Scudo Sports

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

Hergün 100 küsur kişi öldü, şu an hala 50 küsur kişi ölmekte.
Pazarlamanın iyi olmasından kaynaklanıyor bu kadar insan hayatı.
Kalp krizinden kaç kişi ölüyor dünyada hergün? Neden işlenmiş gıda yasaklanmıyor? Neden şekerli ürünler boy boy reklamla satılıyor? Neden kalp hastalıklarına koruyucu hekimlik uygulamaktansa, önce hasta ol, sonra seni tedavi ederiz kısmetse, yoksa ani bir kalp krizi ile aramızdan ayrılmam işten bile değil deniyor? Benim sağlığımı düşünen global kapital, neden ben kalp hastası olmayayım diye çırpınmıyor? Çünkü bana ilaç satacak, stent takacak onun da çıkarları var elbette. Armudu yerken hapur hupur, sapına geldi mi kıtır kıtır. Ben bu ikiyüzlüğünden dolayı farmakoloji kapitaline güvenmiyorum. Yalanlar bilimi psikiyatri diye bir kitap okudum, akıllara zarar. Freud aleyhisselama kadar psikolojik hastalıklara 2 teşhis konuyor. Ya öforik ya melankolik. Sonra anglosakson tıbbi ve ilaç sistemi devreye giriyor. Depresyon çıkıyor. Sonra arkası geliyor. Şimdi bipolar, panik atak, okb, hiperaktivite ve daha bir sürü hastalık var. Üstelik bu hastalıklara her 10 yılda bir yenileri ekleniyor, eskilerin tedavi yöntemleri değişiyor. Akla tedavi edilen hastalık birden aslında kara ile tedavi edilse daha iyiymiş oluveriyor.

Hiperaktivite ve ritalin ilişkisi ilginç. Uzun okyanus uçuşu yapan pilotların bir zaman sonra dikkati dağılıyor. Ufuk çizgisi algısı yitiyor ve uçağı doğruca denize çakıp ölüyorlar. Ritalin kimyasalı imdada yetişiyor. 2. Dünya savaşı bitiyor. Ritaline ihtiyaç kalmıyor. İşte ritalin satılsın diye Hiperaktivite denilen hastalık keşfediliyor. Dah bir sürü böyle ilaç sarılsın diye yumurtlanan hastalık var.
Bağlarsak, aspirin gibi mucize denilen kimyasalın bile zararları var. Hem de 1.5 asırdır kullanılıyor. Ama yeni yeni sebep olduğu zararlar ortaya çıkıyor.
Holivut etkisi ile mucize arar hale getirildik. Bu aşıyı 4 gözle bekleyip, mal bulmuş mağribi gibi saldırmamızı 40 yıldır işliyorlar zihinlere.

Olan olsun, olmayan olmasın. Her iki gruba da sonsuz saygım var.

Scudo
Kalp krizinden kaç kişi ölüyor dünyada hergün? Neden işlenmiş gıda yasaklanmıyor? Neden şekerli ürünler boy boy reklamla satılıyor? Neden kalp hastalıklarına koruyucu hekimlik uygulamaktansa, önce hasta ol, sonra seni tedavi ederiz kısmetse, yoksa ani bir kalp krizi ile aramızdan ayrılmam işten bile değil deniyor? Benim sağlığımı düşünen global kapital, neden ben kalp hastası olmayayım diye çırpınmıyor? Çünkü bana ilaç satacak, stent takacak onun da çıkarları var elbette. Armudu yerken hapur hupur, sapına geldi mi kıtır kıtır. Ben bu ikiyüzlüğünden dolayı farmakoloji kapitaline güvenmiyorum. Yalanlar bilimi psikiyatri diye bir kitap okudum, akıllara zarar. Freud aleyhisselama kadar psikolojik hastalıklara 2 teşhis konuyor. Ya öforik ya melankolik. Sonra anglosakson tıbbi ve ilaç sistemi devreye giriyor. Depresyon çıkıyor. Sonra arkası geliyor. Şimdi bipolar, panik atak, okb, hiperaktivite ve daha bir sürü hastalık var. Üstelik bu hastalıklara her 10 yılda bir yenileri ekleniyor, eskilerin tedavi yöntemleri değişiyor. Akla tedavi edilen hastalık birden aslında kara ile tedavi edilse daha iyiymiş oluveriyor.

Hiperaktivite ve ritalin ilişkisi ilginç. Uzun okyanus uçuşu yapan pilotların bir zaman sonra dikkati dağılıyor. Ufuk çizgisi algısı yitiyor ve uçağı doğruca denize çakıp ölüyorlar. Ritalin kimyasalı imdada yetişiyor. 2. Dünya savaşı bitiyor. Ritaline ihtiyaç kalmıyor. İşte ritalin satılsın diye Hiperaktivite denilen hastalık keşfediliyor. Dah bir sürü böyle ilaç sarılsın diye yumurtlanan hastalık var.
Bağlarsak, aspirin gibi mucize denilen kimyasalın bile zararları var. Hem de 1.5 asırdır kullanılıyor. Ama yeni yeni sebep olduğu zararlar ortaya çıkıyor.
Holivut etkisi ile mucize arar hale getirildik. Bu aşıyı 4 gözle bekleyip, mal bulmuş mağribi gibi saldırmamızı 40 yıldır işliyorlar zihinlere.

siz de aşı olmayın. İlaç kullanmayın.

