Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

Merhaba,
Takip ettiğim bir doktor bu duruma en büyük sebebin çinko eksikliği olduğu düşünüyor.
Hasta olmasanız bile vücutta enfeksiyon oluşmaması ve güçlü bir bağışıklık sistemi için günlük çinko takviyesi almanız bazı doktorlar tarafından tavsiye ediliyor.

B12 desteği falan almıştımda çinko denemedim denemek lazım. Doktorlarda tam net birşey bilmiyor deneme tahtası olduk ne tutarsa hesabı deneye deneye. Koku terapisi yapıyorum fayda etmedi oda.

çok hayati bir durum olmasa da insanın canını sıkıyor. 2020 nisan ayında Dr Mehmet Öz anlatmıştı, hastalarda tat ve koku kaybı oluyor, bazı kişilerde de tat ve koku duyularında hasar bırakıyor demişti. o gün yaşadığım durumun koronadan kaynaklandığını anladım. hayatımda hiç bu kadar uzun süre tat ve kokudan mahrum kaldığımı hatırlamıyorum. sarımsaklı yoğurdu çok seven ben, ona bile tahammül edemez hale gelmiştim, Allah'tan hepsi geçti, birtek haşlanmış yumurtanın tadı kötü geliyor. yediğin yemeğin tadını ve kokusunu alamamak yada kötü bir şekilde algılamak çok enteresan ve kötü bir durum

demek ki süresi kişiden kişiye değişiyor. umarım bu beladan tüm insanlık kurtulur
Ben kasım ayında geçirmiştim hafif geçti diye seviniyordum sadece tat ve koku alma gitmişti. Fakat sonradan kötü koku çıktı. Bir an önce bende de düzelir umarım. Geçen arkadaşlarla mangal yaptık sucuk öyle bir kokuyor ki midem bulandı direk. Diğer etlerde kötü kokuyorda bir şekilde yiyorum yine. Soğan, sarımsaktan bahsetmiyorum zaten felaket kokuyor. Soğan, sarımsak aşığı ben 4 aydır yemeyi geçtim kokusu duyunca uzaklaşıyorum direk.

Scudo
Bu nasıl bir pişkinlik yalan her söylediğimi böyle ki pes seçimleri yine bunlar alır ha belli

Bu nasıl bir pişkinlik yalan her söylediğimi böyle ki pes seçimleri yine bunlar alır ha belli

Yok pişkinlik değil.
Hitap ettiği seçmen kitlesi okumuyor, yazmıyor, eğitimsiz yaşlı kesim.

Siyaseti boş verip aşımızı yaptıralım.
Şu an ülkemizde günlük en çok ölüm oranı hala Covid.
Eskiden trafik kazaları birinci olurdu.

Şu an Kovid bir numara ve durum ciddi.

Dün itibari ile 3. doz aşımı oldum. İlk iki dozda sinovac, üçüncü dozda biontech oldum. Biontech aşıyı olduktan 2 saat sonra kol ve sırt bölgelerinde belli belirsiz iğne batması tarzı batmalar oldu, sonraki saatlerde kol bölgesinde kas ağrıları ile devam edip gece ateş ile sabah kadar devam etti. Denizli'de hava sıcaklığının bir kaç gündür 40 ve üzerinde oluşu üzerine ateş ile bol bol kabuslu gece oldu. Bu sabah ateş olmasa da biraz halsizlik ve iştahsızlık vardı. 24 - 26 saatin sonunda her hangi bir acı veya benzeri bir yan etki kalmadı. Bazı arkadaşların 2 gün aralıksız yattığını kolda uyuşma olduğunu iletti. Şuan her hangi bir sıkıntım yok ara sıra çok küçük iğne batması tarzı hisler oluyor o kadar.

Yaş grubuma göre erken olmamın sebebi hastanede çalışıyor olmamdı, o da temmuz itibari ile farklı projeye geçiş ile bitiyor. Son anda hastane personeli olmanın veli nimetini de almış oldum. Tabi bana göre.

1-Bize niye aşı gelmiyor Avrupa'da, Amerika'da herkes aşı oluyor
2-Gele gele Çin aşısı geldi en dandiği
3- Tüm aşılar geldi sırada aşı karşıtlığı

Gelinen nokta klasik ortadoğu kafası. Facebook'ta Twitter'da her gördüğü şeye inanmaya devam.
Türkiye kravatlı dolaşan, Mercedeslere binen, gece kulüplerine giden bir Afganistan'dır. Celal Şengör

Kadir Has Üniversitesi, öğrencilerine, aşı olmadıkları takdirde kampüse girişlerinin mümkün olamayacağını duyurdu.
Anayasa 17. madde sanırım vücut bütünlüğünü korumaya yönelikti. Önümüzdeki günlerde dava açılır yürütme durdurulur. Kimse kimseyi mevcut koşullarda aşı olmaya zorlayamaz.

Aşı olun diye bir zorlama yok sanırım. Aşı olmayan kampüse giremeyecekmiş. Bu arada aşı vücut bütünlüğünü bozmuyor diye düşünüyorum.

