Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

Bunu izleyince kafamda ki bütün sorulara cevap buldum.
Bende düşündüklerimi izledim.😅 Ne yazık ki isteksiz de olsa aşı oldum ve iyi olan şu ki çocuklarıma (eğer varsa aşıda) bu bozuk geni vermedim.😁

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Scudo
@Atasoy İbrahim Ağabey,

Aşı karşıtları batakta as-kız deneyen grup gibi.
Batakta as-kız denemek nasıl oluyor, bilmeyenlere anlatayım.
Şimdi abi sen(@Atasoy), @necmeddin ağabey,@Cemal Ç. ve ben oturmuşuz batak oynuyoruz.
Cemal, aşı karşıtı. Sen, ben ve Necmeddin aşı olma taraftarıyız.
Sen maça 5 lisini sürüyorsun, Necmeddin abi bildiğin çakal elinde 6 lı var ama maça 10 lusunu sürüyor.Ve Cemal risk sever, tam kumarbaz. Cemalin elinde 10 dan büyük hem as var hem de kız. Diyor ki Cemal:"Çakayım kızı, fazladan sayı alayım. Basıyor maça kızını. Ben de yavaş ol Cemalim bende de papaz var diyorum. Cemal gözümün içine baka baka batıyor. Ve kahveciye bağırıyorum. Bak bakam ben ne içecem. Tabi ki Cemal'in canı yansın diye çay yerine kola." Bu arada @mariokaldato Cumhur Ağabey de geliyor, balkona kuruluyor, bakıyor Cemal'e:Gayveci bana da kola yanında da tost getir diyor.Hesabı nasıl olsa @Cemal Ç. ödeyecek :ssrtcbya:
Ask olsun be reis bizde hic balkoncu tipi var mi yav 🤣🤣🤣

Bunu izleyince kafamda ki bütün sorulara cevap buldum.

Bence bu virüsten daha tehlikeli olan, bir facebook ya da youtube sayfasında yayınlanan içeriklere sorgusuz sualsiz inanmaktır. Tüm dünya nüfusuna karşı böylesine büyük çapta bir komplo kuruluyor, tüm devletler, binlerce bilim kuruluşu, bilim adamı, labaratuar bu komplonun farkına varmıyor, tüm komploların baş rolü israil bile vatandaşlarını komple aşılatıyor ama evde oturup çay içerken bu küresel komplonun farkına varan insanlar bir anda bütün sırrı bir facebook videosuyla bozuyor.

Aşı olmak istemeyebilirsiniz, ben aşının uzun vade etkilerini gözlemlemek istiyorum diyebilirsiniz, aşı senkron bir şekilde aynı anda olmazsa mutant varyantları güçlendirir de diyebilirsiniz, ama aşı küresel bazda insan nüfusunu azaltma projesidir derseniz bu sizin gerçeklikten, mantıktan koptuğunuzun göstergesidir.

Paylaşılan şu video örneğin; gerçek olmadığı daha önce teyit edilmiş;

(link)

Aşı politakası pekçok yönden eleştirilebilir ancak böyle "Dünyayı aslında uzaylılar yönetiyo, onlar bizim kılığımıza girmişler ve bizi ele geçirmeye çalışıyorlar" level'indeki komplo teorileri, eleştrilerin niteliğini ve ciddiye alınırlığını azaltarak gelişimin önünü tıkamaktan başka bir işe yaramaz.

Bir kez daha "aşı olan kendini korur, olmayandan kime ne" diyenlere,

Aşı kişisel değil, bir toplum sağlığı meseledir bir türlü anlamayanlara,

ana okul seviyesinde amme hizmetidir:

HerdImmunity_v2.png

1624960576526.png

1624960623238.png

1624960653100.png

Kardeşim aşılar Rotschield'lerin oyunu, neye yaramış ki bugüne kadar diyenlere, sağlık tarihi bilgisi.

