Scudo Sports

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

Kol ağrisina kurban olayim.
Şu aşagidakini yapsalar noolcak.
Bunlardan olma ihtimalimi bin de bir azaltacak her aşıyı olurum.
Millet bu isleri oyuncak zannediyor.
Allah yoğun bakimdaki hastalara yardim etsin sifa versin
Demogoji yapmayalım lütfen. Her Covid olan entübe olacak diye bir kural yok.

Scudo
@Adil ÜNALDI ben çok hafif atlattiğim halde aşı oldum. Ortalıkta varyantlar dolanirken aşılı bile olsan bu hastaliga yakalanma riski var. " Sen önünü kış tut varsın yaz gelsin "
İbrahim abi aşı olmak, olmamak senin seçimin. Bana sorarsan insan nüfusunu azaltma çabaları var. Beş senede bir, kuştur, domuzdur, covid dersin sürekli ortaya çıkıyor. Bence bu aşılar beş, on sene sonraki insan nüfusunun bağışıklık sistemini yavaş yavaş zayıflatmak için yapılıyor. Zaten sosyal medya üzerinde 3 yıl sonra bu hastalığı geçirenlerde çeşitli hastalıkların türeyip ölüm sayılarının kat ve kat üzerine çıkacağı lafları dolaşıyor. Ben 40 yaşına kadar kalçamdan iğne olmadım veya 2-3 gün yatak döşek yatacak bir hastalık geçirmedim. Bu sebeple aşı olmayı düşünmüyorum. İsteyen olur...

"Yatırım tavsiyesi değildir."

@Adil ÜNALDI son beş on yil değil insanlik var oldugundan beri salgin hastaliklar var. (Covit19 un yapay bir hastalik olduğuna inanlardanım) Hatta aşı karşitları sebebiyle yeryüzünden silinen çiçek, verem, çocuk felci tekrar görulmeye başlandıği söyleniyor.

İnsanlar hasta olacaklarina öleceklerie inanmadığı için aşı olmuyor zaten. Hasta olcağina inansan asi olursun zaten😊

@Adil ÜNALDI son beş on yil değil insanlik var oldugundan beri salgin hastaliklar var. (Covit19 un yapay bir hastalik olduğuna inanlardanım) Hatta aşı karşitları sebebiyle yeryüzünden silinen çiçek, verem, çocuk felci tekrar görulmeye başlandıği söyleniyor.

İnsanlar hasta olacaklarina öleceklerie inanmadığı için aşı olmuyor zaten. Hasta olcağina inansan asi olursun zaten😊
Abi çok handikaplı konu. Aylarca konuşuruz biz bunu. 😉

(link)
5,049,424 kişinin aşı olduğu israilde, çoğunluğu genç erkekler olan 275 kişide myocarditis(kalp kasının iltihaplanması) görülmüş.
Her ne kadar düşük bir oran olsa da halen uzun vadeli başka yan etkileri de olabilir mi diye düşünüyorum.

Şimdilik maske, hijyen, mesafeye devam.

• Beğen
Tepkiler: Adil ÜNALDI
Aşı olmak seni taşıyıcı olmaktan da korudugu için toplumsal bir sorumluluk.
Aşı olmayacağım İbrahim abi. Hayatta kimim kimse kalmadı. Toplu taşıma kullanmıyorum ve evden çalışıyorum. Gün içerisinde diyaloğa girdiğim insan sayısı zaten maksimum 3-5 i geçmiyor. Maske kullanıyorum ve sosyal mesafeye önem gösteriyorum. Bu hususlar dışında kişisel hijyenime dikkat ediyorum. Bana sorarsanız hassasiyet göstermeniz gereken son insan modeli benim. Ben ağrı kesici bile içmiyorum ve bu bu yaşıma kadar yatak döşek hasta olmadım. Ağustos 19'da 40 yaşına gireceğim ve henüz kalçamdan iğne dahi olmadım. Herkesin korkularını anlıyorum fakat sağlıklı insanların seçimlerine saygı gösterin.