Kadir Has Üniversitesi, öğrencilerine, aşı olmadıkları takdirde kampüse girişlerinin mümkün olamayacağını duyurdu.

Anayasa 17. madde sanırım vücut bütünlüğünü korumaya yönelikti. Önümüzdeki günlerde dava açılır yürütme durdurulur. Kimse kimseyi mevcut koşullarda aşı olmaya zorlayamaz.

İsteyen olur isteyen olmaz. Ama aşı olanlar da "bekleyelim görelim hele bir olan olsun bakalım onlara bir şey olmazsa biz oluruz" uyanıklığına kobay olmak zorunda değil. Aşı olmayanlara çeşitli kısıtlamalar getirilmeli. Yurt dışına zaten çıkamayacaklar ama toplu alanlara girişlere yasak ve kısıtlama getirilmeli.

2 doz sinovac sonrası 1. doz biontech oldum 2 gün önce. Hafif halsizlik, hafif ateş oldu. Sinovac' ta hiç yan etki olmamıştı. Ama bu yan etkiler beklenen yan etkiler, normal karşıladım. Doğduğumuzdan beri rutin aşılama programı sebebiyle olduğumuz bir çok aşı da benzer yan etkilere sahip. Yani küçükken ilkokulda vs yaşadık. Hatta bazen aşı yapılan günler tatil edilirdi.

Lafı uzatmadan; aşı olup da toplumsal bağışıklığa katkı sağlayan herkes bir tebriği hak ediyor. Kendince haklı sebepler bulup aşı olmayanlar da zamanla ikna olacaktır diye düşünüyorum. İnşallah çok sürmeden, yeni dalgalar görmeden biter bu iş :harika:

2 doz sinovac sonrası 1. doz biontech oldum 2 gün önce. Hafif halsizlik, hafif ateş oldu. Sinovac' ta hiç yan etki olmamıştı. Ama bu yan etkiler beklenen yan etkiler, normal karşıladım. Doğduğumuzdan beri rutin aşılama programı sebebiyle olduğumuz bir çok aşı da benzer yan etkilere sahip. Yani küçükken ilkokulda vs yaşadık. Hatta bazen aşı yapılan günler tatil edilirdi.

Lafı uzatmadan; aşı olup da toplumsal bağışıklığa katkı sağlayan herkes bir tebriği hak ediyor. Kendince haklı sebepler bulup aşı olmayanlar da zamanla ikna olacaktır diye düşünüyorum. İnşallah çok sürmeden, yeni dalgalar görmeden biter bu iş :harika:
2 doz daha biontech oldun mu tamam. Kurşun bile geçirmezsin artık.

Aşı olmak yada olmak işte bütün mesele bu. Eğer birşey bedava ise ürün sizsiniz diye bir önerme var. Biyontek aşısı olanlara bir belge imzalatıldığına dair rivayetler var. Bu doğruysa neden o belge imzalatılıyor bilmek gerekiyor.

Ben de mesela sezonu kapatıp, 4 ay sonra sezon açılışı bisiklete binince, malûm yerlerim ağrıyor. Aşı oldum acımadıkiiii ya da accuk battı bişey olmadı aşının zararı yada faydası hakkında birşey ifade etmez.

Aşı olmayan, olmaz. Aşı olmayan, aşı olmadı diye, virüs aleyhisselam mutasyona uğramıyor ki. Virüs, adam seçmiyor sonuçta. Biri enfekte olacaksa, aşılı olsa da, olmasa da yeni modellere enfekte olur sonuçta. Efendim, aşı olan, hastalığı daha hafif atlatıyor. Doğrudur. O zaman 2 doz olunca ben bu virüse bağışık olmam lazım. 3. Siz nerden çıktı? İşte çin aşısı üzerine alman aşısı cila oluyor diye mi? Dahası neden her sene aşılanacağız? Her 6 ayda bir bizi aşılayacaklar. Tamam bunu da kabul ediyorum. 8. Kez gittiğim aşılamada, bana zararlı bir şey zerk etmeyeceklerini nereden bileceğim? 4 yıl sonraki 8. Dozumun sonrasında 1 yıl içinde kanserden ölürsem bunun sebebi aşı değil ben mi oluyorum. Aşı, mucize mı?