1624960601754.png

"Kardeşim, nerden biliyorsun uzun dönem yan etkileri olmayacağını" diyen bilim adamlarından daha bilgili sosyal medya kitlesine dev hizmetimiz "Çünkü önemli olan süre değil, ne kadar kişiyi ne kadar sürede aşıladığınız ve gözlemlediğinizdir. Tarihte şimdiye kadar onay alıp toplatılan aşılar var ancak bunlar kitle kullanımlarından sadece bir kaç ay içinde gözlemlenen yan etkileri sebebiyle. Zaten bir aşı onay da alsa, yan etki takibi sürekli olarak devam ediyor" özetli seksi makalemiz için de tıklayınız:

(link)

Dosyalar

• 1624960653760.png
    1624960653760.png
    1,1 MB · Okunma: 6
Masanın başına geçtim ve kendimi aşıdan uzaklaştırdım.
Sonra karşısına geçtim ve kendimi ikna ettim.
Okuma listeme, denk geldikçe twitter çıkışlı yazılar eklemiştim. Kimisi anlayabileceğim düzeyde, kimisi çok akademik. Ortalık ufak ufak aşılanmayanların "bir şeylerden mahrum kalacağı" bir kamuoyu düzenine doğru gidiyor. Artı olarak 16 aydır çalışmayan bir birey olarak "aşın yoksa çalışamazsın" uygulaması ile karşılaşmak istemediğimden ötürü geçen hafta gittim ve Biontech oldum. 13-14 saat süren ufak bir kol ağrısı haricinde bir şeyim yok şimdilik.
Bakalım yaşayalım görelim...

Aşı karşıtı değilim, covit aşısı karşıtıyım. Üç sene sonra ak koyun kara koyun ortaya çıkacak zaten. O zaman yanıldım, özür dilerim diyebilecek kadar da olgunluğa sahibim. Zaman her şeyi gösterecek.

Bir kez daha "aşı olan kendini korur, olmayandan kime ne" diyenlere,

Aşı kişisel değil, bir toplum sağlığı meseledir bir türlü anlamayanlara,

ana okul seviyesinde amme hizmetidir:

HerdImmunity_v2.png

268217 dosyayı görüntüle

268219 dosyayı görüntüle
268220 dosyayı görüntüle

Kardeşim aşılar Rotschield'lerin oyunu, neye yaramış ki bugüne kadar diyenlere, sağlık tarihi bilgisi.

268218 dosyayı görüntüle

"Kardeşim, nerden biliyorsun uzun dönem yan etkileri olmayacağını" diyen bilim adamlarından daha bilgili sosyal medya kitlesine dev hizmetimiz "Çünkü önemli olan süre değil, ne kadar kişiyi ne kadar sürede aşıladığınız ve gözlemlediğinizdir. Tarihte şimdiye kadar onay alıp toplatılan aşılar var ancak bunlar kitle kullanımlarından sadece bir kaç ay içinde gözlemlenen yan etkileri sebebiyle. Zaten bir aşı onay da alsa, yan etki takibi sürekli olarak devam ediyor" özetli seksi makalemiz için de tıklayınız:

(link)
Alaycı tavırlara bak hele. Ana okulu seviyesindeymiş. Birde yazmış we create chemistry diye. Sıvı el sabunu yap bize yeterli. Alaycı, ukala tarzını ve copy paste bilgini kendine sakla.

Alaycı tavırlara bak hele. Ana okulu seviyesindeymiş. Birde yazmış we create chemistry diye. Sıvı el sabunu yap bize yeterli. Alaycı, ukala tarzını ve copy paste bilgini kendine sakla.

Saklamazsam ne yapacaksınız? İşkembeden bilgilerinizle millete "sana ne" derken güvendiğiniz dağarcığınızla mı çürüteceksiniz?

Buyrun sahne sizin. İster copy paste yapın, ister abstract araştırın, ister başka şey; ama şu "sana ne" dediğinizdeki güvenin kaynağını bir gösterin.