Dünya nüfusu olmuş 8 milyar zaten.

bu kadar insan sürekli çevreyi kirletiyor ve dünyayı yaşanılmaz hale getiriyor.

• Beğen
Tepkiler: Yldrm07

Kalp krizi risk faktörleri saymakla bitmez bitmez hangi birisi yasaklanacak. Tek bir yasakla engellenecek olsa emin olun sabaha kalmaz yasaklanır çünkü sanılanın aksine hepimiz kapitalist sisteme SAĞLIKLI bir şekilde lazımız. Önce çalışıp sonra da kazandığımızdan fazlasını harcamamız için sağlıklı olmamız lazım. Evet modern tıbbın büyük ve affedilmez günahları var fakat insanoğlunun ortalama yaşam ömrünü sadece 20. yy da ne kadar uzattığı ortada.

İyi günler. Yaklaşık bir saat önce ikinci aşımı oldum
Sen Türkiye'ye hele bir gel. :ssrtcbya:
Reyiz 3.yü alektrink-doğalgaz-benzin zammı karışımı olarak vuruyor. Yalnız koldan değil, bildiğin dötten.:krktm:

Lütfen aşınızı olunuz, aşı olmayanları ikna etmeyi bırakınız. Aşısını olmayan düşünsün.

Aşı olmayacağım.

Aşı olmayanları iknaya çalışmıyor kimse. "Büyük oyunu görenlere" burada bin tane bilimsel veri sunuldu. Hâlâ daha tek bir bilimsel karşı argüman sunulmadığı gibi, tamamen el yordamıyla ve zorlama ile çıkarılmış komplo teorileri havalarda uçuşuyor. Birisi saçma sapan komplo teorisi ile gelince ister istemez bilimsel gerçeği sunma refleksi oluyor. Olan bu.. Ayrıca bu komplo teorilerinden etkilenip aşı konusunda şüpheye düşen insanların şüphelerini gidermek zararlı değil diye düşünüyorum.

Yoksa adam acaip acaip teorilere inanmış, o artık öyle gider zaten.. Ama o teorileri buraya yazarsa da elbette doğrusu da yazılır.

Elbette isteyen aşı olmasın. Ama ben Finansbank ve Kadir Has üniversitesi'nin aldığı aşı kartı olmayanı kurumdan içeri sokmama kararını destekliyor ve kamuya yayılmasını temenni ediyorum.

Bu arada yanlış anlamayın size bir tepki göstermiyorum.

Aşı olmayanları iknaya çalışmıyor kimse. "Büyük oyunu görenlere" burada bin tane bilimsel veri sunuldu. Hâlâ daha tek bir bilimsel karşı argüman sunulmadığı gibi, tamamen el yordamıyla ve zorlama ile çıkarılmış komplo teorileri havalarda uçuşuyor. Birisi saçma sapan komplo teorisi ile gelince ister istemez bilimsel gerçeği sunma refleksi oluyor. Olan bu.. Ayrıca bu komplo teorilerinden etkilenip aşı konusunda şüpheye düşen insanların şüphelerini gidermek zararlı değil diye düşünüyorum.

Yoksa adam acaip acaip teorilere inanmış, o artık öyle gider zaten.. Ama o teorileri buraya yazarsa da elbette doğrusu da yazılır.

Elbette isteyen aşı olmasın. Ama ben Finansbank ve Kadir Has üniversitesi'nin aldığı aşı kartı olmayanı kurumdan içeri sokmama kararını destekliyor ve kamuya yayılmasını temenni ediyorum.

Yenilikçi ve ciddi kurumlar.. “başkalarına mutant virüs bulaşma riskine karşı “ önlem alıyor.
Otursunlar evlerinde. Aşı olmasınlar sorun yok

Son düzenleme:

Finansbank, seve seve aşısız müşteri alıyor ama şubeye. Paranın bağışıklığı bambaşka.

Finansbank, seve seve aşısız müşteri alıyor ama şubeye. Paranın bağışıklığı bambaşka.

Para ile alakasi yok. Turk Ceza Kanununda Mal veya Hizmet Satimindan Kacinma Sucu diye bir suc var. Kafaniza gore "Ben sana hizmet vermiyorum" diyemezsiniz. Onu ancak devlet duzenleyebilir.

Isyeri ise Finansbank'in tuzeline ait, istedigini sokar, istedigini sokmaz.