Aşı olmak yada olmak işte bütün mesele bu. Eğer birşey bedava ise ürün sizsiniz diye bir önerme var. Biyontek aşısı olanlara bir belge imzalatıldığına dair rivayetler var. Bu doğruysa neden o belge imzalatılıyor bilmek gerekiyor.
Aslında aşılar bedava değil. Şöyle düşünelim, covid ve kapanmalar sebebiyle devletler milyar dolarlarca zarara uğruyor, tekrar tekrar bu zararlara uğramamak için aşılamayı yaymak istiyor. Bu bakımdan bedava olmasını, herkesi aşılamak istemelerini anlayabiliyorum fakat zorlarlarsa işler değişebilir. İmzalanan anlaşma biontech'de fiziksel, sinovac'ta mhrs üzerinden kabul ediliyor diye biliyorum. Aşıların uzun dönem yan etkileri bilinmediği için devlet üzerinden sorumluluğu atmaya çalışıyor. Ameliyat olanlarda da benzer durum var, ameliyatta doktor hata yaparsa sorumlusu benim tarzında saçma bir anlaşma, bu da aynısı.
Geçenlerde sağlık bakanı "Biontech'in Türkiye için ürettiği aşıları aldık" tarzında bir cümle kurdu. Benimde merak ettiğim bir konuydu bu, hala merak ediyorum. Biontech'in Almanya için ürettiği aşı ile Türkiye için, Amerika için ürettiği aşılar tamamen aynı mı acaba, bilgim yok. (link) benzer bir durumdan bahsediliyor.
Sizin için komplo teorisi de üretiyim bi tane, ortalık karışsın:) Biontech'i geliştiren kişiler pandemiden önce kanser araştırmaları yapıyordu ve maddi sıkıntıları vardı araştırmalar için. Covid aşısı satarak bu maddi sıkıntı giderildi hatta dünyada sayılı zenginler arasına girildi. Şimdi bu biontech aşısını olanlara veya olmayanlara uzun dönemde kanser riski artıyor denilse ne olur. Bu firma birde bu aşıları mı satacak? Sonuçta ilaç sanayi çok ciddi bir pazara sahip ve en çok para kanser ilaçları için ödeniyor. ((link) ve (link) bakabilirsiniz.) Bence hala sis bulutu var ve hızlı karar almamak gerekiyor. Özellikle siyasilerin ve DSÖ gibi örgütlerin lafıyla hareket etmemek gerekiyor. Toplumlarda yaşlı kesimler ve kronikler koruma amaçlı aşılanabilir ama gençleri ve çocukları aşılamamak gerekiyor. Bu kesimlerin zaten bağışıklığı yüksek oranda kuvvetli oluyor, uzun dönem sonuçları bilinmeyen aşılar bu kesimde uygulanmamalı.

268653 dosyayı görüntüle
Bir tık daha ileri taşı abart derseniz bu grafiği paylaşabilirim :D Bu grafikteki veriler 10 yıllık ve 3 aylık faiz verilerinin farkından elde ediliyor. Özellikle 1970 sonrasında veriler ne zaman negatif bölgeye geçse ortalama 1-1,5 yıl içinde dünya krizi yaşanıyor. Mayıs 2019 ayında negatif bölgeye geçen verilere göre beklenen ortalama Mayıs-Eylül 2020 arasında bir dünya krizi çıkmasıydı.
268654 dosyayı görüntüle
Sebebin ne olduğu da pek önemli değil. 2006 yılında negatif bölgeye geçtikten sonra emlak krizi ile geldi, 2019 yılında negatif bölgeye geçtikten sonra covid ile geldi. Bilemiyorum, efsane komplo teorileri var, ben beğeniyorum :D :D

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
1 yılda 50.000 kişi ölmüş, 1.700'de 1'e tekabül ediyor, 1 kişi ölüyor diye 1.699 kişiyi aşı'ya (aşı diyolar) zorluyolar, tedbir(!) olmasa daha çok kişi ölürü kaale almıyoruz zira ortada gerçekten tehlikeli bi salgın olduğunu düşünsek bile alınan tedbir(!)ler çok komik, böyle tedbir olmaz
Sizin bahsettiğiniz Türkiye verileri.
268656 dosyayı görüntüle
Türkiye'de kayda geçen verilere göre 5.440.368 kişide 49.874 kişi ölmüş. Yaklaşık %0,92 gibi bir ölüm oranı yapıyor.

268655 dosyayı görüntüle
Dünya Çapında kayda geçen verilere göre 183.271.983 kişide 3.966.551 kişi ölmüş. Yaklaşık %2.15 gibi bir ölüm oranı yapıyor.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
vakalar (vaka diyolar) bizi ilgilendirmiyor, umrumuzda da değil, bu covid 1 senede dünya nüfusunun en az %1'ini götürmedikçe ben buna salgın demem, (%1, 80 milyona tekabül ediyor)

80.000.000 nerdeee 4.000.000 nerde
Dersiniz demezsiniz, sizin bileceğiniz iş. (link) tanımı bellidir, (link) tanımı bellidir. Her salgın aynı güçte olacak diye bir şey de yoktur. (link) listesinden hangi salgında kaç kişi ölmüş bakabilirsiniz.

Gerçekten herkes ayrı otorite burada. Kendisi ahkam kesiyor ama işte DSÖ falan yalan güvenilmez, ilaç şirketleri, komplo teorileri bla bla. Salgını kabul etmeyen falan da var. Sen emin ol 100 kişiden biri ölse de salgını kabul etmezsin. Hatta tek sen kalsan yine salgın değildir çünkü sana bir şey olmamış. İşin garibi böyle kesin ifadelerle dikte edilmesi bazı görüşlerin. İnsan çekinir biraz. Ben bu kesin ifadeyi kullandım ama neye dayanarak kullandım diye düşünür. Gerçekten aşı olmuyorsanız olmayın ama böyle de komik argümanlarla muhatap etmeyin bizi artık.

Geri