Aşı olmak yada olmak işte bütün mesele bu. Eğer birşey bedava ise ürün sizsiniz diye bir önerme var. Biyontek aşısı olanlara bir belge imzalatıldığına dair rivayetler var. Bu doğruysa neden o belge imzalatılıyor bilmek gerekiyor.
Aslında aşılar bedava değil. Şöyle düşünelim, covid ve kapanmalar sebebiyle devletler milyar dolarlarca zarara uğruyor, tekrar tekrar bu zararlara uğramamak için aşılamayı yaymak istiyor. Bu bakımdan bedava olmasını, herkesi aşılamak istemelerini anlayabiliyorum fakat zorlarlarsa işler değişebilir. İmzalanan anlaşma biontech'de fiziksel, sinovac'ta mhrs üzerinden kabul ediliyor diye biliyorum. Aşıların uzun dönem yan etkileri bilinmediği için devlet üzerinden sorumluluğu atmaya çalışıyor. Ameliyat olanlarda da benzer durum var, ameliyatta doktor hata yaparsa sorumlusu benim tarzında saçma bir anlaşma, bu da aynısı.
Geçenlerde sağlık bakanı "
Biontech'in Türkiye için ürettiği aşıları aldık" tarzında bir cümle kurdu. Benimde merak ettiğim bir konuydu bu, hala merak ediyorum. Biontech'in Almanya için ürettiği aşı ile Türkiye için, Amerika için ürettiği aşılar tamamen aynı mı acaba, bilgim yok. (link) benzer bir durumdan bahsediliyor.
Sizin için
komplo teorisi de üretiyim bi tane, ortalık karışsın
Biontech'i geliştiren kişiler pandemiden önce kanser araştırmaları yapıyordu ve maddi sıkıntıları vardı araştırmalar için. Covid aşısı satarak bu maddi sıkıntı giderildi hatta dünyada sayılı zenginler arasına girildi. Şimdi bu biontech aşısını olanlara veya olmayanlara uzun dönemde kanser riski artıyor denilse ne olur. Bu firma birde bu aşıları mı satacak? Sonuçta ilaç sanayi çok ciddi bir pazara sahip ve en çok para kanser ilaçları için ödeniyor. ((link) ve (link) bakabilirsiniz.) Bence hala sis bulutu var ve hızlı karar almamak gerekiyor. Özellikle siyasilerin ve DSÖ gibi örgütlerin lafıyla hareket etmemek gerekiyor. Toplumlarda yaşlı kesimler ve kronikler koruma amaçlı aşılanabilir ama gençleri ve çocukları aşılamamak gerekiyor. Bu kesimlerin zaten bağışıklığı yüksek oranda kuvvetli oluyor, uzun dönem sonuçları bilinmeyen aşılar bu kesimde uygulanmamalı.
268653 dosyayı görüntüle
Bir tık daha ileri taşı abart derseniz bu grafiği paylaşabilirim
Bu grafikteki veriler 10 yıllık ve 3 aylık faiz verilerinin farkından elde ediliyor. Özellikle 1970 sonrasında veriler ne zaman negatif bölgeye geçse ortalama 1-1,5 yıl içinde dünya krizi yaşanıyor. Mayıs 2019 ayında negatif bölgeye geçen verilere göre beklenen ortalama Mayıs-Eylül 2020 arasında bir dünya krizi çıkmasıydı.
268654 dosyayı görüntüle
Sebebin ne olduğu da pek önemli değil. 2006 yılında negatif bölgeye geçtikten sonra emlak krizi ile geldi, 2019 yılında negatif bölgeye geçtikten sonra covid ile geldi. Bilemiyorum, efsane komplo teorileri var, ben beğeniyorum