bazı yiyeceklerin tadı ve kokusu bana da kötü geliyor. korona testi yaptırmadım yalnız kapanmanın başladığı günlerde, 2020 mart ayı sonunda tat ve koku alamamaya başladım, kolanın, sarımsağın, hiçbirşeyin tadını ve kokusunu alamıyordum. bu yaklaşık 1 aydan fazla sürdü. tat ve koku alma kabiliyetim 1 aydan sonra geri geldi ama eskisi gibi değildi. soğan, sarımsak, haşlanmış yumurta ve tavada yumurtadan tiksinmeye başladım. hem kokusu hem de tadı çok kötüydü. haşlanmış yumurtayı eskiden de pek sevmezdim ama bu kadar kötü bir tat da almıyordum o zamanlar. soğanı ve sarımsağı çok severdim, koronadan sonra onlardan da soğudum. salatada soğan olunca yiyemiyordum. gerçi son günlerde soğanı falan yiyorum öyle kötü bir tat ve koku gelmiyor ama haşlanmış yumurtadan hala kötü bir tat alıyorum. o yüzden arada bir tavada yiyorum. yemeklerde soğan olup olmadığını kokusundan anlıyorum. bu korona illeti tat ve kokuda kalıcı hasarlar bırakıyor belli ki.
Sizide görmem üzücü çeken bilir bu durumu. Çevremdekilere anlatınca abarttığımızı düşünüyorlar ama çok kötü bir durum. Şuan durumum hala aynı değişen birşey yok. Şu yaşıma kadar yaşadığım en kötü sağlık problemi bu oldu sanırım. Hastanelerin çeşitli bölümlerine gittim doktorlar şuan yapılacak birşeyin olmadığını söylediler. Kendi kendine geçer mi oda belli değil. 10-12 aydır kötü koku algılama sorunu yaşayanlarda var. Şu sahneyi düşünmek bile istemiyorum. Başta dediğim gibi çeken bilir.

kapanmanın başladığı günlerde, 2020 mart ayı sonunda tat ve koku alamamaya başladım, kolanın, sarımsağın, hiçbirşeyin tadını ve kokusunu alamıyordum. bu yaklaşık 1 aydan fazla sürdü. tat ve koku alma kabiliyetim 1 aydan sonra geri geldi ama eskisi gibi değildi.
Bende de koku alamama olayı aynı tarihte başladı ve hâlâ devam ediyor. Geçen annem salondan koşup geldi, ben mutfakta olduğum halde dibi kapkara olmuş, yanmış yemek kokusunu almadım. :eek:

Ürün reklamı/ tanıtımı tadında olmuş yazı :)

2 doz oldum bende. Ilk günleri sadece bölgede ağrı oldu başka birşey olmadı ama sonraki dozları olmayacağım bir kaç ay sonra tekrar gerekiyormuş galıba. Yan etkisi çok sürekli birşey cıkıyor. Sanırım hastalığı ayakta atlatırım olsam bile :D belkide ondan yan etkide olmamış olabilir aşının. Sadece tahmin...

Aynen üstat. 2 doz yeterli diyor bilim insanları.
Ben de standart 2 dozu tamamlayacağım.

Sonra 6 ay sonra gel şunu da ol. Bunu da ol derlerse. Yok kardeşim.

Bir tecrübe: bir zamanlar, özel sağlık sigortası kapsamında her yıl ücretsiz grip aşısı yapıyorlardı. Onu da iki oldum. Bir daha da yanına yanaşmadım.
Bence bu işin sonrası ticaret.

Ama 2 doz covit aşısı olup, şu kısıtlamalardan ve yol açtığı ciddi ekonomik tahribattan kurtulmamız lazım.

Aşı olmam diyenlerin tuzu kuru bence ve salgından zarar görmemişler.:)

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Aynen üstat. 2 doz yeterli diyor bilim insanları.
Ben de standart 2 dozu tamamlayacağım.

Sonra 6 ay sonra gel şunu da ol. Bunu da ol derlerse. Yok kardeşim.

Bir tecrübe: bir zamanlar, özel sağlık sigortası kapsamında her yıl ücretsiz grip aşısı yapıyorlardı. Onu da iki oldum. Bir daha da yanına yanaşmadım.
Bence bu işin sonrası ticaret.

Ama 2 doz covit aşısı olup, şu kısıtlamalardan ve yol açtığı ciddi ekonomik tahribattan kurtulmamız lazım.

