya gözlerini kimin ellerinde açtılar, gözlerini son kez kapamadan önce kimin ellerine sarılacaklar? Hadi çok dramatik olmasın; COVİD’e yakalanıp hava açlığı çekerken gidip kendileri gibi başka bir dayakçıdan mı medet umacaklar? Gerçekten merak ediyorum…

Geri