Scudo Sports

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

Yunan mitolojisindeki Minotaur efsanesinden etkilenmiş olmasınlar 😄

mİNOTAUR.png

Scudo
Öğretmen olarak nihayet dün sıram geldi ve Sinovac olmadığı için 15.00'te Biontech vuruldum. Sırada beklerken bir abla eşinin de Biontech vurulduğunu ve iki gün kol ağrısı yaşadığını söyledi. İlk beş saat ağrı sızı olmadı bende. Uyumaya yakın başladı. "Hadi canım kadının söylediğinden etkilendin, psikolojik bir ağrı hissediyorsun şu an." dedim kendime. :) Gece de sağa sola dönerken ağrıyı hissettim. Uyandım ve dirsekten yukarısında ara ara uyuşmayla beraber fena bir ağrı var. Kolumu kaldıramıyorum. Konuya da bakınca bunun Biontech yaptıranların birkaçında yaşanan bir etki olduğunu gördüm. Haricinde başka bir etki yok şimdilik. Umarım şu ağrı da çabuk geçer.

Not: Yatırım tavsiyesi değildir. :hımm:
Düzenleme: Yaklaşık 20 saat sonra ağrıdan eser kalmadı.
Kol agrisi bende 2 gun kadar surdu.Ayni zamanda bel agrisida yasadim.

Aaaa hastalık varmış. (link)
Bir hastalık var!
Ama etkileri, tehlikelerinin boyutu, önlemlerin ne olması gerektigi, istatistikler vs. hicbirsey net degil. İçinde yaşadığımız su gunler ile 10 yıl sonra yazılacak tarihi yaşıyoruz. Ancak 10 yıl ve sonrasında neler oldugunu gercekten anlayacagiz.
Ayrıca bu servis edilen videoda durdugu yerde bayılan bir adamı görüp Çin'de insanların Covid'den yere yıgıldıgına inanacaksam, şu video ile uzaylıların Çin'i ziyaret ettiginede inanırım :)

Her okudugumuza her gordugumuze inanmadigimiz gibi elle tutulur kanıtlar olmadan ''bence boyle'' diyerek inkar etmemizde sacma olur. Kısacasi bol bol arastirip analitik davranmak, şüpheden geri durmamak lazim.

Oldum. Olmayanlara da olmalarını tavsiye ederim. :)

• Beğen
Tepkiler: _Madmexx _
mRNA nın 40 yıllık geçmişi var. Orta ve uzun vade derken ne kadar bir süre için soruyorsunuz bilemem ama covid 19 un kısa sürede insanlara ne yaptığı belli. Orta ve uzun sürede de covid e yakalanmayanları bile etkiledi corona dolaylı yoldan. Sürekli maske takmaktan ciğerlerimiz nasıl etkilenecek belli değil. Sosyalleşme neredeyse bitti. Psikolojik etkileri herkesi etkiledi. İnanın bana aşının bu kadar zararı olması mümkün değil.
Youtube da izlediğim 2 ayrı doktor MRNA için 10 15 senelik olduğunu söylemişti. Sağlık Bakanı bundan 6 ay önce klasik Çin aşısının daha güvenli olduğunu ve MRNA'nın orta ve uzun vadede etkilerinin bilinmediğini söylemişti. Bu zamana kadar MRNA teknolojisi ile üretilen bir aşı var mı? Sanırım yok.

Ben bir süre bekleyeceğim ve olursam muhtemelen Sinovac olurum.

Bu arada 3 ncü doz gerekli mi diye tartışmalar sürüyor. İlerleyen dönemlerde takviye aşılar gündeme gelebilir. Umarım mutasyon aşılar ciddi boyuta ulaşmaz da kurtuluruz şu illetten. Bu süreç içinde de ilacını da bulurlarsa iyi olur. Her sene yapılabilir gibi söylemler var ancak şu an tam netlik kazanmış değil.

İnsanların kafalarının karışmasını çok iyi anlayabiliyorum

Efsaneyi hatirlayalim...neyse 1 yildir guzel bir korku filmi izledik falan ama bittiyse, yeterince para kazandiysa firmalar/devletler maskesiz AŞISIZ hayatimiza donsek mi?

Aşı tabii ki de iyidir ancak belirli test ve fazlari tamamlamis yillarca denenmis yan etkileri belirlenmis olmasi sartiyla.

Kendimi denek olaral sunacak degilim. Bunun icin de avm ye gitme luksumden vazgecebilirim.