Aşı olmak seni taşıyıcı olmaktan da korudugu için toplumsal bir sorumluluk.
İbrahim Ağabey,
Hep bunlar ekonomi dersi okumamalarından ya da ekonomi dersinde yatırım nasıl yapılır, borsa da para nasıl katlanır, öğretmemişler. Anlatmamışlar ki onlar da haklı. Ya da derse girmeyip başkalarına mı imza attırmışlar, ne etmişler. Risk ödül oranı falan da görmemişler herhalde.

Aşı olmak koruyorsa aşı olanların korkmasını gerektirecek bir durum yok, aşı olmak korumuyorsa aşı olmanın anlamı yok. Bu kadar basit. Kimse kimseyi ikna etmek zorunda değil.

@Adil ÜNALDI aşı olmamak en doğal hakkın.
Sana hak veriyorum. Ortamda yoğun bir sis bulutu var. Ve bu buluttan hoşlananlar ve nemalananlarda var. Dikkat edersen malum dunyayı yoneten aileler hakkinda millet yaziyor ciziyor. Bill gates hakinda atiyor tutuyor. Hic biri çıkıpta söylenenler deli saçması ,komplo teorisi, iftira demiyor. Dava acmiyor. Parasi var avukat ordusu var. istese her turlu susturur garip değil mi? Demek ki kendileride böyle bilinmek istiyor.

Kendini korumana ve duyarli olamana sevindim sağlikla kal.🙋‍♂️

• Muhteşem
Tepkiler: Adil ÜNALDI
Aşı olmak koruyorsa aşı olanların korkmasını gerektirecek bir durum yok, aşı olmak korumuyorsa aşı olmanın anlamı yok. Bu kadar basit.
Belki de o kadar basit değildir.
Virüs bi kere zeki,daha da doğrusu virüsler zeki.
Diyor ki, ortalıkta bir sürü aşı olmayan var. Biz onları kendimize konak edinelim. Kız alalım kız verelim. Bu konaklar aşı olacam olmucam diye diye savaşırken biz virüsler cayır cayır sevişelim. Virüsler olarak gen alış verişinde bulunalım, daha güçlü daha dayanıklı, daha bulaşıcı mini mini virüsçük kombinasyonlarımız olsun. Güçlenelim ki temel yaşam düsturumuz gereğince yaşama ve üreme şansımızı artırmak için güçlenip aşı olanların da antikorlarını alt edelim,onlara da sızalım daha fazla konak canlı bulalım. Güçlendikçe güçlenelim.
Herkes biran önce aşı olsa bu mutasyon gen alışverişi ihtimalli kombinasyonlar başlamadan son bulacak. Şimdi virüslere fırsat tanıyoruz.

İbrahim Ağabey,
Hep bunlar ekonomi dersi okumamalarından ya da ekonomi dersinde yatırım nasıl yapılır, borsa da para nasıl katlanır, öğretmemişler. Anlatmamışlar ki onlar da haklı. Ya da derse girmeyip başkalarına mı imza attırmışlar, ne etmişler. Risk ödül oranı falan da görmemişler herhalde.
Aşı sırasıni bana göre şoyle olmaliydı
60 yaş ustü
Doktorlar
Kumarcilar
Alemciler
Tofaşcılar (5 kisilik)
Pavyoncular
Metrobüs minibus yolculari
🤔

@Atasoy İbrahim Ağabey,

Aşı karşıtları batakta as-kız deneyen grup gibi.
Batakta as-kız denemek nasıl oluyor, bilmeyenlere anlatayım.
Şimdi abi sen(@Atasoy), @necmeddin ağabey,@Cemal Ç. ve ben oturmuşuz batak oynuyoruz.
Cemal, aşı karşıtı. Sen, ben ve Necmeddin aşı olma taraftarıyız.
Sen maça 5 lisini sürüyorsun, Necmeddin abi bildiğin çakal elinde 6 lı var ama maça 10 lusunu sürüyor.Ve Cemal risk sever, tam kumarbaz. Cemalin elinde 10 dan büyük hem as var hem de kız. Diyor ki Cemal:"Çakayım kızı, fazladan sayı alayım. Basıyor maça kızını. Ben de yavaş ol Cemalim bende de papaz var diyorum. Cemal gözümün içine baka baka batıyor. Ve kahveciye bağırıyorum. Bak bakam ben ne içecem. Tabi ki Cemal'in canı yansın diye çay yerine kola." Bu arada @mariokaldato Cumhur Ağabey de geliyor, balkona kuruluyor, bakıyor Cemal'e:Gayveci bana da kola yanında da tost getir diyor.Hesabı nasıl olsa @Cemal Ç. ödeyecek :ssrtcbya:

Aşının yan etkilerini demişken yaşadıklarımı yazayım. @Ceasar Bravo dediği gibi covid'in yan etkilerinden bir örnek vereyim. Aktif çalışanım iş yerinde kasım ayında yanımda çalışan arkadaş ile covid olduk. Sadece tat ve koku alma gitmişti hafif atlattım yani. 2-3 haftayada tam olarak gelmişti tat ve koku. Fakat çok daha kötü birşey çıktı ortaya yaklaşık 3 aydır var. Oda kötü koku olarak adlandırılıyor şuan. Soğan, sarımsak, tavuk eti, kırmızı et, haşlanmış yumurta bunların kokusu çok kötü geliyor. Zorla yiyorum bazılarını. Soğan, sarımsak hiç yiyemiyorum direk kusuyorum denedim bir kaç defa. Yemekleri soğansız yapıyor annem artık. Yemek yiyemiyorum düzgünce günü çikolata, fındıkla falan geçiştiriyorum. Parfüm, deodorant, şampuan, diş macunu vb. ürünlerin kokusu değişik tam alamıyorum kötü kokuyor. Karşı komşu soğanlı yemek yapsın kokusunu direk alıyorum leş gibi birşey. Birinin ter kokusu çok kötü geliyor anlatamam o kokuyu. Karpuzun tadı yanık lastik gibi yiyemiyorum. Meyveler çürümüş gibi zorla yiyorum. Kahvenin tadı kötü geliyor. Kola pek içmezdim onu deniyelim bakalım dedim mazot gibi tadı var. Ben bu yaşıma kadar böyle birşey ile karşılaşmadım cidden çok kötü birşey. Bu durumu yaşayan insanlar telegram, whatsapp grupları kurmuş oralara girdim. 8-9 aydır yaşayanlar var. Geçip geçmeyeceğide belli değil. Aşıyıda ilk fırsatta olacağım.

Şu videoda doktorun anlattığı gibi. Yorumlarda aynı şekilde benim gibi bu durumu yaşayan binlerce insan var.

bazı yiyeceklerin tadı ve kokusu bana da kötü geliyor. korona testi yaptırmadım yalnız kapanmanın başladığı günlerde, 2020 mart ayı sonunda tat ve koku alamamaya başladım, kolanın, sarımsağın, hiçbirşeyin tadını ve kokusunu alamıyordum. bu yaklaşık 1 aydan fazla sürdü. tat ve koku alma kabiliyetim 1 aydan sonra geri geldi ama eskisi gibi değildi. soğan, sarımsak, haşlanmış yumurta ve tavada yumurtadan tiksinmeye başladım. hem kokusu hem de tadı çok kötüydü. haşlanmış yumurtayı eskiden de pek sevmezdim ama bu kadar kötü bir tat da almıyordum o zamanlar. soğanı ve sarımsağı çok severdim, koronadan sonra onlardan da soğudum. salatada soğan olunca yiyemiyordum. gerçi son günlerde soğanı falan yiyorum öyle kötü bir tat ve koku gelmiyor ama haşlanmış yumurtadan hala kötü bir tat alıyorum. o yüzden arada bir tavada yiyorum. yemeklerde soğan olup olmadığını kokusundan anlıyorum. bu korona illeti tat ve kokuda kalıcı hasarlar bırakıyor belli ki.

Ben aşı oldum ve geçen hafta biontech seçebildim.
Şu an yeni çocuk sahibi olanlar bilir. Çocuklara belirli periyotlarla bir sürü aşı gerekiyor ve hepsi aşı karnesine işleniyor.
Bu da geçmişte yaşanan salgınlar gibi yeni bir salgın. Ölümcül etkisi var.