Gayet de iyi yapiyorlar. Insallah kurumlar arasinda bu uygulama genisler, ipse sapa gelmez komplo teorileriyle toplumun sagligini tehdit edenler baska turlu ikna olmayacak cunku.

Para ile alakasi yok. Turk Ceza Kanununda Mal veya Hizmet Satimindan Kacinma Sucu diye bir suc var. Kafaniza gore "Ben sana hizmet vermiyorum" diyemezsiniz. Onu ancak devlet duzenleyebilir.

Isyeri ise Finansbank'in tuzeline ait, istedigini sokar, istedigini sokmaz.

Gayet de iyi yapiyorlar. Insallah kurumlar arasinda bu uygulama genisler, ipse sapa gelmez komplo teorileriyle toplumun sagligini tehdit edenler baska turlu ikna olmayacak cunku.
Çalışanına böyle bir şart koşması, cenevre insan hakları sözleşmesine aykırı. Allah tan ticaret kanunu var, yoksa batacak demek ki banka.

Gece 10:20 de ikinci doz Biontech randevum vardı.Hastaneye gittik, 6 kişi olmadan aşı kutusu açılmıyor ve açılırsa 6 saat içinde aşıların yapılması gerekiyor. Eğer kişi sayısına ulaşılmazsa ertesi güne kalınıyor..
Neyse yeterli sayıya ulaşınca içeriye - sulandır- dedi hemşiremiz.
-Ama ben sek alacaktım- diyemedim.
Aşımı oldum ve bana- Bir hafta/10 gün alkol almayın dedi.
Yer Ayvalık Devlet Hastanesi..
Şimdi papalinalar ne yapacak, Ayvalık var, balık var, rakı nın suçu ne?:koptum:

Gece 10:20 de ikinci doz Biontech randevum vardı.Hastaneye gittik, 6 kişi olmadan aşı kutusu açılmıyor ve açılırsa 6 saat içinde aşıların yapılması gerekiyor. Eğer kişi sayısına ulaşılmazsa ertesi güne kalınıyor..
Yasaklar döneminde gece 9 dan sonra sokağa çıkma yasağını konulduğundan Covid 19 un az buçuk alemci de olduğunu biliyoruz. Buradan hareketle eğer ki aşı olduktan sonra alkol alırsanız covid 19 un alkolünüze yancı olma ihtimali olduğundan yanınıza gelmesin diye bu kural getirilmiş.
Yatırım tavsiyesi mi, haşa

Çalışanına böyle bir şart koşması, cenevre insan hakları sözleşmesine aykırı. Allah tan ticaret kanunu var, yoksa batacak demek ki banka.

Hayır İnsan Hakları Sözleşmesine aykırı değil. Batıp batmamayı da bence buradaki herkesten daha fazla önemserler.

hocam adamına göre mi muamele yapıyorlar acaba :komik:
bizde 1 gün alkol almayın, alırsanız da sorun olmaz dediler. konum trakya :koptum:

Alkolün antikor üretimine, bağışıklık oluşturulmasına negatif etkisi ile ilgili herhangi bir bilimsel veri bulunmuyor. Ancak aşı olduktan sonra vücudunuzun gösterdiği reaksiyonlarla, alkolün abartıldığı durumlarda oluşacak olan reaksiyonların birbirine karışmaması, daha iyi takip edilebilmesi için aşıdan bir gün önce ve aşıdan bir iki gün sonra içkiyi fazla kaçırmamakta fayda var.

Teyit.org, en sık sorulan aşıdan sonra alkol alabilir miyim, duş alma dediler vs gibi sorulara bir cevap seti hazırlamış;

(link)

Diş Hekimiyim. Aşı olma hakkını duyduğum an ilk fırsatta aşılarımı oldum. 15.01.2021 tarihinde sinovac 1. Doz 1 ay sonra sinovac 2. Doz oldum. Olmayan arkadaşlarım er ya da geç bu virüsle karşılaştılar ve evde yattılar. Sonrasında delta varyantı için 3. Doz hakkı çıkınca 02.07.2021 tarihinde de biontech oldum. Biontech olduktan sonra birazcık ağrıdı geçti. Onun dışında hiç hasta olmadım kaç aydır. Hasta olanları görenler aşı oluyor. Görmeyenler olmuyor. Görmeden hasta olanlardan da ağır geçirenler ya da ölenler başkasına örnek oluyor. Örnek olmayın aşı olun. :harika:

Günaydın.

16 Haziranda Biontech 1. doz aşı oldum. 15 Temmuz'a 2. doz için randevü almıştım. Bilim kurulu kararı ile daha önce Covid geçirenlerin 2. doz Biontech aşıları iptal edildi. Nisan 2020'de Covid geçirmiştim. E-nabız'da 2. doz aşının Nisan 2020'de yapıldığı yazıyor. 2. doz olamıyoruz. Garip bir durum.

Geri