Arkadaşlar ben de aşımı yaptırdım. 1 gün kol ağrısı çektim. Kol ağrısı hariç diğer yan etkiler yalan sanki ya kaç gündür Almanca konuşmaya başlayacağım diye bekliyorum ama umut yok gibi. Benim aşının içindeki çip bozukmuş sanırım :D

Yüzyıllar önceki teori ile şimdiki zamanda üretilen teorileri benzetmek çok saçma olmuş. O zaman o tarihteki insanların hayallerinin sınırı ile şimdikinin bir mi 100 yıl önce yaşıyan bir insana ileride internet gelecek gazetelere gerek kalmayacak hepsini elindeki cihazdan okuyacaksın deseler ne derdi. Teorinin yüzyıllardır bitmemesi çok doğal ve mantıklı çünkü TEKNOLOJİ.

Yüzyıllar önceki teori ile şimdiki zamanda üretilen teorileri benzetmek çok saçma olmuş. O zaman o tarihteki insanların hayallerinin sınırı ile şimdikinin bir mi 100 yıl önce yaşıyan bir insana ileride internet gelecek gazetelere gerek kalmayacak hepsini elindeki cihazdan okuyacaksın deseler ne derdi. Teorinin yüzyıllardır bitmemesi çok doğal ve mantıklı çünkü TEKNOLOJİ.

Valla bana yüz yıllar önceki insanın aşıya daha korkak yaklaşması daha mantıklı geliyor. O insanlar atıyorum bir bilgisayar görse ona da şeytan işi falan derlerdi. Bugün bilgisayara "şeytan işi" demenin anlamı yok tabii..

Merhaba arkadaşlar daha önce covid-19 hastalığında sadece koku ve tad kaybı geçirmiştim.Aşı oldum ilk gün birşey yoktu ikinci gün bir halsizlik oluştu kemik ağrısı aşı olan kolumda sanki 20 kilo beton var gibiydi üçüncü gün bi ateş titreme geldi sabaha karşı üzerimde incecik pike çarşaf vardı yatak terden sırılsıklam olmuştu bugün dördüncü gün yataktan kalkarken başımın yanlarında şiddetli ağrılar oluştu.

Yaklaşık 2 saat önce ben de Biontech ilk doz aşısı oldum. Ancak aşıyı yapan hemşirenin Biontech yerine maden suyu enjekte ettiği konusunda şüpheliyim. Zira ne internete bağlanabiliyorum ne de televizyonu kumanda edebiliyorum, üstelik Almancam da ilerlemedi. Yarına kadar bekleyip düzelme olmazsa sağlık bakanlığından sağlam çip içeren yeni bir aşı talep edeceğim.

Merhaba arkadaşlar daha önce covid-19 hastalığında sadece koku ve tad kaybı geçirmiştim.Aşı oldum ilk gün birşey yoktu ikinci gün bir halsizlik oluştu kemik ağrısı aşı olan kolumda sanki 20 kilo beton var gibiydi üçüncü gün bi ateş titreme geldi sabaha karşı üzerimde incecik pike çarşaf vardı yatak terden sırılsıklam olmuştu bugün dördüncü gün yataktan kalkarken başımın yanlarında şiddetli ağrılar oluştu.
Ne çektin be kral yıllarca şu forumda

Valla bana yüz yıllar önceki insanın aşıya daha korkak yaklaşması daha mantıklı geliyor. O insanlar atıyorum bir bilgisayar görse ona da şeytan işi falan derlerdi. Bugün bilgisayara "şeytan işi" demenin anlamı yok tabii..
Şeytan işi demenin elbette bir anlamı yok benim demek istediğim teknoloji ile beraber her konuda sadece aşı değil teori üretmenin daha kolay olduğu bir dönemdeyiz. Teknoloji hayal dünyamızı genişletti en basitinden savaş durumundan nelerle karşılaşacağımıza dair bir ton iddia ve teorileri konuşabiliriz. Asıl değinmek istediğim konu da o idi yoksa bize chip takacaklar demiyorum.