ölmek isteyen aşı olmasın.

zaten yakında Avrupa gibi aşı olmayana kısıtlama zorunlu olur. Örn. Seyahat, avm ye giriş vb...

edit: ikinci gün hafif kol ağrısı ve iki gün hafif ishal oldu bende.
Ama ishali buna bağlamak mantıklımıdır bilmem.
İkinci doz tarihi gelince hemen olacağım. Şu belayı atlatmış olacağım.
İlk dozdan 8 gün geçince bile ciddi bir güven geldi bana. Artık rahatım.:)
Ürün reklamı/ tanıtımı tadında olmuş yazı :)

2 doz oldum bende. Ilk günleri sadece bölgede ağrı oldu başka birşey olmadı ama sonraki dozları olmayacağım bir kaç ay sonra tekrar gerekiyormuş galıba. Yan etkisi çok sürekli birşey cıkıyor. Sanırım hastalığı ayakta atlatırım olsam bile :D belkide ondan yan etkide olmamış olabilir aşının. Sadece tahmin...

Bak arkadasim, sen getir bu sistemi Turkiye'ye, seyret aşı olmak isteyeni. Saglikcilari doverler "aşımı yapin lan benim! aşı olma hakkim engellenemez"diye 🤣🤣🤣

(link)

İyi ama:
-neden zorunluluk yok?
-neden genclere bu tesvik?
-cocuk ve genclerde hani sıkıntı yaratmiyordu?
-30 yas altinda dusuk oranda oldugu soylenen , aşı sonrasi kalp kaslarinda gorulen miyokardiden sonra mi bu çıktı?

Sonucta hepimiz öleceğiz 🙂.
Her canli birgun ölümü tadacaktir 🙃

Sonucta hepimiz öleceğiz 🙂.
Her canli birgun ölümü tadacaktir 🙃
Benim derdim ölüm korkusu değil, neredeyse koşarak giderim ölüme. Sorunum başkalarının deney hayvanı olmakla.😅

• Beğen
Tepkiler: zebe
Mesele ölmek değil ki, ciddi yan etkileri olup süründürmesini kimse istemez. Şuana kadar aşılar ve yan etkileri üzerine bir araştırmam olmadı, merak ettikçe açıp okumaya çalışıyorum. Mesela (link) yazıyı okuyalım. Faz 3'ler bitmiş mi devam mı ediyor hala bir tartışma var. Bunun sebebi de sürenin kısıtlı salgının devam ediyor olması. Gerekli periyot raporlarının tamamlanamamış olması. Normal bir aşı geliştirme sürecinde uzun süre araştırma ve bilgi toplama süresi olur sonra klinik çalışmalar başlar ve faz 1-2-3 şeklinde ilerler ve faz 3 sonunda yeterli veri elde edilirse üretim onayı alır. Daha önce de paylaştım bu süreç ortalama 8-10 yıl sürüyor. Salgının henüz 1.yılı bitmeden aşı geliştiren firmalar acil kullanım onayı aldı, benim güvensizliğim buna. Çünkü DSÖ, FDA, bizim Sağlık Bakanlığı dahil bir sürü kurum covid tedavisinde sıtma ilacı etkili diyerek yüksek dozlar uyguladı ve üzerinden zaman geçti "ha pardon" deyip bu uygulamadan vazgeçtiler. Yarın öbür gün bunun olmayacağının garantisini hiçbir yetkili vermiyor şuanda. İstatistikte bir kabul vardır, veri kümesi büyüdükçe sonuç gerçeğe yaklaşır diye. Tüm dünyanın henüz %10'u tam aşılanmışken henüz o aşamada olduğumuzu düşünmüyorum. Gerçeğe yaklaşmak için hem aşı olan sayısının farklı coğrafyalarda artması hemde aşı uygulanan zamanın üzerinden uzun süre geçmesi gerekiyor. Bu sebeplerle ben aşılama zorunlu tutulana kadar olmayı düşünmüyorum.

Geri