Aşı olmam diyenlerin tuzu kuru bence ve salgından zarar görmemişler.:)
2 yıl geriye attı totalde. Bir ileri gidecekken bir geri gittik kapanan işletmeden dolayı :s

Bende de koku alamama olayı aynı tarihte başladı ve hâlâ devam ediyor. Geçen annem salondan koşup geldi, ben mutfakta olduğum halde dibi kapkara olmuş, yanmış yemek kokusunu almadım. :eek:
Ocak başında elde telefon forumda gezerken yemeği yaktım desene sen şuna. 🤪

Sizide görmem üzücü çeken bilir bu durumu. Çevremdekilere anlatınca abarttığımızı düşünüyorlar ama çok kötü bir durum. Şuan durumum hala aynı değişen birşey yok. Şu yaşıma kadar yaşadığım en kötü sağlık problemi bu oldu sanırım. Hastanelerin çeşitli bölümlerine gittim doktorlar şuan yapılacak birşeyin olmadığını söylediler. Kendi kendine geçer mi oda belli değil. 10-12 aydır kötü koku algılama sorunu yaşayanlarda var. Şu sahneyi düşünmek bile istemiyorum. Başta dediğim gibi çeken bilir.

Merhaba,
Takip ettiğim bir doktor bu duruma en büyük sebebin çinko eksikliği olduğu düşünüyor.
Hasta olmasanız bile vücutta enfeksiyon oluşmaması ve güçlü bir bağışıklık sistemi için günlük çinko takviyesi almanız bazı doktorlar tarafından tavsiye ediliyor.

• Beğen
Tepkiler: Mert E.
çok hayati bir durum olmasa da insanın canını sıkıyor. 2020 nisan ayında Dr Mehmet Öz anlatmıştı, hastalarda tat ve koku kaybı oluyor, bazı kişilerde de tat ve koku duyularında hasar bırakıyor demişti. o gün yaşadığım durumun koronadan kaynaklandığını anladım. hayatımda hiç bu kadar uzun süre tat ve kokudan mahrum kaldığımı hatırlamıyorum. sarımsaklı yoğurdu çok seven ben, ona bile tahammül edemez hale gelmiştim, Allah'tan hepsi geçti, birtek haşlanmış yumurtanın tadı kötü geliyor. yediğin yemeğin tadını ve kokusunu alamamak yada kötü bir şekilde algılamak çok enteresan ve kötü bir durum
demek ki süresi kişiden kişiye değişiyor. umarım bu beladan tüm insanlık kurtulur

26 Nisan 1986 . Çernobil faciasının ilk günü .

Çay tiryakisi çocuğum. Suluğa bile çay koyup götürüyorum okula. Kara kara düşünüyorum ne olacak halim diye .

Yüreklere su serpen açıklama gecikmiyor tabii ki.

cahit-aral-turkiyede-radyasyon-var-diyenler-dinsizdir.jpg

Kuran kursuna da gidiyorum o dönem . Tabii hemen şimşekler çakıyor beynimde. Bana kimse dinsiz diyemez diye geçiriyorum içimden. Koca

bakan Karadeniz de yetişen çaylara tek tek ölçüm yapıp radyasyon var mı yok mu diye bana bilimsel veri sunacak değil ya .

Açıklamalarına güveniyor ve çay dolu sulukları 1 den 2 ye çıkarıyorum .

Aradan 6 sene geçiyor. Bu arada Liseye başlamışım. Vuruyorum çayın gözüne .

Adımdan çok lakabım olan '' Çaykovski '' ile tanıyor tüm okul beni.

Bir gün eve gelirken aldığım gazetede ki bir haber ilgimi çekiyor okuyorum.

cahit-aral-radyasyon-ozru.jpg

Ekranlarda bardak bardak çay içen bakanımız 6 yıl sonra çayların radyasyonlu olduğunu açıklıyor.

Kafamı duvarlara vuruyorum. Ulan Tolga diyorum baksana en baştan türkkanser.org'un istatistiklerine. Ne milletin ağzına bakıyorsun.

İşini sağlama almazsan böyle tufaya düşersin işte.

Sonra internetin daha Türkiye'ye gelmediği aklıma geliyor kendime suç bulmaktan vazgeçiyorum.

Kandırıldık.jpg

Bende koku sorunu Mart 2020'den önce vardı, kokuları çok az alıyorum. Covid olduğumuzda kolonya gibi keskin kokuları da alamadım covidi atlattıktan bir süre sonra az koku aldığım döneme geri döndüm :D Koku problemini çinko eksikliği ile ilişkilendiriyorlar ama eksik mi fazla mı test yaptırmadım, bilemiyorum.

Geri