Büyük lokma ye, büyük söz konuşma; demişler. Ben ve ailemden yakalananlar oldu. Şükür hafif atlattık sayılır. Fakat bendeki koku ve tat kaybı tam anlamıyla geçmedi. Annem de, emboli hastalığına neden oldu. Aynı sene 2 defa yattı bu hastalıktan iki hafta. Duyduklarım arasından duşta yorulup, yarıda bırakıp çıkanlar var. Hastalık geçtikten sonra, ilk zamanlarda göğsümde sıkışma, kalp ritm bozuklukları hissettim.
Apartmandan bir abi insanları kandırıyorlar, hastalık yok demişti. Ambulans ile hastaneye kaldırdılar, aynı şekilde ilk önce eşini ambulans ile alıp hastaneye kaldırdılar. Abi esprili olduğundan dedim, ilk önce inanmayanlara vuruyor piyango. = )) Hastanede zor günler geçirdiler, keza eve geldiklerinde de hemen iyileşemediler. Hastanede yatmak kolay bir şey değil. Odadan çıkamıyorsunuz. Müsaade edilmiyor. Tabi ayağa kalkabiliyorsanız.
Ölen yakınlarımız oldu. Hastalık vardır yoktur tartışmasını yapmak bile bence çok gereksizdir 1,5 seneden sonra. Herkese adil davranmıyor. Babam aramızdan hasta olmadan çıktı. Daha sonra aşı yapıldı. Şu an bir sıkıntısı yok şükür. Kimi vücut yapısı hastalığı fark etmeden geçiriyor. Onlardan birisi olabilirsiniz. Fakat bu, yaşanan gerçekleri inkar etmeyi gerektirmez. İnsanları da yanıltmamak lazım. Her insanın yapısı, aurası aynı değil. Aynı şeylerden hasta olup, aynı tedaviyle iyileşmek her bedende geçerli değil. Ayrıca mikroba temas süresi de çok önemli. Bu sizin hafif ve ağır geçirme durumunuzu belirliyor. Virüs yükü fazla olursa, geç teşhis ile işler daha da zorlaşıyor.
Amcam sağlık bakanlığında, bulaşıcı hastalıklarda çalışıyor. Hastalığa yakalandığımda artık sizin aşı olmanıza bile gerek yok demişti. Fakat ben yine de aşı olmak istiyordum. Tekrarlama riski vardı ve örnekleri de var. Üstelik ikinci kez yaşayanlar hastalığı daha zor atlatıyordu çoğu.
Sonradan aşı karşıtlığına ben de uydum. Nasıl olsa atlattım, bir çok kez de mikropla karşı karşıya geldiğimi hissettim, yani benzer şeyler yaşayıp atlattım gibi geldi. Emin olmak için 4 gün önce amcama yeniden sordum. Aradan 8 ay geçtiğini aşılanmam gerektiğini söyledi. Ona güvendiğimden hemen randevu alıp çin aşısı oldum.
Kendisine çin mi, alman aşısı mı diye sordum. Alman aşısının yüz felci ve artan kalp krizi vakaları olduğunu sordum. Hangisini olmak istersen onu ol dedi.
Çin aşısı yoktu, tam randevu alacağım gün verilmeye başlanmış, ona randevu aldım ve perşembe günü oldum. Kolda biraz hissedildi yanması. Eklemleri biraz zorladı. Ertesi gün burnumun altında yara çıktı, sanki nezle olmuşum da sürekli silmişim gibi. Aşı günü ertesi bisiklet ile spor yaptım. Üstüne işlerin yoğunluğu, ailemde nezle ve ciğer üşütmesi olanlar vardı. Bugün salya sümük nezleyim. Akşam işten geldiğimde çok kötüydüm. Yorgunluk ile birleşmişti.
Şu sıralar dikkat edin. Eğer nezle tarzı olacağınızı hissederseniz aşı olmayın. Onun da yükü var. Benim bağışıklık güçsüzdür. Çabuk hasta olduğumdan aşıyı biraz ondan yaptırdım. İşim gereği de çok insanla karşılaşıyorum. Aşı olmak hasta olmaktan daha iyidir. Çünkü hastalık dediğim gibi herkese adil davranmıyor. İkinci ve diğer tekrarlarda da vücudunuzdan ve sağlığınızdan bir çok şeyi götürebilir.

Son düzenleme:
Faz 3 çalışması bitmeyen, üreticinin ve uygulayıcının aşıdan önce imzalatılan belgeyle hukuki koruma altına alındığı, bulaş riskinin ortadan kalkmasının mümkün olmadığı ve en önemlisi salgının başından beri tüm dünyada faydalı olduğu iddiası ile kullandırılan tedavi ilaçlarının alelacele neredeyse tüm ülkelerde kullanımdan kaldırılması ve akabinde bütün bu ülkelerde ölüm vakalarının önlemlere bağlı düşüşten daha hızlı bir şekilde düşmesi gibi bir takım soru işaretlerinden dolayı ortaya çıkan bir sonuç var; bu hastalığın ne olduğunu halâ kesin bir şekilde bilmiyoruz ve tedavi edici-önleyici uygulamaların sonuçlarından emin değiliz.

Bu nedenle zaten kendim antikor üretebiliyorken aşı olmamın biraz avellik olacağı kanısındayım ( olanlara lafım yok, kendim için bu tabir). Bu nedenle olmayı düşünmüyorum.

( Tavsiye değil, kişisel görüştür )

Geri